cia radau receptuka, bet siek tiek patobulinau,
taigi:
Jautienos juostelės su apelsinu ir imbieruŠis patiekalas idealiai tinka tiems, kas stengiasi suliesėti, laikosi dietos, reikalaujančios vartoti maistą su mažu riebalų ir cholesterolio kiekiu, o taip pat tiems, kas paprasčiausiai mėgsta sveiką maistą.
450 g jautienos filė , supjaustyto plonomis juostelėmis
2 apelsinas
1 šaukštas šviesaus sojos padažo
1 šaukštelis kukuruzu/bulviu krakmolo
2,5 cm imbiero šaknies , smulkiai supjaustytos
poras
1 didelė morka, supjaustyta degtuko storumo šiaudeliais
tabasco padazas (kas nenori astriai gali nenaudot)
zemes riesutai be kiauto (riesutus uzpilti verdanciu vaneniu ir palaikyti jame 30 min)
1. Juostelėmis supjaustytą jautienos filė sudėti į dubenėlį ir užpilti apelsino sultimis ir tabasco padaziuku, sumaišyti. Marinuoti 30 min.
2. Iš marinuojamos jautienos išpilti skystį ir atidėti jį vėlesniam naudojimui. Į dubenėlį su jautiena sudėti sojos padažą, kukuruzu krakmola ir imbierą, sumaišyti.
3. Įkaitinti aliejų, į jį sudėti jautienos gabaliukus ir apkepti juos, maišant, ant didelės ugnies 1 minutės bėgyje, kol mėsa pakeis savo spalvą. Įdėti morkas ir pora, pakepti dar 2-3 minutes. Suberti zemes riesutus.
4. Supilti skystį, kuriame marinavosi mėsa. Mėsą ir daržoves patroškinti padaže.
Patiekalą patiekti karštą su virtais ryžiais.