mes irgi turejom sita bjaurybe iki 9 menesiu per ta laika gerem gerasias bekterijas, nors sito gerio kakutyje buvo daug, ne kokios tai pavienes kolonijos... o musu gydytoja nesiule antibiotiku, nors as vis kalba uzvesdavau - mazyliui pilvuka paskaudedavo ... viskas baigesi kai vaikas susirgo, ir reikejo paskirtiantibiotikus, tai paprasiau kad paskirtu tokius, kad ir auksini zudytu (buvo aisku kokiam antibiotikui neatsparus). Va taip viskas ir baigesi. Dabar kai pagalvoju, gi galejom taip padaryt geroookai anksciau, o vaikas kankinosi, jau nekalbant apie mano bemieges naktis... Beje, namu nedizenfikavau, nes kaip jau buvo meneta ir nereikia.
Sveiki, mes taip pat susidūrėme su šiuo bjaurybe-AS, kaip daugelis gėrėme bakterijas, jokių antibiotikų.
Dėl antibiotikų, manyčiau nereikia rizikuoti. Jeigu vaikui neiškyla jokių padarinių kurious mėgsta sukelti AS, tai antibiotikų vartoti nereikrų, nes tai nėra tas 100 procentinis gydymas kuris pašalins tą bjaurybe. Reikia laiko.
O mes ar jį dar turime ar ne nežinau, tiesiog palikau viską dievo valiai ir laikui spręsti
Sėkmės
Dėl antibiotikų, manyčiau nereikia rizikuoti. Jeigu vaikui neiškyla jokių padarinių kurious mėgsta sukelti AS, tai antibiotikų vartoti nereikrų, nes tai nėra tas 100 procentinis gydymas kuris pašalins tą bjaurybe. Reikia laiko.
O mes ar jį dar turime ar ne nežinau, tiesiog palikau viską dievo valiai ir laikui spręsti
Sėkmės
Na tai va, mes ka tik iš ligoninės, labai bjauri ta mūsų istorija su tuo koku, rašau ir jautresnėms mamytėms patariu neskaityti. Iki šiol negaliu atsigaut, geriu raminamuosius. taigi sužinom kad nešiojamės ta bakterija, gydutoja prirašo geriamų antib. ,atrodo viskas gerai, bet trečia dieną mergytė vemia, jau vakaras nežinau ka daryt, važiuot i ligoninę ar laukt ryto, visa nakty prabudžiu prie vaiko, ryte pas savo gyd., priaugom labai mažai svorio, mergytė vangoka, neriamia kojyčių, siunčia į ligoninę. O ten ir prasideda košmaras, pasirodo mano vaikui dehidracija, apetito nebuvimas, (kad mažiau valgo pastebėjom jau ankščiau), o gal net neurologinės problemos. bado galvytę ima krauja, rankytėj kateteris visa diena laša lašinė, medikai sako, kad po lašinės vaikas valgys geriau, bet.... ta pačia diena gyd. liepia keist mišinuką, nustato mano mažajai tam tikras valgymo valandas, turiu grūst maistely, kai ji dar neišalko ir nepageidauja, o dar naujas mišinys ( mes valgom sojiny labai alergiškos baltymams, išbandyta visokiu mišiniu bet vaikas pripažysta tik ta sojinį ), pasekoje to mažylė atsisako visai valgyti, verkia pajutusi, bet koky skysčių skony( nors gyd. prieš tai prspėjau, kad kitko ir taip staiga ji nevalgys, buvau nesuprasta, buvo pasakyta : visi valgo ir jūsų valgys), aš nerviniam šoke, vaikas badomas, liepia maitinti dažniau( kas 2,5 val.), o tai tik blogiau, nes manoji valgydavo, kas 4, kraujo tyrimas blogas, - mažakraujystė, nors prieš tris dienas