Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinis stafilakokas

Man irgi buvo ta pogimdivine depresija.Galvojau stogas nuvaziuos. Tiek visko is karto ant mano galvos nukrito. Vaikui jau gimdymo namuose antibiotikus leido, nes su infekcija gime, paskui nas stafilokokas, dar alergija prisidejo. Vyras i uzsieni isvaziavo, tai is vis viena likau. Tik mama labai padeda, uosvine net nebuvo atejusi aplankyt! Jeigu ne mama nezianu ka daryciau ir kas su manim butu!
O dabar jau daug geriau, nes susitaikiau su mintim kad reikia gyvent toliau ir gydyt vaikeli kaip imanoma. Ir reikia tiket, kad viskas bus gerai. Musu vaiku sveikata dabar priklauso tik nuo musu!
Sveikatos jums ir kantrybes, mielos mamytes!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2008 03 18, 16:05)
kvailiausia, kad kuo maziau valgo, MP irgi mazeja, nusitraukti jau neisieina, tiek jo nedaug...
gintutes pvz tikrai ikvepia, turim but stiprios, a man tikrai pogimdyvine depresija verysad.gif

nenuleisk ranku, pienuko atsiras. daug gerk skysciu, duok kuo dazniau zysti. Nors jei buvo, kaip mums- tai vos tik pradedavo gert is kruties -klykimas nezmoniskas. tai po 2 savaiciu kai jau pro uztinusias akis kelio nebemaciau - pradejau nusitraukinet ir is buteliuko duot, tai nors kazkiek isgerdavo - ikisdavau zinduka, o ji paverkia, patraukia, ne taip lengvai is burnytes istumt zinduka, kaip kruti. ir viskas -po siai dienai nusitraukineju ( 10 men jau doh.gif ) , ir pienuko dar uztenka. buvo kriziu pieno, kai jau galvojau, kad viskas, bet tuoj skysciu daug, ir dazniau nusitraukinedavau, ir nieko, dar maitinu nutrauktu pienuku. tad neisigask, jei pieno mazeja - daug gerk, pailsek daugiau, pamiegok, nebesinervuok, ir jei nebevalbo pati dukryte - dazniau nusitraukinek ( as kas 3 val nusitraukdavau, tai vienu momentu tiek pieno turejau, kad ir lauk pildavau, ir kamera prisaldziau). stiprybes ir optimizmo thumbup.gif
o del depresijos - tai as pas zolininke kreipiaus - Balvociute tokia, turbut girdejot, ji placiai salyje veikla uzsiima, mazeikiu raj. gyvena, ir savo puslapi internetini turi, tai ji man individualiai sudare zoliu misini nuo pogimdyvines depresijos, ir kad pienuko daugiau gamintusi, tai geriau 2 men tas zoles, tai kazkiek ir tas padejo.
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2008 03 19, 00:16)
nenuleisk ranku, pienuko atsiras. daug gerk skysciu, duok kuo dazniau zysti. Nors jei buvo, kaip mums- tai vos tik pradedavo gert is kruties -klykimas nezmoniskas.

mums irgi panasiai gaunasi... verysad.gif
bet man nenusitraukia-1, 2 lasai... verysad.gif kai pieno buvo, ejo ciurkslem
o taviske atpilynedavo ar ne, ir kaip tustindavosi-mano jau nebegali pati isistustinti, o kakis tirstas, klampus...
kiek sakei taviske sveria? ir kokio amziaus rastas AS? dabar nebera?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 19 kovo 2008 - 07:46
QUOTE(Laiza @ 2004 09 28, 10:45)
  O tos bjaurybes yra pavojingos, nes gali baigtis ir labai net nekaip - vos ne puliniu meningitu. (EI EI! mamos, as negasdinu, o tik konstatuoju fakta!!  blink.gif )

