tai va, panevezio gindymo namuose drauges suneli apkrete stafilokoku...ji man pranese apie tai,bet nieko perdaug, tik zinau,kad tai infekcija,kai negija bambute,ar kazkas panasaus ir kad ta infekcija gali persimesti i zarnyna visam gyvenimui...bent jau taip aiiskino drauge...
tai dabar jie ligoninej
o kiek laiko juos laikys? kada mazdaug aiskios bus pasekmes ir kokios jos? gal kas buvo susidure su tuo?
Mano sunui buvo rade stafilokoka. Isgyde. Pozymiu net nezinau. Tiesiog kai gulejom ligoninej turejo kazkokius tyrimus jam padaryt - negi gules siaip sau . Baimes ir nerimo tuomet buvo ir man. Zmones dazniausiai bijo to ko nezino. Pasiguodziau apie sita beda pazistamam gydytojui. Senam, geram gydytojui. O jis mane nuramino tokiais zodziais - "vaikeli, bus gyvenime dar tiek daug vietu kur tavo vaikas tures galimybe apsikrest stafilokoku... Namie juo galima apsikrest. Beje, dazniausiai ten, kur ideali svara."
Gydymas pas mus buvo toks - 10 dienu 2k per diena leido antibiotikus. Pradedant nuo 3 gyvenimo dienos. O pasekmes? Nugi daba bernas oho koks uzauges, o pasekmiu jokiu.
Gydymas pas mus buvo toks - 10 dienu 2k per diena leido antibiotikus. Pradedant nuo 3 gyvenimo dienos. O pasekmes? Nugi daba bernas oho koks uzauges, o pasekmiu jokiu.
Turejom ir mes sita auksine dovanele is kauno krikscioniskuju GN atsiveze. Atseit naujagimis gimsta visai svarus ir uzsiseja visa flora kuri yra gimdykloje, palatose, kai kurie tvirtina, kad tai tik hospitaline infekcija, tik ligoninej galima uzsikrest. Gavom naujagimiu pusleline, ir dar slapimo taku infekcija. Ligoninej jau buvo pasiruose leist antibiotikus, mes pabegom is ten ir namuose sugerem porcija, 10 dienu, padare paseli, slapimo takuose neberado. Po kiek laiko jo rado zarnyne, tai zarnyne atseit jo gali buti, jei vaikas gerai jauciasi, priauga svorio, nieko nereik daryt, tai gerem geruju bakteriju, ir tiek.
QUOTE (Ramunita @ 2004 08 28, 19:07) |
dar noriu paklausti mamyciu,kuriu vaikuciai buvo pasigave ta nelemta virusa-kaip jumsbuvo su valgymu,dujomis,atpylinejimais? |
Sunus valge , neatpylinejo niekada. Pilviuka pusdavo, bet nemanau, kad del buvusio stafilokoko. O va dukra(jai NEbuvo stafilokoko), ir atpilinedavo karts nuo karto, ir pilviuka pusdavo... Taip, kad cia yra individualu, o ir stafilokokas cia ne prie ko. Prie stafilokoko gali but viduriavimas negrazus, bet mums buvo viskas normaliai.
QUOTE (Ramunita @ 2004 08 14, 21:18) |
tai va, panevezio gindymo namuose drauges suneli apkrete stafilokoku...ji man pranese apie tai,bet nieko perdaug, tik zinau,kad tai infekcija,kai negija bambute,ar kazkas panasaus ir kad ta infekcija gali persimesti i zarnyna visam gyvenimui...bent jau taip aiiskino drauge... tai dabar jie ligoninej o kiek laiko juos laikys? kada mazdaug aiskios bus pasekmes ir kokios jos? gal kas buvo susidure su tuo? |
Pasekmiu buna visokiu, gali net ir labai baisios jos but As su vyresneliu gulejau ligoninej del to pacio, tai salia vaikuti irgi su tuo paciu pasieme akla, kurcia ir su smegenu vandene Bet cia veiksmas vyko pries 8 metus, tai viena, o antra, tos komplikacijos labai retas atvejis, jeigu uzleidi, jeigu negydai, nepastebi laiku, man regis, taip. O jei pastebejo ir pagulde, tai jau greiciausiai pagis ir sveikas pareis namo A, beje, komplikacijos tos baisiosios - naujagimiams, kokiam metinukui - tryda ir viskas
Mes gulejom menesi, su gaivinimais ir panasiom atrakcijom, bet tu stafilokoku daug rusiu, lengvesniu ir stipresniu ten buna, kai kas is viso ambulatoriskai gydosi, ir nieko, labai sveikai pasveiksta
O mums pranasavo liekamuosius reiskinius iki 5-6 metu, bet nieko nebuvo Sake, atpylines, viduriuos - niekas nieko... Gal tik tiek, kad viduriu uzkietejimu mums nepasitaiko Iki dabar. Bet kita vertus, musu visai seimai nelabai pasitaiko, tai gal cia nuo mitybos? Priseriu visus selenom, avizom, vaisiais ir darzovem, vat ir reiskiniai
Abu sunelius parsiveziau is ligonines su auksiniu stafilokoku. Abiems prasidejo nuo traiskanojanciu akyciu ir viduriavimo(kai tustinasi maziausiai 5 kart per diena )
Gerem gerasias bakterijas ir mazdaug iki 6 men viskas susitvarke
Dabar gydytojai neskuba duoti antibiotiku ir bando sutvarkyti zarnyna gerosiomis bakterijomis. Vyresniajam ir antibiotiku teko,tai jo zarnynas jautresnis ir dabar, ir greiciau visokios infekcijos prikimba
Gerem gerasias bakterijas ir mazdaug iki 6 men viskas susitvarke
Dabar gydytojai neskuba duoti antibiotiku ir bando sutvarkyti zarnyna gerosiomis bakterijomis. Vyresniajam ir antibiotiku teko,tai jo zarnynas jautresnis ir dabar, ir greiciau visokios infekcijos prikimba
O ar nepagalvojat, kad tai Jūs galit būti stafilokoko nešiotojos ir perduoti jį vaikui? Juk daugelis mūsų jį turi, tik jis išlenda susilpnėjus imunitetui, pvz. po gimdymo.
