AS VAKAR DARIAUSI KINIETISKAS SALOTAS SU TUO PADAZU KUR KAZKAS RASE, IR KA, NEBOLGAI GAVOSI, NORS KABAKUOSE MANYCIAU KAZKA JIE TEN DAR IDEDA DEL TO SUBTILAUS SKONIO... BET SIAIP MANISKES IRGI SKANIOS BUVO...
PADAZAS TAI SIS: RYZIU ACTAS, SOJU PADAZAS, IMBIERAS IR CUKRUS. AS DAR IR MEDAUS DADEJAU IR ILASINAU SIEK TIEK CITRINOS SULCIU....
Aš jums savo mėgstamiausią teismui pateiksiu.
tad:
Skrudinta vištiena su kešju riešutais
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai balto vyno acto
2 šaukšteliai ryžių vyno arba šerio
2 šaukštai sezamų aliejaus
Druskos pagal skonį
1 1/2 šaukšto kukurūzų miltų
500 g brokolių
2 šaukštai sultinio arba vandens
2-4 vištienos krūtinėlės
2 šaukštai aliejaus
1 didelis raudonasis pipiras
Sauja kešju riešutų
1 tarkuotas česnako gabalėlis
3 laiškiniai svogūnai
1 1/2 šaukšto tarkuoto imbiero
Gamyba:
Supjaustom brokolį žiedynais ir apverdam pasūdytam vandenį kokias tris minutes.Atidedam.
Tada susipjaustom pipirą griežinėliais. Vėl atidedam.
Sukapojam laiškinius svogūnus. Padedam šalia pipirų bei brokolių.
Ruošiam vištieną. Supjaustom krūtinėlę plonais griežinėliais. Vėlgi atidedam šalin.
Darom padažą:
Kartu sumaišom sojos padažą, cukrų, actą, sezamų aliejų, druską, ryžių vyną, kukurūzų miltus bei sultinį. Viską gerai sumaišom.
Kepam:
Gerai įkaitinam keptuvę. Nedideliame kiekyje aliejaus greitai kepinam(apie minutę) pipirą ir kešju riešutus. Maišom, kad nepridegtų. Išimam.
Toliau kepam vištienos gabaliukus kol jie apskrunda. Išimam ir dedam prie pipirų bei kešju.
Kepam česnaką, svogūnus bei imbierą maždaug pusę minutės.
Vėliau į keptuvę sumetam pipirus, kešju, vištieną, brokolius ir padažą. Kepam (verdam?) apie minutę.
Ir Bon apetit
tad:
Skrudinta vištiena su kešju riešutais
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai balto vyno acto
2 šaukšteliai ryžių vyno arba šerio
2 šaukštai sezamų aliejaus
Druskos pagal skonį
1 1/2 šaukšto kukurūzų miltų
500 g brokolių
2 šaukštai sultinio arba vandens
2-4 vištienos krūtinėlės
2 šaukštai aliejaus
1 didelis raudonasis pipiras
Sauja kešju riešutų
1 tarkuotas česnako gabalėlis
3 laiškiniai svogūnai
1 1/2 šaukšto tarkuoto imbiero
Gamyba:
Supjaustom brokolį žiedynais ir apverdam pasūdytam vandenį kokias tris minutes.Atidedam.
Tada susipjaustom pipirą griežinėliais. Vėl atidedam.
Sukapojam laiškinius svogūnus. Padedam šalia pipirų bei brokolių.
Ruošiam vištieną. Supjaustom krūtinėlę plonais griežinėliais. Vėlgi atidedam šalin.
Darom padažą:
Kartu sumaišom sojos padažą, cukrų, actą, sezamų aliejų, druską, ryžių vyną, kukurūzų miltus bei sultinį. Viską gerai sumaišom.
Kepam:
Gerai įkaitinam keptuvę. Nedideliame kiekyje aliejaus greitai kepinam(apie minutę) pipirą ir kešju riešutus. Maišom, kad nepridegtų. Išimam.
Toliau kepam vištienos gabaliukus kol jie apskrunda. Išimam ir dedam prie pipirų bei kešju.
Kepam česnaką, svogūnus bei imbierą maždaug pusę minutės.
Vėliau į keptuvę sumetam pipirus, kešju, vištieną, brokolius ir padažą. Kepam (verdam?) apie minutę.
Ir Bon apetit
Nusipirkome WOK puoda,o gal tiksliau keptuve,tai labai jau maga joje isbandyti pagaminti ka nors,radau cia neblogu receptuku,reik imtis bandymu.O gal kas butent Woke gaminate kazka isskirtinio???
QUOTE(juratike13 @ 2007 04 26, 17:22)
Nusipirkome WOK puoda
Sveikinu Tą tikrąjį pirkot, ar iš PC?
Šiaip viską ten geriausia gaminti
Mums labai patinka kinietiškos salotos, todėl keleta receptėlių parašysiu ir jums mamytės, gal patiks.
Virti skrandukai, moroks, agurkai, česnakai, sojos padažas. Skrandukus supjaustyti, morkas ir agurkus supjaustyti juostelėmis kiek įmanoma ploniau (kaip kiniečiai pjausto), sudėti viską į dubenį išspausti česnaką, pabarstyti truputi druskos, pipirų ir apipilti soja, viską sumaišom ir skanaus.
