Parašysiu ir aš jums receptuką, pagal kurį darau
VIŠTIENĄ KINIETIŠKAI.
Daug receptukų čia radau panašių, bet kaip mano, nebuvo
Išbandyta ne vieną kartą, nesunkiai pagamint.
Vienos porcijos sudėtis:
120 gr. vištienos filė
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio baltymas
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
1/2 šaukštai vyno acto
Maža skardinė konservuotų ananasų
100 ml ananasų sulčių (čia kurios liks iš dėžutės)
Keli šaukštai sojų padažo (pagal skonį)
Vištienos filė supjaustyti juostelėmis ir pamarinuoti su vištienos prieskoniais, galima laikyti pusę dienos, bet pakanka ir kelias valandas. Vištienos gabaliukus pavolioti krakmolo ir baltymo mišinyje. Kepu alyvuogių aliejuje, neilgai, kol pasimato balta plutelė.
Paskui mėsytę išimu į sausą indą, stengiuosi, kad papultų kuo mažiau riebalų, pakeičiu aliejų keptuvėje ir kepu kubeliais supjaustytas daržoves. Įpilu vyno acto(baigiant) ir ananasų sultis (prieš tai jose ištirpinu kukurūzų krakmolo 1 šaukštą).
Skanus kinietiškas padažas:
1 šaukštas garstyčių, 1 aukštas sojų padažo, 1 šaukštas medaus (natūralaus), 3 šaukštai pomidorų padažo.
Išverdu ryžių ir serviruoju.
Skanaus.
As ir panasiai darau. Tik paskutini kart kai dariau, nesigavo plutele traski. Pasirodo, is to "mandrumo" vietoj to, kad tik baltyma buciau naudojus, su krakmolu sumaisiau visa kiausa. Tad ir gavos kaip lepioskos