Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

Vis dėlto, vakar kai parašiau jums receptuką KINIETIŠKOS VIŠTIENOS, vakare ją gamindama įsitikinau, kad geriau mėsą apvolioti bulvių krakmole, ne kukurūzų blink.gif Mėsytė būna traškesnė ir gabaliukai labiau išburkę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 01 kovo 2007 - 12:26
QUOTE(Vijurka @ 2007 03 01, 14:25)
Vis dėlto, vakar kai parašiau jums receptuką KINIETIŠKOS VIŠTIENOS, vakare ją gamindama įsitikinau, kad geriau mėsą apvolioti bulvių krakmole, ne kukurūzų blink.gif Mėsytė būna traškesnė ir gabaliukai labiau išburkę thumbup.gif

aha ir man tas kukuruzinis kaip parasti miltai beveik g.gif
Atsakyti
ryt tikriausiai bandysiu gaminti vistiena saldziarugsciame padaze,nes kaune jonavos gatveje sporto bare,taip beprotiskai skaniai ja pagamina,kad norisi dar ir dar doh.gif turbut nakti prikeltu ir sakytu vaziuojat i kinieciu restorana- sutikciau lotuliukas.gif silkiniai obuoliai tai pat thumbup.gif aj dar teko ragaut sriubu- su baltaisiais grybais, kiausinines tai ir patiko smile.gif tie grybai labai idomus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 02 28, 12:48)
Parašysiu ir aš jums receptuką, pagal kurį darau VIŠTIENĄ KINIETIŠKAI.
Daug receptukų čia radau panašių, bet kaip mano, nebuvo tongue.gif
Išbandyta ne vieną kartą, nesunkiai pagamint.

Vienos porcijos sudėtis:
120 gr. vištienos filė
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio baltymas
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
1/2 šaukštai vyno acto
Maža skardinė konservuotų ananasų
100 ml ananasų sulčių (čia kurios liks iš dėžutės)
Keli šaukštai sojų padažo (pagal skonį)

Vištienos filė supjaustyti juostelėmis ir pamarinuoti su vištienos prieskoniais, galima laikyti pusę dienos, bet pakanka ir kelias valandas. Vištienos gabaliukus pavolioti krakmolo ir baltymo mišinyje. Kepu alyvuogių aliejuje, neilgai, kol pasimato balta plutelė.
Paskui mėsytę išimu į sausą indą, stengiuosi, kad papultų kuo mažiau riebalų, pakeičiu aliejų keptuvėje ir kepu kubeliais supjaustytas daržoves. Įpilu vyno acto(baigiant) ir ananasų sultis (prieš tai jose ištirpinu kukurūzų krakmolo 1 šaukštą).

Skanus kinietiškas padažas:
1 šaukštas garstyčių, 1 aukštas sojų padažo, 1 šaukštas medaus (natūralaus), 3 šaukštai pomidorų padažo.
Išverdu ryžių ir serviruoju.
Skanaus. thumbup.gif



As ir panasiai darau. Tik paskutini kart kai dariau, nesigavo plutele traski. Pasirodo, is to "mandrumo" vietoj to, kad tik baltyma buciau naudojus, su krakmolu sumaisiau visa kiausa. Tad ir gavos kaip lepioskos biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena,

cia tiek daug receptu, bet gal zinote kaip pasigaminti kinieciuose gaminama patiekala "Baklazanai zuvies skonio", dieviskas patiekalas:wub: , bet niekur nerandu receptuko sad.gif
Atsakyti
Sveikos,
vakar meginau gamint ir as kinietiska patiekala, vistiena saldziarugsciame padaze smile.gif vistiena gavosi thumbup.gif labai skaniai butume pavalge, bet padaziuka padariau nekoki blush2.gif idejau perdaug medaus per ziopluma blush2.gif nes proporcijas kai sumazinau, o medaus tai pamirsau doh.gif

