Vaivorykšte,mano mergytė taip pat turėjo PPD - prieš pat operaciją buvo 14 mm (o operacijos metu paaiškėjo, kad skylė buvo ovali ir echoskopu matydavo mažesnįjį skersmenį - didesnysis skersmuo buvo 20 mm). Bet mes visai normaliai sulaukėm 2.2 m. ir tada padarė operaciją per šoniuką (neatveriant krūtinės ląstos, kas, sakyčiau, yra labai didelis privalumas). Per echoskopą matomo skylės skersmens dydis 10 mm buvo pasiekęs jau nuo 1 m. amžiaus, taip pat buvo didelis šuntavimas, apkrautos plaučių sienelių kraujagyslės, padidintos dešinės pusės ertmės, tačiau mano dukrytė labai gerai vystėsi (palyginus kaip būna su kitais tokias pat bėdas turinčiais širdinukais), mes ją saugojom, kiek įmanoma palaikėm stiprų imunitetą, todėl mažai sirgo - ir, kaip minėjau, su nuolatine kardiologės priežiūra perkopėm 2 metukus iki operacijos.
Gal išties praverstų jums dar viena - prof. Sirvydžio - nuomonė. Šiaip aš tik pasidalijau savo patirtim, nes, matau, situacija labai panaši, tai gal ir jums nereikia taip skubėti (tik klausimas, ar išties bus koks skirtumas operacijos pobūdžiui nuo to, ar sulauksit 2 metukų - jei ne, tai tada išties gal nereikia to laiko tempti). Mano dukrytė buvo itin stipri, gal pas jus jau daugiau kažkokių grėsmių mato, todėl ir nori dabar operuoti..
O šiaip dabar po operacijos praėjo metai ir mano dukrytės širdutes būklė yra visiškai tolygi visiškai sveiko vaiko širdutės būklei - visos ertmės normos ribose, išplėtimo nebėra ir, pasirodo, netgi jokio ūžesio nebėra, nors man sakė, kad taip retai būna. Yra tik lopas širdutėje ir vilnonio siūlo storio randelis po mentim
![clap_1.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/clap_1.gif)
Tfu, tfu, tfu
Sėkmės jums