Mano vaikas pirmąjį mėn. klykė pastoviai, viduriavo. Paima krūtį, spjauna, vėl rėkia. Nuvažiavom į Santariškes, paguldė į ligoninę, mano piene rado auksinį stafilokoką, o vaikui - žarnyno uždegimą nuo mano stafilokuoto pieno (per mėn.tepriaugo 300 gr.). Ačiū dievui, stafilokokas dar nebuvo įsistvirtinęs vaiko žarnyne. Aš gėriau antibiotikus, stafilokokas išnyko, bet daugiau nebemaitinau.
Taip kad stafilokoku galima ir užsikrėsti, ir pačios jį galime turėti, negalima visą laiką kaltinti ligoninės.
Mano vaikas pirmąjį mėn. klykė pastoviai, viduriavo. Paima krūtį, spjauna, vėl rėkia. Nuvažiavom į Santariškes, paguldė į ligoninę, mano piene rado auksinį stafilokoką, o vaikui - žarnyno uždegimą nuo mano stafilokuoto pieno (per mėn.tepriaugo 300 gr.). Ačiū dievui, stafilokokas dar nebuvo įsistvirtinęs vaiko žarnyne. Aš gėriau antibiotikus, stafilokokas išnyko, bet daugiau nebemaitinau.
Taip kad stafilokoku galima ir užsikrėsti, ir pačios jį galime turėti, negalima visą laiką kaltinti ligoninės.
Mano dukra iš Raudono Kryžiaus buvo parsivežusi stafilokoką. Kai buvo dviejų mėnesių pradėjo viduriuoti. Iš pradžių viduriavo gelsvai, lyg ir normaliai, tik kad labai dažnai. Po kelių dienų pradėjo viduriuoti tamsisi žaliai, beveik juodai ir dar su gleivėmis. Tada gydytoja liepė nuvežti tyrimus į Vilnių ir sužinojom, kad turim stafilokoką. Paguldė į ligoninę, savaitę leido antibiotikus ir gėrėm "Linex". Išsigydėm ir pamiršom.Dar girdėjau, kad stafilokokas gali pasireikšti vėmimu. Turbūt yra ir dar kitokių formų.
QUOTE (Ramunita @ 2004 08 28, 19:07) |
tai kaip supratau.laikys juos apie 10 dienu? dar noriu paklausti mamyciu,kuriu vaikuciai buvo pasigave ta nelemta virusa-kaip jumsbuvo su valgymu,dujomis,atpylinejimais? |
auksinis stafilokokas - tai ne virusas ir ne infekcija, o bakterija. kaip zinia bakteriju pilna aplink kokiu tik nori, jei organizmas pakankamai stiprus, tai blogasias bakterijas paprasciausiai nugales ir tiek. Todel daznai skiriama geruju bakteriju pagert, pvz. linex, bifidum, gefillus ir t.t.
pasiskaitykit placiau cia
Auksinis stafilokokas gali "apsireikst" ir labai bjauria forma. Po gimdymo "prisilaksciau" apsinuoginus furunkula (zmoniskai - voti), veliau kita islipo, del trecios net teko vaziuot i ligonine, kad ispjautu... O tos bjaurybes yra pavojingos, nes gali baigtis ir labai net nekaip - vos ne puliniu meningitu. (EI EI! mamos, as negasdinu, o tik konstatuoju fakta!! )
Viena pazistama siuo "dziaugsmu" apkrete vyra ir savo mama, kuri ateidavo padeti..
Viena pazistama siuo "dziaugsmu" apkrete vyra ir savo mama, kuri ateidavo padeti..