Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams- 2

Aha, dėl kalbėjimo tai tikrai dar anksti - manoji normaliau pradėjo kalbėti iškart po operacijos (nežinau, ar čia kokia sąsaja yra g.gif ) - jai buvo apie 2,3 m. Iki tol tik pagrindinius žodelius šiaip taip ištardavo. Bet užtat koks progresas po to buvo lotuliukas.gif - dabar pilnai susišnekam ir jau "r" gražiausiai ištaria (kartais net kaip prancūzaitė - pabrėždama assa.gif
Iri, su laiku atsistosit ant kojų ir viskas susinormalizuos mirksiukas.gif
Atsakyti



QUOTE(Iri @ 2007 05 31, 14:31)
Laba diena visoms. Mano vaikiuką išoperavo kai jis buvo 5 parų, nes nuvežę į santariškes ir padarę tyrimus rado, kad susiaurėjusi kraujagyslė, kuri tiekia kraują apatiniai kūno daliai. Be operacijos vaikas būtų miręs... Išbuvom santariškėse dvi savaites, teks grįžti po pusės metų, tikriausiai reikės dar dviejų operacijų.

Tik labai neramu, kad vaikas sunkiai ir mažai valgo. Lebetkevičius sakė, kad tai dėl širdelės, ir sutvarkius pagrindinę bėdą bus geriau.

Stoviu prie jo su buteliuku ir kai tik atsimerkia, maitinu  smile.gif .

Labai patiko Santariškių personalas. Lebetkevičius lankėsi kasdien, net šeštadieniais. Po savaitės važiuosim pas Lankutį pasitikrinti, tikiuosi nieko blogo neras.


stiprybes ir sveikatytes jums daug daug.na o as su suneliu buvau pries savaite pas K.LANKUTI ,esam operavesi pries 4 metus SPD,del skylutes kuri liko po lopo uzdejimo nieko blogo nesako,taciau mums yra plautine hipertenzija,ji mum ir gadina gyvenima verysad.gif dziugina tik tiek ,kad nedideja siuos metus po operacijos.gal kurios mamytes maziukui irgi yra pah,gal galetumet ka placiau papasakot apie si bjauruji spaudima,nes internete medziagos radau labai mazai.stiprybes mamytems ir sveikatytes vaikuciams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Senoji @ 2007 06 01, 14:13)
Tai dar visai normalu, kad nekalba. Maniskis 2,5 metu dar pauksciuoja, nors jau jungia po du-tris zodzius. Kitas sveikas vaikas tik triju pradeda delioti zodelius.



Mano dičkė labai anksti pradėjo kalbėt 1,5 metų jau sakinukais varė ax.gif ,tai mes ir lyginam su sese ir vis bijom ,kad nekalbės doh.gif ,kaip stradalinom ,kad nevaikščios lotuliukas.gif ,manau ,kad viskam savas laikas ir nėra čia ko pergyvent lotuliukas.gif ...kai seniai vaikų prisidirbom ,tai viskas ir kitaip atrodo blush2.gif lotuliukas.gif ,kai jauna pasigimdžiau visai kitaip į viską žiūrėjau ir taip nekreipiau dėmesio ax.gif ,o dabar ... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba visiems 4u.gif
Senokai nesirodžiau - mokslai, mokslai, egzas rytoj, tai valgau viską iš nervų ir SM sėdžiu lotuliukas.gif
Turėjo gi mus operuoti birželį, bet operuos tik rugpjūtį - kamštukų laukiam smile.gif , kažkokia naujovė bus g.gif , tai išleidau merginą pas mamą, grynam ore kad atsigautų, sustiprėtų, svorio numestų, bijo ji vaikas tos operacijos, na visi bijom, bet kitaip nebus unsure.gif
Šaunu, kad pas jumi techninės apžiūros be priekabių thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ratatankė: 04 birželio 2007 - 11:15
QUOTE(rencė @ 2007 05 30, 11:28)
Juk skylutė vis tiek yra? Sakė, kad jau užsienyje pasirodė kažkokie "kamštukai" tokioms nedidelėms skylutėms, tai gal ateity nereiks vaikučių operuoti su nedidelėm ydom, o tais "kamštukais" užkaišios? Na, kuriam laikui ramu, o paskui bus matyti.



