Mums dažnai nepavyksta kažko padaryti ne todėl, kad yra sunku, o todėl, kad nedrįstame net pradėti.
Seneka
Koks lyderis ir koks žmogus tu būsi po penkerių metų, nulems du pagrindiniai dalykai: knygos, kurias skaitysi, ir žmonės, su kuriais bendrausi.
Kai įkliūni į sunkią padėtį ir viskas prieš tave, ir jau net atrodo, kad lyg nebeištversi nė akimirkos, nieku gyvu nepasiduok, nes kaip tik tuo metu prasideda atoslūgis.
H.B.Stowe
Trylikametis vaikštinėjo su mama smėlėta jūros pakrante. Staiga jos paklausė:
- Mama, pagaliau pavyko surasti draugą. Kaip jį išsaugoti?
Motina minutėlę patylėjo, paskui pasilenkė ir prisėmė abi saujas smėlio. Laikydama rankas delnais į viršų, vieną saują stipriai sugniaužė. Smėlis ėmė srūti pro pirštus, ir kuo labiau gniaužė, tuo smarkiau smėlis byrėjo. Kitą delną laikė atvirą: smėlis liko saujoje. Keletą akimirkų berniukas nustebęs žiūrėjo, o paskui sušuko:
- Supratau!
Geriau jau niekada nepatirti noro pasisavinti kitą žmogų..
Aš taip norėčiau, kad būtų nors vienas žmogus,kuris atsiradęs nedingtų...ir kuris,lygiai kaip aš bijotų,kad nedingčiau... Kuris nors kartą ką nors paaukotų, kad pelnytų nors šiek tiek manęs... kuris norėtų su manimi bėgioti lietuje, braidyti po balas, kaip mažas vaikas voliotis sniege, kartu su manimi bijoti griaustinio, kuriam nebūtų nejauku mane apkabinti, kai aš liūdėsiu, ir paimt už rankos, kai bijosiu...
Budistai kalba apie aštuonis vėjus. Jie yra:laimėjimas ir praradimas, pagyrimas ir pajuoka, pripažinimas ir kaltinimas bei kančia ir džiaugsmas. Jei nežinote apie juos, jus nupūs kaip sausą lapą rudenį. Pavyzdžiui, jei jus kas nors pagiria, tai saldu kaip du medu, jus nupučia pagyrimo vėjas.
Kartą senovės Kinijoje vienas jaunuolis nutarė, jog jis nušvito. Jis parašė ir nusiuntė savo mokytojui eilėraštį apie tai, kaip 8 vėjai jo nebegali nupūsti. Tas mokytojas gyveno už trijų šimtų mylių, Jangdzės aukštupyje.
Kai mokytojas perskaitė eilėraštį, apačioje jis prirašė "BEZDALAI, BEZDALAI" ir nusiuntė atgal.
Kuo įdėmiau jaunuolis skaitė tuos žodžius, tuo labiau jį apėmė nusiminimas. Pagaliau jis nusprendė aplankyti mokytoją. Tais laikais tokia kelionė Jangdzės upe aukštyn buvo labai sudėtinga.
Kai tik jis atvyko, nuėjo tiesiai į savo mokytojo šventyklą ir nusilenkdamas paklausė:
-Kodėl tu taip parašei, argi eilėraštis neparodo, kad manęs negali nupūsti aštuoni vėjai?
-Sakai, jog tavęs negali nupūsti 8 vėjai, -atsakė mokytojas,-bet pora nedidelių bezdaliukų atpūtė tave ligi čia.
Taigi moralas ir palinkėjimas toks, kad mūsų neišmuštu iš kelio niekingi bezdaliukai.
Man sekasi ir aš einu link dar didesnės sėkmės
Įsirašyk į širdį: kiekviena diena - geriausia metuose.
Audros, rukas, sniegas - zinoma, kartais tau kliudys. Galvok tada apie tuos, kurie jau pirma taves yra to prisiragave, ir sakyk sau paprastai: ka kiti isgalejo, isgalesiu ir as.
Aciu, kad mane supa geri zmones, turiu dideli geru draugu rata, mokausi draugiskoje atmosferoje, esu liekna ir grazi, esu profesionali hip hopo/breiko sokeja, daug keliauju, esu laiminga ir mane lydi sekme.