merginos, gal zinot, kada tos pasekmes tokios blogos gali but?zarnynas gal pakankamai uzdaras yra, tai nebent per oda ar nosiarykle (pries tai mums rado paprasata AS nosytej, dabar lyg nera, bet vel abejoju tyrimu rezultatais)
Atsakyti
AS radom tik 5 men, visur vaziavom, bet niekas nepaprotino paseli padaryt, tai pati organizavausi ir tyriau, ir gydyma pati skyriau. kad ir kaip tai beskambetu, bet is musu pediatres - nulis.kadangi esu padi medike, nors ir nevaiku ir negydytoja, tai uzsiemiau pati. kadangi nedideliame mieste gyvenam, tai nelabai gali pediatra pasirinkti... verysad.gif
siaip rezultatai eme gertet kai pradejom bakterijas gert gal po menesiuo kokio.
bert neberdavo.
o del viduriu uzkietejimo - tai taip vargau, kad net sunku apsakyti... ir ligoninej teko del to pabuvoti, po savaite nakakodavo, tai klizmas tekdavo statyt.
nekakot pati pradejo nuo kokio 2 menesiu, ir tai tesiasi visa laika. tai su termometru zaisdavau, ir su mikrolax klizmom. Tai mazute net pampersus bijodavo keistis, nes zinodavo kas laukia. jei nieko nedarydavau - pati nekakodavo, tai uzkietejus viduriams net isange itrukdavo - tada verkdavo, nes skauda. na vienu zodziu kosmaras, kiek tas kakas gali gyvenimo sugadinti.
tai jau koki menesi nebegalejau bekankinti vaiko, tai pradejau dufalako duoti. Ir labai gerai padariau - kakoja pati visa menesi , tai zadu duoti, kol tik reiks, jis nekenksmingas.
9 menesiu svere 6,5 kg, desimta nejau sverti, tai nezinau.(gime 3 kg)taigi priaugo per visus 9 men tik 3,5 kg.
dabar nebesureiksminu to svorio, kaip anksciau, buvau visai ligone pasidariusi del to sverimo... bet manau kiekviena mama, kuri susidure su tuo mane supras...
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2008 03 19, 10:57)
AS radom tik 5 men, visur vaziavom, bet niekas nepaprotino paseli padaryt, tai pati organizavausi ir tyriau, ir gydyma pati skyriau. kad ir kaip tai beskambetu, bet is musu pediatres - nulis.kadangi esu padi medike, nors ir nevaiku ir negydytoja,  tai uzsiemiau pati. kadangi nedideliame mieste gyvenam, tai nelabai gali pediatra pasirinkti... verysad.gif
siaip rezultatai eme gertet kai pradejom bakterijas gert gal po menesiuo kokio.
bert neberdavo.
o del viduriu uzkietejimo - tai taip vargau, kad net sunku apsakyti... ir ligoninej teko del to pabuvoti, po savaite nakakodavo, tai klizmas tekdavo statyt.
nekakot pati pradejo nuo kokio 2 menesiu, ir tai tesiasi visa laika. tai su termometru zaisdavau, ir su mikrolax klizmom. Tai mazute net pampersus bijodavo keistis, nes zinodavo kas laukia. jei nieko nedarydavau - pati nekakodavo, tai uzkietejus viduriams net isange itrukdavo - tada verkdavo, nes skauda. na vienu zodziu kosmaras, kiek tas kakas gali gyvenimo sugadinti.
tai jau koki menesi nebegalejau bekankinti vaiko, tai pradejau dufalako duoti. Ir labai gerai padariau - kakoja pati visa menesi , tai zadu duoti, kol tik reiks, jis nekenksmingas.
9 menesiu svere 6,5 kg, desimta nejau sverti, tai nezinau.(gime 3 kg)taigi priaugo per visus 9 men tik 3,5 kg.
dabar nebesureiksminu to svorio, kaip anksciau, buvau visai ligone pasidariusi del to sverimo... bet manau kiekviena mama, kuri susidure su tuo mane supras...