Ech....tik Lietuvoj esam taip atsilikę..užsienyje pvz Lenkija ,jau gerus 5- 6 m operuoja be peilių, o su " kamštukais" rolleyes.gif Čia irgi galėtų tik , kad finansavimo neužtenka...Sveikatytės ligoniukams 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, stiprios ir mylincios mamos. Jau beveik 5 metus gyvenu akimirkomis- laimes, baimes, laukimo. Musu dukrytei bus greitai penkeri. Ji turi labai sudetinga yda - bendra skilveli, metuku jai sekmingai atliko kraujagysles siaurinimo operacija.O dar kiek ju gali buti - baisu ir pagalvoti.Kita savaite vaziuojam zonduotis ir gal .. operuos. Gal yra mamu, kuriu mazyliams buvo daryta hemi Fonteno operacija? Pries 3 metus Santariskese buvau 2 mamas sutikusi, kurios irgi su tokiomis ydomis lauke sios operacijos.
Atsakyti
QUOTE(Elona5 @ 2007 06 06, 10:06)
Sveikos, stiprios ir mylincios mamos. Jau beveik 5 metus gyvenu akimirkomis- laimes, baimes, laukimo. Musu dukrytei bus greitai penkeri. Ji turi labai sudetinga yda - bendra skilveli, metuku jai sekmingai atliko kraujagysles  siaurinimo operacija.O dar kiek ju gali buti - baisu ir pagalvoti.Kita savaite vaziuojam zonduotis ir gal .. operuos. Gal yra mamu, kuriu mazyliams buvo daryta hemi Fonteno operacija? Pries 3 metus Santariskese buvau 2 mamas sutikusi, kurios irgi su tokiomis ydomis lauke  sios operacijos.

labutis 4u.gif pas mano dukryte tokios pacios bedeles,mes turejome jau dvi operacijas,abi nelabai sekmingos,ta prasme,kad ka chirurgai buvo suplanave daryt pries operacija,operacijos metu to padaryti negaledavo,tai mums pavyko tik kraujagysles siaurinimo operacija verysad.gif .o visos kitos sirdutes bedeles liko,dukrytei 10m.geriam pastoviai vaistukus,lakstyt negalim,labai greitai pavargsta...liepos 18 d.vaziuosim i Santariskes pasitikrint.po antros operacijos turejom rimtu komplikaciju,5 men.pragulejom su drenais,o dar susidare trombai tai teko trecia kart operuot,aciu dievui laiku pagavo tromba...labai bijau liepos 18d.visad pasitikrint vaziuojam drebancia sirdim,ka pasakys verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vilte* @ 2007 06 06, 10:06)
labutis 4u.gif pas mano dukryte tokios pacios bedeles,mes turejome jau dvi operacijas,abi nelabai sekmingos,ta prasme,kad ka chirurgai buvo suplanave daryt pries operacija,operacijos metu to padaryti negaledavo,tai mums pavyko tik kraujagysles siaurinimo operacija verysad.gif .o visos kitos sirdutes bedeles liko,dukrytei 10m.geriam pastoviai vaistukus,lakstyt negalim,labai greitai pavargsta...liepos 18 d.vaziuosim i Santariskes pasitikrint.po antros operacijos turejom rimtu komplikaciju,5 men.pragulejom su drenais,o dar susidare trombai tai teko trecia kart operuot,aciu dievui laiku pagavo tromba...labai bijau liepos 18d.visad  pasitikrint vaziuojam drebancia sirdim,ka pasakys verysad.gif



