QUOTE(Vijurka @ 2007 03 01, 14:25)
Vis dėlto, vakar kai parašiau jums receptuką KINIETIŠKOS VIŠTIENOS, vakare ją gamindama įsitikinau, kad geriau mėsą apvolioti bulvių krakmole, ne kukurūzų Mėsytė būna traškesnė ir gabaliukai labiau išburkę
aha ir man tas kukuruzinis kaip parasti miltai beveik
ryt tikriausiai bandysiu gaminti vistiena saldziarugsciame padaze,nes kaune jonavos gatveje sporto bare,taip beprotiskai skaniai ja pagamina,kad norisi dar ir dar turbut nakti prikeltu ir sakytu vaziuojat i kinieciu restorana- sutikciau silkiniai obuoliai tai pat aj dar teko ragaut sriubu- su baltaisiais grybais, kiausinines tai ir patiko tie grybai labai idomus
QUOTE(Vijurka @ 2007 02 28, 12:48)
Parašysiu ir aš jums receptuką, pagal kurį darau VIŠTIENĄ KINIETIŠKAI.
Daug receptukų čia radau panašių, bet kaip mano, nebuvo
Išbandyta ne vieną kartą, nesunkiai pagamint.
Vienos porcijos sudėtis:
120 gr. vištienos filė
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio baltymas
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
1/2 šaukštai vyno acto
Maža skardinė konservuotų ananasų
100 ml ananasų sulčių (čia kurios liks iš dėžutės)
Keli šaukštai sojų padažo (pagal skonį)
Vištienos filė supjaustyti juostelėmis ir pamarinuoti su vištienos prieskoniais, galima laikyti pusę dienos, bet pakanka ir kelias valandas. Vištienos gabaliukus pavolioti krakmolo ir baltymo mišinyje. Kepu alyvuogių aliejuje, neilgai, kol pasimato balta plutelė.
Paskui mėsytę išimu į sausą indą, stengiuosi, kad papultų kuo mažiau riebalų, pakeičiu aliejų keptuvėje ir kepu kubeliais supjaustytas daržoves. Įpilu vyno acto(baigiant) ir ananasų sultis (prieš tai jose ištirpinu kukurūzų krakmolo 1 šaukštą).
Skanus kinietiškas padažas:
1 šaukštas garstyčių, 1 aukštas sojų padažo, 1 šaukštas medaus (natūralaus), 3 šaukštai pomidorų padažo.
Išverdu ryžių ir serviruoju.
Skanaus.
Daug receptukų čia radau panašių, bet kaip mano, nebuvo
Išbandyta ne vieną kartą, nesunkiai pagamint.
Vienos porcijos sudėtis:
120 gr. vištienos filė
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio baltymas
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
1/2 šaukštai vyno acto
Maža skardinė konservuotų ananasų
100 ml ananasų sulčių (čia kurios liks iš dėžutės)
Keli šaukštai sojų padažo (pagal skonį)
Vištienos filė supjaustyti juostelėmis ir pamarinuoti su vištienos prieskoniais, galima laikyti pusę dienos, bet pakanka ir kelias valandas. Vištienos gabaliukus pavolioti krakmolo ir baltymo mišinyje. Kepu alyvuogių aliejuje, neilgai, kol pasimato balta plutelė.
Paskui mėsytę išimu į sausą indą, stengiuosi, kad papultų kuo mažiau riebalų, pakeičiu aliejų keptuvėje ir kepu kubeliais supjaustytas daržoves. Įpilu vyno acto(baigiant) ir ananasų sultis (prieš tai jose ištirpinu kukurūzų krakmolo 1 šaukštą).
Skanus kinietiškas padažas:
1 šaukštas garstyčių, 1 aukštas sojų padažo, 1 šaukštas medaus (natūralaus), 3 šaukštai pomidorų padažo.
Išverdu ryžių ir serviruoju.
Skanaus.
As ir panasiai darau. Tik paskutini kart kai dariau, nesigavo plutele traski. Pasirodo, is to "mandrumo" vietoj to, kad tik baltyma buciau naudojus, su krakmolu sumaisiau visa kiausa. Tad ir gavos kaip lepioskos
Sveikos,
vakar meginau gamint ir as kinietiska patiekala, vistiena saldziarugsciame padaze vistiena gavosi labai skaniai butume pavalge, bet padaziuka padariau nekoki idejau perdaug medaus per ziopluma nes proporcijas kai sumazinau, o medaus tai pamirsau
tik po tokiu skanumeliu darymo puse virtuves buvo apspraigyta.. o gal jums nesispraigo? tai tada isduokit paslapti
vakar meginau gamint ir as kinietiska patiekala, vistiena saldziarugsciame padaze vistiena gavosi labai skaniai butume pavalge, bet padaziuka padariau nekoki idejau perdaug medaus per ziopluma nes proporcijas kai sumazinau, o medaus tai pamirsau
tik po tokiu skanumeliu darymo puse virtuves buvo apspraigyta.. o gal jums nesispraigo? tai tada isduokit paslapti
QUOTE(kulwerstukas @ 2007 03 05, 00:19)
Sveikos,
vakar meginau gamint ir as kinietiska patiekala, vistiena saldziarugsciame padaze vistiena gavosi labai skaniai butume pavalge, bet padaziuka padariau nekoki idejau perdaug medaus per ziopluma nes proporcijas kai sumazinau, o medaus tai pamirsau
tik po tokiu skanumeliu darymo puse virtuves buvo apspraigyta.. o gal jums nesispraigo? tai tada isduokit paslapti
vakar meginau gamint ir as kinietiska patiekala, vistiena saldziarugsciame padaze vistiena gavosi labai skaniai butume pavalge, bet padaziuka padariau nekoki idejau perdaug medaus per ziopluma nes proporcijas kai sumazinau, o medaus tai pamirsau
tik po tokiu skanumeliu darymo puse virtuves buvo apspraigyta.. o gal jums nesispraigo? tai tada isduokit paslapti
Spraigo ir man is pradziu viska ranksluosciukais apsidangstau
???
