Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

Kuo skiriasi bulvių ir kukurūzų krakmolas?
as gali būti kad kukurūzų skaidrus ir miltelių nesijaucia?
Atsakyti
Kepiau traskia kiauliena ir visai ne taip gavosi,kaip norejau,nors padazas skanus .
g.gif g.gif Dabar esu labai susikrimtusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gutyte @ 2007 03 13, 16:58)
Šeštadienį Maximoj mačiau pirkti tų baltų grybų, kokius deda kiniečiai į swavo sriubas. gal kuri žinot, kur dar tuos grybus ir kaip panaudoti g.gif  Ir iš vis, kažin ar ilgai juos reikėtų virti?

sveika,mano drauge su jais vire siuba,tai kiek zinau ispradziu juos valanda ar kelias mirke vandeni,kad jie isbrinktu ,o po ti dejo i siurba ir vire normaliai,labai skanu buvo ax.gif man tie grybai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 12, 11:37)
Perskaičiau visą temą nuo pradžių iki galo, ir aš norėčiau pasidaryti ką nors iš kinų virtuvės  biggrin.gif  nors kulinarijoj as visiškai "žalia". Bet Akropolyje Čili Kinijoj visą laiką valgau " Vištienos gabaliukai su 3 padažais" arba "Antienos gabaliukai su 3 padažais" ten yra traški vištiena/antiena ir norėčiau pabandyti paryti tai namuose.

Šiame forume skaičiau apie traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže, bet ji būna su storai apvoliota tešloje ir nelabai skani (kaip žuvis tešloje), o Vištienos gabaliukai su 3 padažais- labai traški ir netgi kieta, plonu tešlos sluoksniu.


Nežinau pagal kurį receptą vištiena gaunasi storai apvoliota, kiniečiai tešlos kaip ir nenaudoja g.gif
Traški plutelė gaunasi sumaišius kiaušinio baltymą su krakmolu ir toje masėje išvoliutus gabaliukus kepant labai smarkiai įkaitintoje keptuvėje. Jei pateks trynio, ar keptuvė bus per mažai įkaitusi, traškumo nebus schmoll.gif Aš kepiau jau daug kartų, bet geriausiai pavyko patį pirmą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 13 kovo 2007 - 20:45
QUOTE(Will @ 2007 03 13, 21:45)
Nežinau pagal kurį receptą vištiena gaunasi storai apvoliota, kiniečiai tešlos kaip ir nenaudoja  g.gif
Traški plutelė gaunasi sumaišius kiaušinio baltymą su krakmolu ir toje masėje išvoliutus gabaliukus kepant labai smarkiai įkaitintoje keptuvėje. Jei pateks trynio, ar keptuvė bus per mažai įkaitusi, traškumo nebus  schmoll.gif  Aš kepiau jau daug kartų, bet geriausiai pavyko patį pirmą  doh.gif


Turbūt ta traški vištiena, apie kurią tiek daug kalbėjot ir yra tokia kokios man reikia, tik kai būtent tokią užsisakiau restorane- atnesė ne traškią, o minkštoje tešloje apvoliotą vištieną blink.gif su saldžiarūgščiu padažu apipiltą. o jūs kai darote traškią vištieną su padažu- padažą atskirai ar kartu patiekiat? blush2.gif

Keptuvė smarkiai įkaitusi tai tada kai jau dūmai rūgsta? bigsmile.gif

Dėkui labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviliucas @ 2007 03 14, 12:03)
Turbūt ta traški vištiena, apie kurią tiek daug kalbėjot ir yra tokia kokios man reikia, tik kai būtent tokią užsisakiau restorane- atnesė ne traškią, o minkštoje tešloje apvoliotą vištieną  blink.gif  su saldžiarūgščiu padažu apipiltą. o jūs kai darote traškią vištieną su padažu- padažą atskirai ar kartu patiekiat?  blush2.gif

