Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalaus žmogučio gyvenimas

QUOTE(Miuzika @ 2006 07 25, 10:37)
bigsmile.gif  mirksiukas.gif

As skambinausi, bet kadangi ten budavo nuolat uzimta, tai siaip ne taip sulaukiau pacios genetikes skambucio. Siulau skambinti, sunku gi islaukti drinks_cheers.gif

o kodel idomu negali atsius pastu? o kur skambyt?
Atsakyti
QUOTE(GELALA @ 2006 07 25, 08:56)
o kodel idomu negali atsius pastu? o kur skambyt?

As manau, kad gali ir atsius, nebent nori truputi anksciau suzinoti ir labai nekantrauji ax.gif Man rezultatus pasake mane gydanti gydytoja - E.Beniusiene smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miuzika @ 2006 07 24, 18:14)
Nezinau ar cia rasau, bet parasysiu smile.gif
Pries 9 metus isvaziavome su vyru i gimdymo namus Siauliuose. Nieko neitariau, visiskai jokiu sapnu, jokiu minciu. Gimdziau kartu su dar dviem mergaitem nepilnametem, man tuo metu buvo 21 metai. Pagimdziau gan lengvai, tik labai nustebau, kad man niekas mazyles dukrytes neduoda i rankas. Nesupratau kas darosi. Ja paprasciausiai pasvere isnese, atsimenu tik laikrodi dideli virs galvos. Neatnese man mazosios nei ta, nei kita diena. Kodel nerekiau, nereikalavau, nezinau, svaigo galva, buvo labai silpna, atejusi mama laike ranka ir verke, niekaip nesuprantu kas buvo atsitike mano protui, nesusivokiau laike, tik klausiau kur vyras. Kitos dienos popiete pasirode Jis. Apsikabino, pasake, kad reikia dukrytei kunigo, nes yra blogai. Kaip isejo nepamenu, po to ejau apgraibom ieskoti savo vaiko, mane seseles paeme po paranke ir nuvede pas gydytoja i kabineta, jis paeme ranka, ziurejo i akis ir kazka aiskino, atsimenu tik tokius zodzius, kad esu dar jauna ir dar turesiu vaiku.
Pakrikstyjom mazaja suteikdami jai Rutos varda, kriksto tevu nebuvo, buvo tik liudytoja sesele, kunigas, ir mes su dukrele. Krikstyjom tyloj. (Veliau musu draugai nueje uzsirase kriksto tevais).
Po to mane israse is ligonines, ir vel, kodel nereikalavau vaiko, kodel man niekas nedave vaistu ir kaip be mano sutikimo vaika perveze i Vaiku klinikas nezinau, ir jau nebenoriu zinoti. Tik atsimenu, kad tevai liepe eiti pas vaika, o as nesupratau ko jie kimba, as norejau tik guleti ir ilsetis, ilsetis...
Veliau nuejau porai valandu i klinikas, gydytojai pasakojo, kad ta nakti dukra pirma karta miegojo labai ramiai.
Sunku pasakoti. Su dukrele viena kita dar karta suradome tik po savaites, kai vaziavome i Kauno klinikas operuotis, ji gime su atvira stuburo isvarza, ir galvytes vandene (meningocele). Deje Kaune atsisake operuoti, sake niekuo padeti nebegali. Tada grizdama pajutau ta risi, pirma karta pajutau. Ir nors buvo sunkus laikas, ir dar sunkesnis priesakis, man tapo lengva, tikrai lengva. As ja pamilau, stipriai, ir pradejau uz ja kovoti. Atsiguliau is karto grizusi i ligonine kartu. Po to vel vaziavome i klinikas ir operavomes, sekmingai. Po to seke nemazai operaciju. Siai dienai mano dukryte yra nuostabiausia butybe, gal daugiau neturesiu savo sirdziai tokio artimo zmogaus. Nors ir auginu antra mergyte, bet su Ruta mus sieja ypatingas rysys, Ir tai jauciu ne tik as. Rutele sunkiai eina, yra katerizuojama 3 kart dienoje, lanko spec. ugdymo mokykla, bet yra protinga, miela, linksma mergaite.
Atsimenu momenta, kai tikrino dar tik pagimdzius sesele vaika ir akusere paklause kiek balu skirti mazajai, tai ji pasake, kokie dar balai, 0 balu...va kokiu zmoniu dirba gimdymo namuose.
Norisi parodyti jai dabar ta 0 balu, bet kas is to, gi neatsimins nieko smile.gif

Va tokia ta mano istorija 4u.gif

Saunuole esi kad pamilai tokia savo dukryte kokia jin yra, kad jei neskaudinai dar labiau sirdeles, gi mazam zmogiukui labai reikia meiles ir silumos artimiausiu zmoniu. Bukit laimingos ir toliau ............
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 07 25, 20:29)
Saunuole esi kad pamilai tokia savo dukryte kokia jin yra, kad jei neskaudinai dar labiau sirdeles, gi mazam zmogiukui labai reikia meiles ir silumos artimiausiu zmoniu. Bukit laimingos ir toliau ............

