Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios ir pamokančios mintys

Парень гонит на мотоцикле 180 км в час
Девушка: Помедленней, мне страшно!
Парень: Нет, это весело.
Девушка: Ничего подобного. Пожалуйста, это слишком страшно!
Парень: Тогда скажи мне, что ты меня любишь.
Девушка: Хорошо, Я люблю тебя. Тормози!
Парень: Теперь обними меня ОЧЕНЬ сильно.
*Девушка обнимает его*
Парень: Можешь снять мой шлем и надеть его на себя? Он мне надоел....

В газете на следующий день: "Мотоцикл разбился о здание из-за неполадки в тормозах. На тот момент на нём было два человека, и лишь один выжил."

На самом же деле, на половине пути по дороге, парень осознал, что тормоза сломаны, но он не хотел, чтобы девушка об этом знала. Вместо этого, он попросил её сказать, что она его любит и обнять в последний раз. Затем он заставил её надеть его шлем, чтобы она осталась жива, несмотря на то, что это означало его смерть...
Atsakyti
"Sėkmės pagrindas - paprasti dalykai atlikti nepaprastai gerai" - Jim Rohn 4u.gif
Atsakyti
Apie draugus:

Draugas yra tas, kuris viską apie tave žino, ir kuris, nepaisant to, tave myli.
(Elbert Hubbard)

Mano drauge, man reikia tavęs kaip aukštumos, kurioje kvėpuojama kitaip.
(Antoine de Saint-Exupéry)

Draugas yra žmogus, kuris visiškai nesavanaudiškai tau kenkia.
(Wieslaw Brudzinski)

Tiesioginė draugo užduotis, padėti tau, kai tu neteisus esi. Kiekvienas yra tavo pusėje, kai tu teisus.
(Mark Twain)

Geriausias kelias draugą turėti yra pačiam juo būti.
(Ralph Waldo Emerson)

Nelaimėje draugų neskaičiuoji.
(Euripides)

Nelauk iš draugų, kad jie tau tai padarys, ką tu pats gali atlikti.
(Quintus Ennius)

Mūsų išoriniai likimai domina tik žmones, vidiniai tik draugą.
(Heinrich von Kleist)

Draugai, kurie mūsų bėdoje nepalieka, būna labai retai. Būk tu vienas iš tų retų draugų!
(Adolph Freiherr von Knigge)

Du draugai privalo panėšėti širdimi, visame kitame jie gali būti visiškai skirtingi.
( Sully Prudhomme)

Teigimas, kad kažkas esąs tavo draugas, nereiškia kaip taisyklė nieko daugiau, kaip tik tai, kad jis nėra tavo priešas.
(Henry David Thoreau)

wub.gif
Atsakyti
Mes galvojame, kad gyvenimas taps geresniu, jei apsivesim, sulauksim vaikelio, o gal ir ne vieno...

Po to apgailestaujame, kad mūsų vaikai vis dar nesuauga ir nesurimtėja, ir viskas bus puiku, kai jie taps suaugusiais...

Po to mes nusimenam, kad jie tampa paaugliais, su visomis iš to išeinančiomis pasekmėmis. Aišku, mes juk būsime laimingesni, kai jie išaugs tą amžių...

Mes vis save raminam, kad mūsų gyvenimas taps geresnis, kai turėsim didelius namus, gerą automobilį, atostogausim kur norėsim, meilė artimam žmogui nekels problemų, na, o išėjus į pensiją - gyvensim tik savo malonumui...
Bet tiesa yra ta, kad beveik niekam nėra pakankamai laiko, kad būti laimingu reikia šiandien ir dabar...

Na, bet jei ne dabar ir ne šiandien, tai kada? Nejau mūsų gyvenimas visada bus “bėgimas su kliūtimis”? Ir gal geriau tai pripažinti dabar iš karto, kad bent kiek taptum tuo laimingu žmogumi, na, tiek kiek tu gali bent dabar...