hemoglobinas buvo geras. Toliau laša lašinės, kateteris jau galvytėj, aš be perstojo verkiu, atėjes bet koks medikas stebisi , tiek mažai valgo , oi blogai blogai... mane jau krečia, galvoju atsidursim renimacijoj . O svarbiausia daromas psihologinis spaudimas, pastoviai klausinėjama , ar mažoji valgė, aš slapčiomis bandau nutęst valgymo laiką, nes širdy žinau, kai išalks tai valgys. kai nutesiu iki 4 val. tai po truputį jau pavalgom, liepia duot dažniau. Paniškai bijau maitint vaiką, bijau gyd. ir to klausimo AR JAU VALGĖT IR KIEK SUVALGĖT . ATEINA DIENA, KAI MAŽOJI NEVALGO 5 val. Vaika pamaitina zondu , aš nerviniam šoke klausiu, o kas toliau juk taip nemaitinsim visa laik, o kiek dar vaikas kankinasi. Vel lašinės.....galvytėj.... išoksta vakare didžiulis guzas, norisi bėgt iš ligoninės ir rėkt, palaukim 4 val. ji valgys. Vieną nakty, kai stebiu, kaip visas mėlynai baltas vaikas miega, kyla baisios mintys : nebagryšim namo, jau viskas, jai kažkas užsiblokavo, nebevalgys visai, nebežiūriu savęs, atrodau kaip zombis, pati balta susivėlus nemiegojus, ...baigiasi antibijotikų kursas, viltis gal dabar po truputy vaikui gryš apetitas. Jau nebeklausia kada mergaitė valgė, o tik kiek. Nutesiu kas 4 val. 6 maitinimai ir po truputy pradedam valgyti, Mano nervai nebeatlaiko, geriu raminamuosius, vaikui sugadintas apetitas, dažnai primaitinu švirštuku, nors iki 100 ml. Visiškai išbalansuotas žarnynas, apetito stoka bjauraus stafilokoko pasekmė, o dar priedo gyd. nesupratimas, kad negalima vaikui mitybos įpročių pakesti per 1 d., o mano merginai iš vis jų greit nepakeisi. Taip prasikankinusios 10 d. gryžtam namo, nes uždegimo žarnyne nebėra, kraujukas jau geresnis ir po truputuką valgom, tik jau noro valgyt nereiškia mažylė, vagsiu dar ilgai. Niekam nelinkiu to patirt, visų išgyvenimų neaprašysi, bet ligoninės bijosiu iš tolo, pačiai reikia psihologo pagalbos, ir dabar akyse stovi skysčių guzas mergytės galvoj, lašinės ir tai kaip ja išneša į procedūrinį naujiems kankinimams, o ji tada dažniausiai šypsodavosi sesutėms, nežinodama, kas vėl jos laukia......
Nu ir istorija... VAje kiek prisikankinot! Tikiuosi jums abiem jau geriau.Ir kas do zverys tie daktarai.Mes taip pat turejome ta Auksini stafilakoka,bet apsejome be ligonines ir be antibijotiku. Dabar kartas nuo karto vis sugirdau gerasias bakterijas (profilaktiskai).
Na sveikite ir kad daugiau nereiketu i ligonine gulti (zinau kas tas yra)
QUOTE(jolax @ 2007 09 28, 23:16)
Nu ir istorija... VAje kiek prisikankinot! Tikiuosi jums abiem jau geriau.Ir kas do zverys tie daktarai.Mes taip pat turejome ta Auksini stafilakoka,bet apsejome be ligonines ir be antibijotiku. Dabar kartas nuo karto vis sugirdau gerasias bakterijas (profilaktiskai).
Dėkui už palinkėjimus, bet mums ne geriau, apetito vaikui nėra, kakis žalias žalias, kiekviena diena skaičiuoju kiek suvalgė ir t.t. ir t.t. Gal kaip išsikapstysim.
