as stengciausi daryti taip:
1. aiskiai isskirti diena nuo nakties, ty diena nesudaryti salygu ramiam miegui, ijungti radija ar
pan., dirbciau iprastus darbus nesistengdama, kad namuose butu tylu, neuztraukciau kambario,
kuriame miega vaikas uzuolaidu ir tt. nakti atvirksciai, vaikui atsibudus stengciausi nekelti surmulio, nedegciau sviesos, be butino reikalo neperrengineciau, nekeisciau vystyklo. stengciausi nuraminti duodama kruti, nesiodama, supdama.
2. ivesti aisku rezima, ty stengciausi keltis ir gultis, valgyti ir eiti i lauka tuo paciu metu. kalbu butent apie MAMOS kelimasi, valgyma ir tt. kudiki, aisku, butina zindyti pagal poreiki. kad galeciau laiku nudirbti iprastus darbus (maisto gamyba, ruosa, etc), kudiki nesiociau man patogioje nesiokleje, kurioje budamas vaikelis galetu pazisti ir pamiegoti (as naujagimi nesiodavau vaikjuosteje), o mano rankos liktu laisvos. is savo patirties sakau, kad naujagimis gana greitai prisitaiko prie esamo visos seimos gyvenimo ritmo.
3. kurti ejimo miegoti rituala, ty., stengciausi nors viena dalyka su vaikeliu daryti taip pat ir tuo paciu metu. galbut tai galetu buti vakarines maudynes, pavalgymas, po kurio butu "skelbiama naktis".
mano vidurinelis toks buvo. dariau kaip aprasiau. o mazelis gana sklandziai "isipaise" i seimos gyvenima, nors pirma menesi irgi neisvengem naktiniu neramumu, ypac 3-4 savaite. vidurinelis nepaisant mano pastangu iki 3 men. uzmigdavo 2 val. nakties. laimei, jis dazniausiai budavo ramus, tai issinesdavau ji i virtuve ir skaitydavau arba megzdavau, o jis tiesiog budavo salia. kai pastebedavau, kad jau nori miego, eidavom gulti.
kantrybes ir sekmes
bandom isivest vakarinius ir rytinius ritualus.dar kol kas gan sunkiai einas.madynes neveikia mus merginos.po ju,pavalgius uzmiega kokiai 15 min.ir kukuojam toliau
ka pvyko susireguliuot,tai valgymo valandas.