Aš irgi taip vištiena visada darau. Dar kartais idedu džiovintų slyvų, nes man labai su vištiena jos patinka.
Parašysiu viena receptuką iš baklažanų saldžiarugščiam padaže. Vienam restorane man šis patiekalais labai patiko tai šiaip netaip gavau receptą.
Tai va nulupame baklažaną ir supjaustome griežinėliais. Jeigu jie dideli tai aš supjaustau juos į trikampius. Apvoliojam sausu krakmolu. Į labai karštą aliejų sumetam baklažanus ir verdam kokias 4-5 min (fritiurinė tam gan puikiai tinka). Likus 15-30 sek. iki galo sudedam juostelem pjaustytas morkas ir dar truputi paverdam.
Padažas: į keptuvę įpilam vandens, cukraus, sojos, acto, sudėti smulkiai pjaustytus pomidorus ir česnakus. Po to dar įpilt krakmolo. Ir ant galo sudėt baklažanus ir morkas ir viska sumaišyt. Padažo proporcijų pasakyt negaliu nes visada darydavau ir ragaudavau. Ir krakmolo pati į padažą nedėdavau nes kai supili baklažanus pats padažas sutirštėdavo. Šiaip labai skanu jeigu gerai padažas gaunasi.
ruttytele, ačiū Reix išbandyt O baklažanų druska apibarstyt ir šiek tiek palaikyt nereikia? Man tai su baklažanais nelabai sekasi, kažkaip labai jau riebiai gaunasi, prisigeria bjaurybės aliejaus daug, gal ką ne taip darau Gal apvoliojus krakmole ne taip riebalai geriasi?
Druska apibarstyti nereikia. O kai iškepi sudedi juos ant servetėlės kad sugertų bent jau kažkiek to aliejaus. Va tik kai daromas padažas reikia pastoviai ragauti nes kažkaip atitaikyti proporcijas iš pirmo karto gerai bent jau man nesiseka tai ir vis ragauji ir dadedi ko trūksta. Svarbiausia nepadauginti acto. Šiaip receptas tikrai nemano kūrybos o davė man jį žmogus dirbantis kiniečiuose tai viskas turėtų gautis čiki:)
Dekui mergos, kad tema palaikot. Kazkieno parasyta saldziarugstes vistienos recepta iki siol gaminu. Vyras kasdien valgytu jei tik gaminciau taip daznai . Turiu klausima kaip jums gaunasi trasku su krakmolu? Kaip bedaryciau man netrasku nors tu ka... bet vis tiek skanu. Turiu ir kita pastaba. Zinau, kad ir kinieciai taip daro. Po to kai apkepa mesa ne is karto pila padaza, bet isema mesa is keptuves (galima nusausinti ant serveteles), nupila riepalus, tada beveik svarioj keptuvej patroskina darzoves ant naujo aliejaus ir tada sudeda atgal mesa ir padaza. Kam cia baklazanai nesigauna, manau toks budas tiktu, riebalu neprisigertu.
P.S. Ir manau patiekalai is saldytu darzoviu ir gatavu padazu tai ne tai ka mes vadiname kinietiska virtuve.
P.S. Ir manau patiekalai is saldytu darzoviu ir gatavu padazu tai ne tai ka mes vadiname kinietiska virtuve.
QUOTE(Egoist @ 2005 09 14, 19:11)
P.S. Ir manau patiekalai is saldytu darzoviu ir gatavu padazu tai ne tai ka mes vadiname kinietiska virtuve.
Smagu, kad skyrelis atsigauna. Šiandien išbandysiu baklažanus
O dėl traškumo, tai pritariu Ievai-Pievai, su elektrine virykle yra sunkiau. Mes prieš pusmetį pakeitėm gyvenamąją vietą (ankščiau turėjom elektrinę viryklę), dabar turim dujinę su karališku degikliu, tai čiki piki viskas iškepa. Aišku apsitaško irgi normaliai
QUOTE(Reila @ 2005 09 15, 11:26)
o sakykit medų natūralų naudojat? dirbtinis turbūt netinka
As naudoju naturalu, su dirbtiniu net nebandziau. Negaliu pasakyt koks tas skirtumas. Bet kartais, kai medaus neturiu cukru beriu. Tai is bedos gal ir dirbtinis medus tiktu.
QUOTE(Egoist @ 2005 09 15, 11:15)
Turiu - elektrine. Kagi vadinasi nelikimas traskia pasidaryti . Kitais metais kraustysiuos iki kita buta, ten bus dujine, pasidalinsiu ispudziais ar padejo.
Iš bėdos ir elektrinė viryklė tinka Girdėjau, kad būna kažkokios užmautės ant voko apačios (nežinau, ar yra Lietuvoj), jei nori gamint ant elektrinės viryklės, tipo sukoncentruoja kaitrą. Bet jei gamini fritiūre (na, tipo verdi riebaluose), tai, manyčiau, nuo viryklės tipo neturėtų priklausyt. Vat tas trumpas apkepinas šaukšte aliejaus tai tikrai skiriasi ant dujinės ir elekrtinės.
QUOTE(Reila @ 2005 09 15, 11:26)
o sakykit medų natūralų naudojat? dirbtinis turbūt netinka
Na, kiek girdėjau iš kinietiško restorano darbuotojų, kiniečiai virėjai Vilniuje medaus nenaudoja , tik cukrų. Todėl ir dirbtinis medus , manau, tiktų.
QUOTE(Karambola @ 2005 09 15, 11:57)
Iš bėdos ir elektrinė viryklė tinka .
Tai ir naudoju, o kur dingti Kad pavyks traskiai padaryti as jau tos minties atsisakiau
Ta proga, kad nenumirtu si tema Pacios primityviausios agurku salotos . Supjaustai siaudeliais (labai svarbu, kokia kinu virtuve jei ne siaudeliais ) ir uzpyli padazu is sojos, isspaustu cesnaku ir cukraus.
Turbut tokiu pat padazu gali bet kurias kitas darzoves opilti agurku, paprikos, morku ir pan. Bet itin svarbu - siaudeliais
Niu kaip fain, kad skyrelis atsigavo
Vakar išbandžiau Ruttytelės baklažanus... Kadangi pirkau du baklažanus, sakau šiandien pietums dar lix. O maniškis sako: "Kaži, kaži ar lix" Ir vaikas lapnojo patiekalą. Na, biškiuką liko, bet laaabai nedaug.
Ačiū už recepčiuką Beje, užmiršau nusipirkt pomidorų, padažą dariau su konservuotais (savo sultyse) ir įpyliau pomidorų padažo. Taip kad biškiuką pakoreguotas recepčiukas
Vakar išbandžiau Ruttytelės baklažanus... Kadangi pirkau du baklažanus, sakau šiandien pietums dar lix. O maniškis sako: "Kaži, kaži ar lix" Ir vaikas lapnojo patiekalą. Na, biškiuką liko, bet laaabai nedaug.
Ačiū už recepčiuką Beje, užmiršau nusipirkt pomidorų, padažą dariau su konservuotais (savo sultyse) ir įpyliau pomidorų padažo. Taip kad biškiuką pakoreguotas recepčiukas