Brazile, aš vakar dariau baklažanus, kaip tik buvau čia pasiskundus, kad riebiai gaunasi. Pasiklausiau Rutyteles ir Egoist patarimų. Baklažanus sudėjau ant servietėlės, visai ne riebūs gavosi.
Turiu keleta knygu su kikieciu patiekalais. Viena is ju lietuviu kalba, mano nuomone beverte, nes ka begaminciau, visiskai blogai gaunasi (arba seimininke bloga ) nors buciau linkusi prie pirmo varianto. Vadinasi "Kinu keptuve". Ten greiciausiai vertimo klaidos. Bet ka naudingo is jos suzinojau tai butent del kepimo budu. Beveik visi patiekalai kepami du-trys kartus. T.y. apkemapa mesa atskitai, tada ji isimama is keptuves ir nusausinama nuo riebalu. Tada jau svarioj keptuvej ir naujuose riebaluose kepamos darzoves. Ir jau pabaigoje viskas trumpam sumaisoma. Del to ju patiekaluose ir jauciasi taip ryskiai kiekvieno ingridiento skonis atskirai. Kepama beveik viskas labai trumpai. Mesa 4-5 minutes. Darzoves 3-4 mintes ir kartu dar viskas 2-3 min. Kazkur pradzioj skaiciau, kazkurios recepta, kad reikia ilgai troskinti, ir dar vistiena. Tai tikrai manau klaida. Nezinau kas ten gaunasi, bet tikrai ne kinieciu virtuves patiekalas.
Turiu keleta klausimu: kazkas jau klause, bet gal pasikeite situacija. Zemes riesutu aliejus? Gal jau kas radote Lietuvoje? Sichuano dziovintos darzoves? Gal kas zino kas tai yra ir kur tai gauti?
Turiu keleta klausimu: kazkas jau klause, bet gal pasikeite situacija. Zemes riesutu aliejus? Gal jau kas radote Lietuvoje? Sichuano dziovintos darzoves? Gal kas zino kas tai yra ir kur tai gauti?
Egoist, niu žemės riešutų aliejaus esu ne tik mačius, bet ir pirkus. Bet prieš porą metų, gal dabar nebeveža? Būdavo ir Rimi, ir VP. Skardinėse kainavo apie 10 Lt., plastikinėj taroj apie 6 Lt litriukas. Nustojau pirkus, kai sužinojau, kad kiniečių restoranuose Vln virėjai naudoja augalinį aliejų visiems patiekalams. Tik pagardinimui, aišku, be sezamo aliejaus neišsiverčia. O vat sezamo nebrangus lenkiškas aliejus tikrai prapuolė
O vat Sičuano daržovių neteko niekur matyt. O ką literatūra rašo, kuo jas galima pakeist?
O vat Sičuano daržovių neteko niekur matyt. O ką literatūra rašo, kuo jas galima pakeist?
QUOTE(Karambola @ 2005 09 16, 13:49)
Egoist, niu žemės riešutų aliejaus esu ne tik mačius, bet ir pirkus. Bet prieš porą metų, gal dabar nebeveža? Būdavo ir Rimi, ir VP. Skardinėse kainavo apie 10 Lt., plastikinėj taroj apie 6 Lt litriukas. Nustojau pirkus, kai sužinojau, kad kiniečių restoranuose Vln virėjai naudoja augalinį aliejų visiems patiekalams. Tik pagardinimui, aišku, be sezamo aliejaus neišsiverčia. O vat sezamo nebrangus lenkiškas aliejus tikrai prapuolė
O vat Sičuano daržovių neteko niekur matyt. O ką literatūra rašo, kuo jas galima pakeist?
O vat Sičuano daržovių neteko niekur matyt. O ką literatūra rašo, kuo jas galima pakeist?
Nieko neraso, jei rasytu kuo pakeisti, pakeisciau . O dabar parasyta "dziovintos sichuano darzoves", net neaisku kas tai per darzoves.
O zemes riesutu aliejaus tai butent Rimi ir VP ziurejau. Nera. Dar sakiau IKI paziuresiu. O jie neturi jokio specifinio skonio kaip sezamo aliejus? Jei ne, tai is tikro neverta.
