Įkraunama...
Įkraunama...

Vienodos dovanos mokykloje:

QUOTE(Echmėja @ 2011 10 22, 16:43)
as esu tik uz vienodas dovaneles,nes manau niekas nepagalvoja,,kaip vaikas jauciasi kai buna dovanos skirtingos,tad prasciau gyvenantis vaikiukas gauna ir prastesne dovanele,ir jau mazam vaikui yra draskoma sirdute verysad.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Bent jau aš atsikandau tų vienodų sulūžusių žaislų. Per vienas kalėdas parsinešė sulūžusį žaislą verkdama, pernai irgi parsinešė kažkokią sulūžusią lėlę- nutrūkusiom kojom ir nepataisomai atsijungusia galva, tai švyst į pečių per ašaras ir pirmyn į pardą kažko sveiko pirkt...nesąmonė tos vienodos dovanos, tik pinigų mėtymas...priperka šlamšto ir paskui da tenka pirkt,kad vaikas neverktų...
Atsakyti
kai as lankiau mokykla, tai mes, mokinukai, keitemes dovanomis. O kadangi vieni pirko kitiems, tai neimanomos buvo vienodos dovanos.
O mano globotinis (beveik 10 metu) mokykloj su klasiokais irgi keiciasi dovanomis. Net nebuvau susimascius, kad kitur siais laikais kitaip g.gif
Jei jau taip, tada as su viedonas dovanas. Bet daugiau simbolines, pvz. saldainiu rinkini. Juk "tikras" dovanas nuo Kaledu senelio tevai isrenka mirksiukas.gif
Atsakyti
AS 100 proc uz vienodas dovanas,,... dabar jau sumislijo net DARZELIAI skirtingas pirkti... doh.gif atseit ne internatas... puse tevu uz viedodas kita puse uz skirtingas- aukletoju zodis lemiamas... o man nesamone skirtingos... totali.
Papildyta:
QUOTE(allegro @ 2012 12 09, 12:23)
Bent jau aš atsikandau tų vienodų sulūžusių žaislų. Per vienas kalėdas parsinešė sulūžusį žaislą verkdama, pernai irgi parsinešė kažkokią sulūžusią lėlę- nutrūkusiom kojom ir nepataisomai atsijungusia galva, tai  švyst į pečių per ašaras ir pirmyn į pardą kažko sveiko pirkt...nesąmonė tos vienodos dovanos, tik pinigų mėtymas...priperka šlamšto ir paskui da tenka pirkt,kad vaikas neverktų...

prajuokinote- perka dovanas klases taryba ne aukletojos TAI DALYVAUKITE KLASES veikloje- pirkite- balsuokite o ne verkite kad priperka nesamoniu- visu pirma suma sutarkite- pvz man absoliuciai nepatiko tai:
"dzin kokia suma nors ir 500lt svarbu kad dezutes dydis nevisytu A4 formato unsure.gif o as neisgaliu kazko super nupirkti...
dukra dovanele (plius darzelyje teatras) sunus dovanele o kur dar po eglute??? tai i iseina kad pirkau sunui uz 27lt (per akcija) dukrai is vis tik del viso pikto jei teks eiti ziureti brolio eglutes pirkau lelyte nebrangia 15lt o dar akcija tai is viso tik 9 lt sumokejau bet istraukiau apziurejau neluzta 4u.gif
o tiems kas skundziasi tikrai- taigi klases susirinkime ir apsprendziama ka pirkti- surenkami pinigeliai "gaudomos" akcijos biggrin.gif dalyvaukite klases veikloje- manau tik pagirtina tai:)
Atsakyti
Kiek pirko-tiek klaikuva.Balsavom,bet...arsesnes mamkos nubalsuoja,kad reikia kokio slamsto.Apie knygas net uzsiminti neverta,nes...niekas atseit ju neskaito.
As pries bet koki masini dovanu pirkima,nes musu pinigai tiesiog nukeliaudavo siuksliadezen.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2011 10 19, 20:19)
vaikystėje vienodos dovanos man atrodė tikras pasityčiojimas iš vaikų, griežtai prieš schmoll.gif

Visai n ceburaska vienas is ryskiausiu mano atisminimu- kai visi gavome taismetais ceburaskas rudas lotuliukas.gif ir LAIMES buvo kaip daba pamenu: 3 mandarinai, 6 saldainiai ir ceburaska

QUOTE(erke @ 2012 11 07, 21:42)
Aš tik už vienodas dovanas. Kalbu iš patirties. Pirmoj klasėj (tai buvo daugiau kaip prieš 20 metų) per eglutę visi vaikai gavo skirtingas dovanas, t.y. ką tėveliai nupirko, be iš ankstinio susitarimo su kitais tėvais. Gavau knygą, taip atrodytų visai nebloga dovana, bet kitos mergaitės gavo lėles, buvo tokių kurios gavo vos ne metro dydžio lėles, tai žinokit man buvo skaudu, iki šiol prisimenu  verysad.gif . Todėl, darželyje siūlydavau ir mokykloj siūlau per "eglutę" vaikam dovanti vienodas simbolines dovanėles, o jei tėveliai nori savo vaiką padžiuginti "didelėm lelėm" tai tegu džiugina namie. Pas mano vaiką klasėj yra tokių vaikų kurie iš vis neina į šventes, nes tėveliai neturi net 15 Lt ant simbolinės dovanėlės, tai kažkaip netyčia pas mus lieka pinigėlių ir keliom "nenuatytom" dovanėlėm  ax.gif .