Turi ir mano sūnus šitą bėdą, tiksliau, dabar jau jos nesijaučia - jau 3 metai. Bet pradžia buvo visiškas košmaras - rėkimai, klykimai, viduriavimas, o pabaigai pradėjo šlapintis krauju nuo prisimetusios šlapimtakių infekcijos ir išvažiavom tiesiai į ligoninę. Buvo 2 savaičių antibiotikų leidžiamų kursas, o po to iki 1.5 metų gerosios bakterijos ir vitaminai. Ir nieko, išaugo, susitvarkė, o tvarkytis pradėjo kai pati mažiau nustojau imti į galvą ir pradėjau atpažint simptomus. Labai padėjo medetkų arbata, medetkų vonelės ir medetkų aliejus. Iš gerųjų bakterijų praktiškai per 2 savaites padėjo Bifolac, nors jo kurselis mėnesiui beveik 100 Lt kainuodavo lyginant su kitomis. Retkarčiais dar ir dabar pageriam Bifolac ir Linex. O dėl visų užsikrėtimų tiek auksiniu stafilokoku, tiek ešerichija koli ir klebsiela pneumoniae galėčiau drąsiai apkaltinti tiek gydytojus, tiek ir save pačią - vaikučio bambytę reikia prideginti kalio permanganatu, o ne vandeniu ar spiritu valyt, kaip dabar naujus vėjus gydytojai pasakoja. Ir grįžus iš ligoninės su kūdikėliu numaudyt virintame vandenyje su kalio permanganatu, o toliau žolės žolės žolės - lakišius, medetkos, ir tas pats kalio permanganatas. Žiūrėsiu, ar toks požiūris su antru mažyliu pasiteisins - parašysiu
turėjom ir mes šia bėda, gydymas buvo tik bakterijos, kurias gerėme nuo gimimo kokius du mėnesius, o po to profilaktiškai vis pavartodavome. Iš žarnyno ne taip lengva išvaryti stafilokoką. O antibijotikai sako tik viską sugadina išbalansuoja organizmą, mūsų gydytoja tik už gydymą bakterijomis naturaliomis (nors ligoninėje kai gimėm gavom 3 dienas antibijotikų. Dabar tyrymų nedarėm bet tvarkytis pradėjo kai pradėjom primaitinti nuo 4 mėn nes iki to laiko nekakojo nors viduriai ir minkšti buvo, o ir kakis su gleivėm ir blogos spalvos. Dabar jau mums 1 m ir 4 mėn, pokolkas su viduriukais ir pilvuku viskas gerai.
Linkiu visiems stiprybes kovojant su sia liga
QUOTE(aseni77 @ 2007 10 02, 12:53)
turėjom ir mes šia bėda, gydymas buvo tik bakterijos, kurias gerėme nuo gimimo kokius du mėnesius, o po to profilaktiškai vis pavartodavome. Iš žarnyno ne taip lengva išvaryti stafilokoką. O antibijotikai sako tik viską sugadina išbalansuoja organizmą, mūsų gydytoja tik už gydymą bakterijomis naturaliomis (nors ligoninėje kai gimėm gavom 3 dienas antibijotikų. Dabar tyrymų nedarėm bet tvarkytis pradėjo kai pradėjom primaitinti nuo 4 mėn nes iki to laiko nekakojo nors viduriai ir minkšti buvo, o ir kakis su gleivėm ir blogos spalvos. Dabar jau mums 1 m ir 4 mėn, pokolkas su viduriukais ir pilvuku viskas gerai.
Sakot nekakojo, o tai kas kiek dienų kakojo jūsų vaikutis ? Mes dabar kakojam kasdien, šiaip ne taip pakeitėm mišinuką į be laktozinį iš sojinio ir spalvytė jau nebe tokia žalia. O kas liečęia antibijotikus, tai man ligoninėj paklausus, kiek jų gaus mergaitė, tai gyd. pasakė kiek reikės ir jokių derybų nevedė . Tik gal kas dar galėtų pasakyt, jei leukocitų kaky nėra t.y. uždegimo nėra, tai gal pasitraukė tas bjaurybė
Svekos,
Norėjau paklausti, ar nesusidūrėte su pilvelio problemomis jau virš 1metukų.
Mes taip pat turėjome šį parazitą AS, kadangi seniai darėme tyrimą, tai nežinau kaip šiai dienai yra. Tik va suvalgome kokį pomidorą ar net obuolį ir žiūrėk jau dažniau kakoja, kartai ir skysčiau. Pilvo lyg ir neskauda, bet nesuprantu kas yra ar tai nuo AS, ar sutapimai. Maistą verdu atskirai jam, kartais valgo ir mūsų, bet dažniau atskirai.
