Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Karambola @ 2005 09 19, 12:08)
Niu, šitą aš žinau biggrin.gif Nieko tokio, man irgi taip būna 4u.gif

Egoist, o kokią literatūra naudoji? Gal žinai neblogų šaltinių? mirksiukas.gif



Viena kita knyga turiu. Ir Googlas mano draugas smile.gif. Bet ziuriu Renatos receptainei receptai is tu paciu saitu, kuriuos ir as atradau, taigi nieko naujo... Man rodos cia ispudziais pasidalinti naudingiau...
Atsakyti
QUOTE(Egoist @ 2005 09 19, 12:13)
Kokius vermiselius naudojai?

Man skaniausi VP parduodami, atrodo, vokiški, su kiaušiniu. Paprastai receptuose būna nurodyti tie kiniški, užpilami. Bet aš juos ignoruoju biggrin.gif Perku europietiškus ax.gif

QUOTE(Egoist @ 2005 09 19, 12:27)
Viena kita knyga turiu. Ir Googlas mano draugas smile.gif. Bet ziuriu Renatos receptainei receptai is tu paciu saitu, kuriuos ir as atradau, taigi nieko naujo... Man rodos cia ispudziais pasidalinti naudingiau...

Jo, geriausia gamint jau patikrintą patiekalą, nes man labai dažnai nesigauna, tenka išmest. Vat ir savaitgalį gaminau iš vienos knygiūkštės žuvį, visą išmečiau lauk, visiškai nevalgoma... cry.gif

Oj laukiam laukiam, patarimų laukiam blush2.gif
Atsakyti
Atsitempiau darbą kelis receptėlius.

Egoist, perverčiau vakar vakare dalį savo literatūros, ieškodama patiekalų su tavo norimu padažiuku. Vyras vakar iki vėlumos dirbo, negalėjau paklaust, pagal kokį receptą jis gamino. Kadangi bendravom tik telefonu, tai receptas yra vienas iš dviejų žemiau pateikiamų:

Saldžiarūgštė kiaulienos filė

125 g kiaulienos filė
1 g druskos
10 ml sojos padažo
25 ml acto
50 g cukraus
10 ml sauso vyno
1 kiaušinio baltymas
50 ml augalinio aliejaus
10 g poro (susmulkinto)
10 g imbiero (susmulkinto)
10 g česnako (susmulkinto)
100 ml vandeninio krakmolo tirpalo

Pasiruošimas
Kiauliena supjaustyt 10 g gabaliukais. Į dubenį sudėti kiaulieną, kiaušinio baltymą, krakmolą (KOKĮ KIEKĮ, NŽN, KNYGOJ KLAIDA, NENURODYTA) ir maišyti kol mėsa pasidengs storu pastos sluoksniu.
Kitam inde sumaišyti porą, imbierą, česnaką, sojos padažą, vyną, cukrų, actą, druską ir krakmolo tirpalą.

Gaminimas
Į keptuvę įpilti aliejų ir kaitint iki virimo. Dėti kiaulieną ir kepti iki auksiniai rudos spalvos. Išimt kiaulieną ant servetėlės ir išpilti aliejų.
Į keptuvę įpilt kelis lašus aliejaus. Supilti prieskonių mišinį ir nuolat maišant užvirinti.

Sudėti kiaulieną į padažą ir išmaišyti, kad padažas tolygiai pasiskirstytų. Sudėti į lėkštę ir patiekti.

P.S.
Nepykit, jei ką ne taip išverčiau, vertėja iš manęs nekokia blush2.gif

Vėliau dar parašysiu saldžiarūkštės kiaulienos receptą.
Atsakyti
O gal kas žinot kalmarų sriubos receptą? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
sakykit o kokį vyna kinietiškuose patiekaluose geriausia naudoti raudoną ar baltą? o gal jokio skirtumo?
Atsakyti
O as daznai receptuose randu parasyta - ryziu vynas. Bet itariu cia turima minty Ryziu actas. Vertimo klaida.
Reila, manau baltas. Raudonas labai jau specifinis maiste ir apskritai daug reciau naudojamas.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 09 20, 10:52)
Atsitempiau  darbą kelis receptėlius.

Gaminimas
Į keptuvę įpilti aliejų ir kaitint iki virimo. Dėti kiaulieną ir kepti iki auksiniai rudos spalvos. Išimt kiaulieną ant servetėlės ir išpilti aliejų.
Į keptuvę įpilt kelis lašus aliejaus. Supilti prieskonių mišinį ir nuolat maišant užvirinti.

Vėliau dar parašysiu saldžiarūkštės kiaulienos receptą.



Taip ir galvojau, kad sito patiekalo padaze troskinti nereikia. Gaminima tai taip ir isivaizdavau. Idomu butu dar kitokiu padazu receptu. Nes pats mesos kaip ir toks pat visur. Tik padazo proporcijos visur skiriasi. Tai ir norisi atrasti tas geriausias.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 09 19, 11:54)
Egoist, o vyšnia - kas tai?  g.gif Čia irgi karpis?

kin7 restoranuose būna vištiena kaip vyšnia- saldžiarūgštis padažas čia. aš jį darau iš vandens, sūrios sojos, medaus, citrinos sulčių ir krakmolo ax.gif
Atsakyti
gerai, kad ir pasidomėjau, būčiau pripylusi raudono blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 09 20, 13:19)
kin7 restoranuose būna vištiena kaip vyšnia- saldžiarūgštis padažas čia. aš jį darau iš vandens, sūrios sojos, medaus, citrinos sulčių ir krakmolo  ax.gif



Butu faina suzinoti proporcijas. Nuo ju juk viskas ir priklauso smile.gif Ir gal dar ketcupo dedi? Ar ne? Vysnios juk padazas raudonas
Atsakyti
QUOTE(Egoist @ 2005 09 20, 14:08)
Butu faina suzinoti proporcijas. Nuo ju juk viskas ir priklauso smile.gif Ir gal dar ketcupo dedi? Ar ne? Vysnios juk padazas raudonas

kečupo nededu schmoll.gif raudona spalva- nuo tabasco arba čili, ką pamiršau paminėti blush2.gif o dėl proporcijų- aš iš akies darau cool.gif turiu tokį dubenėlį, pagal jį ir matuoju. ir vis ragauju.
Atsakyti
QUOTE(Reila @ 2005 09 20, 13:22)
gerai, kad ir pasidomėjau, būčiau pripylusi raudono  blush2.gif


Tu dar manim labai netikek smile.gif palauk ka karambola pasakys. Ji cia uz mane geresne specialiste. As dar tik mokausi smile.gif
Atsakyti