Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(darrinna @ 2007 05 17, 22:44)
na matai sugluminai mane  blush2.gif
ta padazo recepta, cia forume ir radau. net dabar paieskosiu  ax.gif
o sakyk kaip tu darai saldzairugsti padaza?

Tokio, kaip aprašei nebuvau pastebėjusi unsure.gif
Aš darau taip- kol vištiena kepa ir daržovės troškinasi, išsispaudžiu 1 citrinos sultis, supilu ananasų sultis (aš vištieną su ananasais arba persikais darau), įpilu šaukštą ar du sojos padažo ir įdedu šaukštą krakmolo , viską gerai išmaišau ir tuomet, kai iš keptuvės išimtą ir be riebalų vištieną sudedu ant daržovių bei išmaišau, pilu tą padažą ir dar pamaišiusi palieku porai minučių- jis labai greitai susitraukia ir pasidaro tąsu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(darrinna @ 2007 05 17, 23:04)
na ryt reiks pabandyt, o cia gaunas saldziarugstis? blush2.gif

Pagal receptą taip vadinasi, manrods jis toks ir yra- saldžios sultys ir citrina duoda savo bigsmile.gif Man tai čia mėgstamiausias kinietiškas maistas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 05 17, 23:21)
Pagal receptą taip vadinasi, manrods jis toks ir yra- saldžios sultys ir citrina duoda savo  bigsmile.gif  Man tai čia mėgstamiausias kinietiškas maistas  rolleyes.gif



man irgi labai skanu, tik iki restorano lygio dar reikia padirbeti smile.gif
aciu tau uz patarimus 4u.gif
ryt pabandysiu ir parasysiu kiap man pasiseke mirksiukas.gif
Atsakyti
vakar gaminau traskia visteina.
gavosi super. aisku taskosi kai preikalas. bet verta. niam niam
Atsakyti
QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 24, 13:47)
Vištienos krūtinėlę supjausčiau labai mažais gabaliukais, apie 2cm, apvoliojau prieskoniuose, tada apvoliojau kiaušinio baltyme, po to gausiai krakmole ir kepiau mažooje gilioje keptuvėje su daug labai smarkiai įkaitinto aliejaus, užteko tik 3 min, kad iškeptų  thumbup.gif  ir viskas, daugiau nieko papildomai nedariau, o atskirai išviriau ryžius+ daržovės+ likęs kiaušinio trynys pakepintas keptuvėje.

Pasaka  drinks_cheers.gif


niu va, padariau thumbup.gif Tik dariau su kiauliena.
Taškosi riebalai tikrai smarkiai, bet, kaip kažkas rašė, paskui viskas atsiperka. Skonis fantastiškas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(darrinna @ 2007 05 17, 22:44)
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes (mano pastebėjimas - tą daryti ant labai silpnos ugnies (nors ir tas gali negelbėti, nes keptuvė yra labai įkaitusi..), nes kitaip nė velnio ten nieks nesitroškina, o iš padažo gaunasi toks marmeladas biggrin.gif bet vis tiek žiauriai skanu).
i


anksčiau darydavau tokį, tik vis medaus padaugindavau, tai man pernelyg saldu būdavo, nors MB kapodavo net išsijuosęs... bet, prisipažinsiu, kadangi mėgstu paprastai ir aiškiai - naudoju suslavičiaus padažą aštrų arba saldžiarūgštį, tuos, kur pailguose nedideliuose stiklainiukuose būna, apie 4 lt kainuoja. tinkamas kiekis ir labai skanu. šiek tiek pakaitinu iki norimo tirštumo, tik dar papildomai puse citrinos išspaudžiu - man skanu, kai ji jaučiasi... 4u.gif
Atsakyti
Na su mesyte jau kaip ir aisku. Bet gal kas zinot neblogu receptuku, kaip skaniai pasigaminti zuvi? Neseniai valgem kinieciuose zuvi su tokiu astriu raudonu padazu, jis siek tiek saldogas, bet labai skanu. Butu idomu namie pasigamint.
Taip pat noreciau suzinot kaip gaminama ta iprastine sriuba su vistiena ir kinietiskais grybais. Man ji labai skani. Maciau pirkt dziovintu baltu kinietisku grybu, bet nelabai isivaizduoju, kaip su jais elgtis? blush2.gif O gal i sriuba deda konservuotus grybus? Na buciau labai dekinga uz receptuka. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(orintano @ 2007 05 20, 12:38)
Na su mesyte jau kaip ir aisku. Bet gal kas zinot neblogu receptuku, kaip skaniai pasigaminti zuvi? Neseniai valgem kinieciuose zuvi su tokiu astriu raudonu padazu, jis siek tiek saldogas, bet labai skanu. Butu idomu namie pasigamint.
Taip pat noreciau suzinot kaip gaminama ta iprastine sriuba su vistiena ir kinietiskais grybais. Man ji labai skani. Maciau pirkt dziovintu baltu kinietisku grybu, bet nelabai isivaizduoju, kaip su jais elgtis?  blush2.gif O gal i sriuba deda konservuotus grybus? Na buciau labai dekinga uz receptuka.  bigsmile.gif

Buvo kinų sriubų tema, jei neklystu.
Radau:
http://www.supermama...showtopic=21348

tas raudonas padažas - pomidorų padažas, cukrus, actas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karambola: 20 gegužės 2007 - 17:22
o kur tu kinietisku grybuku galima nusipirkti, kazkada Maximoje ieskojau neradau, gal galit patarti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lupipita @ 2007 05 22, 16:45)
o kur tu kinietisku grybuku galima nusipirkti, kazkada Maximoje ieskojau neradau, gal galit patarti  ax.gif

IKI 100 proc. yra
Atsakyti
QUOTE(lupipita @ 2007 05 22, 15:45)
o kur tu kinietisku grybuku galima nusipirkti, kazkada Maximoje ieskojau neradau, gal galit patarti  ax.gif


akropolio maximoj irgi tikrai yra, ten kur visoki egzotiski patiekalai, netoli sviezios mesos skyriaus. didesnese IKi irgi buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2007 05 20, 18:17)
tas raudonas padažas - pomidorų padažas, cukrus, actas.


Ir cia paklausiu: koki pamidoru padaza naudoji?
Atsakyti