Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

AS VAKAR DARIAUSI KINIETISKAS SALOTAS SU TUO PADAZU KUR KAZKAS RASE, IR KA, NEBOLGAI GAVOSI, NORS KABAKUOSE MANYCIAU KAZKA JIE TEN DAR IDEDA DEL TO SUBTILAUS SKONIO... BET SIAIP MANISKES IRGI SKANIOS BUVO...
PADAZAS TAI SIS: RYZIU ACTAS, SOJU PADAZAS, IMBIERAS IR CUKRUS. AS DAR IR MEDAUS DADEJAU IR ILASINAU SIEK TIEK CITRINOS SULCIU....
Atsakyti
Aš jums savo mėgstamiausią teismui pateiksiu.
tad:

Skrudinta vištiena su kešju riešutais


2 šaukštai sojos padažo
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai balto vyno acto
2 šaukšteliai ryžių vyno arba šerio
2 šaukštai sezamų aliejaus
Druskos pagal skonį
1 1/2 šaukšto kukurūzų miltų
500 g brokolių
2 šaukštai sultinio arba vandens
2-4 vištienos krūtinėlės
2 šaukštai aliejaus
1 didelis raudonasis pipiras
Sauja kešju riešutų
1 tarkuotas česnako gabalėlis
3 laiškiniai svogūnai
1 1/2 šaukšto tarkuoto imbiero


Gamyba:

Supjaustom brokolį žiedynais ir apverdam pasūdytam vandenį kokias tris minutes.Atidedam.
Tada susipjaustom pipirą griežinėliais. Vėl atidedam.
Sukapojam laiškinius svogūnus. Padedam šalia pipirų bei brokolių.
Ruošiam vištieną. Supjaustom krūtinėlę plonais griežinėliais. Vėlgi atidedam šalin.

Darom padažą:

Kartu sumaišom sojos padažą, cukrų, actą, sezamų aliejų, druską, ryžių vyną, kukurūzų miltus bei sultinį. Viską gerai sumaišom.

Kepam:
Gerai įkaitinam keptuvę. Nedideliame kiekyje aliejaus greitai kepinam(apie minutę) pipirą ir kešju riešutus. Maišom, kad nepridegtų. Išimam.
Toliau kepam vištienos gabaliukus kol jie apskrunda. Išimam ir dedam prie pipirų bei kešju.

Kepam česnaką, svogūnus bei imbierą maždaug pusę minutės.
Vėliau į keptuvę sumetam pipirus, kešju, vištieną, brokolius ir padažą. Kepam (verdam?) apie minutę.


Ir Bon apetit thumbup.gif
Atsakyti
Nusipirkome WOK puoda,o gal tiksliau keptuve,tai labai jau maga joje isbandyti pagaminti ka nors,radau cia neblogu receptuku,reik imtis bandymu.O gal kas butent Woke gaminate kazka isskirtinio???
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2007 04 26, 17:22)
Nusipirkome WOK puoda

Sveikinu bigsmile.gif Tą tikrąjį pirkot, ar iš PC?
Šiaip viską ten geriausia gaminti 4u.gif
Atsakyti
Mums labai patinka kinietiškos salotos, todėl keleta receptėlių parašysiu ir jums mamytės, gal patiks.

Virti skrandukai, moroks, agurkai, česnakai, sojos padažas. Skrandukus supjaustyti, morkas ir agurkus supjaustyti juostelėmis kiek įmanoma ploniau (kaip kiniečiai pjausto), sudėti viską į dubenį išspausti česnaką, pabarstyti truputi druskos, pipirų ir apipilti soja, viską sumaišom ir skanaus.

Virtos arba rūkytos kiaulių ausys supjaustomos juostelėmis ir susmulkinam porą, išspaudžiam česnaką, apipilam soją, palaikom, kad ausytės suminkštėtų ir valgom.
Atsakyti
QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 24, 11:47)
Vištienos krūtinėlę supjausčiau labai mažais gabaliukais, apie 2cm, apvoliojau prieskoniuose, tada apvoliojau kiaušinio baltyme, po to gausiai krakmole ir kepiau mažooje gilioje keptuvėje su daug labai smarkiai įkaitinto aliejaus, užteko tik 3 min, kad iškeptų  thumbup.gif  ir viskas, daugiau nieko papildomai nedariau, o atskirai išviriau ryžius+ daržovės+ likęs kiaušinio trynys pakepintas keptuvėje.

