Tai va, issitraukiau knyga apie kinu maista, pradejau susipirkineti visokius reikiamus prieskonius. "IKI" pirkau ir kukurusu krakmola ir zemes riesutu alieju (7.90 1 litro kaina "leisieur").
Siaip visur receptuose yra naudojamas ryziu vynas arba sausas cheresas.
Ieskosiu keptuves, bandysiu gamint, o jei ka - papasakosiu jums.
o mes kartais uzsakinejam kinu maista is kabako "Rytai"
QUOTE(Saga @ 2004 12 03, 08:58)
jau aesu rasiusi kazkur savo firmini patiekala, bet pasikartosiu cia ..........
taigi.......
reikes:
Vistienos file na kokie 400 ar 500 g, perku gabaliuka daug maz toki ir viskas
1 raudona paprika
indelis ananasu (mazesne skardine)
pora morku (didesniu)
sojos padazo pora saukstu
1 citrina
du kiausinio baltymai
2 saukstai krakmolo
galima deti svogunu laisku
susipjaustome juostelemis file, i bliuda imusame 2 kiausinio baltymus ir dedame sauksta krakmolo, sudedame file gabaliukus ir ismaisome, tada kepiname ant iktaitusio aliejaus kol iskeps, susipjaustome morkas siaudeliais (as tarka turiu, tai maziukai siaudeliai gaunasi, bet vis tiek gerai), ananasus susmulkiname (kad ir smulkintus perku, vis tiek dar pasmulkinu), supjaustome paprika juostelemis ir viska kepame kol sukeps (kepa ilgokai) ........ pries baigiant kepti jeigu turiu sudedu svogunu laiskus...... o kol kepa pasiruosiu padaza, 1 citrinos sultis isspaudziu, likusi sauksta krakmolo idedu, ananasu sultis likusias supilu ir sojos padaza idedu......... iskeptas darzoves suverciu i puoda prie keptos vistienos, supilu padaza, sudedu prieskonius vistienai ir kokia minute pakaitinu viska maisydama......
mano pastebejimas, niekada nebuna skanu valgyti ka tik iskepta, pats skaniausias variantas yra valanda kokia palaukti ir pasisildyti......... gal tada tas padazas isigeria.......
skonis
taigi.......
reikes:
Vistienos file na kokie 400 ar 500 g, perku gabaliuka daug maz toki ir viskas
1 raudona paprika
indelis ananasu (mazesne skardine)
pora morku (didesniu)
sojos padazo pora saukstu
1 citrina
du kiausinio baltymai
2 saukstai krakmolo
galima deti svogunu laisku
susipjaustome juostelemis file, i bliuda imusame 2 kiausinio baltymus ir dedame sauksta krakmolo, sudedame file gabaliukus ir ismaisome, tada kepiname ant iktaitusio aliejaus kol iskeps, susipjaustome morkas siaudeliais (as tarka turiu, tai maziukai siaudeliai gaunasi, bet vis tiek gerai), ananasus susmulkiname (kad ir smulkintus perku, vis tiek dar pasmulkinu), supjaustome paprika juostelemis ir viska kepame kol sukeps (kepa ilgokai) ........ pries baigiant kepti jeigu turiu sudedu svogunu laiskus...... o kol kepa pasiruosiu padaza, 1 citrinos sultis isspaudziu, likusi sauksta krakmolo idedu, ananasu sultis likusias supilu ir sojos padaza idedu......... iskeptas darzoves suverciu i puoda prie keptos vistienos, supilu padaza, sudedu prieskonius vistienai ir kokia minute pakaitinu viska maisydama......
mano pastebejimas, niekada nebuna skanu valgyti ka tik iskepta, pats skaniausias variantas yra valanda kokia palaukti ir pasisildyti......... gal tada tas padazas isigeria.......
skonis
Man labai patiko šitas patiekalas , va ir šiandien ruošiuosi pasigaminti... Ir tas padažas - kol gaminau, galvojau, kokia čia nesąmonė, labai neskanus buvo, o paskui visas troškinys tai tiesiog fantastika...
QUOTE(Brazile @ 2005 01 25, 11:08)
Pasiulykit kur nusipirkti gera keptuve skirta specialiai kinietiskam maistui gaminti.
Mane irgi tai domintu, kur tokia galima isigyti
Mano firminis vištienos, ananasų ir paprikos troškinys
Reikės:
1 vištienos krūtinėlės
1 saldžios paprikos (geriausia būtu jei įdėtumėt pusę raudonos ir pusę žalios, dėl spalvos)
1 indelis konservuotų ananasų
svogūno šiek tiek (nesvarbu, laiškai ar galvikė, ką labiau mėgstat)
krakmolo (aš dedu bulvių)
druskos
pipiru
vandens
aliejaus
ryžių acto (jei desit paprasto gaunasi kažkaip ne taip)
stiklinė vištienos sultinio
Supjaustau vištieną kvadratukais. Pamarinuoju apie 15 min. tokiam marinate: šaukštas aliejaus, šaukštas krakmolo, trys šaukštai vandens (šalto). Karštoje keptuvėje vištieną reikia kepti ne ilgiau kaip vieną minutę nuolat maišant. Išėmus vištieną karštoje keptuvėje taip pat tik minutę pakepinu kvadratukais pjaustytą papriką, ananasus ir svogūniukus. Ant jų vėl uždedu jau pakepintą vištieną. Ir tuomet pradedu ant viršaus pilt sekančius padažo ingridientus: 1) stiklinaitė sultinio, 2) ananasų sultys likusios indelyje (pasistenkite gamindamos per daug jų nenugerti ), 3) atskiram dubenelyje sumaišyti trys šaukštai aliejaus, trys šaukštai vandens ir keturi šaukštai ryžių acto kartu su pipiriukais ir druskyte (pagal skonį). Viska supylus keptuvėn palaukiama kol viskas užvirs, kai užverda sumažinama ugnis ir tuomet troškinama dar 5 min. Išjungiama ugnis. Tuomet paimu sieteli ir pradedu sijot krakmolą, nes tiesiai pilant susidaro gumuliukai. Šiaip tiksliai negaliu pasakyti kiek to krakmolo reikia, visuomet dedu iš akies. Dekit po 3 - 4 šaukstus, palaukit pusę minutės (nes iškart nesutirštėja) ir žiūrekit ar Jus tenkina tirštumas. Galutiniam variante padažiukas turėtų atrodyti kaip kituose kiniečių patiekaluose, tirštas. Valgoma žinoma kartu su ryžiais. Esu ragavus panašų patiekalą Čili Kinijoj, bet kaip ir visi kiti Čili Kinijos patiekalai (mano, ir ne tik, nuomone) nebuvo super. Mano geresnis Jei nesat acto mėgėjos galit jo dėt šiek tiek mažiau.