Virtos arba rūkytos kiaulių ausys supjaustomos juostelėmis ir susmulkinam porą, išspaudžiam česnaką, apipilam soją, palaikom, kad ausytės suminkštėtų ir valgom.
Virti skrandukai, moroks, agurkai, česnakai, sojos padažas. Skrandukus supjaustyti, morkas ir agurkus supjaustyti juostelėmis kiek įmanoma ploniau (kaip kiniečiai pjausto), sudėti viską į dubenį išspausti česnaką, pabarstyti truputi druskos, pipirų ir apipilti soja, viską sumaišom ir skanaus.
Virtos arba rūkytos kiaulių ausys supjaustomos juostelėmis ir susmulkinam porą, išspaudžiam česnaką, apipilam soją, palaikom, kad ausytės suminkštėtų ir valgom.
QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 24, 11:47)
Vištienos krūtinėlę supjausčiau labai mažais gabaliukais, apie 2cm, apvoliojau prieskoniuose, tada apvoliojau kiaušinio baltyme, po to gausiai krakmole ir kepiau mažooje gilioje keptuvėje su daug labai smarkiai įkaitinto aliejaus, užteko tik 3 min, kad iškeptų ir viskas, daugiau nieko papildomai nedariau, o atskirai išviriau ryžius+ daržovės+ likęs kiaušinio trynys pakepintas keptuvėje.
Pasaka
Pasaka
Nu ka, pabandziau ir as, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas!!! Virtuve paskendus aliejuje nuo sproginejimo, nuo garuojancio aliejaus akis grauzia, siaubas! Pati dariau kiauliena, tai nelabai traski gavosi MB sake, kad skanu buvo. Bet jam viskas skanu. Tai nusprendziau, geriau reciau valgysiu bet kinieciuose
Sekmes virtuves asems!!! Matyt as tokia nesu
QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 24, 12:47)
Vištienos krūtinėlę supjausčiau labai mažais gabaliukais, apie 2cm, apvoliojau prieskoniuose, tada apvoliojau kiaušinio baltyme, po to gausiai krakmole ir kepiau mažooje gilioje keptuvėje su daug labai smarkiai įkaitinto aliejaus, užteko tik 3 min, kad iškeptų ir viskas, daugiau nieko papildomai nedariau, o atskirai išviriau ryžius+ daržovės+ likęs kiaušinio trynys pakepintas keptuvėje.
Pasaka
Pasaka
o tą likusį kiaušinio trynį su ryžiais padarei? Kaip tiksliai?
QUOTE(corsa @ 2007 05 06, 16:19)
Nu ka, pabandziau ir as, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas!!! Virtuve paskendus aliejuje nuo sproginejimo, nuo garuojancio aliejaus akis grauzia, siaubas! Pati dariau kiauliena, tai nelabai traski gavosi MB sake, kad skanu buvo. Bet jam viskas skanu. Tai nusprendziau, geriau reciau valgysiu bet kinieciuose
Sekmes virtuves asems!!! Matyt as tokia nesu
Sekmes virtuves asems!!! Matyt as tokia nesu
Kiek man paciai teko bandyt, tai traski plutele gaunasi tada, kai baltyma sumaisai su krakmolu ir i ta mase volioji mesyte. Del taskymosi tai taip, bet tas skanumelis atperka viska
Ką tik pagaminau traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže ir ryžius su kiaušiniu Labai skanu, pavyko puikiausiai Beje, gaminau iš šioje temoje esančių receptų Ačiū jums, supermamos
sveikos,
su paciu vistienos kepimu jau kaip ir viskas aisku, bet su padazu
man jis nesigauna tasus, kazkoks ale vandenelis, jau pradedu produktus kaltint
sakykis koki medu naudojat, sakau gal manasis blogas, net nzn ka daryt.....
su paciu vistienos kepimu jau kaip ir viskas aisku, bet su padazu
man jis nesigauna tasus, kazkoks ale vandenelis, jau pradedu produktus kaltint
sakykis koki medu naudojat, sakau gal manasis blogas, net nzn ka daryt.....
QUOTE(darrinna @ 2007 05 17, 22:34)
bet su padazu
man jis nesigauna tasus, kazkoks ale vandenelis, jau pradedu produktus kaltint
sakykis koki medu naudojat, sakau gal manasis blogas, net nzn ka daryt.....
man jis nesigauna tasus, kazkoks ale vandenelis, jau pradedu produktus kaltint
sakykis koki medu naudojat, sakau gal manasis blogas, net nzn ka daryt.....
O kur skaitei apie medų? Kiniečiai medaus paprastai nenaudoja
Jei padažas per skystas, gal mažao krakmolo dedi?
QUOTE(Will @ 2007 05 17, 22:36)
O kur skaitei apie medų? Kiniečiai medaus paprastai nenaudoja
Jei padažas per skystas, gal mažao krakmolo dedi?
Jei padažas per skystas, gal mažao krakmolo dedi?
na matai sugluminai mane
ta padazo recepta, cia forume ir radau. net dabar paieskosiu
o sakyk kaip tu darai saldzairugsti padaza?
Papildyta:
stai koi as darydavau :
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes (mano pastebėjimas - tą daryti ant labai silpnos ugnies (nors ir tas gali negelbėti, nes keptuvė yra labai įkaitusi..), nes kitaip nė velnio ten nieks nesitroškina, o iš padažo gaunasi toks marmeladas biggrin.gif bet vis tiek žiauriai skanu).
i