Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(nangaliuks @ 2007 10 23, 15:07)
sveikos seimininkes. as siandien turiu atsilaidinus juros gerybiu maiseli ir galvoju ka cia is ju pagaminus.gal kas turite pasiulyti kokiu ideju?

man skanu gerybes su ryziais

keptuveje su labai mazai aliejaus pakepinu svoguniuka ,juros gerybes ,cesnaku ,prieskoniu pagal savo skoni,truputuka uzspaudziu citrinos sulciu.Kaip pakepa viska kreciu i greitpuodi ,tada ant ju nuplautus kibius ryzius ir pilu verdancio vandens ,kad apsemtu viska ir kokiai 15 min viskas troskinasi .Tada viska ismaisau ,butinai ipilu sojos padazo ir niam niam .Kartais dar kokiu darzoviu pridedu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SANTA: 23 spalio 2007 - 17:46
Gedimino 9 yra kinieciu restoranas. ten jau kelinta k. valgau busimos anytos rekomenduotus baklazanus zuvies skonio (astrius). Gal kuri galetu parasyti, kaip juos pasigaminti..? Ir ta tirsta padaza...
Skolinga likciau iki mirties biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SANTA @ 2007 10 23, 19:14)
man skanu gerybes su ryziais

keptuveje su labai mazai aliejaus pakepinu svoguniuka ,juros gerybes ,cesnaku ,prieskoniu pagal savo skoni,truputuka uzspaudziu citrinos sulciu.Kaip pakepa viska kreciu i greitpuodi ,tada ant ju nuplautus kibius ryzius ir pilu verdancio vandens ,kad apsemtu viska ir kokiai 15 min viskas troskinasi .Tada viska ismaisau ,butinai ipilu sojos padazo ir niam niam .Kartais dar kokiu darzoviu pridedu .

Cia panasiau i ispaniska paella nei i kinietiska maista... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taibent1: 28 spalio 2007 - 16:24
na, nepatingejau ir perskaiciau visa tema. Tiek visko suzinojau:)

as vis dar del tu astriu zuvies skonio baklazanu nerimstu blush2.gif

Kaip kepti daugmaz supratau. Bet neturiu spizines keptuves, ne to WOK. O nesigaus, jei as bandysiu juos kepti gilesniame ikaitintame puode?

O baklazanus barstote zuvies prieskoniais..? Ir vis tiek neradau to padazo recepto. Vakar valgiau, tai jis buvo toks tasus, raudonas, matesi paprikos gabaleliai. Isvaizda labai panasi i Suslaviciaus cesnakini padaza.

O jus kiekviena baklazano gabaleli merkiate i ta plakini, ar visus is karto ir po to isgrebiate su kiaurasamciu..?
Atsakyti
cia radau receptuka, bet siek tiek patobulinau, blush2.gif taigi:

Jautienos juostelės su apelsinu ir imbieru

Šis patiekalas idealiai tinka tiems, kas stengiasi suliesėti, laikosi dietos, reikalaujančios vartoti maistą su mažu riebalų ir cholesterolio kiekiu, o taip pat tiems, kas paprasčiausiai mėgsta sveiką maistą. biggrin.gif
450 g jautienos filė , supjaustyto plonomis juostelėmis
2 apelsinas
1 šaukštas šviesaus sojos padažo
1 šaukštelis kukuruzu/bulviu krakmolo
2,5 cm imbiero šaknies , smulkiai supjaustytos
poras
1 didelė morka, supjaustyta degtuko storumo šiaudeliais
tabasco padazas (kas nenori astriai gali nenaudot)
zemes riesutai be kiauto (riesutus uzpilti verdanciu vaneniu ir palaikyti jame 30 min)

1. Juostelėmis supjaustytą jautienos filė sudėti į dubenėlį ir užpilti apelsino sultimis ir tabasco padaziuku, sumaišyti. Marinuoti 30 min.
2. Iš marinuojamos jautienos išpilti skystį ir atidėti jį vėlesniam naudojimui. Į dubenėlį su jautiena sudėti sojos padažą, kukuruzu krakmola ir imbierą, sumaišyti.
3. Įkaitinti aliejų, į jį sudėti jautienos gabaliukus ir apkepti juos, maišant, ant didelės ugnies 1 minutės bėgyje, kol mėsa pakeis savo spalvą. Įdėti morkas ir pora, pakepti dar 2-3 minutes. Suberti zemes riesutus.
4. Supilti skystį, kuriame marinavosi mėsa. Mėsą ir daržoves patroškinti padaže.
Patiekalą patiekti karštą su virtais ryžiais.
Atsakyti
Pabandziau gamintis astrius zuvies skonio baklazanus. Is pradziu bandziau pamirkyti isplaktame baltyme ir po to i bulviu krakmola, bet jie issipute ir tapo kaip bandeles lotuliukas.gif tesla apsivilko, nors stengiausi kuo maziau mirkyti.