Keptuvė smarkiai įkaitusi tai tada kai jau dūmai rūgsta?  bigsmile.gif 

Dėkui labai  4u.gif

Kiniečiai tešlos tikrai nenaudoja schmoll.gif Kadangi valgei improvizuotoje virtuvėje, ten gal ko primaklino g.gif
Padažas supilamas baigiant gaminti- atskiruose induose gaminama vištiena ir daržovės, o gale viska sudedama į vieną indą ir tuomet užpilamas padažas, tada jis nuo karščio pasidaro tos tąsus bigsmile.gif Atskirai patiekiama ryžiai ax.gif

Aš iki dūmų neišlaukiu blush2.gif bet aliejus burbuliuoja tongue.gif
Sėkmingo gaminimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2007 03 14, 12:15)
Kiniečiai tešlos tikrai nenaudoja  schmoll.gif  Kadangi valgei improvizuotoje virtuvėje, ten gal ko primaklino  g.gif
Padažas supilamas baigiant gaminti- atskiruose induose gaminama vištiena ir daržovės, o gale viska sudedama į vieną indą ir tuomet užpilamas padažas, tada jis nuo karščio pasidaro tos tąsus  bigsmile.gif  Atskirai patiekiama ryžiai  ax.gif

Aš iki dūmų neišlaukiu  blush2.gif  bet aliejus burbuliuoja  tongue.gif 
Sėkmingo gaminimo  4u.gif


Mes Traškią vištieną kiniečiuose valgom atskirai nuo padažų... ax.gif Patiekiama Lėkštėj traškūs gabaliukai ir 2 dubenėliuose skirtingi padažai... ax.gif

O ta minkštesnė vištiena saldžiarūgščiame padaže pas mus vadinasi Vyšnia (yra dar kažkoks žodis, bet dabar nepamenu... blush2.gif - mes trumpai "vyšnia" vadinam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2007 03 14, 13:25)
Mes Traškią vištieną kiniečiuose valgom atskirai nuo padažų... ax.gif Patiekiama Lėkštėj traškūs gabaliukai ir 2 dubenėliuose skirtingi padažai... ax.gif

O ta minkštesnė vištiena saldžiarūgščiame padaže pas mus vadinasi Vyšnia (yra dar kažkoks žodis, bet dabar nepamenu... blush2.gif - mes trumpai "vyšnia" vadinam smile.gif




Va va tokia traški kur atskirai padažai bigsmile.gif tik 3 dubenėliuose padažai bigsmile.gif Tokią ir reikia kepti apvoliojus krakmolu? biggrin.gif butinai šį savaitgalį eksperimentuosiu thumbup.gif
Atsakyti
Traški plutelė gaunasi ne nuo padažo ax.gif Kepti reikia taip, kaip parašiau, o patiekti galima kaip norisi tongue.gif
Atsakyti
Labai labai ačiū thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gutyte @ 2007 03 13, 17:58)
Šeštadienį Maximoj mačiau pirkti tų baltų grybų, kokius deda kiniečiai į swavo sriubas. gal kuri žinot, kur dar tuos grybus ir kaip panaudoti g.gif  Ir iš vis, kažin ar ilgai juos reikėtų virti?




as juos palaikau apie valanda karstam vandeni, paskui supjaustau gabaliukus ir dedu kur noriu biggrin.gif . i sriuba dar nedejau, bet su salotom ir karstais patiekalais labai skanu biggrin.gif . as ju neverdu ir nekepinu, bet dedu pries kepimo gala, kad padazo skonio igautu wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

na gal kuri zinote aštraus ir tokio tirsto padaziuko recepteli, kiek dariau vis nesigauna (skystas, to skionio nėra) blush2.gif Tas padažas toks tirštas, iš išorės tai kaip lydyta karamelė, ir skonis aštrus , niam niam niam, tikras skanumelis. ax.gif
Papildyta:
Tą padažiuka duoda prie antytės smile.gif
Atsakyti