Sveiki,
kas patars kaip gaminti mesa kinietiskai, kad gautusi traski plutele? Kiek bandziau vistiek s....
pasigauk kinieti ir paprasyk kad ismokytu . o jei rimtai tai as supjaustau mazais, plonais gabaliukais, apipilu soja arba medum (arba ir tuo ir tuo ) ir kepu ant dideles ugnies.
Papildyta:
Laba diena,
cia tiek daug receptu, bet gal zinote kaip pasigaminti kinieciuose gaminama patiekala "Baklazanai zuvies skonio", dieviskas patiekalas:wub: , bet niekur nerandu receptuko
kazkur kazkada maciau zuvies padaza ar kazkas panasaus. kaip soja tik zuvies kvapo ir skonio (o gal austriu o ne zuvies ). man jis asmeniskai nepatinka, nes labai jau surus ir kvaps ne koks buna , bet pabandyk gal tix . ai, ir kepdama baklazanus nepadaugink aliejaus nes baisiai riebu bus
Sveiki,
kas patars kaip gaminti mesa kinietiskai, kad gautusi traski plutele? Kiek bandziau vistiek s....
pasigauk kinieti ir paprasyk kad ismokytu . o jei rimtai tai as supjaustau mazais, plonais gabaliukais, apipilu soja arba medum (arba ir tuo ir tuo ) ir kepu ant dideles ugnies.
Papildyta:
Laba diena,
cia tiek daug receptu, bet gal zinote kaip pasigaminti kinieciuose gaminama patiekala "Baklazanai zuvies skonio", dieviskas patiekalas:wub: , bet niekur nerandu receptuko
kazkur kazkada maciau zuvies padaza ar kazkas panasaus. kaip soja tik zuvies kvapo ir skonio (o gal austriu o ne zuvies ). man jis asmeniskai nepatinka, nes labai jau surus ir kvaps ne koks buna , bet pabandyk gal tix . ai, ir kepdama baklazanus nepadaugink aliejaus nes baisiai riebu bus
Sveikos
Perskaičiau visą temą nuo pradžių iki galo, ir aš norėčiau pasidaryti ką nors iš kinų virtuvės nors kulinarijoj as visiškai "žalia". Bet Akropolyje Čili Kinijoj visą laiką valgau " Vištienos gabaliukai su 3 padažais" arba "Antienos gabaliukai su 3 padažais" ten yra traški vištiena/antiena ir norėčiau pabandyti paryti tai namuose.
Šiame forume skaičiau apie traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže, bet ji būna su storai apvoliota tešloje ir nelabai skani (kaip žuvis tešloje), o Vištienos gabaliukai su 3 padažais- labai traški ir netgi kieta, plonu tešlos sluoksniu.
Et... Turbūt nieko nesupratot, bet jei supratot tai gal kuri nors žinot receptą? Turbūt tai labai paprasta, bet bijau sugadinti, visgi ~7 patiekalas mano gyvenime, kuriam reikia daugiau pastangų, nenorėčiau jo sugadinti
Perskaičiau visą temą nuo pradžių iki galo, ir aš norėčiau pasidaryti ką nors iš kinų virtuvės nors kulinarijoj as visiškai "žalia". Bet Akropolyje Čili Kinijoj visą laiką valgau " Vištienos gabaliukai su 3 padažais" arba "Antienos gabaliukai su 3 padažais" ten yra traški vištiena/antiena ir norėčiau pabandyti paryti tai namuose.
Šiame forume skaičiau apie traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže, bet ji būna su storai apvoliota tešloje ir nelabai skani (kaip žuvis tešloje), o Vištienos gabaliukai su 3 padažais- labai traški ir netgi kieta, plonu tešlos sluoksniu.
Et... Turbūt nieko nesupratot, bet jei supratot tai gal kuri nors žinot receptą? Turbūt tai labai paprasta, bet bijau sugadinti, visgi ~7 patiekalas mano gyvenime, kuriam reikia daugiau pastangų, nenorėčiau jo sugadinti
QUOTE(Panelyte @ 2007 03 13, 12:19)
Na man kazkas panasaus gavosi kai mesyte viliojau tik kukuruzu krakmole
Jokio baltymo nedejau, vistyte apvoliojau krakmole ir kepaiu gerai ikaitintame aliejuje Skanumelis
Jokio baltymo nedejau, vistyte apvoliojau krakmole ir kepaiu gerai ikaitintame aliejuje Skanumelis
Vadinasi nuo kiaušinio baltymo taip išsipučia tešla? reikės pabandyti krakmole vien volioti, gal kas nors pavyks
Šeštadienį Maximoj mačiau pirkti tų baltų grybų, kokius deda kiniečiai į swavo sriubas. gal kuri žinot, kur dar tuos grybus ir kaip panaudoti Ir iš vis, kažin ar ilgai juos reikėtų virti?