Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių kūdikių valgiaraštis

QUOTE(smakute @ 2007 04 01, 15:11)
Laba diena,
mano mažei tie sausainiai neskanūs.Kai paragauja,tai tokią veido miną nustato, kad ojojoj...po daugybės siūlymų, teko mamai suvalgyt  blush2.gif visai nieko  ax.gif
O duoniukai visia patiko ir mažylei. "Javinės" duoniukus mes kapojam.

mūsų valgiaraštis (8 mėn):
6.30 mišinukas 150ml;
11.00 mėsytė su daržovėm 190ml;
14.00 vaisinė tyrelė;
16.00 mišinukas 150 ml;
19.30 kruopos 100 ml;
21.30 mišinukas 150 ml.

tarpuose geriam arbatėlę, valgom duoniukus, naktį niamniojam MP.

Štai taip.

Sveika,
kiek tavo leliukas sveria? mano maziukas misinuko visai negeria, kelinta menesi vargau ir be rezultatu, o MP yra tik vienoj kruty ir nemanau kad labai daug ir svoris vangiai auga. Nors kruopas ir darzovienes kertam LABAI gerai.
Sakykit o tie duoniukai prie kudikiu maistelio buna, ar kazkur kitur? Mes tai dar kukuruzus valgom, turiu omeny nesaldintus.
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 04 01, 18:01)
Sveika,
kiek tavo leliukas sveria? mano maziukas misinuko visai negeria, kelinta menesi vargau ir be rezultatu, o MP yra tik vienoj kruty ir nemanau kad labai daug ir svoris vangiai auga. Nors kruopas ir darzovienes kertam LABAI gerai.
Sakykit o tie duoniukai prie kudikiu maistelio buna, ar kazkur kitur? Mes tai dar kukuruzus valgom, turiu omeny nesaldintus.

ne prie kūdikių maistelio, prie visokių sausainių, bent jau pas mus maxej ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowiliuke @ 2007 04 01, 22:29)
ne prie kūdikių maistelio, prie visokių sausainių, bent jau pas mus maxej  ax.gif

Supratau, eisiu siandien paieskoti wub.gif
Atsakyti
labadiena, smile.gif
norejau paklausti ar jusu mazgiai geria arbata ir kokia?
as bandau pripratyti prie arbatos, nes mes jau menesis kaip nakti negeriame misinuko,duodu nakti sultis skiestas, galvoju,gal geriau dantukams butu arbata nesaldi, mat jau 3 turime bigsmile.gif .. bet po paskutiniu bandymu su arbata- tik beria zandukus mums. pirkusi esu hipp ir bebivita granuliuotas, pasakysiu, kad mano mazgei jos netinka.. Tai gal jei nepripratysiu prie arbatu, gersime sultis.. bigsmile.gif gal kokia arbata jus pasiulysite, nes ir dienos metu mes jos daug isgeriam.. aciu
Atsakyti
QUOTE(Ravada @ 2007 04 02, 11:10)
labadiena,  smile.gif
as bandau pripratyti prie arbatos, nes mes jau menesis kaip nakti negeriame misinuko,duodu nakti sultis skiestas, galvoju,gal geriau dantukams butu arbata nesaldi, mat jau 3 turime  bigsmile.gif .. bet po paskutiniu bandymu su arbata- tik beria zandukus mums. pirkusi esu hipp ir bebivita granuliuotas, pasakysiu, kad mano mazgei jos netinka.. Tai gal jei nepripratysiu prie arbatu, gersime sultis..  bigsmile.gif gal kokia arbata jus pasiulysite, nes ir dienos metu mes jos daug isgeriam.. aciu

Mes tai irgi geriam tiktai skiestas sultys. Anksciau kai bandziau duoti arbatytes, bet kokios, tai raukesi, lyg buciau citrina pasiuliusi, ir negere nei laso. Dabar reikes vel pabandyti, bet jauciu bus tas pats. O dantukai genda ir nuo arbatyciu, pazistu tokiu leliuku, tai, kad neaisku kas geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ravada @ 2007 04 02, 11:10)
labadiena,  smile.gif
as bandau pripratyti prie arbatos, nes mes jau menesis kaip nakti negeriame misinuko,duodu nakti sultis skiestas, galvoju,gal geriau dantukams butu arbata nesaldi, mat jau 3 turime  bigsmile.gif .. bet po paskutiniu bandymu su arbata- tik beria zandukus mums. pirkusi esu hipp ir bebivita granuliuotas, pasakysiu, kad mano mazgei jos netinka.. Tai gal jei nepripratysiu prie arbatu, gersime sultis..  bigsmile.gif gal kokia arbata jus pasiulysite, nes ir dienos metu mes jos daug isgeriam.. aciu

