Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Tomassella @ 2007 11 22, 17:02)
labas  smile.gif  bandziau pagaminti pagal Dalytes recepta apelsinine jautiena, bet man tai nelabai gavosi  schmoll.gif  nors kitiems atseit patiko  rolleyes.gif  g.gif

o kas nesigavo? unsure.gif
as dar dariau ir ne viena syki, tai viskas ok ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2007 12 21, 22:32)
Tikriausiai nuo karšų ryžių kiaušinis susitraukia ir nelabai žalias būna  smile.gif .Nors aš užpylus kiaušinį dar į orkaitę įmetu.

Na, nebent papildomai kepant. O šiaip, kad ir kokie ryžiai karšti būtų, nelabai tikiu, jog kiaušinis "išvirtų/iškeptų" tik užpylus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 23 gruodžio 2007 - 21:24
QUOTE(Cinside @ 2007 12 23, 23:24)
Na, nebent papildomai kepant. O šiaip, kad ir kokie ryžiai karšti būtų, nelabai tikiu, jog kiaušinis "išvirtų/iškeptų" tik užpylus g.gif

Bet taip yra, verdu ryzius pakeliuose. Tada suplaku kiausini, isberiu ryzius i ta pati puoda, kuriame jie vyre (jis irgi karstas), uzpilu kiausini plakta, ismaisau ir vualia, patiekalas baigtas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 24 gruodžio 2007 - 00:10
mergaites labai noriu pasigaminti stai tokius vadinamuosius "spring rolls" nezinau kaip lietuviskai. Gal kas znote kur yra kaune specializuotos parduotuves kad nusipirkti reikiamu produktu? Ypac tos teslos i kuria sukamos darzoves. Labai dekoju.
Atsakyti
papasakosiu ir as, kaip vistiena gaminau blush2.gif

vistienos krutinele supjausciau juostelemis ir pamarinavau su cesnakine druska, biski kario ir sojos padazu. Tada apvoliojau krakmole ( mesa turi buti sausa ) ir dejau i ikaitinta keptuve su aliejumi, iskepe labai greitai, gal per pora minuciu. Mesa sudejau i didele labai lekste.

Tada padaza gaminau:

i ikaitinta alieju sudejau svogunus, cesnaka, pievagrybius ir pakepinau biski, tada idejau pacio paprasciausio pomidoru padazo ( ne kecupo ) ir ipyliau spec. kinietisko padazo Sweet chili Mild ( saldziaastris ), jo yra pirkti didelese Maximose prie padazu ir kecupu visokiu, kainuoja gal 7 lt didele bonka permatoma, toks rausvas permatomas padazas labai tirstas ir ant galo ipyliau ananasu konservuotu su trupuciu skyscio, viska pamasiau biski ir supyliau ant mesytes, gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ledukelt @ 2008 01 02, 13:04)
mergaites labai noriu pasigaminti stai tokius vadinamuosius "spring rolls" nezinau kaip lietuviskai. Gal kas znote kur yra kaune specializuotos parduotuves kad nusipirkti reikiamu produktu? Ypac tos teslos i kuria sukamos darzoves. Labai dekoju.


labai megstu spring rolls'us wub.gif deja, lietuvoje nemaciau tu "lakstu" jiems sukti sad.gif

beja, labai aciu uz nuoroda-labai super receptuku radau thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas rytas,jau kelintą kartą lankausi Klaipėdoje kiniečių restorane Kinų Bambukas,ir valgau traškią vištieną,nu labai skanu,vištiena apvoliota lyg ir krakmole,plutelė tokia trąški,apipilta lyg ir medaus padažu su sezamu.gal kas žino ar yra bandę tokią kepti?Nes teko bandyti,bet nepavyko.
Atsakyti
o mes su MB kiek mėginom namuose kinietiškus patiekalus gaminti, tiek vis š... gaunas unsure.gif
kadaise specialiai pirkom tuos juodus ir baltus grybus, sezamo aliejų, sezamo sėklų, kažkokių dar spec. padažų.... ir nieko schmoll.gif

matyt, kinų virtuvės patiekalų neįmanoma pasigaminti ant elektrinės viryklės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 01 04, 14:12)
labai megstu spring rolls'us  wub.gif  deja, lietuvoje nemaciau tu "lakstu" jiems sukti sad.gif

beja, labai aciu uz nuoroda-labai super receptuku radau  thumbup.gif  drinks_cheers.gif


va tokių pirkau savo maksimoj - dviejų iks'ų.. Ir kitose, manau, būna.
Dar jų mačiau parduotuvėje "prieskoniai profesionalams" Vilniuje, Basanavičiaus gatvėje.
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2008 01 12, 16:04)
o mes su MB kiek mėginom namuose kinietiškus patiekalus gaminti, tiek vis š... gaunas  unsure.gif
kadaise specialiai pirkom tuos juodus ir baltus grybus, sezamo aliejų, sezamo sėklų, kažkokių dar spec. padažų.... ir nieko  schmoll.gif

matyt, kinų virtuvės patiekalų neįmanoma pasigaminti ant elektrinės viryklės  unsure.gif

Tikrai įmanoma.Aš pati gaminu ant elektrinės ir puikiai išeina. thumbup.gif Tik reikia kepti labai karštame aliejuje.Ir jame mėsytė turi plaukioti.
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2008 01 12, 20:58)
Tikrai įmanoma.Aš pati gaminu ant elektrinės ir puikiai išeina.  thumbup.gif Tik reikia kepti labai karštame aliejuje.Ir jame mėsytė turi plaukioti.

Ir aš gaminu ant elektrinės viryklės drinks_cheers.gif Bet tiek daug aliejaus nepilu schmoll.gif Tik labai smarkiai jį įkaitinu ax.gif
Atsakyti
labai paprasta padaryti ta vistiena tokia, bandziau ne karta ir labai liuks gavosi.
Taigi patiekalas "Guo bao" - traski kiaulienos file su saldziarugsciu
padazu: Kiaulienos ispjova supjaustome 3-4 cm storio gabaliukais, pavoliojame krakmole ir verdame ikaitintame aliejuje 10-15 min. Po to nukosiame. Padazas: i 1/4 stiklines kiaulienos sultinio ipilame 1/8 stiklines soju padazo, dedame 2 saukstus cukraus, ziupsneli druskos, arbatini sauksteli acto, viska pakaitiname ir ipilame truputi krakmolo, kad mase sutirstetu. Paruosta padaza sumaisome su kiaulienos gabaliukais. Kitame inde patiekiame virtu ryziu.
Skanaus smile.gif
Atsakyti