Elona5
Vis tiek smagu, kad augat, kad jums jau 10 m. O kad lakstyti negalit, tai cia - gyvenime nera svarbiausia.
Musu Marija, nors irgi pavargsta, bet kol kas puikiai prie to prisitaiko - laksto su draugemis kaip vijurkas. Kvepavimas tankesnis, melinavimas - vizualiai bukle tokia pat nuo gimimo. Todel taip baisu visu tu intervenciju, kai nezinai, kaip bus. Kazkaip pradedu viskuo abejot. Juolab, kai jauciau, kad gydytojai sunkiai sprende del operacijos-viena diena operuot, kita - ne, operuot - ne.Su tom sunkiom ydom taip ir yra - nuomoniu ir galvojimu ivairiausiu, o tevams - kankinanti nezinia, gyvenimo vertes sprendimai.
Tai Jusu diagnoze irgi bendras skilvelis? Ar ta viena is operaciju ir buvo Fonteno?O savijauta dukrytes abai keiciasi?Kokius vaistus geriat?
Atsakyti
QUOTE(Elona5 @ 2007 06 06, 08:06)
Sveikos, stiprios ir mylincios mamos. Jau beveik 5 metus gyvenu akimirkomis- laimes, baimes, laukimo. Musu dukrytei bus greitai penkeri. Ji turi labai sudetinga yda - bendra skilveli, metuku jai sekmingai atliko kraujagysles  siaurinimo operacija.O dar kiek ju gali buti - baisu ir pagalvoti.Kita savaite vaziuojam zonduotis ir gal .. operuos. Gal yra mamu, kuriu mazyliams buvo daryta hemi Fonteno operacija? Pries 3 metus Santariskese buvau 2 mamas sutikusi, kurios irgi su tokiomis ydomis lauke  sios operacijos.


Mums darytas Norwoodas, hemi Fontenas, du zondavimai ir viena nenumatyta plauciu operacija. Yda dar sunkesne - yra tik desinysis skilvelis. Praeitas sunkus etapas, ta pati ateities baime ir nezinia. Kol kas viskas sekmingai (spjaunu tris kartus per peti). Zuikiui 2,5 metu ir jauciasi neblogai, gyvenam pilnavertiska gyvenima. Nera labai judrus, su fiziniu kruviu susitvarko. Aisku, hipoksemija nera gerai, laukiam pilno Fonteno, kuri planuoja 4 metuku.

Pazistu berniuka, kuriam bendras skilvelis ir kuriam jau padare pilna Fontena. Kiek bendravom, pries kazkiek laiko, jautesi gerai, eina i darzeli.

O jums jau planuoja pilna?
Atsakyti
QUOTE(Senoji @ 2007 06 06, 10:55)
Mums darytas Norwoodas, hemi Fontenas, du zondavimai ir viena nenumatyta plauciu operacija. Yda dar  sunkesne - yra tik desinysis skilvelis. Praeitas sunkus etapas, ta pati ateities baime ir nezinia.  Kol kas viskas sekmingai (spjaunu tris kartus per peti).  Zuikiui 2,5 metu ir jauciasi neblogai, gyvenam pilnavertiska gyvenima. Nera labai judrus, su fiziniu kruviu susitvarko. Aisku, hipoksemija nera gerai, laukiam pilno Fonteno, kuri planuoja 4 metuku.

Pazistu berniuka, kuriam bendras skilvelis ir kuriam jau padare pilna Fontena. Kiek bendravom, pries kazkiek laiko, jautesi gerai, eina i darzeli.

O jums jau planuoja pilna?