Dabar ka tik pabandziau tik i krakmola ikisti. Liux thumbup.gif Isejo LYGIAI TOKIE PATYS kaip Gedimino 9. Baklazanus buvai itrynusi tokiais Saldvos prieskoniais:

user posted image

O padaza pirkau toki :

user posted image
Raso, kad tinka prie zuvies.

Viskas gavosi super. Dekui visoms, uzvedusioms ant kelio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apvalute: 31 spalio 2007 - 12:20
QUOTE(Apvalute @ 2007 10 31, 13:49)
Pabandziau gamintis astrius zuvies skonio baklazanus. Is pradziu bandziau pamirkyti isplaktame baltyme ir po to i bulviu krakmola, bet jie issipute ir tapo kaip bandeles lotuliukas.gif  tesla apsivilko, nors stengiausi kuo maziau mirkyti.

Dabar ka tik pabandziau tik i krakmola ikisti. Liux thumbup.gif  Isejo LYGIAI TOKIE PATYS kaip Gedimino 9. Baklazanus buvai itrynusi tokiais Saldvos prieskoniais:

user posted image

O padaza pirkau toki :

user posted image
Raso, kad tinka prie zuvies.

Viskas gavosi super. Dekui visoms, uzvedusioms ant kelio 4u.gif

Reikes pabandyti ir man- nes anksciau buvau bandzius, man irgi nelabai kas gavosi...
Atsakyti
QUOTE(Apvalute @ 2007 10 31, 13:19)
Dabar ka tik pabandziau tik i krakmola ikisti. Liux thumbup.gif  Isejo LYGIAI TOKIE PATYS kaip Gedimino 9.

O tai reiškia, kad jie irgi į krakmolą kiša. Žodžiu, iš jų tokie patys kinai, kaip kad mes.
Atsakyti
As vakar irgi dariau baklazanus, nes jau visa savaite svajojau apie ju skoni toki koks Pekino antyje - baklazanai soju padaze.
Ir zinokit, aciu visoms uz patarimus, isejo beveik beveik tokie patys thumbup.gif
tai ta proga prisivalgiau vakare blush2.gif
tik Pekino antyje matyt irgi tik i krakmola kisa, ne siek tiek per daug issipute man gavosi, nes mirkiau plakinyje, bet tai nieko vistiek skanu. reiks kita karta be baltymo padaryti.
o padaza dariau is medaus, citrinos, cesnako, surios sojos ir siek tiek ryziu acto, dar biski vandens, kad daugiau butu biggrin.gif
zodziu jega, mokesiu baklazanus daryti pagaliau thumbup.gif
tik jauciu reikia Wok'a isigyti, nes paprastoj keptuvej vistiek ne taip gerai gaunasi.
Atsakyti
Oi ačiū už patarimus.
Dariau šiandien pabandymui vištienos gabaliukus su plutele.
Tik aš mirkiau į baltymą, po to į krakmolą, nes man tas išsipūtimas visai patiko. Nors ir paprastoj keptuvėj, bet vistiek super gavosi. Ir traškūs, ir skanūs thumbup.gif

Dabar darysiu vyrui siurprizą, nes jam pats skaniausias patiekalas traški vištiena thumbup.gif
Atsakyti
O as krakmola pilu tiesiai i baltyma ir ipilu vandens ir i ta mase mirkau ir kepu. Siandien dariau- fantastiskai pavyksta.
Atsakyti
Reikia skubios pagalbos. Kaip teisingai laikyti, judinti- valgyti su kinietiskais pagaliukais.
Gal kuri paaiškintų ar nuorodą nete kur įmestų?
Labai labai reikia 4u.gif
Atsakyti