Pripažinkim, kad momentais gali atrodyti, kad TAS gyvenimas jau va jau prasidės, na tas tikras laimingas gyvenimas... Na tik vis ta negailestinga “kliūtis” išdygsta tavo “kelyje”: kažkoks neužbaigtas darbas, kurį būtina padaryti, atsiranda rūpestis – kurį reikia įveikti, laiko stoka, kurio vis neužtenka ar neužteks, naujos sąskaitos, kurias reikia vienaip ar kitaip apmokėti. O jau po to tai tikrai TAS prasidės... Ir, matyt, nesumeluosiu, bet atrodo kad visos tos “kliūtys” ir yra tikras GYVENIMAS...

Toks pamąstymas, man leido suprasti, kad nėra kito kelio į laimę.
GYVENIMAS – juk tai ir yra LAIMĖ.

Mėgaukitės kiekviena GYVENIMO akimirka, sekunde, minute...
Nustokite skaičiavę dienas ar matuoti laukimą, kai baigsite mokyklą, tapsite studentu, kada numesite penkis kilogramus, rasite gerai apmokamą darbą, vesite, sulauksite penktadienio vakaro ar savaitgalio ryto, kada įsigysite naują automobilį, baigsite išsimokėti kreditą, pavasario, vasaros, atostogų, rudens ar žiemos, mėgiamiausios dainos per radiją, gimimo ar mirties... To kažko, kas padarytų jus laimingu...

Juk laimė – tai visos kelionės, o ne galutinis atvykimo tikslas ar taškas !
Tikriausiai nebūna geresnio laikotarpio, kaip tapti ir būti laimingu ... jau DABAR!

Gyvenkite ir mėgaukitės kiekvienu jums skirtu momentu.

O dabar pamėginkite susikaupti, pagalvoti ir atsakyti sau į kelėta klausimų :
1 – Ar galėtumėte įvardyti 5 pasaulyje turtingiausius asmenis?
2 – Pamėginkite išvardyti merginas, kurios paskutinių 3 metų laikotarpyje tapo Mis Pasaulis, ar bent Mis Lietuva?
3 – O gal žinote na bent 10 Nobelio premijos laureatų?
4 – Tai gal tada nors 10 Oskaro premijos laureatų ?

Ko gero, nepasisekė? Aišku, sunkoka, ar ne?
Nesijaudinkite, to niekam nepasisekė atlikti.
Taip, kad visi aplodismentai tyli !
O dovanos gali dulkėti toliau !
Nugalėtojai užsimiršta...

O dabar pamėginkite atsakyti į šiuos klausimus:
1 – Gal įvardytumėte 3 jūsų manymu jums geriausius buvusius jūsų mokyklos mokytojus?
2 – O gal galite išvardyti 3 jūsų draugus, kurie Jums sunkią minutę buvo šalia?
3 – Tai tikriausiai galite įvardyti tuos žmones, kurie buvo “pirmi” ar yra išlikę visados atmintyje, ar mintis apie juos sukelia ypatingus jausmus?
4 – Prisiminkite 5 žmones, su kuriasi jums tiesiog smagu būti drauge, ar šalia jų?

Viską prisiminėte? Jau geriau ir pačiam maloniau, ar ne?
Žmonės, kurie kažką jums reiškia gyvenime, neturi titulų “geriausias”, nėra pertekę pinigais ar turtais, neturi jokių išskirtinių apdovanojimų… Juk tai tie, kurie gali pasirūpinti jumis, prisiminti jus, pergyvena už jus, ir nežiūrint į viską tik JIE visada šalia jūsų...
Ar kada pagalvojot apie tai, ne, tai puiki proga – pamąstykit...

Juk gyvenimas toks trumpas!
O ar pagalvojote, kokiam sąrašui tie žmonės gali priskirti jus? Nežinote?