Elona5
Net nezinau, ka darys.Kai metu ir 3 men. dare siaurinimo operacija, tai kalbejo apie etapus- 3 operacijas. Kiek zinau, tai ta Fontena ir sudaro 3 operacijos.Paskui po zondavimo siunte istorija, duomenis i Anglija, konsultavosi,po konsiulimo nutare kol kas nedaryti, o paskui mes kasmet echoskopavomes. Sakydavo, kad vizualiai nieko lyg ir blogo, bet zonduotis reikia. Pora kartu buvom pasiryze, bet tai apratas sugedes, tai Cibiras isvykes. Zodziu- lemtis. Be to, mazoji guvi, kiek prie tokios ydos gali buti.O dabar psichologiskai paspaude del zondavimo butinybes.O ka darys, nezinia - gal yra pakitimu, gal rizika didele, gal spaudimai per dideli - tai is vis nieko nedarys.Pati savaime si yda baisi - ir skilvelis bendras, ir kraujagysles susikeitusios, dar voztuvas nevisiai sandarus. Galvoj netelpa, kaip tai istverti. Net ir po zondavimu mums 3 dienas renimacijoj laikosi auksta temperatura.
Smagu, kad yra geru ir laimingu istoriju, kurios padeda tiketi.Stiprybes ir Dievo palaimos sirdukams ir sirdukems bei ju mamoms ir teciams.
Bet nelinksma, kad musu gyvenimas susideda tik is momentu - dziaugsmo, dideles kancios- tik cia ir dabar.
Atsakyti
QUOTE(Elona5 @ 2007 06 06, 11:38)
Elona5
Vis tiek smagu, kad augat, kad jums jau 10 m. O kad lakstyti negalit, tai cia - gyvenime nera svarbiausia.
Musu Marija, nors irgi pavargsta, bet kol kas puikiai prie to prisitaiko - laksto su draugemis kaip vijurkas. Kvepavimas tankesnis, melinavimas - vizualiai bukle tokia pat nuo gimimo. Todel taip baisu visu tu intervenciju, kai nezinai, kaip bus. Kazkaip pradedu viskuo abejot. Juolab, kai jauciau, kad gydytojai sunkiai sprende del operacijos-viena diena operuot, kita - ne, operuot - ne.Su tom sunkiom ydom taip ir yra - nuomoniu ir galvojimu ivairiausiu, o tevams - kankinanti nezinia,  gyvenimo vertes sprendimai.
Tai Jusu diagnoze irgi bendras skilvelis? Ar ta viena is operaciju ir buvo Fonteno?O  savijauta dukrytes abai keiciasi?Kokius vaistus  geriat?

