Įkraunama...
Įkraunama...

puošiame balkonus

Į mano svyrančią lobeliją pelėsis įsimetė verysad.gif . Matyt per mažai vėdinau. Liko keletas daigelių, o taip gražiai buvo sudygusi. Teks sėti iš naujo. O petunijos labai gražiai sudygo ir auga, bevei 100 procentų. Aš jų sėklas visada perku Vilniaus "Sėklos" arba Vievio "Sėkluvos". Niekada nenusivyliau. Nojaus geros sėklos, skirtos profesionalams, bet jų mažais kiekiais neprekiauja. O mėgėjiškos man irgi nelabai patiko.
Atsakyti
Merginos, pernai sodyboje prie palangės laikiau pelargonijas. Kai užėjo jau ruduo, su visu loviu vyras įnešė į namą, per žiemą ten nekūrenama. dabar buvau savaitgalį, tai tokie rudi stagarai iš tų pelargonijų...kažin jos "galiojančios" dar? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzine @ 2007 03 15, 12:56)
Merginos, pernai sodyboje prie palangės laikiau pelargonijas. Kai užėjo jau ruduo, su visu loviu vyras įnešė į namą, per žiemą ten nekūrenama. dabar buvau savaitgalį, tai tokie rudi stagarai iš tų pelargonijų...kažin jos "galiojančios" dar?  g.gif

Stai apie pelargonijas snekames cia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzine @ 2007 03 15, 12:56)
Merginos, pernai sodyboje prie palangės laikiau pelargonijas. Kai užėjo jau ruduo, su visu loviu vyras įnešė į namą, per žiemą ten nekūrenama. dabar buvau savaitgalį, tai tokie rudi stagarai iš tų pelargonijų...kažin jos "galiojančios" dar?  g.gif

Kad jau gal nebe. Galėjo sušalti per šalčius, jeigu visai nekūrenama patalpa. Jeigu būtų gyvos, matytųsi bent koks žalias daigelis.
Papildyta:
QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 14, 20:49)
Tai va, tos konsultantės kai pakonsultuoja  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Jei nedaryti skylučių, tai jokiu būdu negalima sodinti tiesiog į jį.  schmoll.gif  Tada galima tik sustatyti vazonėlius, kad vandens perteklių būtų galima išpilti. mirksiukas.gif

Aš, matyt, labai prasta gėlininkė esu, nes daugybės "taisyklių" nesilaikau. Ir šilagėles, ir raktažoles , ir visokias tokias, kurias liepia šaldyti, sėju nešaldytas, bet man jos dygsta. Loveliai balkone pas mane be jokių skylių, nu bet auga juose lyg ir neblogai. Va taip
[attachmentid=90584]
Atsakyti
Sveikos gėlininkės biggrin.gif . turiu klausimėlį ir norėčiau jūsų konsultacijos ar patarimo: svaigstu nuo levandų, bet mano sodas/daržas - palangė arba pietinis balkonas. Permečiau visas temas lyg ir neradau kaip jas auginti žiemą- įnešt į kambarį ar palikt balkone? Balkonas stiklintas ir neapšiltintas, net žiemą jame užšąla vanduo(buvau palikus butelį su vandeniu, todėl žinau doh.gif ) Kas augina sode tai apdengia kaip rožes, bet vat kaip balkone? g.gif g.gif
Iš anksto dėkoju
Atsakyti
Zigzag,o tau raktažolės greitai sudygsta? Aš ir šaldžiau,ir vistiek jų nė ženklo verysad.gif verysad.gif O pirkau tas naujoviškas,gražias,kur į rožytes panašios verysad.gif Ir dar tiek brangiai sumokėjau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 03 15, 16:53)
Zigzag,o tau raktažolės greitai sudygsta? Aš ir šaldžiau,ir vistiek jų nė ženklo verysad.gif  verysad.gif  O pirkau tas naujoviškas,gražias,kur į rožytes panašios verysad.gif  Ir dar tiek brangiai sumokėjau unsure.gif

