Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(normante @ 2008 01 20, 17:43)
nusiramina kol kas...bet ir miega ant rankų...baisu kad pripras...

Kai toks mažiukas vaikelis dėl to baimintis nereikia, manau. O kur jam gali buti jaukiau, nei ant rankų - mamos irdele girdisi, kvapas mamytes, saugu ir ramu. Dar tikrai suspėsi ir nuo rankų atpratint ir prie naujų dalykų pripratint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pingpongute @ 2008 01 20, 18:01)
Kai toks mažiukas vaikelis dėl to baimintis nereikia, manau. O kur jam gali buti jaukiau, nei ant rankų - mamos irdele girdisi, kvapas mamytes, saugu ir ramu. Dar tikrai suspėsi ir nuo rankų atpratint ir prie naujų dalykų pripratint smile.gif

Ačiū merginos už patarimus .... ir aš šiek tiek nusiraminau....
Atsakyti
sveikos mamytes,norejau paklausti,musu maziukui 3 sav.ir jauciu,kad mano pienele neuztenka,tik pavalgo ir vel alkanas,tai norim misinuko pamaisyti i tarpus,jei jus duodat misinuko,tai mazdaug kiek?mes turim NAN 1 misinuka,tai duodavom po 30 ml nakciai,bet jauciu,kad jam neuztenka,ar daugiau duoti ir kiek ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantika @ 2008 01 20, 18:32)
sveikos mamytes,norejau paklausti,musu maziukui 3 sav.ir jauciu,kad mano pienele neuztenka,tik pavalgo ir vel alkanas,tai norim misinuko pamaisyti i tarpus,jei jus duodat misinuko,tai mazdaug kiek?mes turim NAN 1 misinuka,tai duodavom po 30 ml nakciai,bet jauciu,kad jam neuztenka,ar daugiau duoti ir kiek ? 4u.gif

neduok misinuko, dazniau zindyk ir viskas susitvarkys. cia ner taip, kad pienuko pamazejo, o tiesiog vaikelis sparciai auga, todel dazniau valgyt praso. duok kruti, kiek praso, ir viskas bus gerai. 4u.gif
daug apie tai kalbeta yra zindymo skyrelyje, gali paieskot info.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 20, 19:36)
neduok misinuko, dazniau zindyk ir viskas susitvarkys. cia ner taip, kad pienuko pamazejo, o tiesiog vaikelis sparciai auga, todel dazniau valgyt praso. duok kruti, kiek praso, ir viskas bus gerai.  4u.gif
daug  apie tai kalbeta yra zindymo skyrelyje, gali paieskot info.

aciu labai ir truputi zandukai paberti tokiais baltais spuogeliais,ar nesti pas gydytoja?ar cia alergija ar veidelio oda valosi,tai valau su ramunelem,bet nei dideja,nei mazeja,tiesiog laikosi tas paberimas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantika @ 2008 01 20, 19:13)
aciu labai ir truputi zandukai paberti tokiais baltais spuogeliais,ar nesti pas gydytoja?ar cia alergija ar veidelio oda valosi,tai valau su ramunelem,bet nei dideja,nei mazeja,tiesiog laikosi tas paberimas. 4u.gif

buna, kad naujagimius isberia del motinos hormonu, kurie patenka i krauja per placenta dar mamos pilvelyje. tie berimai praeina savaime, nieko daryti nereikia.
butent taip ir atrodo: rausva demele, vidury baltas taskiukas. jie tai atsiranda, tai dingsta.
ramuneles gali sausinti odele. galima i voele maudant lakisiu nuoviro ipilt. o siaip tai prausciau paprasciausiai su atausintu virintu vandeneliu.

savo jauneliui is viso veiduko neliesdavau, nuprausdavau tik karta per diena, kai maudydavau vonioje. daugiau nieko nedarydavau.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 20, 20:42)
buna, kad naujagimius isberia del motinos hormonu, kurie patenka i krauja per placenta dar mamos pilvelyje. tie berimai praeina savaime, nieko daryti nereikia.
butent taip ir atrodo: rausva demele, vidury baltas taskiukas. jie tai atsiranda, tai dingsta.
ramuneles gali sausinti odele. galima i voele maudant lakisiu nuoviro ipilt. o siaip tai prausciau paprasciausiai su atausintu virintu vandeneliu.

savo jauneliui is viso veiduko neliesdavau,  nuprausdavau tik karta per diena, kai maudydavau vonioje. daugiau nieko nedarydavau.

Taip taip, pritariu ir aš. Tie naujagimių spuogeliai gali prasilaityti ir iki virš mėnesio, tiesiog ramiai reikia išlaukti.

