Prisiskaičiau čia pas jus apie tą traškią plutelę.. Šaldiklyje yra šaldyto daržovių mišinio. Kažin išeitų, jei kiekvieną daržovę apvoliočiau? Tik klausimas - išėmus iš šaldiklio atšildyt reikėtų, o gal išvirt?
Gal kartosiuos...
Pirkau skardinę pjaustytų šiaudeliais bambukų vandenyje.
Nei žodžio apie gaminimo būdą. Gal žinot, juos reikia ilgai virti, kepti ar ne?
Pirkau skardinę pjaustytų šiaudeliais bambukų vandenyje.
Nei žodžio apie gaminimo būdą. Gal žinot, juos reikia ilgai virti, kepti ar ne?
QUOTE(Irunia @ 2007 11 18, 22:01)
Gal kartosiuos...
Pirkau skardinę pjaustytų šiaudeliais bambukų vandenyje.
Nei žodžio apie gaminimo būdą. Gal žinot, juos reikia ilgai virti, kepti ar ne?
Pirkau skardinę pjaustytų šiaudeliais bambukų vandenyje.
Nei žodžio apie gaminimo būdą. Gal žinot, juos reikia ilgai virti, kepti ar ne?
Kad kinieciai nieko ilgai nekepa... Kai buvom kinieciu restorane, ten darzoves atnese sik tiek apkeptas, bet traskias viduj. Reiskia, kinai meta i labai ikaitusi alieju, pora minuciu paverda ir traukia lauk.
VISTIENOS GUMBAO
300 gr vistos krutineles, 100 gr zemes riesutu, svogunas, 4 saukstai aliejaus, 3 saukstai sojos padazo, saukstas degtines, 3 saukstai krakmolo, puse saukstelio malto imbiero, Vegetos tipo prieskoniu, druskos.
Mesa supjaustyti plonomis juostelemis, pasudyti, apibarstyti krakmolu ir palikti 20 min. Riesutus paskrudinti ir nulupti luobeles. I keptuve ipilti du saukstus aliejaus, ikaitinti ir jame 1 min pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna su imbieru. Sudeti mesa ir dar puse minutes pakepinti. Viska nustumti prie keptuves krastu, supilti likusi alieju ir 2 min pakepinti riesutus. Paskui viskai sumaisyti ir dar pakepinti puse minutes. Supilti soju padaza, degtine ir iberti prieskoniu misinio.
300 gr vistos krutineles, 100 gr zemes riesutu, svogunas, 4 saukstai aliejaus, 3 saukstai sojos padazo, saukstas degtines, 3 saukstai krakmolo, puse saukstelio malto imbiero, Vegetos tipo prieskoniu, druskos.
Mesa supjaustyti plonomis juostelemis, pasudyti, apibarstyti krakmolu ir palikti 20 min. Riesutus paskrudinti ir nulupti luobeles. I keptuve ipilti du saukstus aliejaus, ikaitinti ir jame 1 min pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna su imbieru. Sudeti mesa ir dar puse minutes pakepinti. Viska nustumti prie keptuves krastu, supilti likusi alieju ir 2 min pakepinti riesutus. Paskui viskai sumaisyti ir dar pakepinti puse minutes. Supilti soju padaza, degtine ir iberti prieskoniu misinio.
labas bandziau pagaminti pagal Dalytes recepta apelsinine jautiena, bet man tai nelabai gavosi nors kitiems atseit patiko
Sveikutes
o as vat pabandziau pasigaminti toki patiekaliuka is mesytes astrokas toks bet labai skanu buvo...
Mesytes paruosimas:
400 gr. kiaulienos karbonado
8 skilteles cesnako
marinato pakelis Santa Maria cesnakinio
mesyte supjausciau kubeliais tikiais po 1cm (o MB kadangi nemegsta tu mazu gabaliuku tai jam supjausciau stambiom juostelem) cesnaka isspaudziau su tokiu prietaisiuku, uzpyliau marinatu ir palaikiau apie 1 val.
kad mesyte butu traski:
2 baltymai
2 saukstai krakmolo
druskytes
padariau tokia mase ir issimarinavusia mesyte sudedu i visa ta mase, gerai pamaisau o tada i karsta alieju.
ir dar toks super astrus padaziukas:
3 skilteles cesnako
3 saukstai acto
1 saukstelis druskos
1 saukstelis cukraus
3 saukstai skystimo nuo aitriuju pipiriuku
100 ml verdancio vandens
cesnaka isspausti ir sumaisyti su cukrumi, druska, vandeniu, skystimeliu, actu.
o as vat pabandziau pasigaminti toki patiekaliuka is mesytes astrokas toks bet labai skanu buvo...
Mesytes paruosimas:
400 gr. kiaulienos karbonado
8 skilteles cesnako
marinato pakelis Santa Maria cesnakinio
mesyte supjausciau kubeliais tikiais po 1cm (o MB kadangi nemegsta tu mazu gabaliuku tai jam supjausciau stambiom juostelem) cesnaka isspaudziau su tokiu prietaisiuku, uzpyliau marinatu ir palaikiau apie 1 val.
kad mesyte butu traski:
2 baltymai
2 saukstai krakmolo
druskytes
padariau tokia mase ir issimarinavusia mesyte sudedu i visa ta mase, gerai pamaisau o tada i karsta alieju.
ir dar toks super astrus padaziukas:
3 skilteles cesnako
3 saukstai acto
1 saukstelis druskos
1 saukstelis cukraus
3 saukstai skystimo nuo aitriuju pipiriuku
100 ml verdancio vandens
cesnaka isspausti ir sumaisyti su cukrumi, druska, vandeniu, skystimeliu, actu.
mėsos, vištos, daržovių apvoliojimui (krakmolas + baltymas), siūlyčiau naudoti, tik krakmolą sumaišytą su vandeniu, labai gerai gaunasi.... kaip pas tikrus kiniečius
dievinu kiniška maista., bet pati dar niekad negaminau , kazi ar pavyktu... bet butinai reiks pabandyt
O kaip pagamint birius ryzius su kiausiniu,dariau siandien,bet toks jovalas gavos ,kad birius isvirt zinau,bet kaip ta kiausini uzdet ir kad vistiek liktu birus
QUOTE(guziukas @ 2007 12 20, 00:09)
O kaip pagamint birius ryzius su kiausiniu,dariau siandien,bet toks jovalas gavos ,kad birius isvirt zinau,bet kaip ta kiausini uzdet ir kad vistiek liktu birus
NA as paprastai darau taip: isverdu ryzius suberiu i puoda, isplaku kiausini, pilu ji ant ryziu ir sumakaluoju. Viskas. Ir ryziai birus ir kiausinis juose skanus
QUOTE(zis @ 2007 12 19, 23:58)
NA as paprastai darau taip: isverdu ryzius suberiu i puoda, isplaku kiausini, pilu ji ant ryziu ir sumakaluoju. Viskas. Ir ryziai birus ir kiausinis juose skanus
Bet taigi jis žalias Kas ten skanaus gali būti?
QUOTE(Cinside @ 2007 12 21, 22:14)
Bet taigi jis žalias Kas ten skanaus gali būti?
Tikriausiai nuo karšų ryžių kiaušinis susitraukia ir nelabai žalias būna .Nors aš užpylus kiaušinį dar į orkaitę įmetu.