Gal galėtumėte išduoti štai tokią paslaptį - kai apvolioji vištieną krakmole (o prieš tai kiaušinio baltyme) ar po to apvoliojimo vištos gabaliukai turėtų būti sausi ar tokie visi gleivėti-tešlėti? Nes kai gaminau - jokios traškios plutelės anei su žiburiu nesimatė, tai manau, kad gal kažkaip ne taip apvoliojau krakmole. Ir dar vienas kvailokas klausimas - ar kiaušinio baltymą reikia suplakti? Ačiū
p.s. o miltuose volioti reikia, jei apvolioji krakmole?
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 04, 12:00)
Gal galėtumėte išduoti štai tokią paslaptį - kai apvolioji vištieną krakmole (o prieš tai kiaušinio baltyme) ar po to apvoliojimo vištos gabaliukai turėtų būti sausi ar tokie visi gleivėti-tešlėti? Nes kai gaminau - jokios traškios plutelės anei su žiburiu nesimatė, tai manau, kad gal kažkaip ne taip apvoliojau krakmole. Ir dar vienas kvailokas klausimas - ar kiaušinio baltymą reikia suplakti? Ačiū
p.s. o miltuose volioti reikia, jei apvolioji krakmole?
p.s. o miltuose volioti reikia, jei apvolioji krakmole?
Apvolioti gabaliukai nebūna visai sausi, o traškumas labiausiai priklauso ne nuo apvoliojimo, o nuo to kaip kepama Plutelė tikrai nesigaus, jei keptuvė bus nepakankamai įkaitusi ir jei kepsi per ilgai
p.s. o kam tie miltai?
QUOTE(Will @ 2007 08 04, 13:19)
Apvolioti gabaliukai nebūna visai sausi, o traškumas labiausiai priklauso ne nuo apvoliojimo, o nuo to kaip kepama Plutelė tikrai nesigaus, jei keptuvė bus nepakankamai įkaitusi ir jei kepsi per ilgai
p.s. o kam tie miltai?
p.s. o kam tie miltai?
Tai, reiškia proporcija 3 baltymai ir 3 šaukštai krakmolo (arba 2 baltymai ir 2 šaukštai) yra gera? O kiek maximum reikia kepti vištienos gabaliukus? O dėl tų miltų, skaičiau, kad voliojama miltuose ir krakmole, nors gal tie miltai ir nebūtini?
p.s. nors patiekalas buvo ne toks, koks turėtų būti, tačiau vis vieną - niam niam
Ačiū
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 04, 15:51)
Tai, reiškia proporcija 3 baltymai ir 3 šaukštai krakmolo (arba 2 baltymai ir 2 šaukštai) yra gera? O kiek maximum reikia kepti vištienos gabaliukus? O dėl tų miltų, skaičiau, kad voliojama miltuose ir krakmole, nors gal tie miltai ir nebūtini?
p.s. nors patiekalas buvo ne toks, koks turėtų būti, tačiau vis vieną - niam niam
Ačiū
p.s. nors patiekalas buvo ne toks, koks turėtų būti, tačiau vis vieną - niam niam
Ačiū
Recepte, pagal kurį aš gaminu, įrašyti 2 baltymai ir 2 šaukštai krakmolo, iš jų vienas šaukštas krakmolo vištienai apkepti, kitas- padažui, miltai neminimi (receptas iš šios temos)
Vištiena kepama vos keletą minučių, gal kokias tris-penkias, laiko nenuiminėju Jei labai gerai įkaitusi keptuvė ir aliejus, tai kepa labai labai greitai ir iškart atsiranda plutelė- matosi viskas, tada tik apverti, palauki truputį ir trauki lauk, dedi ant popieriaus
Pirma karta gaminau kiniskai vistiena, dariau taip -
vistienos krutinele (gal 700 g.) supjausciau kubeliais, marinavau taip - labai gausiai apibarsciau vistienos prieskoniais ir apslaksciau sojos padazu. Palikau kazkur valandai, gal siek tiek daugiau.Tada isplakiau 2 kiausiniu trynius. apvoliojau juose vistiena, tada apvoliojau krakmole paprastam ir idejau kepti i labai ikaitusia keptuve su daug aliejaus. Taskesi labai nedaug, nes gabaliukai buvo sausi, manau daugiau taskytusi jei buciau juos apvoliojusi baltymu ir krakmolo misinyje. Gabaliukai iskepe per kazkur 2 minutes, ne daugiau. Gavosi traskus labai
Tada dariau padaza taip - isspaudziau viena laaabai didele citrina, ipyliau sojos padazo is akies, idejau 1 sauksta medaus, ananasu sirupo (is konservuotu ananasu skardines tos mazesnes 500 ml) ir krakmolo paprasto 1 sauksta su kaupu. Viska gerai ismaisiau ir pyliau ant gabaliuku, per minute padazas sutirstejo.
gavosi toki pateikala gaminsiu ir anytai
vistienos krutinele (gal 700 g.) supjausciau kubeliais, marinavau taip - labai gausiai apibarsciau vistienos prieskoniais ir apslaksciau sojos padazu. Palikau kazkur valandai, gal siek tiek daugiau.Tada isplakiau 2 kiausiniu trynius. apvoliojau juose vistiena, tada apvoliojau krakmole paprastam ir idejau kepti i labai ikaitusia keptuve su daug aliejaus. Taskesi labai nedaug, nes gabaliukai buvo sausi, manau daugiau taskytusi jei buciau juos apvoliojusi baltymu ir krakmolo misinyje. Gabaliukai iskepe per kazkur 2 minutes, ne daugiau. Gavosi traskus labai
Tada dariau padaza taip - isspaudziau viena laaabai didele citrina, ipyliau sojos padazo is akies, idejau 1 sauksta medaus, ananasu sirupo (is konservuotu ananasu skardines tos mazesnes 500 ml) ir krakmolo paprasto 1 sauksta su kaupu. Viska gerai ismaisiau ir pyliau ant gabaliuku, per minute padazas sutirstejo.
gavosi toki pateikala gaminsiu ir anytai
QUOTE(malga @ 2007 08 15, 16:16)
kazkas skundesi kad baklazanai kaip kempines permirksta aliejuje.. juos reikia is pradziu pakepti be aliejaus,visai be nieko,labai trumpai,kad apsitrauktu pavirsius
O tada jau kepint su aliejumi??? Nes man irgi niekaip nesigauna baklazanai...Bandziau kept aliejuje ir po to det ant popierines serveteles, kad alieju sugertu, bet tik pagadinau gera produkta
QUOTE(zis @ 2007 09 17, 14:26)
O tada jau kepint su aliejumi??? Nes man irgi niekaip nesigauna baklazanai...Bandziau kept aliejuje ir po to det ant popierines serveteles, kad alieju sugertu, bet tik pagadinau gera produkta
taip,poto jau ipilu aliejaus ir kitas darzoves dedu..
Gal IKI kokioj didesnėj yra?
sveikos seimininkes. as siandien turiu atsilaidinus juros gerybiu maiseli ir galvoju ka cia is ju pagaminus.gal kas turite pasiulyti kokiu ideju?
Galima isvirt sriubyte: jurosa gerybes trumpai nuvirt nedideliame kiekyje vandens, susmulkint morka, pora, juoduju pipiru svieziai maltu, sojos, acto, cukraus i sultini niam niam
arba pakepinti su makaronais
arba pakepinti su makaronais