Na, tai duokite ranką...
Man atrodo jūs iš tų, kuris yra man turi svarbaus žmogaus statusąir kuriam niekada nepamirščiau bent pasiųsti tokio turinio žinutę…

Mažas prisiminimas: prieš keletą metų parolimpinėse žaidynėse Sietle devyni atletai su įvairia fizine ir protine negalia, rikiavosi prabėgti olimpinę 100 metrų distanciją.
Davus startą, visi šie sportininkai startavo. Ne visi galėjo bėgti kaip tikri bėgikai, bet visi troško dalyvauti žaidynės ir gal net nugalėti...

Jie galėjo įveikti distanciją tik su lydinčiuoju. Tačiau vienas dalyvis sukniubo ir kelis kartus persivertęs suriko. Visi išgirdo jo “skausmą”.
Net varžovai sustojo ir atsisuko. Ir visi sugrįžo prie jo...
Visi kartu...

Atsirado tokių varžovų, kurie jį pakėlė, o viena mergina, turinti Dauno sindromą, net paklausė – “Gal jau tau geriau?” Ir tik po to visi devyni pasiekė finišą, VISI KARTU, petys į petį...

Visas stadionas buvo nuščiuvęs, kai kas braukė ašaras ir visi plojo stovėdami . Ir tie aplodismentai šiuos sportininkus lydėjo per visas varžybas ir lydės ilgai... GYVENIME...

Žinai, o žmonės kurie matė šį įvykį, iki šiol prisimena tai.
Gali kilti klausimas - KODĖL?

Todėl, kad giliai sieloje mes žinome, kad yra dalykų, kurie mums žymiai svarbesni, nei kažkokia trumpalaikė pergalė...

O pats reikšmingiausias gyvenime dalykas – padėti draugams pasiekti nors mažas pergales. Nors ir tai reikštų “sumažinti savo tempą” ar “pakeisti arba pakoreguoti savo trajektoriją”...

Gal būt jūs norite kažką pakeisti savo širdyje, o gal ir kieno tai širdyje kažką...

”Žvakė niekada negesta ir nežūsta, jei ji gali apšvieti nors kiek kažkieno kelią...”

Ką jūs nusprendėte ?
Atsakyti
Kai priartėsite prie gyvenimo pabaigos, vienintelis reikšmingas dalykas bus toji meilė, kurią davėte ir gavote. Kelionėje į kitą pasaulį vienintelis dalykas, kurį jūs pasiimsite su savimi, bus meilė; ir vienintelė vertybė, kurią paliksite šiame pasaulyje, taip pat bus meilė. Nieko daugiau. (Adam.J.Jackson)

Vienas mylinčios širdies dūžis gali išsklaidyti šimtus sielvartų. (N.Magfour)

Viskas, ką žinau apie meilę yra tai, kad ji yra. (Emily Dikenson)

Meilė yra nenumaldomas troškimas būti nenumaldomai trokštamam. (R.Frostas)
Atsakyti
Daryk, ka gali, su tuo ka turi, ten, kur esi.

T. Ruzveltas
Atsakyti
Moteris žino meiles prasmę, o vyras - jos kaina

Gyvenimas - kalnas, į kurį kopi ilgai, o nusileidi greitai

Meilė - tai ne žiūrėjimas vienas į kitą, tai žiūrėjimas kartu ta pacia kryptimi
Atsakyti
Gyvenimas yra tai, kas vyksta, kol jūs esate užsiėmęs kitais darbais.
Džonas Lenonas (John Lennon)

Nesvarbu, kiek turtingas, koks žymus ar įtakingas esate. Kai mirsite, jūsų laidotuvių eisenos dydis labai priklausys nuo tos dienos oro sąlygų.
Maiklas Pričardas (Michael Pritchard)

Tinginystė yra ne kas kita, kaip įprotis pailsėti prieš pavargimą.
Žiulis Renaras (Jules Renard)

Jeigu Dievas gyventų Žemėje, žmonės jam išdaužytų langus.
Žydų priežodis

Tikėk tais, kurie ieško tiesos. Netikėk tais, kurie rado.
Andrė Židas (Andre Gide)