na, su pediatrais, ir apskritai su gydytojias ir dideliam meiste sunku...
o jus tik zarnyna tyret? ar dabar nebera AS?9 menesiu 6 kg mano galva mazai, bet svarbiausia kad niekur kitur neperejo ta bjaurybe, o nuo metu isvis viskas gerai turi buti thumbup.gif drinks_cheers.gif
ar jus atpylinejot?kokias bakterijas geret?
maniske siandien viska viska atpyle....neviltis vel puola..atsakymai del AS bus rytoj. as tai galvoju, kad reik ir kraujo pasidaryt paseli, ir nosiarykles pasikartot
mano duktereciai is slogos stafas perejo i meningita, vos isgyveno menesio mergicka...zinant tokius pvz stogas dar labiau vaziuoja verysad.gif verysad.gif man tas pusantro menesio kaip desimt metu atrodo-kaip nesibaigaintis kosmaras...
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2008 03 19, 12:37)
na, su pediatrais, ir apskritai su gydytojias ir dideliam meiste sunku...
o jus tik zarnyna tyret? ar dabar nebera AS?9 menesiu 6 kg mano galva mazai, bet svarbiausia kad niekur kitur neperejo ta bjaurybe, o nuo metu isvis viskas gerai turi buti thumbup.gif  drinks_cheers.gif
ar jus atpylinejot?kokias bakterijas geret?
maniske siandien viska viska atpyle....neviltis vel puola..atsakymai del AS bus rytoj. as tai galvoju, kad reik ir kraujo pasidaryt paseli, ir nosiarykles pasikartot
mano duktereciai is slogos stafas perejo i meningita, vos isgyveno menesio mergicka...zinant tokius pvz stogas dar labiau vaziuoja verysad.gif  verysad.gif man tas pusantro menesio kaip desimt metu atrodo-kaip nesibaigaintis kosmaras...

svorio tai tikrai mazai, bet jug neprilipdysi ...taip nevalge, tai kur jis uzausgs...tyrem tik zarnyna. del kraujo paselio - nemanau, kad tikslinga daryt, nes karsciuotu, jei kas butu, o del nosiarykles -aisku padaryk, blogiau nebus. nepamirsk ir tai, kad kiekvienas stafilokoku turim galybe, ir leliukai sveiki turi, bet kai stafilokokas virsija normas, ar pasilpsta organizmas, tai tada negalavimai prasideda. jo visiskai neisnaikinsi, nes tai visur aplink esanti bakterija, ir as, ir tu ja turim, tik mazomais kiekiais ji nepavojinga.
gerem daug bakteriju, bet geriausiai padejo bifolac - tai nebesimetau, tik jas ir duodu
o dukryte
paprasciausiai apsinuodijo toksinais, kuriuos As gamina, ir nevalgo, ir atpylineja...
Manyciau jums reiktu pasidaryti stafilokoko jautruma antibiotikams ir pradeti juos gerti. kai daro paseli, paprastai padaro ir antibiotikograma. nereikia bijoti antibiotiku, kai ju tikrai reikia. reiktu maziau vartoti tada, kai jie nebutini - pav. suslogavus ar sukarsciavus tuoj liepia gerti antibiotikus. doh.gif
Suprantu tavo bloga nuotaika. As kai dabar pagalvoju, nespejau pasidziaugt pirmais 6 dukrytes menesiais -dabar ir liudna del to darosi - net vasaros nejutau pernai, neisivaizduoju, kaip gyvenau - kazkokia pilkuma ir tustuma ta laikotarpi gaubia. bet kai dabar atropoja, uzlipa ir prisiglaudzia - suprantu - kad esu laimingiausia, ir kad visos ligos praeina, belieka dziaugtis dabartimi ir ateitimi.
parasyk, kai zinosi atsakymus tyrimu, labai idomu kaip sekasi jums. laikykites
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintute.j: 19 kovo 2008 - 12:08
O mums vis nepraeina berimai. kal zinot kas nors kaip reikia su jais kovot? gal galima patepti kuo nors? Buvom pas alergologe tai jinai israse hormonini tepala! Kazkaip nesiryztu tepti hormonais 1.5 menesio vaika! Gal zinot kitokiu iseiciu?
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2008 03 19, 12:07)
svorio tai tikrai mazai, bet jug neprilipdysi ...taip nevalge, tai kur jis gerem daug bakteriju, bet geriausiai padejo bifolac - tai nebesimetau, tik jas ir duodu
o dukryte
paprasciausiai apsinuodijo toksinais, kuriuos As gamina, ir nevalgo, ir atpylineja...
Manyciau jums reiktu pasidaryti stafilokoko jautruma antibiotikams ir pradeti juos gerti. kai daro paseli, paprastai padaro ir antibiotikograma. nereikia bijoti antibiotiku, kai ju tikrai reikia. reiktu maziau vartoti tada, kai jie nebutini - pav. suslogavus ar sukarsciavus tuoj liepia gerti antibiotikus. doh.gif