O sezamo tai juk yra, gal ne tokio pigaus... bet jo juk labai nedaug uztenka.
QUOTE(Brazile @ 2005 09 16, 10:30)
Man tai baklazanai visada per riebus gaunasi.
O padazus kokius darote prie mesos - vistienos, jautienos, kiaulienos?
As tai paprastai citrina+cesnakas isspaustas+soja+medaus siek tiek. Dar kartais acto.
O padazus kokius darote prie mesos - vistienos, jautienos, kiaulienos?
As tai paprastai citrina+cesnakas isspaustas+soja+medaus siek tiek. Dar kartais acto.
As paskutiniu metu darau tik viena is sito saito nusiziureta, tik proporcijas pasikoregavau: 100 ml cukraus, 100 ml ananasu sulciu, 100 ml ketcupo (irgi galima deti maziau, pagal skoni), 100 ml acto (nusipirkau ryziu, tai ziuriu jo reikes maziau deti, nes jis daug ryskesnio skonio nei obuoliu ar vynuogiu actas) 4-5 lasai tobasco. Sumaisau, iki virimo davedu ir sudedu I sauksta atskiesto vandeny ryziu krakmolo. Dar truputi paverdu. Padazas gatavas. Puikus ant pausktienos. Jautienai manau gal kiek persaldus. Ant zuvies nebandziau, bet manau tiktu.
Gal kas zinot recepta saldziarugscio padazo panasaus I karamele, toks tamsus, glitus, tirstas, be galo skanus su zuvim. Kinieciu kabake valgiau, tai gomuri net kuteno.
Na, kaip man, neypatingai gurmanei, tai didelio skirtumo tikrai nebuvo. Išnaudojau 1 litrą, dabar perkam saulėgrąžų.
Kai kurių kulinarinių knygų pradžioje surašyta būna, kuo produktus galima pakeist. Pabandysiu namuose pasikuist per savaitgalį, gal ką rasiu. Kaip tik ruošiuosi savo kulinarinėj literatūroj tvarką daryt.
O sezamo aliejus Blue Dragon yra? Kažkaip senai bepirkau, nes iš vieno restorano gavau pusę litro kinietiško, tai nžn dabartinės situacijos. Nes tas lietuviškas tai beskonis ir bekvapis, jis spaustas iš neskrudinto sezamo.
Kai kurių kulinarinių knygų pradžioje surašyta būna, kuo produktus galima pakeist. Pabandysiu namuose pasikuist per savaitgalį, gal ką rasiu. Kaip tik ruošiuosi savo kulinarinėj literatūroj tvarką daryt.
O sezamo aliejus Blue Dragon yra? Kažkaip senai bepirkau, nes iš vieno restorano gavau pusę litro kinietiško, tai nžn dabartinės situacijos. Nes tas lietuviškas tai beskonis ir bekvapis, jis spaustas iš neskrudinto sezamo.
QUOTE(Egoist @ 2005 09 16, 14:10)
Gal kas zinot recepta saldziarugscio padazo panasaus I karamele, toks tamsus, glitus, tirstas, be galo skanus su zuvim. Kinieciu kabake valgiau, tai gomuri net kuteno.
Aš, pasiklausius restorano darbuotojos patarimų, nebeperku nei ryžių acto, nei kukurūzų krakmolo. Naudoju paprastus produktus.
Egoist, kur perki ryžių actą? Anksčiau būdavo tokio nebrangaus VP ir IKI, bet dabar nebematau.
O restoranuose tą karamelę iš cukraus daro, įpila šiek tiek acto (jei saldžiarūgštis), sojos. reikia paeksperimentuot namuose. Maniškis traškią kiaulieną kažkada gamino, tai jam tas padažiukas puikiai pasisekė.
O gal kuri žinote kaip daryti žuvį saldžiarūgščiame padaže? Tokia a la vovieraitė ar astra
kazkas cia rase, kad per rugtu gavos. tai nepadauginkit sojos padazo ir citrinos
QUOTE(Karambola @ 2005 09 16, 14:19)
Aš, pasiklausius restorano darbuotojos patarimų, nebeperku nei ryžių acto, nei kukurūzų krakmolo. Naudoju paprastus produktus.