Kai pirkimą ir pardavimą reguliuoja įstatymai, pirmiausia nuperkami ir yra įstatymų leidėjai.
P. J. O'Rourke

Pagrindinė žmonių giminės progreso kliūtis yra žmonių giminė.
Don Marquis

Pirmasis terapeutų uždavinys yra išmokyti mases nevartoti vaistų.
Seras Viljamas Osleris

Pinigų stygius yra visų blogybių šaknys.
Bernardas Shaw

Progos dažnai pražiopsomos todėl, kad vilki specdrabužiais ir atrodo kaip darbas.
Tomas A. Edisonas

Jo išsilavinimo stoką visiškai kompensuoja galutinis moralinis bankrotas.
Vudis Alenas

Visada elkis gerai su jaunesniais už tave, nes kuris nors iš jų apie tave rašys.
Cyrilas Connolly

Finansai yra menas perdavinėti pinigus iš vienų rankų į kitas tol, kol jie išnyksta.
Džonas Apdaikas (John Updike)

Žymiausi posakiai retai kada cituojami korektiškai.
Simeon Strunsky

Moterims, kurios siekia lygių teisių su vyrais, trūksta ambicijų.
Timothy Leary

Aš jau maniau, kad pasiūlysiu savo draugams respublikonams, kad jeigu jie liausis skleidę melus apie demokratus, mes nustosime sakyti tiesą apie respublikonus.
Edlejis Stivensonas jaunesnysis (Adlai E. Stevenson Jr.)

Buvau vegetarė, kol nepradėjau linkti į saulės šviesą.
Rita Rudner

Humoro jausmas yra vadovavimo meno komponentas, gebėjimas apsieiti su žmonėmis ir gebėjimas pasiekti, kad darbas būtų padarytas.
Dvaitas Eizenhaueris (Dwight D. Eisenhower)

Aš nesišaipau. Aš tiesiog seku Vyriausybės veiklą ir komentuoju faktus.
Vilis Rodžersas (Will Rogers)

Nekenčiu žmonijos, kadangi esu vienas iš geriausių jos atstovų, o juk žinau, koks esu blogas.
Džozefas Baretis (Joseph Baretti)

Klysti žmogiška, suversti kaltę kompiuteriui - dar žmogiškiau.
Robertas Orbenas

Aš esu idealistas. Nežinau, kur einu, bet einu savu keliu.
Karlas Sandbergas (Carl Sandburg)

Man labiausia patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedus sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai.
Markas Raselas ( Russell)

Ateitis jau yra, tik dar nepristatyta klientams.
Viljamas Gibsonas (William Gibson)

Kitą savaitę krizės negali būti. Mano dienotvarkė jau užpildyta.
Henris Kisindžeris (Henry Kissinger)

Patraukite į savo pusę visus kvailius ir jūs būsite išrinktas į bet kurį postą.
Frenkas Deinas (Frank Dane)

Aš galiu patikėti bet kuo, kas bus pateikta kaip neįtikėtinas dalykas.
Oskartas Vaildas (Oscar Wilde)

Fanatikas yra asmuo, nenorintis keisti savo nuomonės, o norintis pakeisti subjektą.
Seras Vinstonas Čerčilis (Winston Churchill)

Literatūroje - kaip meilėje: mes esame priblokšti to, ką pasirenka kiti.
Andre Morua (Andre Maurois)

Nuostabu, kiek jaunų kvailių išgyvena, kad taptų senais kvailiais.
Dagas Larsonas (Doug Larson)

Kompiuteris yra nenaudingas. Jis jums tegali duoti atsakymą.
Pablo Picasso

Gerą patarimą žmogus duoda tada, kai yra tiek senas, kad pats nebegali būti blogu pavyzdžiu.
Fransua Larošfuko (Francois de La Rochefoucauld)

Žavėjimasis šaudymu kaip sportu priklauso nuo to, kuriame ginklo gale jūs esate.
P. G. Voudhauzas (P. G. Wodehouse)

