Maitinau 1 m. 7 mėn.
Man dažnai skauda gerklę. Nuo vaikystės.
QUOTE(mildelė @ 2004 08 31, 14:34)
O ar nepagalvojat, kad tai Jūs galit būti stafilokoko nešiotojos ir perduoti jį vaikui? Juk daugelis mūsų jį turi, tik jis išlenda susilpnėjus imunitetui, pvz. po gimdymo.
Mano vaikas pirmąjį mėn. klykė pastoviai, viduriavo. Paima krūtį, spjauna, vėl rėkia. Nuvažiavom į Santariškes, paguldė į ligoninę, mano piene rado auksinį stafilokoką, o vaikui - žarnyno uždegimą nuo mano stafilokuoto pieno (per mėn.tepriaugo 300 gr.). Ačiū dievui, stafilokokas dar nebuvo įsistvirtinęs vaiko žarnyne. Aš gėriau antibiotikus, stafilokokas išnyko, bet daugiau nebemaitinau.
Taip kad stafilokoku galima ir užsikrėsti, ir pačios jį galime turėti, negalima visą laiką kaltinti ligoninės.
Mano vaikas pirmąjį mėn. klykė pastoviai, viduriavo. Paima krūtį, spjauna, vėl rėkia. Nuvažiavom į Santariškes, paguldė į ligoninę, mano piene rado auksinį stafilokoką, o vaikui - žarnyno uždegimą nuo mano stafilokuoto pieno (per mėn.tepriaugo 300 gr.). Ačiū dievui, stafilokokas dar nebuvo įsistvirtinęs vaiko žarnyne. Aš gėriau antibiotikus, stafilokokas išnyko, bet daugiau nebemaitinau.
Taip kad stafilokoku galima ir užsikrėsti, ir pačios jį galime turėti, negalima visą laiką kaltinti ligoninės.
mano pienuke irgi buvo auksinis stafilikokas, bet as pati nesiau ji tirt, nes vaikelis viduriavo, oinfekcinej ,kai paklausiau, gal man issitirti piena, tai sako garantuoju, kad stafilokokas ir tipo viskas, nors tik is paselio galima pasakyt kokiekms antibijotikams jis yra jautrus, nes jei vartosi bet kokius,tai jis gali dar labiau sustipret
Papildyta:
QUOTE(Kristinukas @ 2006 03 09, 23:37)
O ar yra kazkokiu pozymiu? Dazniau sergi gerklu ligomis ar kaip? As skaiciau,kad AS gali buti mamos piene, bet, aisku, nedideliais kiekiais. O tai tu maitinai trecia mazyli ar ne?
AS motinos piene gali but labaai gausiai, o va gerklej AS nieko nedaro ten kazkokks kitoks stafilokokas gali but, AS buna nosyje.
Nėra reikalo daryti antibiogramas, nes dabar auksinis stafilokokas antibiotikais negydomas.(Nebent vaikas- kūdikis ir jo gyvybei gresia pavojus.)
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 16, 18:09)
Nėra reikalo daryti antibiogramas, nes dabar auksinis stafilokokas antibiotikais negydomas.(Nebent vaikas- kūdikis ir jo gyvybei gresia pavojus.)
o tai kuo bakterijos gydomos?
Gerosiomis bakterijomis. Dabar vaistinėse pasirinkimas nemažas.
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 21, 16:25)
Gerosiomis bakterijomis. Dabar vaistinėse pasirinkimas nemažas.
o tai ka, pagerus geru bakteriju AS is pieno dingsta? butu nerealu.
Iš pieno jis ir nedings. Mėginau gydytis dvejais antibiotikais.
Maitink ir nesuk galvos...
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 21, 18:44)
Iš pieno jis ir nedings. Mėginau gydytis dvejais antibiotikais.
man tai dingo, isgeriau kursa antibijotiku, o kol AS buvo, tai viduriuodavo visa diena ir jokios gerosios bakterijos leliui nepadejo. tik savo piena pakeiciau i misini ir kita diena nustojo viduriuot. na sako jis gali atsinaujint, bet bandyt jo atsikratyt tikrai reikia.
Dingo- sakai. Niekur jis negali dingti, gali tik jo kiekis sumažėti. Žiūrint, kokioje laboratorijoje pieną tyreisi. Aš tyriausi dviejose. Vienoje stafilokoko nerado,o kitoje- rado...Labai svarbu, koks laborantas tyrimą daro...
QUOTE(vaižgantė @ 2006 03 24, 15:56)
Dingo- sakai. Niekur jis negali dingti, gali tik jo kiekis sumažėti. Žiūrint, kokioje laboratorijoje pieną tyreisi. Aš tyriausi dviejose. Vienoje stafilokoko nerado,o kitoje- rado...Labai svarbu, koks laborantas tyrimą daro...
nu aisku. pagyvensim pamatysim.
Sveikos.Mano sūnui jau 2 metai ,jau stafilakoko problemas seniai išsprendėm,bet jų aš nepamiršiu gal niekada.Iki 6 mėnesių aš baltos dienos nemačiau.Vaikas viduriavo,atpylinėjo,pilvą labai pūtė.Važinėjom pas gydytojus į kitus miestus,nes mūsiškiai su savo skiriamais antibijotikais taip išnaikino gerąsias bakterijas,kad nei lakto,nei bifido neliko nei kvapo.Gėrėm gerąsias bakterijas,net kontrabanda atsivežėm iš baltarusijos bifido ir lakto bakteriju.Mums viena daktarė taip patarė,bėja po jų vartojimo pradėjom sveikt,atsirado žarnyne tos bakterijos.O vartojant visus Lineksus,Gefilus tai buvo atsistatę tik lakto.Tai va kokia mūsų istorija.O labiausiai neramino,kad aš vaiko pamaitint normaliai negalėjau,būtent valgymo metu atsirasdavo smarkūs spazmai,vaikas valgyt nori,o negali,po to net buteliuko bijot pradėjo...Mamom linkiu kantrybės,viskas susitvarkys,tik reikia laiko.Labiausiai save graužiau,kad paklausiau daktarų ir nutraukiau maitinti krūtimi,gal dar būčiau galėjus.Bet norėjau kaip geriau...