Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

Gal galėtumėte išduoti štai tokią biggrin.gif paslaptį - kai apvolioji vištieną krakmole (o prieš tai kiaušinio baltyme) ar po to apvoliojimo vištos gabaliukai turėtų būti sausi ar tokie visi gleivėti-tešlėti? Nes kai gaminau - jokios traškios plutelės anei su žiburiu nesimatė, tai manau, kad gal kažkaip ne taip apvoliojau krakmole. Ir dar vienas kvailokas klausimas - ar kiaušinio baltymą reikia suplakti? Ačiū 4u.gif

p.s. o miltuose volioti reikia, jei apvolioji krakmole?
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 04, 12:00)
Gal galėtumėte išduoti štai tokią  biggrin.gif paslaptį - kai apvolioji vištieną krakmole (o prieš tai kiaušinio baltyme) ar po to apvoliojimo vištos gabaliukai turėtų būti sausi ar tokie visi gleivėti-tešlėti? Nes kai gaminau - jokios traškios plutelės anei su žiburiu nesimatė, tai manau, kad gal kažkaip ne taip apvoliojau krakmole. Ir dar vienas kvailokas klausimas - ar kiaušinio baltymą reikia suplakti? Ačiū  4u.gif

p.s. o miltuose volioti reikia, jei apvolioji krakmole?

Apvolioti gabaliukai nebūna visai sausi, o traškumas labiausiai priklauso ne nuo apvoliojimo, o nuo to kaip kepama 4u.gif Plutelė tikrai nesigaus, jei keptuvė bus nepakankamai įkaitusi ir jei kepsi per ilgai ax.gif

p.s. o kam tie miltai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 08 04, 13:19)
Apvolioti gabaliukai nebūna visai sausi, o traškumas labiausiai priklauso ne nuo apvoliojimo, o nuo to kaip kepama  4u.gif  Plutelė tikrai nesigaus, jei keptuvė bus nepakankamai įkaitusi ir jei kepsi per ilgai  ax.gif

p.s. o kam tie miltai?  g.gif


Tai, reiškia proporcija 3 baltymai ir 3 šaukštai krakmolo (arba 2 baltymai ir 2 šaukštai) yra gera? O kiek maximum reikia kepti vištienos gabaliukus? O dėl tų miltų, skaičiau, kad voliojama miltuose ir krakmole, nors gal tie miltai ir nebūtini?
p.s. nors patiekalas buvo ne toks, koks turėtų būti, tačiau vis vieną - niam niam biggrin.gif
Ačiū 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2007 08 04, 15:51)
Tai, reiškia proporcija 3 baltymai ir 3 šaukštai krakmolo (arba 2 baltymai ir 2 šaukštai) yra gera? O kiek maximum reikia kepti vištienos gabaliukus? O dėl tų miltų, skaičiau, kad voliojama miltuose ir krakmole, nors gal tie miltai ir nebūtini?
p.s. nors patiekalas buvo ne toks, koks turėtų būti, tačiau vis vieną - niam niam biggrin.gif
Ačiū 4u.gif

Recepte, pagal kurį aš gaminu, įrašyti 2 baltymai ir 2 šaukštai krakmolo, iš jų vienas šaukštas krakmolo vištienai apkepti, kitas- padažui, miltai neminimi schmoll.gif (receptas iš šios temos)
Vištiena kepama vos keletą minučių, gal kokias tris-penkias, laiko nenuiminėju tongue.gif Jei labai gerai įkaitusi keptuvė ir aliejus, tai kepa labai labai greitai ir iškart atsiranda plutelė- matosi viskas, tada tik apverti, palauki truputį ir trauki lauk, dedi ant popieriaus 4u.gif
Atsakyti
Pirma karta gaminau kiniskai vistiena, dariau taip -

vistienos krutinele (gal 700 g.) supjausciau kubeliais, marinavau taip - labai gausiai apibarsciau vistienos prieskoniais ir apslaksciau sojos padazu. Palikau kazkur valandai, gal siek tiek daugiau.Tada isplakiau 2 kiausiniu trynius. apvoliojau juose vistiena, tada apvoliojau krakmole paprastam ir idejau kepti i labai ikaitusia keptuve su daug aliejaus. Taskesi labai nedaug, nes gabaliukai buvo sausi, manau daugiau taskytusi jei buciau juos apvoliojusi baltymu ir krakmolo misinyje. Gabaliukai iskepe per kazkur 2 minutes, ne daugiau. Gavosi traskus labai biggrin.gif

Tada dariau padaza taip - isspaudziau viena laaabai didele citrina, ipyliau sojos padazo is akies, idejau 1 sauksta medaus, ananasu sirupo (is konservuotu ananasu skardines tos mazesnes 500 ml) ir krakmolo paprasto 1 sauksta su kaupu. Viska gerai ismaisiau ir pyliau ant gabaliuku, per minute padazas sutirstejo.

gavosi thumbup.gif toki pateikala gaminsiu ir anytai thumbup.gif
Atsakyti
kazkas skundesi kad baklazanai kaip kempines permirksta aliejuje.. juos reikia is pradziu pakepti be aliejaus,visai be nieko,labai trumpai,kad apsitrauktu pavirsius cool.gif
Atsakyti
QUOTE(malga @ 2007 08 15, 16:16)
kazkas skundesi kad baklazanai kaip kempines permirksta aliejuje.. juos reikia is pradziu pakepti be aliejaus,visai be nieko,labai trumpai,kad apsitrauktu pavirsius  cool.gif

O tada jau kepint su aliejumi??? Nes man irgi niekaip nesigauna baklazanai...Bandziau kept aliejuje ir po to det ant popierines serveteles, kad alieju sugertu, bet tik pagadinau gera produkta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2007 09 17, 14:26)
O tada jau kepint su aliejumi??? Nes man irgi niekaip nesigauna baklazanai...Bandziau kept aliejuje ir po to det ant popierines serveteles, kad alieju sugertu, bet tik pagadinau gera produkta verysad.gif


taip,poto jau ipilu aliejaus ir kitas darzoves dedu.. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galit patarti, kur Vilniuje būtų galima nusipirkti juodųjų, tongu ar baltųjų kinietiškų grybų. Anksčiau jų buvo galima įsigyti didesnėje "Maximoje", tačiau dabar niekur jų neberandu. unsure.gif
Atsakyti
Gal IKI kokioj didesnėj yra?
Atsakyti
sveikos seimininkes. as siandien turiu atsilaidinus juros gerybiu maiseli ir galvoju ka cia is ju pagaminus.gal kas turite pasiulyti kokiu ideju?
Atsakyti
Galima isvirt sriubyte: jurosa gerybes trumpai nuvirt nedideliame kiekyje vandens, susmulkint morka, pora, juoduju pipiru svieziai maltu, sojos, acto, cukraus i sultini smile.gif niam niam smile.gif
arba pakepinti su makaronais smile.gif
Atsakyti