Labiausiai nesuvokiama pasaulyje yra tai, kad tas pasaulis yra suvokiamas.
Albertas Einsteinas

Visa Vakarų ekonomika yra sukurta to, kas sukelia vėžį.
Iš kino filmo „Palaima"

Gyvenimo kaina auga, o gyvenimo galimybės mažėja.
Anonimas

Aš manau, kad aš manau, todėl aš manau, kad aš esu.
Ambozas Birsas (Ambrose Bierce)

Bendraujant su psichiškai nesveiku geriausia apsimesti sveikam.
Hermanas Hesė (Hermann Hesse)

Patriotizmas yra noras žudyti ir būti nužudytam dėl trivialių priežasčių.
Bertranas Raselas (Bertrand Russell)
Atsakyti
Be liūdesio nežinotum, kas yra džiaugsmas.

Jei kada neteksi artimo draugo - neliūdėk, nes tu jo neturėjai. Tikro draugo prarasti negalima.

Kur nėra visiško atvirumo, pasitikėjimo, ten nėra ir negali būti draugystės. (Belinskis)
Atsakyti
Kai smarku,deginantis vejas uzklumpa jus gyvenimo kelyje,ir jus negalite jo sustabdyti-priimkite tai,kas neisvengiama....

Stenkites viska atlikti tai,kas jums atrodo geriausia,o paskui isskleiskite senaji sketi apsisaugoti nuo kritikos lasu....
Papildyta:
Labai patiko sis eilerastukas ,gal patiks ir jums.D.Mallochas
Jei negali buti pusis ant virsunes kalvos
medeliu buk sleny,bet tiktai
Prie saltinio geriausiu;
jei medelis nesi,buki krumu mazu.

Jei negali buti krumu,tai buki zole,
Kad but laimingesnis kelias,
Jei nesi lydeka,tai buk eserys-
Graziausias visame ezere!

Jei negali but keliu,buk takelis,
Jei nesi saule,tai buki zvaigzde.
Laimime mes ar pralaimime-nesvarbu,
Svarbu atsiskleisti ir buti savimi.....

Atsakyti
QUOTE(ramunyte @ 2007 04 19, 23:30)
Kai smarku,deginantis vejas uzklumpa jus gyvenimo kelyje,ir jus negalite jo sustabdyti-priimkite tai,kas neisvengiama....

Stenkites viska atlikti tai,kas jums atrodo geriausia,o paskui isskleiskite senaji sketi apsisaugoti nuo kritikos lasu....
Papildyta:
Labai patiko sis eilerastukas ,gal patiks ir jums.D.Mallochas
Jei negali buti pusis ant virsunes kalvos
medeliu buk sleny,bet tiktai
Prie saltinio geriausiu;
jei medelis nesi,buki krumu mazu.

Jei negali buti krumu,tai buki zole,
Kad but laimingesnis kelias,
Jei nesi lydeka,tai buk eserys-
Graziausias visame ezere!

Jei negali but keliu,buk takelis,
Jei nesi saule,tai buki zvaigzde.
Laimime mes ar pralaimime-nesvarbu,
Svarbu atsiskleisti ir buti savimi.....

Jus turbut skaitote Dale Carnegie knyga "Nustok rupintis ir pradek gyventi" mirksiukas.gif Ten tikrai labai daug pozityviai nuteikianciu minciu thumbup.gif
Atsakyti
Menas būti išmintingam - tai žinoti, į ką nereikia kreipti dėmesio.

Žmonės savo kūnu skiriasi labai mažai, skirtumų beveik nėra; dvasiniai jų skirtumai - dideli, neišmatuojami. (L. Tolstojus)

Nūnai žmonės žino visų daiktų kainas, bet nežino nė vieno daikto vertės. (O. Vaildas)

Mokėkite mylėti meną savyje, o ne save mene. (K. Stanislavskis)

Meną reikia jausti, o ne suprasti. (R.de Gurmonas)
Atsakyti