Mes geriam ivairias paprastas arbatas. Pirkau ir aš tas granuliuotas, niekaip neisiulydavau. Dabar paprasčiausiai užplikau labai silpną ramunėlių ar kmynų, o pati mėgstamiausia tai pankoliu arbata. Ją ir mūsų gydytoja rekomendavo.
Kas ten žino kokių nesamonių prigranuliuota į tas pirktines arbatas?
Atsakyti
QUOTE(Ravada @ 2007 04 02, 10:10)
labadiena,  smile.gif

mes taj geriam hipp arbatas thumbup.gif
Atsakyti
Dekoju abiem uz atsakymus, kad taip greitai sureagavote mirksiukas.gif as irgi manau, kad tos granuliuotos- tai tik su pankoliu ir geriausios.. ramuneliu ar kita arbata paruose vistiek truputi saldinate? nes mano negeria jei nesaldinta, nors bet kokias rugscias sultis geria, o arbata- turi buti saldyta nors truputi.. drauges minejo, kad geras gerymas yra kompotai mociuciu (ar paciu) ruosti, sako kad labai geria skaniai. As perku sultis 70 % hipp su vitaminu C ir skiedziu virintu vandeniu, bet ju 0,7 talpos 6 lt kainuoja, nu, tai 2 dienom gal ir uztenka.. o kitas dar bandziau milupos ir kindarella kazkokias, bet stengiuosi tik sviesiu vaisiu, kad nealergizuotu, tu kindarella tai saltalankiu yra- labai megstamos, 100%-tai vienos is tamsesniu bandytos thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dowiliuke @ 2007 04 02, 13:15)
mes taj geriam hipp arbatas  thumbup.gif

matyt, tavo vaikeliukas nelinkes i alergija, jums gerai.. o kokias hipp geriat?
Atsakyti
[quote=Ravada,2007 04 02, 12:19]
ramuneliu ar kita arbata paruose vistiek truputi saldinate? nes mano negeria jei nesaldinta

taip, truputį saldinu, bet ne cukrumi, o fruktoze. Kainuoja ji aišku brangiau, bet kiek tam mažiukui ir tereikia, ant šaukštelio galo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 02 balandžio 2007 - 12:08
QUOTE(Ravada @ 2007 04 02, 11:19)
Dekoju abiem uz atsakymus, kad taip greitai sureagavote  mirksiukas.gif as irgi manau, kad tos granuliuotos- tai tik su pankoliu ir geriausios.. ramuneliu ar kita arbata paruose vistiek truputi saldinate? nes mano negeria jei nesaldinta, nors bet kokias rugscias sultis geria, o arbata- turi buti saldyta nors truputi.. drauges minejo, kad geras gerymas yra kompotai mociuciu (ar paciu) ruosti, sako kad labai geria skaniai. As perku sultis 70 % hipp su vitaminu C ir skiedziu virintu vandeniu, bet ju 0,7 talpos 6 lt kainuoja, nu, tai 2 dienom gal ir uztenka.. o kitas dar bandziau milupos ir kindarella kazkokias, bet stengiuosi tik sviesiu vaisiu, kad nealergizuotu, tu kindarella tai saltalankiu yra- labai megstamos, 100%-tai vienos is tamsesniu bandytos thumbup.gif
Papildyta:

matyt, tavo vaikeliukas nelinkes i alergija, jums gerai.. o kokias hipp geriat?

pirmoji buvo pankolių arbatytė, nežianau ar čia sutapimas, bet jokių pilvo dieglių nebuvo smile.gif dabar geria vaisinę su vitaminų c, o kai slogavo daviau „gera savijauta“.
o sultis reikia skiesti? ohmy.gif aš tai neskiedžiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowiliuke @ 2007 04 02, 14:26)
o sultis reikia skiesti?  ohmy.gif aš tai neskiedžiu ax.gif

siaip, geriausia virintas vienas vanduo, bet ne visi vaikuciai ji geria, tai siuloma arbatu arba sulciu. visos drauges mano ir as pati skiedziu puse per puse, o jei dar is saldytuvo- tai virintu vandeniu - buna kaip tik ir siluma thumbup.gif Manau geriau skiestas, ir tauposi ir dantukams maziau kenks, tai jei dar nepriprato- tai geriau skiesk. yra tos hipp tik 70 proc sulciu- o as vistiek skiedziu... o pankoli mes irgi gereme pradzioje, mums irgi tiko.
Atsakyti
QUOTE(Ravada @ 2007 04 02, 15:21)
siaip, geriausia virintas vienas vanduo, bet ne visi vaikuciai ji geria, tai siuloma arbatu arba sulciu. visos drauges mano ir as pati skiedziu puse per puse, o jei dar is saldytuvo- tai virintu vandeniu - buna kaip tik ir siluma  thumbup.gif Manau geriau skiestas, ir tauposi ir dantukams maziau kenks, tai jei dar nepriprato- tai geriau skiesk. yra tos hipp tik 70 proc sulciu- o as vistiek skiedziu... o pankoli mes irgi gereme pradzioje, mums irgi tiko.

na, nežinau su tuo skiedimu ax.gif mes sultytes geriam nuo 4 mėnesių. išpradžių gėrėm po kelis lašiukus, dabar geriam tiek, kiek mėnesių (80ml per dieną)
o dėl dantukų, mano nuomonė tokia, jei mažius tą buteliuką su sultim ar arbata pastoviai turės burnytėj, tai gal ir kenks dantukams, buteliuką reikia laikyti pačiai kol kūdikis geria, o dar geriau pratint gert iš puodelio. smile.gif
Atsakyti