drinks_cheers.gif absoliuciai pritariu pas mus buvo vieni tokie nupirko dukrai metrine lele cia grynai pries darzelio pabaiga- as buvau velnio nesta pamesta man dzin buvo (ne mergaite o bernas kaip isireiske) o va mergytes kaip daba pamenu Inga verke kamputi nes tokios leles tevai negalejo nupirkti ... doh.gif kam gadinti svente?
man is viso atrodo kad tos sikarnos dovanos ne tiek vaikui kiek tevams reikalingos "pasimaivyti" va as turiu tu neturi va as galiu tu negali nupirkti... koktu i tiek mano manymu brangias dovaans tegul vaikas ryte randa po eglute ... o ne jomis maivytis pries kitus.
nori dukra monster high? gaus- ras net 2 po eglute- o va jei eisime i darzelio svente brolio gaus dovanu "Lina" lele barbes dydzio kaina 15lt...
dievina sunus traukinukus ir duplo- ras po eglute ir medini traukini su begais ir duplo traukini- bet darzelyje gaus masina uz kuria sumokejo mama 27lt...(mes 2 is tos pacios grupes pasitarem ir nusprendem tai nupirkti- ir kitiems pasakem bendriems pazystamiems is grupes... ka perkam uz kiek kur pirkome koks tai daiktas... tongue.gif ir net kokio dydzio. wub.gif
Atsakyti
Musu klases tevai uzdeda ir uz socialiai remtinus,bet...noretusi,kad tai kas nereikalinga butu uz simboline kaina.Paskutiniais metais sumos buvo tikrai ne simbolines.
Mielai sutikciau,kad butu visiems saldainiu maiseliai ar pan.Nu,bet ne slamstas uz aukso kaina ax.gif
Atsakyti
Pas mus darzelyje visi vaikai gauna vienodas dovaneles is darzelio saskaitos - saldainiu maiselius.
O mokykloje siais metais, rinkom pinigelius uzrasu knygutems su tusinukais ir po kelis saldainius pridesim.
As tik uz vienodas dovanas darzeliuose ir mokyklose. Kad ir sutartum pinigu suma, vaikai lieka vaikais ir kito daiktas kartais buna grazesnis ir geresnis. O del zaislo kokybes reikia klausima visada kelti per susirinkimus. Niekas nenori moketi pinigu, ta pacia diena ismesti zaisliuko ir ziureti i vaiko akytes pasruvusias asaromis.
Atsakyti
4u.gif
apie dovanas
mes renkamės knygas,ir saldainius,dovanos vienodos,berniukam knygos vyriškos,merginom apie princeses ar panašiai.

Pamenu darželyje,kaip maža buvau,keli vaikai gavo dideles lėles,mašinas nematytas,mes saldainių,niekaip nusuvokėm,juk ir mes geri buvom g.gif
Atsakyti
Visada buvo vienodos darželyje. Šiais metais sugalvojo skirtingas, bet maždaug A4 formato. Ir ką galvojote, kai kurie tėveliai pagalvojo, kad tokio dydžio 1 dovanos mažai, reikia 2 ar 3. Tada prasidėjo kitų vaikų , gavusių 1 dovaną, nusiskundimai:"Kodėl man 1 dovana?"
Arba, vienas vaikas pamatė kito vaiko dovaną, ir pakomentavo:"Kaip tau nepasisekė." g.gif
Taigi,kai mano vaikas eis į mokyklą, aš būsiu abiems rankom už vienodas dovanas.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 12 18, 01:34)
Mielai sutikciau,kad butu visiems saldainiu maiseliai ar pan. Nu,bet ne slamstas uz aukso kaina ax.gif

100+1 proc. už thumbup.gif
Saldumynai visvien susivartoja. Ir vaikai žino (turėtų žinoti, kažkas (tėvai, auklėtojos) jiems tai turėtų išaiškint), kad eina į darželio/mokyklos karnavalo šventę ne dovanų prisigrobt, o pasilinksminti. O dovanėlės - tik maža maloni staigmena. Būtent - staigmena, o ne privalomas atributas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 22 gruodžio 2012 - 17:03
Pradinėse klasėse būdavo vienodos dovanėlės - saldainių dėžutės ir pliušiniai pakabukai, o viresnėse klasėse vaikai keičiasi dovanomis. šiais metai auklėtoja nepranešusi auklėtiniams užsakė ledo areną, kaikurie girdėjau nemoka ir bijo čiuožti, ir labiausiai pykdo tai, kad PRIVALOMA eiti į ledo areną. mad.gif
Atsakyti