mes irgi bifolac geriam
antibiotikogramos padarytos buvo
o as atvirksciai galvoju, jei svoris nors truputi augs neduoti antibiotiku, nes jei MRSA is 5 antibiotiku taps atsparus dar vienam ar 2, tai ka tada darysim jei jis atsinaujins ir islis rimtoj vietoj-kraujyje ar smegenyse verysad.gif verysad.gif verysad.gif
jau pasimokem su gentamicinu-gerem ji, nes buvo pavienes kolonijos zarnyne, o as persigandusi, del to liko isdauzyta visa gera flora, suvesejo MRSA, arba tai tas pats AS, tik igaves atsparuma...po to pradejo atpylineti...keikiu save, bet jau saukstai po pietu. maniske antra dienos puse nebeatpila. vyras ir sako" visi planai, savjones menkniekis, gyvenimo daziugsmas dabar priklauso ar atpila ar ne"-juokas pro asaras...

QUOTE(Alinkaa @ 2008 03 19, 15:10)
O mums vis nepraeina berimai. kal zinot kas nors kaip reikia su jais kovot? gal galima patepti kuo nors? Buvom pas alergologe tai jinai israse hormonini tepala! Kazkaip nesiryztu tepti hormonais 1.5 menesio vaika! Gal zinot kitokiu iseiciu?

kokio tipo tie berimukai? na bet jus saunus-pas visus gydytojus spejat, as tai nusiverkusi nebeturiu jegu, juoda neviltis uzvaldzius.
ar jums AS gausiai rasta ar pavienes kolonijos?
Atsakyti
Berimas tokiais raudonais spogiukais, kai kur su balta virsune. Daugiausiai ant veiduko, bet kartais ir ant kunelio islenda. Sausa odele dukrytes ant veiduko, o kremu bijau tept kad dar daugiau neisbertu. gal zinot ka daryt?
Taip taip mes jau visus daktarus apejom bet tiesa pasakius nieko gero neisgirdom. tai gydau pai dukryte.
AS mums rado gausiai zarnyne ir pavienes kolonijos akytei.

Papildyta:
Rupestelis ar buvot pas Urbona? ka pasake jei buvot?
Atsakyti
QUOTE(Alinkaa @ 2008 03 20, 10:18)
Berimas tokiais raudonais spogiukais, kai kur su balta virsune. Daugiausiai ant veiduko, bet kartais ir ant kunelio islenda. Sausa odele dukrytes ant veiduko, o kremu bijau tept kad dar daugiau neisbertu. gal zinot ka daryt?
Taip taip mes jau visus daktarus apejom bet tiesa pasakius nieko gero neisgirdom. tai gydau pai dukryte.
AS mums rado gausiai zarnyne ir pavienes kolonijos akytei.

Papildyta:
Rupestelis ar buvot pas Urbona? ka pasake jei buvot?

maniskes irgi smulkus spuogiukai, bet kazkaip gyvent netrukdo, tai ir nedarom nieko su jais...
grizom is urbono, prabuvom 3 valandas, padare dar echo ar nera prievarcio stenozes del atpylinejimo, bet viskas su skrandziu gerai..skyre dar dufalako kad palengvetu tustinimasis ir veistusi geros bakterijos, zinoma bakterijas tolaiu gerti. apie antibiotikus kalbejom labai nedaug, jie tikrai tik sugadino mums zarnyna...net kalbos nebuvo apie ju skyrima. as jau ir pati buvau taip nusprendusi, bus kaip bus, tikiu, kad neislis ta bjaurybe kur nereikia...siaip visi gastrai yra pries antibiotikus...
tiesa, 3 tyrimo atsakymai jau yra-yra dar ta bjaurastis zarnyne, tik negausiai-1+, ryt bus atsakymas kam jautrus, pamatysim ar MRSA, brrr man vien tas pavadinimas siurpu krecia. laboratorijos daktare sake, kad toks kiekis zarnyno uzdegimo nesukelia, gali sukelti gerkles uzdegima, kas pas mus visada ir buvo nustatoma-nazofaringitas, taip kad planuoju dar nosytes paseli pasidaryti ir konsultuotis su geru pediatru ir loru. pykstu labai, kad maniske skyre gentamicina gerti...

Atsakyti
Man paciai vaikystej buvo rade stafilokoka gerklej.nieko nedare-jokiu antibiotiku as negeriau.
o berimas man labai nepatinka, pradejau Bepantenu tept-ziuresiu kas bus.
o jus supershlorofilo negeriat?
Atsakyti