taip mums taippat bendras skilvelis,per pati pirma zondavima gyd.pamate,kad mums tik nedideles skylutes,todel sake operacija bus neissunkiuju,o kai atvere krutines lasta,pamate,kad ten be tu skyluciu yra daug rimtesniu problemu,tai bendras skilvelis,tai tik susiaurino kraujagysle ir viskas,bet pliauroje labai daug skysciu prisikaupe,mergaite labai sutino,gerem slapima varancius,bet nepadejo,tai sudejo drenus ir taip 5 ilgi menesiai su jais ir su temperatura,nu vienu zodziu sunku,kai prisimenu ka teko iskentet mano zuikiui,po to bukle pablogejo,kad gyditojai mums net uzsimine apie sirdies persodinima,bet nebegalejome laukt,kilo labai auksta temperatura ir skysciai is pliauros niekur nedingo,tada jie dare kita operacija pasitare su anglais,bet atverus lasta vel sake iskilo nenumatytos komplikacijos...antroji operacija mums padejo tik tiek kad nebesikaupe skysciai...po pusantro menesio gryzom i namuciu taip issiilgtus,gyditojai sako,kad kol kas nieko mums padeti negali,nes jos organozmas priesinasi,bet kokiai intervencijai,tai kai nuvaziuojam tikrintis sako laukim,gal bus didesne organizmas kitaip reaguos,gal sirduteje bus kokiu pakitimu,gal jie gales kuom padeti ir laukiam jau nuo paskutines operacijos septynius metus g.gif ,todel bijau vel to patikrinimo,nes zinau,kad ten nuvaziavus isgirsiu tapati kol kas tas pats ir palinkejomo stypribes...bet sakau vaikas nebus sportininkas gal mes po mazu po mazu ir simta metu nugyvensim be dar vienos operacijos,bijau ju nezmoniskai ypac kai gyd.teduoda 25 procentus,kad po operacijos viskas bus gerai.Mums labai tirstas kraujas todel geriam vaistukus,kad skystintu,dar kaptoprili.
Papildyta:
kai buvom paskutini karta pasitikrint,tai gyd. sako,kad organizmas turbut jau prisitaike prie tokios sirdutes...neskaitant tu labai greitu pavargimu,negalejimo palakstyt,laiptais lipt,kartais lupyciu pamelynavimo,naguciu melynu,aciu dievui didesniu bedeliu neturim,net pirma kart per desimt metu sia ziema nesirgim persalimo ligom ne vieno karto thumbup.gif todel kartais pagalvoju,gal tikrai jos organizmas susigyveno su tokia ligota sirdute.
Atsakyti
QUOTE(*Vilte* @ 2007 06 06, 12:17)
taip mums taippat bendras skilvelis,per pati pirma zondavima gyd.pamate,kad mums tik nedideles skylutes,todel sake operacija bus neissunkiuju,o kai atvere krutines lasta,pamate,kad ten be tu skyluciu yra daug rimtesniu problemu,tai bendras skilvelis,tai tik susiaurino kraujagysle ir viskas,bet pliauroje labai daug skysciu prisikaupe,mergaite labai sutino,gerem slapima varancius,bet nepadejo,tai sudejo drenus ir taip 5 ilgi menesiai su jais ir su temperatura,nu vienu zodziu sunku,kai prisimenu ka teko iskentet mano zuikiui,po to bukle pablogejo,kad gyditojai mums net uzsimine apie sirdies persodinima,bet nebegalejome laukt,kilo labai auksta temperatura ir skysciai is pliauros niekur nedingo,tada jie dare kita operacija pasitare su anglais,bet atverus lasta vel sake iskilo nenumatytos komplikacijos...antroji operacija mums padejo tik tiek kad nebesikaupe skysciai...po pusantro menesio gryzom i namuciu taip issiilgtus,gyditojai sako,kad kol kas nieko mums padeti negali,nes jos organozmas priesinasi,bet kokiai intervencijai,tai kai nuvaziuojam tikrintis  sako laukim,gal bus didesne organizmas kitaip reaguos,gal sirduteje bus kokiu pakitimu,gal jie gales kuom padeti ir laukiam jau nuo paskutines operacijos septynius metus g.gif ,todel bijau vel to patikrinimo,nes zinau,kad ten nuvaziavus isgirsiu tapati kol kas tas pats ir palinkejomo stypribes...bet sakau vaikas nebus sportininkas gal mes po mazu po mazu ir simta metu nugyvensim be dar vienos operacijos,bijau ju nezmoniskai ypac kai gyd.teduoda 25 procentus,kad po operacijos viskas bus gerai.Mums labai tirstas kraujas todel geriam vaistukus,kad skystintu,dar kaptoprili.
Papildyta:
kai buvom paskutini karta pasitikrint,tai gyd. sako,kad organizmas turbut jau prisitaike prie tokios sirdutes...neskaitant tu labai greitu pavargimu,negalejimo palakstyt,laiptais lipt,kartais lupyciu pamelynavimo,naguciu melynu,aciu dievui didesniu bedeliu neturim,net pirma kart per desimt metu sia ziema nesirgim persalimo ligom ne vieno karto thumbup.gif todel kartais pagalvoju,gal tikrai jos organizmas susigyveno su tokia ligota sirdute.


Elona5
As taip pat sakau, kad pasulyje yra daug daugiau puikiu nei tik jega, sportas.Duok Dieve, kad organizmas taip prisitaikes sekmingai laikytusi, o melynumai prie dabartines kosmetikos - niekis. Uz tai mergaite gali skaityti, piesti, patirti daug nuostabiu dalyku gyvenime.
Mes irgi su siaubu laukiam to zondavimo si pirmadieni ir, kai reiks spresti, net nezinau, ka rinksimes - operacija ir nezinia, ar dabartini gyvenima ir nezinia. Na, nebent vel labai paveiks gydytoju zodziai-"ka ateity pasakysit dukrai, turinciai lab. dideliu sveikatos problemu, kodel nieko nedarete?" Bet kita vertus, pries 3 metus tie patys gydytojai sake, kad tokie zmones GALI pragyventi be dideliu problemu iki 20 - 50 metu, bet GALI IR NE. Taigi ZMOGUS negali zinoti.
Mes lankomes pas Lekiene, o kas Jus gydo?


Atsakyti