Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmos dienos namie: kaip tvarkotės?

QUOTE(Ruta1992 @ 2008 01 15, 13:50)
Gal daug obuoliu valgote?Maziukam daznai nuo obuoliuko pilvuka pucia...Kad suzinotumet nuo kokio produkto pucia pabandykite vis tai vieno produkto sumazinti,tai kito,tai dar vieno ir kai koko nors atsisakiusi dienai ar usantros pamatysit,kad mazuliukei nebepucia pilvuko zinosit kad to produkto reiktu atsisakyti norint kad maziuke butu rami ir kad jai nebeskaudetu pilvelio  mirksiukas.gif

Obuoliu as visus situos 2men ne i burna neemiau, tik vakar suvalgiau ketvirti ax.gif 2men proga!
Bet gali buti, kad ir nepades ir produktu ribojimas, nes vaikuciam iki 2-3men pilvuka pucia, nes ju virskinimo sistema dar nera visai susitvarkiusi. Ir dar -pienukas putoja ir susidaro oro burbuliukai, kuriuos ir sunku vaikiukui isstumti, ir skauda pilvuka.
As dar geriu mamytem skirtas arbatas, pvz Hip zindyvem, dar geriu arbata "mazylio pilvukas", irgi Hipp, ji skirta vaikams nuo 2men, bet kadangi maniskiui pilvuka pradejo pusti jau nuo 2sav. , tai as pati ta arbatele geriu. Is principo, jose visose yra pankolio, kai kuriose dar anyziu.
Atsakyti
Laba mamytės gal galite patart....mano dukrytei išberė veiduką...pradžioje pasirodė du spuogeliai o po keletos dienų jų padaugėjo....kaip prižiūrėt veiduką kad greičiau bėrimas pranyktų...pati maitinu ir greičiausiai kalta esu aš unsure.gif ...ir įtariu, kad nuo uogienės..nes gal jos ir padauginau blush2.gif ax.gif ...bet jau antra diena nieko panašaus nevalgau...saugaus..bet kol kas be rezultatų unsure.gif verysad.gif ...gal galit padėt...patart....veidelį praust pradėjau ne su ramūnelių arbata bet su lakyšių...ji gal ppadės šiek tiek...net nežinau ką toliau daryt
Atsakyti
QUOTE(normante @ 2008 01 15, 19:44)
Laba mamytės gal galite patart....mano dukrytei išberė veiduką...pradžioje pasirodė du spuogeliai o po keletos dienų jų padaugėjo....kaip prižiūrėt veiduką kad greičiau bėrimas pranyktų...pati maitinu ir greičiausiai kalta esu aš unsure.gif ...ir įtariu, kad nuo uogienės..nes gal jos ir padauginau blush2.gif  ax.gif ...bet jau antra diena nieko panašaus nevalgau...saugaus..bet kol kas be rezultatų unsure.gif  verysad.gif ...gal galit padėt...patart....veidelį praust pradėjau ne su ramūnelių arbata bet su lakyšių...ji gal ppadės šiek tiek...net nežinau ką toliau daryt

tai nesusije su maistu: daugeli naujagimiu isberia del motinos hormonu, kuriu i naujagimio krauja pateko per placenta, kol vaikelis dar buvo negimes. nieko su tais spuogiukais daryti nereikia, jie paprastai praeina savaime. negaliu pasakyti per kiek laiko praeina, nes teko skaityti ivairiu nuomoniu - nuo keliu savaiciu iki keliu menesiu.

lakisiaus nuoviras nekenkia, bet padauginti jo nereikia, nes siek tiek sausina odele.

Atsakyti
Prasau pagalbos help.gif namuose mum sekas labai sunkiai.mano merginai beveik 2 sav.blogiausia tai,kad ji sumaisius diena su naktim.isbandziau jau viska.diena vos prizadint eina,o nakti zviegia,nemiega,nedavalgo ir t.t.na kosmaras kazkoks.gal taip yra kam buve.ka daret?padekit!
Atsakyti
as stengciausi daryti taip:
1. aiskiai isskirti diena nuo nakties, ty diena nesudaryti salygu ramiam miegui, ijungti radija ar
pan., dirbciau iprastus darbus nesistengdama, kad namuose butu tylu, neuztraukciau kambario,
kuriame miega vaikas uzuolaidu ir tt. nakti atvirksciai, vaikui atsibudus stengciausi nekelti surmulio, nedegciau sviesos, be butino reikalo neperrengineciau, nekeisciau vystyklo. stengciausi nuraminti duodama kruti, nesiodama, supdama.
2. ivesti aisku rezima, ty stengciausi keltis ir gultis, valgyti ir eiti i lauka tuo paciu metu. kalbu butent apie MAMOS kelimasi, valgyma ir tt. kudiki, aisku, butina zindyti pagal poreiki. kad galeciau laiku nudirbti iprastus darbus (maisto gamyba, ruosa, etc), kudiki nesiociau man patogioje nesiokleje, kurioje budamas vaikelis galetu pazisti ir pamiegoti (as naujagimi nesiodavau vaikjuosteje), o mano rankos liktu laisvos. is savo patirties sakau, kad naujagimis gana greitai prisitaiko prie esamo visos seimos gyvenimo ritmo.
3. kurti ejimo miegoti rituala, ty., stengciausi nors viena dalyka su vaikeliu daryti taip pat ir tuo paciu metu. galbut tai galetu buti vakarines maudynes, pavalgymas, po kurio butu "skelbiama naktis".

