sriuboms aisku yra atsikra tema, bet dedu ir cia receptuka
niam niam
Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena arba jūros gėrybėmis3 l vištienos sultinio (jį nuverdame nuo vištos);
Pusė pakelio baltųjų kiniškų grybų (juos reikia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10-15 min, tuomet supjaustyti);
0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau);
0,5 puodelio baltojo acto (irgi pagal skoni, reik ragaut aš pilu ryžių actą);
1 indelis bambuko ūglių juostelių;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį);
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais;
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus;
Čili pipiriukas (aš dedu džiovinta viena arba du mažiukus 2 cm ilgio);
Jūros gėrybės, arba vištos krūtinėle (ne filė);
Druska (pagal skonį).
Nuo vištos nupjaustome juostelėmis mėsą, vištą verdame, kol sultinukas pasidaro.
Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipiriuką, druska ir vištieną pjaustytą juostelėmis arba jūros gėrybes, paverdam kokias 10-15 min. dedam grybus, bambuko ūglius.
Čia gaunasi skysta paprasta sriubytė.
Aš darau tirštą: (čia jau tikrai skonio reikalas)
pastoviai maišant pamažu supilu kukurūzų krakmolą ir vandens mišinį į sriubą, kad ji sutirštėtų.
Patiekiant įmesti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko.
Skanaus!!!