Egoist, kur perki ryžių actą? Anksčiau būdavo tokio nebrangaus VP ir IKI, bet dabar nebematau.
O restoranuose tą karamelę iš cukraus daro, įpila šiek tiek acto (jei saldžiarūgštis), sojos. reikia paeksperimentuot namuose. Maniškis traškią kiaulieną kažkada gamino, tai jam tas padažiukas puikiai pasisekė.
Egoist, kur perki ryžių actą? Anksčiau būdavo tokio nebrangaus VP ir IKI, bet dabar nebematau.
O restoranuose tą karamelę iš cukraus daro, įpila šiek tiek acto (jei saldžiarūgštis), sojos. reikia paeksperimentuot namuose. Maniškis traškią kiaulieną kažkada gamino, tai jam tas padažiukas puikiai pasisekė.
Tai as anksciau irgi paprasta acta naudojau. Tas pats velnias. Nusipirkau pabandymui, galvojau tobulesiu . Niekuo jis nesiskyria, tik gal astresnis, tai maziau reikia. O pirkau Rimi. Tam skyriuje kur visokie rytietiski navarotai. "Thai Choise" firmos tipo is japonu virtuves.
Gali buti, kad nesiskyria ir tas krakmolas, kai baigsiu pakuote, nusipirksiu paprasto. Cia kaip su tuo japonisku krienu. Jau toooooks ypatingas, o paskanavau tas pats lietuviskas krienas, niekuo nesiskiria. Tik spalva.
O tai kaip manai reiketu daryti? Pilti i soja cukru ir tirpdyti?
QUOTE(Karambola @ 2005 09 16, 14:12)
O sezamo aliejus Blue Dragon yra? Kažkaip senai bepirkau, nes iš vieno restorano gavau pusę litro kinietiško, tai nžn dabartinės situacijos. Nes tas lietuviškas tai beskonis ir bekvapis, jis spaustas iš neskrudinto sezamo.
Paskutinis koki pirkau tas ir buvo. Kaip tik baigiau... ziuresiu ar dar yra. O lietuvisko as net nebandziau. Negi Lietuvoj auginamas sezamas?
QUOTE(Viksva @ 2005 09 16, 15:22)
O gal kuri žinote kaip daryti žuvį saldžiarūgščiame padaže? Tokia a la vovieraitė ar astra
Turiu namuose voveraitės receptą, keletą kartų gaminau Jei niekas neparašys, o aš nepamiršiu , ryt atnešiu
QUOTE(Egoist @ 2005 09 16, 16:12)
O tai kaip manai reiketu daryti? Pilti i soja cukru ir tirpdyti?
Vat dėl to padažo, užmiršau pasižiūrėt , tik Sičuano daržovių ieškojau, kuo pakeist. Mano literatūra tyli Radau tik Sičuano kopūstus, tipo panašaus skonio į ridikėlius. Gal čia tas pats?
QUOTE(Egoist @ 2005 09 16, 16:47)
Paskutinis koki pirkau tas ir buvo. Kaip tik baigiau... ziuresiu ar dar yra. O lietuvisko as net nebandziau. Negi Lietuvoj auginamas sezamas?
Gal Lietuvoj ir neauga Aniros yra sezamo aliejus, bet jis šalto spaudimo, iš nesparginto sezamo. Jei man nesivaidena, kažkur Anirops buvau mačius ir spragintų sezamų. Knygose rašo, kad aliejų galima pakeist spragintomis sėklomis.
Beje, Anira importuoja ir žemės riešutų aliejų:
http://www.anira.lt/...log.php?group;2
Bandžiau savaitgalį du recepčiukus iį Renatos receptainės. Visai neblogai gavosi.
http://www.sintagma....ta/receptai.nsf
ir
http://www.sintagma....ta/receptai.nsf
Jei nemėgstat salierų, galima pakeist agurku. Padažiukas , ypač, kas mėgsta aštriai.