mano vidurinelis toks buvo. dariau kaip aprasiau. o mazelis gana sklandziai "isipaise" i seimos gyvenima, nors pirma menesi irgi neisvengem naktiniu neramumu, ypac 3-4 savaite. vidurinelis nepaisant mano pastangu iki 3 men. uzmigdavo 2 val. nakties. laimei, jis dazniausiai budavo ramus, tai issinesdavau ji i virtuve ir skaitydavau arba megzdavau, o jis tiesiog budavo salia. kai pastebedavau, kad jau nori miego, eidavom gulti.

kantrybes ir sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 16 sausio 2008 - 11:04
QUOTE(ragnez @ 2008 01 15, 21:03)
tai nesusije su maistu: daugeli naujagimiu isberia del motinos hormonu, kuriu i naujagimio krauja pateko per placenta, kol vaikelis dar buvo negimes. nieko su tais spuogiukais daryti nereikia, jie paprastai praeina savaime. negaliu pasakyti per kiek laiko praeina, nes teko skaityti ivairiu nuomoniu - nuo keliu savaiciu iki keliu menesiu.

lakisiaus nuoviras nekenkia, bet padauginti jo nereikia, nes siek tiek sausina odele.

Ačiū užpatarimą...tikiuosi greit bėrimas praeis...nes gaila mergytės...visas veidukas išbertas unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Ragnez patarimai puikus! Ta pati man patare drauges, nes pries savaite lygiai taip pat bandem diena nuo nakties atskirti. Rodos, sekasi - diena daineles grojam ir dainuojam, tetis uzsiima, miegot neduoda smile.gif Uz tai jau kokios 4 naktys vaikas supranta, kad naktis, miego metas ateina. Musiskiam labai padeda maudymas - atsipalaiduoja, uzmiega is karto. O kad nakti pilvelio nepustu pries paskutini maitinima Espumizano duodu.
Atsakyti
Laba...na va mes jau su spuogeliais susitvarkėm...bet turim kitą bėda ir nežinau kas dukrytei yr... unsure.gif unsure.gif ..pavalgius užmiega.....po pusvalandžio ar valandos kai pradės klykt ne savu balsu....nieks nepadeda..nei soskė nei raminimas...turiu būtinai neišvengiamai paimt ant rankų ir nuramint...nes klykia stipriai ir žiauriai...kai kas baisaus būtų nutikę...ji kojyčių neriečia...valgo mamos pienelį...nekietėja mums viduriukai....aš manyčiau gal dėl to kad man darė cezarį???Ar jums taip nėra buvę mamos???Patarkyt nes jau antra para taip...
Atsakyti
QUOTE(normante @ 2008 01 20, 15:11)
turiu būtinai neišvengiamai paimt ant rankų ir nuramint

bet paemus ant ranku, nusiramina?
gal tiesiog mamos reikia, ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 20, 16:31)
bet paemus ant ranku, nusiramina?
gal tiesiog mamos reikia, ir tiek...

taip nusiramina...bet otks klykimas prieš tai taip nebuvo...dabar va kelios dienos.. unsure.gif unsure.gif ir kažkaip nebeišmiega 3 val...seniau išmiegodavo.... unsure.gif unsure.gif ..kas gali būt mano pupai???
Atsakyti
QUOTE(normante @ 2008 01 20, 15:40)
taip nusiramina...bet otks klykimas prieš tai taip nebuvo...dabar va kelios dienos.. unsure.gif  unsure.gif  ir kažkaip nebeišmiega 3 val...seniau išmiegodavo.... unsure.gif  unsure.gif ..kas gali būt mano pupai???

ji auga wub.gif
zinok, daug kartu dar bus, kad lyg ir nusistoves rezimas, bet po keliu savaiciu ar menesio viskas keisis...
o verksmas - vienintele vaiko kalba ir budas pasisaukti mama wub.gif jeigu paimta ant ranku greitai nusiramina - viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 20, 16:56)
ji auga  wub.gif
zinok, daug kartu dar bus, kad lyg ir nusistoves rezimas, bet po keliu savaiciu ar menesio viskas keisis...
o verksmas - vienintele vaiko kalba ir budas pasisaukti mama  wub.gif jeigu paimta ant ranku greitai nusiramina - viskas gerai.

nusiramina kol kas...bet ir miega ant rankų...baisu kad pripras...
Atsakyti