Tikrai neatsimenu, kiek laiko tos raktažolės dygsta, mat sėjau prieš kokius 3-4 metus. Sėjau paprastas, ne kokias naujoviškas, bet tikrai nešaldžiau ir sėjau į dėžutę kambaryje (kaip kokius pomidorus). ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2007 03 15, 18:17)
Tikrai neatsimenu, kiek laiko tos raktažolės dygsta, mat sėjau prieš kokius 3-4 metus. Sėjau paprastas, ne kokias naujoviškas, bet tikrai nešaldžiau ir sėjau į dėžutę kambaryje (kaip kokius pomidorus). ax.gif

Ačiū ir už tiek biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Papildyta:
Aš, matyt, labai prasta gėlininkė esu, nes daugybės "taisyklių" nesilaikau. Ir šilagėles, ir raktažoles , ir visokias tokias, kurias liepia šaldyti, sėju nešaldytas, bet man jos dygsta. Loveliai balkone pas mane be jokių skylių, nu bet auga juose lyg ir neblogai. [/quote]

Matyt į lovelius neprilija.
Papildyta:
O mane šiemet nuvylė Sheteling-as su lobelijom ir ledinukėm. Perkau profesionalų sėklas, tai sudygo tik viena rūšis, o kitos 2 schmoll.gif . Kitų gėlių sėklos dygo normaliai. Apmaudu, kai tokios brangios sėklos būna nedaigios.
Atsakyti
QUOTE(Eglužė žiemos @ 2007 03 15, 15:01)
Sveikos gėlininkės biggrin.gif . turiu klausimėlį ir norėčiau jūsų konsultacijos ar patarimo: svaigstu nuo levandų, bet mano sodas/daržas - palangė arba pietinis balkonas. Permečiau visas temas lyg ir neradau kaip jas auginti žiemą- įnešt į kambarį ar palikt balkone? Balkonas stiklintas ir neapšiltintas, net žiemą jame užšąla vanduo(buvau palikus butelį su vandeniu, todėl žinau doh.gif )  Kas augina sode tai apdengia kaip rožes, bet vat kaip balkone? g.gif  g.gif
Iš anksto dėkoju

Gali auginti balkone, dideliam vazone, tik ziemai stipriai denk, po vazonu padek putu polistirolo, vazona apvyniok kokiais skudurais. Virsau dengti nereikia, tik neperdziovink zemes. Pries uzsalant gerai priliek ir jei bus atlydziu irgi butina palieti. Sekmes 4u.gif Tiesa pavasari nugenek, palik tik koki 20 - 30 cm. stagariukus, kitaip nuaugs negrazi. Vasara nepertresk, nemegsta
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 15, 11:47)
Kazkas cia skundesi, kad nesudygo butent raudonos Nojaus seklu petunijos  doh.gif  Pas mane irgi nesudygo visai , butent raudonos  g.gif  Ir naslaites irgi nesudygo nei viena  schmoll.gif  nors pakelyje koks miliojonas ju  cool.gif  Gal kazka jie ten pridirbo  blink.gif Ir lobelija nesudigo  schmoll.gif  Buvau sugalvojus kompozicija, tai dabar reikes keisti planus  unsure.gif

Va va umn.gif Čia aš skundžiausi mad.gif Ale šiandien pažiūrėjau, tai iš kelių tūkstančių sėklyčių, vis dėlto dvi išdygo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Žodžiu, su Nojaus sėklomis kažkas ne taip schmoll.gif Gal senos buvo, nedaigios g.gif box.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2007 03 15, 23:13)
Va va umn.gif  Čia aš skundžiausi  mad.gif Ale šiandien pažiūrėjau, tai iš kelių tūkstančių sėklyčių, vis dėlto dvi išdygo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Žodžiu, su Nojaus sėklomis kažkas ne taip  schmoll.gif Gal senos buvo, nedaigios  g.gif box.gif

na bet juk ne vien petunijos nesudygo, pas mane 3 rusiu gelytes Nojaus seklu nesudygo, matyt jie kazka ne taip daro kad sitaip seklos ju nedyksta g.gif verysad.gif
Atsakyti