Čia tiek daug prirašiau, bet patiekalas labai paprastas ir skanus, dėja, nelabai sotus...
Reikės:
1 vištienos krūtinėlės
1 saldžios paprikos (geriausia būtu jei įdėtumėt pusę raudonos ir pusę žalios, dėl spalvos)
1 indelis konservuotų ananasų
svogūno šiek tiek (nesvarbu, laiškai ar galvikė, ką labiau mėgstat)
krakmolo (aš dedu bulvių)
druskos
pipiru
vandens
aliejaus
ryžių acto (jei desit paprasto gaunasi kažkaip ne taip)
stiklinė vištienos sultinio
Supjaustau vištieną kvadratukais. Pamarinuoju apie 15 min. tokiam marinate: šaukštas aliejaus, šaukštas krakmolo, trys šaukštai vandens (šalto). Karštoje keptuvėje vištieną reikia kepti ne ilgiau kaip vieną minutę nuolat maišant. Išėmus vištieną karštoje keptuvėje taip pat tik minutę pakepinu kvadratukais pjaustytą papriką, ananasus ir svogūniukus. Ant jų vėl uždedu jau pakepintą vištieną. Ir tuomet pradedu ant viršaus pilt sekančius padažo ingridientus: 1) stiklinaitė sultinio, 2) ananasų sultys likusios indelyje (pasistenkite gamindamos per daug jų nenugerti ), 3) atskiram dubenelyje sumaišyti trys šaukštai aliejaus, trys šaukštai vandens ir keturi šaukštai ryžių acto kartu su pipiriukais ir druskyte (pagal skonį). Viska supylus keptuvėn palaukiama kol viskas užvirs, kai užverda sumažinama ugnis ir tuomet troškinama dar 5 min. Išjungiama ugnis. Tuomet paimu sieteli ir pradedu sijot krakmolą, nes tiesiai pilant susidaro gumuliukai. Šiaip tiksliai negaliu pasakyti kiek to krakmolo reikia, visuomet dedu iš akies. Dekit po 3 - 4 šaukstus, palaukit pusę minutės (nes iškart nesutirštėja) ir žiūrekit ar Jus tenkina tirštumas. Galutiniam variante padažiukas turėtų atrodyti kaip kituose kiniečių patiekaluose, tirštas. Valgoma žinoma kartu su ryžiais. Esu ragavus panašų patiekalą Čili Kinijoj, bet kaip ir visi kiti Čili Kinijos patiekalai (mano, ir ne tik, nuomone) nebuvo super. Mano geresnis Jei nesat acto mėgėjos galit jo dėt šiek tiek mažiau.
Čia tiek daug prirašiau, bet patiekalas labai paprastas ir skanus, dėja, nelabai sotus...
Is tikruju ne tik wok`ai turi reiksmes, o temperatura. Nes kinieciai kepa prie 400 laipsniu. As 2 metus pradirbau kinu restorane ir daug maciau bei zinau. Beveik visi patiekalai pagaminami per 5-7 min. (aisku nekalbu apie anti ar karpi). Ir ta traski plutele buna trski del to, kad mesa imeta 1 min paverda aliejuj ir istraukia. O kukuruzu krakmolo bent jau pas mus nenaudojo.
Mano ir mano vyro širdis ši virtuvė irgi yra pažeidusi
Mamukai, greit prisipažinkit, kur gerą wok'ą nusipirkt? Turim Tefalio, bet ten netikra, padengta teflonu, o norisi špižinės.
Mamukai, greit prisipažinkit, kur gerą wok'ą nusipirkt? Turim Tefalio, bet ten netikra, padengta teflonu, o norisi špižinės.
gal kas mokat kukuruzu sriuba virt?
Sveikutės,
aš labai mėgstu kinų maistą,gal galėtumėt parašyti receptukų.
aš labai mėgstu kinų maistą,gal galėtumėt parašyti receptukų.
Esu nusipirkus "padėvėtą"anglišką kinietiškų receptų knygą. Manau, ten galima rasti daug neblogų receptų, tik juos reikėtų išsiversti. Manau, laikui bėgant galėčiau po truputį paversti po kelis receptus
Turbūt receptus su balandiena praleisčiau
Turbūt receptus su balandiena praleisčiau