Aciu 4u.gif Iskaudinti savo vaiko negaleciau, tai man pats artimiausias zmogutis wub.gif Bet toki nesusigaudyma itakojo liga, ir ja turejo pamatyti gydytojai. Juk tokia busena zmogus gali ir numirti, juk nieko aplink nemaciau, laiko nesuvokiau. Manau, kad privalo gimdymo namuose dirbti psichiatras, ar bent jau psichologas. Nes vaikuciu su negalia gimsta vis daugiau verysad.gif
Tokia busena truko apie savaite nepilna. O galejo but ir blogiau. Dziaugios kad viskas taip pasibaige ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miuzika @ 2006 07 26, 08:29)
Aciu 4u.gif Iskaudinti savo vaiko negaleciau, tai man pats artimiausias zmogutis wub.gif Bet toki nesusigaudyma itakojo liga, ir ja turejo pamatyti gydytojai. Juk tokia busena zmogus gali ir numirti, juk nieko aplink nemaciau, laiko nesuvokiau. Manau, kad privalo gimdymo namuose dirbti psichiatras, ar bent jau psichologas. Nes vaikuciu su negalia gimsta vis daugiau verysad.gif
Tokia busena truko apie savaite nepilna. O galejo but ir blogiau. Dziaugios kad viskas taip pasibaige ax.gif

Turetu but kaskoks rysys su suprantanciu zmogumi kuris sugebetu padet mamai ir visai jos seimai atsitiest ir pradet kuo greiciau gyvent normalu gyvenima manau tuom turetu pasirupint draugijos.
O motinos meile yra didi beribe ir daug galinti kai jinai usidega heart.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien sūnaus tortadienis :4u:Jis buvo nusprendęs,kad per gimtadienį mums vadovaus ir mes jo visą dieną turėsime klausyti.Smagu matyti laimingą vaiką rolleyes.gif ,bet jei kiekvieną dieną jis taip man vadovautų tai neatlaikyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2006 07 27, 17:12)
Šiandien sūnaus tortadienis :4u:Jis buvo nusprendęs,kad per gimtadienį mums vadovaus ir mes jo visą dieną turėsime klausyti.Smagu matyti laimingą vaiką rolleyes.gif ,bet jei kiekvieną dieną jis taip man vadovautų tai neatlaikyčiau.

Atlaikytum 4u.gif 4u.gif 4u.gif Geriau jau vadovauja, negu buna uzsisklendes ir liudnas 4u.gif Sveikinu Jusu sunuti su Tortadieniu happybday.gif clap_1.gif birthday.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2006 07 27, 17:12)

happybday.gif
tourist5.gif vacation4.gif vacation1.gif

O as dovanojam tavo sunui dvylika žodžių.
...Siela… Jausmas… Tyrumas… Meilė… Žodis… Pagarba… Išmintis… Prasmė… Tikėjimas… Grožis… Džiaugsmas… Gėris…

Atsakyti
Ačių už sveikinimus ir linkėjimus bigsmile.gif
Atsakyti
va emiau ir parodziau visai giminei savo mergaite na visa 1005 nebuvo suvazevus bet.... viskas praejo normaliai nezinai kokius atsiliepimus isgirsiu ......... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miuzika @ 2006 07 26, 09:29)

Mano istorija labai panasi i tavo. Gimdziu irgi 21m. Man pastoviai buvo tikinama, kad mano mazius mirs ( gimdimo namuose "Raudonam Kryziuj") ir kad jau galim uzsisakinet karsta. Kai atsidurem po keturiu dienu Santariskese irgi nieko gero, nes dar po keliu dienu atsidure reanimacijoje, o kai prie mano akiu mire naujagimis kuris gulejo inkubatoriuje salia maniskio, tai ir man visai jau stogas nuvaziavo doh.gif bijoje kur viena isleisti. Periodas buvo baisus, nenoriu daug pasakoti, nes tikrai nieko malonaus ir net priesui nelinkeciau to isgyventi. Is ligonines atsiveziau tik 3men. namo, ir tai pasirasiau dokumentus, kad pasiimu visa atsakomybe ant saves, nes ji atjunge nuo lasaliniu. O sprendima toki padariau, nes atejo musu gyd. ir pasake, kad nebezino, kaip ji gydyti toliau. O mums padejo zolininkas thumbup.gif mes gerem metus zoliu arbatas, niekas negalejo patiketi, kad toks pagerejimas, mes visdelto isgyvenom.
Esi tikrai stipri mamyte ir reikia to stiprumo pavydeti thumbup.gif malacius 4u.gif
Atsakyti
mes duodam kisam vaikams savo visokius vaistus bet susimasciau kad mus ne vaistai padeda jiems isgyvent, o gyvena tiek kiek jams skirta, sitaip sakau todel kad as savo mergaite nuo gimimo iki siol marinu, bet mudvi vis gyvename tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 08 rugpjūčio 2006 - 12:34