tik po tokiu skanumeliu darymo puse virtuves buvo apspraigyta.. o gal jums nesispraigo? g.gif tai tada isduokit paslapti mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kulwerstukas: 05 kovo 2007 - 01:20
QUOTE(kulwerstukas @ 2007 03 05, 00:19)
Sveikos,
vakar meginau gamint ir as kinietiska patiekala, vistiena saldziarugsciame padaze smile.gif  vistiena gavosi  thumbup.gif  labai skaniai butume pavalge, bet padaziuka padariau nekoki  blush2.gif  idejau perdaug medaus  per ziopluma blush2.gif  nes proporcijas kai sumazinau, o medaus tai pamirsau  doh.gif

tik po tokiu skanumeliu darymo puse virtuves buvo apspraigyta.. o gal jums nesispraigo?  g.gif  tai tada isduokit paslapti  mirksiukas.gif  ax.gif

Spraigo ir man smile.gif is pradziu viska ranksluosciukais apsidangstau biggrin.gif
Atsakyti
???
Sveiki,
kas patars kaip gaminti mesa kinietiskai, kad gautusi traski plutele? Kiek bandziau vistiek s.... tongue.gif









pasigauk kinieti ir paprasyk kad ismokytu wink.gif biggrin.gif laugh.gif . o jei rimtai tai as supjaustau mazais, plonais gabaliukais, apipilu soja arba medum (arba ir tuo ir tuo smile.gif ) ir kepu ant dideles ugnies.
Papildyta:
Laba diena,

cia tiek daug receptu, bet gal zinote kaip pasigaminti kinieciuose gaminama patiekala "Baklazanai zuvies skonio", dieviskas patiekalas:wub: , bet niekur nerandu receptuko sad.gif



kazkur kazkada maciau zuvies padaza ar kazkas panasaus. kaip soja tik zuvies kvapo ir skonio (o gal austriu o ne zuvies g.gif ). man jis asmeniskai nepatinka, nes labai jau surus ir kvaps ne koks buna blink.gif , bet pabandyk gal tix wink.gif. ai, ir kepdama baklazanus nepadaugink aliejaus nes baisiai riebu bus huh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Perskaičiau visą temą nuo pradžių iki galo, ir aš norėčiau pasidaryti ką nors iš kinų virtuvės biggrin.gif nors kulinarijoj as visiškai "žalia". Bet Akropolyje Čili Kinijoj visą laiką valgau " Vištienos gabaliukai su 3 padažais" arba "Antienos gabaliukai su 3 padažais" ten yra traški vištiena/antiena ir norėčiau pabandyti paryti tai namuose.

Šiame forume skaičiau apie traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže, bet ji būna su storai apvoliota tešloje ir nelabai skani (kaip žuvis tešloje), o Vištienos gabaliukai su 3 padažais- labai traški ir netgi kieta, plonu tešlos sluoksniu.

Et... Turbūt nieko nesupratot, bet jei supratot tai gal kuri nors žinot receptą? Turbūt tai labai paprasta, bet bijau sugadinti, visgi ~7 patiekalas mano gyvenime, kuriam reikia daugiau pastangų, nenorėčiau jo sugadinti biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na man kazkas panasaus gavosi kai mesyte viliojau tik kukuruzu krakmole biggrin.gif
Jokio baltymo nedejau, vistyte apvoliojau krakmole ir kepaiu gerai ikaitintame aliejuje ax.gif Skanumelis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Panelyte @ 2007 03 13, 12:19)
Na man kazkas panasaus gavosi kai mesyte viliojau tik kukuruzu krakmole biggrin.gif
Jokio baltymo nedejau, vistyte apvoliojau krakmole ir kepaiu gerai ikaitintame aliejuje  ax.gif Skanumelis lotuliukas.gif


Vadinasi nuo kiaušinio baltymo taip išsipučia tešla? blush2.gif reikės pabandyti krakmole vien volioti, gal kas nors pavyks bigsmile.gif
Atsakyti
Šeštadienį Maximoj mačiau pirkti tų baltų grybų, kokius deda kiniečiai į swavo sriubas. gal kuri žinot, kur dar tuos grybus ir kaip panaudoti g.gif Ir iš vis, kažin ar ilgai juos reikėtų virti?
Atsakyti