Ar galite mamytės pasidalinti, kaip jums, ar nekyla tokių problemų, kaip jūsų vaikučių pilveliai,
Lauksiu atsakymo, dėkui
Norėjau paklausti, ar nesusidūrėte su pilvelio problemomis jau virš 1metukų.
Mes taip pat turėjome šį parazitą AS, kadangi seniai darėme tyrimą, tai nežinau kaip šiai dienai yra. Tik va suvalgome kokį pomidorą ar net obuolį ir žiūrėk jau dažniau kakoja, kartai ir skysčiau. Pilvo lyg ir neskauda, bet nesuprantu kas yra ar tai nuo AS, ar sutapimai. Maistą verdu atskirai jam, kartais valgo ir mūsų, bet dažniau atskirai.
Ar galite mamytės pasidalinti, kaip jums, ar nekyla tokių problemų, kaip jūsų vaikučių pilveliai,
Lauksiu atsakymo, dėkui
Mes tai, turbūt vargstam su šia bėda AS, mums beveik 1,5m. bet turiu galvoti ką duoti valgyti, neseniai vėl viduriavom, dabar geriam bakterijas, tiesiog nebežinau ką daryti.
Užsirašėm pas alergologą Klaipėdoj, tai bandysim žiūrėti gal kokiam baltymui yra alergiškas, sakau gal nesusivirškina vaikui. Kai neviduriuojam vistiek į dieną padarom 3-4 kartus (košės). Šiaip valgėm nuo mažens ir jogurtą ir varškę , bet kažkas vistiek vaikui yra negerai. Gal viskas dėl AS.
MAMOS PASIDALINKITE PATIRTIMI,
QUOTE(flintas @ 2007 12 02, 14:04)
Mes tai, turbūt vargstam su šia bėda AS, mums beveik 1,5m. bet turiu galvoti ką duoti valgyti, neseniai vėl viduriavom, dabar geriam bakterijas, tiesiog nebežinau ką daryti.
Užsirašėm pas alergologą Klaipėdoj, tai bandysim žiūrėti gal kokiam baltymui yra alergiškas, sakau gal nesusivirškina vaikui. Kai neviduriuojam vistiek į dieną padarom 3-4 kartus (košės). Šiaip valgėm nuo mažens ir jogurtą ir varškę , bet kažkas vistiek vaikui yra negerai. Gal viskas dėl AS.
Mano dukryte (4,5 men) irgi teko sita dovanele , bet kol kas gana sekmingai gydomes gerosiomis bakterijomis Bifolac. Pas mus stafilokoka rado zarnyne, tad antibiotiku ko gero neprireiks .
Siaip mano vienos drauges berniukui jau GN rado stafilokoka, tad antibiotiku neisvenge... Vat tada ir prasidejo ju bedos - pilva skaudejo ir viduriavo iki metu. Iki 3 metu normalai negalejo valgyti nei vaisiu nei darzoviu - tuoj pat viduriuodavo. Bat dabar jam jau 5 metai ir viskas susitvarke . Susitvarkys ir jums, tik reik kantrybes dideles ir laiko.
QUOTE(GUGUTE @ 2007 12 03, 00:28)
Mano dukryte (4,5 men) irgi teko sita dovanele , bet kol kas gana sekmingai gydomes gerosiomis bakterijomis Bifolac. Pas mus stafilokoka rado zarnyne, tad antibiotiku ko gero neprireiks .
Siaip mano vienos drauges berniukui jau GN rado stafilokoka, tad antibiotiku neisvenge... Vat tada ir prasidejo ju bedos - pilva skaudejo ir viduriavo iki metu. Iki 3 metu normalai negalejo valgyti nei vaisiu nei darzoviu - tuoj pat viduriuodavo. Bat dabar jam jau 5 metai ir viskas susitvarke . Susitvarkys ir jums, tik reik kantrybes dideles ir laiko.
DIDELIS AČIŲ UŽ SUPRATIMĄ
TIKIUOSI KAD SU METAIS SUSITVARKYS