Dar norėjau pasakyti apie LABAI geras kūdikių priežiūros priemones. Tai firmos Klorane. Jei turi ypatingai gerai veikianti kremą nuo pašutimų(mano ir mano draugės manymu su kitais net lyginti neverta) ir tokį kremuką odelei, kuris gali buti kaip profilaktinė priemonė nuo pašutimų, bet taip pat tinka ir veideliui sudrėkinti, jei sausėja odelė. Aš apskritai tapau Klorane fanė 4u.gif , nes jų priemonės man absoliučiai visos pasiteisino.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 16, 13:03)
as stengciausi daryti taip:
1. aiskiai isskirti diena nuo nakties, ty diena nesudaryti salygu ramiam miegui, ijungti radija ar
pan., dirbciau iprastus darbus nesistengdama, kad namuose butu tylu, neuztraukciau kambario,
kuriame miega vaikas uzuolaidu ir tt. nakti atvirksciai, vaikui atsibudus stengciausi nekelti surmulio, nedegciau sviesos, be butino reikalo neperrengineciau, nekeisciau vystyklo. stengciausi nuraminti duodama kruti, nesiodama, supdama.
2. ivesti aisku rezima, ty stengciausi keltis ir gultis, valgyti ir eiti i lauka tuo paciu metu. kalbu butent apie MAMOS kelimasi, valgyma ir tt. kudiki, aisku, butina zindyti pagal poreiki. kad galeciau laiku nudirbti iprastus darbus (maisto gamyba, ruosa, etc), kudiki nesiociau man patogioje nesiokleje, kurioje budamas vaikelis galetu pazisti ir pamiegoti (as naujagimi nesiodavau vaikjuosteje), o mano rankos liktu laisvos. is savo patirties sakau, kad naujagimis gana greitai prisitaiko prie esamo visos seimos gyvenimo ritmo.
3. kurti ejimo miegoti rituala, ty., stengciausi nors viena dalyka su vaikeliu daryti taip pat ir tuo paciu metu. galbut tai galetu buti vakarines maudynes, pavalgymas, po kurio butu "skelbiama naktis".

mano vidurinelis toks buvo. dariau kaip aprasiau. o mazelis gana sklandziai "isipaise" i seimos gyvenima, nors pirma menesi irgi neisvengem naktiniu neramumu, ypac 3-4 savaite. vidurinelis nepaisant mano pastangu iki 3 men. uzmigdavo 2 val. nakties. laimei, jis dazniausiai budavo ramus, tai issinesdavau ji i virtuve ir skaitydavau arba megzdavau, o jis tiesiog budavo salia. kai pastebedavau, kad jau nori miego, eidavom gulti.

kantrybes ir sekmes 4u.gif

Aciu uz ptarimus 4u.gif bandom isivest vakarinius ir rytinius ritualus.dar kol kas gan sunkiai einas.madynes neveikia mus merginos.po ju,pavalgius uzmiega kokiai 15 min.ir kukuojam toliau doh.gif ka pvyko susireguliuot,tai valgymo valandas.
Atsakyti
QUOTE(R@skil@ @ 2008 01 21, 21:02)
Aciu uz ptarimus  4u.gif bandom isivest vakarinius ir rytinius ritualus.dar kol kas gan sunkiai einas.madynes neveikia mus merginos.po ju,pavalgius uzmiega kokiai 15 min.ir kukuojam toliau  doh.gif ka pvyko susireguliuot,tai valgymo valandas.

zinai, i viska ziurek per savo seimos prizme. pvz., visur raso, kad siltas vanduo atpalaiduoja, vaikai geriau miega - o mano vyresnelis kaip tik po maudyniu budavo labai aktyvus. tai as ji visada maudydavau rytais, tada pavalgydavom ir eidavom i lauka pasivaiksciot thumbup.gif o jaunelis kaip tik - po maudyniu budavo visas isglebes, atsipalaidaves... uzmigdavo, kol vyresniems pasaka skaitydavau. wub.gif
valgymo valandas siuliau pirmiausiai susireguliuoti MAMAI - paciai laiku pusryciauti-pietauti-vakarieniauti wink.gif
sekmes 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad mamas, kurios gimdo pirma vaikeli, galetu ilgiau palaikyti ligonineje. Man dare Cezario pjuvi, isbuvau 5 dienas tai grizau labai daug zinodama ir be didelio streso. Isimaise dar savaitgalis, atejo budintys dar nematyti gydytojai, tai vel visko is naujo primoke... Del gelteles saugiau - per 5 dienas jau aisku koks lygis ir t.t. Del bambutes geriau, nes kitoms ten jau virkstele nukrenta.
Idomu tik tai, kad isvykdama turejau tris skirtingus pamokymus, kaip reikia leliuka maudyti... Turejau pati pasirinkti kas man atrode geriausia. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2008 01 15, 14:50)
Gal daug obuoliu valgote?Maziukam daznai nuo obuoliuko pilvuka pucia...Kad suzinotumet nuo kokio produkto pucia pabandykite vis tai vieno produkto sumazinti,tai kito,tai dar vieno ir kai koko nors atsisakiusi dienai ar usantros pamatysit,kad mazuliukei nebepucia pilvuko zinosit kad to produkto reiktu atsisakyti norint kad maziuke butu rami ir kad jai nebeskaudetu pilvelio  mirksiukas.gif

aciu uz rupesti. Obuoliu nevalgau nors baisiausiai noriu. Mazyles verkimai dabar vyksta pagal tvarkarasti-kas antra diena. Idomu kodel g.gif
Papildyta:
QUOTE(normante @ 2008 01 17, 16:27)
Ačiū užpatarimą...tikiuosi greit bėrimas praeis...nes gaila mergytės...visas veidukas išbertas unsure.gif  unsure.gif

musiskes taip pat. bet niekuom netepu. Gyd.sake cia hormonai. Jau antra savaite nepraeina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Taya @ 2008 01 22, 19:01)
musiskes taip pat. bet niekuom netepu. Gyd.sake cia hormonai. Jau antra savaite nepraeina unsure.gif

Gali ir ilgiau jie buti. Nieko baisaus. Patys pranyks cool.gif
Atsakyti