QUOTE(Passero @ 2011 11 12, 21:23)
O kaip sužinojot, kad išėjęs iš galiojimo?
Man nutiko analogiška situacija - nusipirkau savo išvajotą lūpdažį, panaudojau kartą, o paskui sužinojau apie puslapį, kur galima patikrint galiojimą. Ir ką - neva pasenęs...
Kadangi jau naudotas, tai galų neiškojau. Bet yra 2 BET:
BET jo skonis, konsistencija visai nepasikeitę ir mano lūpoms nieko nenutiko (ir po to dar naudojau)
BET spalva buvo reta - niekur neradau, galiausiai akropoly iš stalčiuko ištraukė, kitur buvo išparduotas...
Taigi ir nesu iki šiandien tikra - ar puslapis nusišneka (nes patikrinau savo naują Clarins Skin Ilusion, tai juodai nusišnekėjo - rodė 2004 metus...) ar visgi Kristutėj kai kurie Chaneliai pagyvenę.
Man nutiko analogiška situacija - nusipirkau savo išvajotą lūpdažį, panaudojau kartą, o paskui sužinojau apie puslapį, kur galima patikrint galiojimą. Ir ką - neva pasenęs...

BET jo skonis, konsistencija visai nepasikeitę ir mano lūpoms nieko nenutiko (ir po to dar naudojau)
BET spalva buvo reta - niekur neradau, galiausiai akropoly iš stalčiuko ištraukė, kitur buvo išparduotas...
Taigi ir nesu iki šiandien tikra - ar puslapis nusišneka (nes patikrinau savo naują Clarins Skin Ilusion, tai juodai nusišnekėjo - rodė 2004 metus...) ar visgi Kristutėj kai kurie Chaneliai pagyvenę.
Visada viska patikrinu cia: http://checkcosmetic.net/
Niekada nebuvo niekas nugrybauta, jei teisingai suvestas kodas.
Rodo pagaminimo data ir galutini realizacijos termina. Aisku, galiojimas nuo atidarymo yra nurodytas ant prekes, bet tai turi ieiti i bendra galiojima termina.
As galiu atidaryti preke tik pagaminta, ir galiu atidaryti po metu nuo pagaminimo, bet turiu sunaudoti per ta laika, kuris nurodytas ant pakuotes (6-18-24 men. nuo atidarymo, priklausomai nuo produkto ir kompanijos), taciau as tikrai nenaudosiu prekes, kurios realizavimo terminas (Chanel lupu dazai - 3 metai) pasibaiges, koks skirtumas dabar, kada as ja atidarysiu, po 5 ar 10 metu, produktas vis tiek jau netinkamas galiojimui.
Su konsultante patikrinome ju turimus Chanel lupu dazus, tai dauguma buvo iseje is galiojimo, taip pat buvo tokiu, kur pasibaiges galiojimas pries 4 men, arba dar buvo ir toks, kur iki galiojimo galo like 5 men. Bet buvo ir su geru galiojimu, taciau jau man netiko.
Pvz. dabar jau daug kur yra ant daugelio produktu uzklijuoti lietuviski lipdukai, kur parasytas iki kada produktas galioja.
Man pirma karta taip Kristuteje nutinka, nors esu ne viena Chanel produkta pirkusi anksciau, visada budavo viskas gerai. Ir kitu gamintoju produkcija visada tilpdavo i realizacijos normas.
Del paciu pasibaigusio galiojimo lupu dazu, kuriuos apziurejau namie - kvapas nebuvo kazkoks specifinis, bet issukus visa lupu daza matesi toks dazo spalvos subegimas, patamsejusi nelygi spalva vietose ir ant pacio galiuko tokie keli ale burbuliukai.