Pasaka  drinks_cheers.gif


Nu ka, pabandziau ir as, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas!!! doh.gif Virtuve paskendus aliejuje nuo sproginejimo, nuo garuojancio aliejaus akis grauzia, siaubas! doh.gif Pati dariau kiauliena, tai nelabai traski gavosi g.gif MB sake, kad skanu buvo. Bet jam viskas skanu. Tai nusprendziau, geriau reciau valgysiu bet kinieciuose mirksiukas.gif
Sekmes virtuves asems!!! Matyt as tokia nesu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 24, 12:47)
Vištienos krūtinėlę supjausčiau labai mažais gabaliukais, apie 2cm, apvoliojau prieskoniuose, tada apvoliojau kiaušinio baltyme, po to gausiai krakmole ir kepiau mažooje gilioje keptuvėje su daug labai smarkiai įkaitinto aliejaus, užteko tik 3 min, kad iškeptų  thumbup.gif  ir viskas, daugiau nieko papildomai nedariau, o atskirai išviriau ryžius+ daržovės+ likęs kiaušinio trynys pakepintas keptuvėje.

Pasaka  drinks_cheers.gif


o tą likusį kiaušinio trynį su ryžiais padarei? Kaip tiksliai?
Atsakyti
QUOTE(corsa @ 2007 05 06, 16:19)
Nu ka, pabandziau ir as, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas!!! doh.gif  Virtuve paskendus aliejuje nuo sproginejimo, nuo garuojancio aliejaus akis grauzia, siaubas!  doh.gif  Pati dariau kiauliena, tai nelabai traski gavosi  g.gif  MB sake, kad skanu buvo. Bet jam viskas skanu. Tai nusprendziau, geriau reciau valgysiu bet kinieciuose  mirksiukas.gif
Sekmes virtuves asems!!! Matyt as tokia nesu  blush2.gif


Kiek man paciai teko bandyt, tai traski plutele gaunasi tada, kai baltyma sumaisai su krakmolu ir i ta mase volioji mesyte. Del taskymosi tai taip, bet tas skanumelis atperka viska mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ką tik pagaminau traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže ir ryžius su kiaušiniu thumbup.gif Labai skanu, pavyko puikiausiai thumbup.gif Beje, gaminau iš šioje temoje esančių receptų blush2.gif Ačiū jums, supermamos 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

su paciu vistienos kepimu jau kaip ir viskas aisku, bet su padazu doh.gif
man jis nesigauna tasus, kazkoks ale vandenelis, jau pradedu produktus kaltint blink.gif
sakykis koki medu naudojat, sakau gal manasis blogas, net nzn ka daryt..... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(darrinna @ 2007 05 17, 22:34)
bet su padazu  doh.gif
man jis nesigauna tasus, kazkoks ale vandenelis, jau pradedu produktus kaltint  blink.gif
sakykis koki medu naudojat, sakau gal manasis blogas, net nzn ka daryt..... verysad.gif

O kur skaitei apie medų? g.gif Kiniečiai medaus paprastai nenaudoja unsure.gif
Jei padažas per skystas, gal mažao krakmolo dedi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 05 17, 22:36)
O kur skaitei apie medų?  g.gif  Kiniečiai medaus paprastai nenaudoja  unsure.gif
Jei padažas per skystas, gal mažao krakmolo dedi?  ax.gif



na matai sugluminai mane blush2.gif
ta padazo recepta, cia forume ir radau. net dabar paieskosiu ax.gif
o sakyk kaip tu darai saldzairugsti padaza?
Papildyta:
stai koi as darydavau blush2.gif :
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes (mano pastebėjimas - tą daryti ant labai silpnos ugnies (nors ir tas gali negelbėti, nes keptuvė yra labai įkaitusi..), nes kitaip nė velnio ten nieks nesitroškina, o iš padažo gaunasi toks marmeladas biggrin.gif bet vis tiek žiauriai skanu).
i
Atsakyti