Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Roga @ 2007 01 25, 17:14)
sveiki,
viena ką galiu psakyti Kiniškas maistas begalo skanus  tongue.gif aisšku aš taip jo nepagaminsiu kaip restorane valgiau  doh.gif liudna, bet dėja neišeis. bet kad mūsų šeimai tiko tai tiesa. ir laiks nuo laiko pasilepiname mes save tuo skanėstu  ax.gif

Tai kad ir skirtinguose restoranuose- maistas skiriasi...
P.S. As visada naudoju bulviu krakmola- pavyksta puikiai...
Atsakyti
Dariau baklazanus kur zuvies skonio,labai skanu tik padaza reikia ismokti tai isviso bus super thumbup.gif ,gal kas mokat daryti ta padaziuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2007 01 26, 08:48)
Dariau baklazanus kur zuvies skonio,labai skanu tik padaza reikia ismokti tai isviso bus super thumbup.gif ,gal kas mokat daryti ta padaziuka 4u.gif


o kaip tu darai?!?! pasidalink recepteliu ax.gif as esu susigalvojusi, kaip dryti, bet visiskai net nepanasu i zuvies skonio baklazanus (na, nepanasu i kavines skoni)...
Atsakyti
taip jai aš pulčiau daryti kiniška maista būtų tada ne kas blink.gif jau kam kam bet neesu gabi maisto kurybai blush-anim-cl.gif tai savo vyriuko niekaip negaliu skanėstai palepinti doh.gif tai va tik darau viska kas tradiciško fool.gif
Atsakyti
QUOTE(-ute @ 2007 01 26, 08:24)
o kaip tu darai?!?! pasidalink recepteliu  ax.gif as esu susigalvojusi, kaip dryti, bet visiskai net nepanasu i zuvies skonio baklazanus (na, nepanasu i kavines skoni)...

Supranti patys baklazanai gaunasi tokie traskus thumbup.gif bet vat padazo nemoku padaryti,tai padaza darau su tomatu.O baklazanus supjaustau taip kaip bulvytes fri,ir kiekviena apvolioju bulviu krakmole,ir verdu aliejuje,na tokie patys kaip kinieciuose.Zinai tik pagalvojau g.gif lygtai maciau maximoje ta padaza pirkt reiks paziureti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2007 01 26, 14:08)
Supranti patys baklazanai gaunasi tokie traskus  thumbup.gif bet vat padazo nemoku padaryti,tai padaza darau su tomatu.O baklazanus supjaustau taip kaip bulvytes fri,ir kiekviena apvolioju bulviu krakmole,ir verdu aliejuje,na tokie patys kaip kinieciuose.Zinai tik pagalvojau g.gif lygtai maciau maximoje ta padaza pirkt reiks paziureti ax.gif


baklazanus tai darau, t.y. kepu, lygiai taip pat kaip smile.gif o padaza darau toki: actas ,soja, konservuotu ananasu sultys, cukrus. as vis galvoju, kad reik i ta padaza idet to tokio raudono astraus padaziuko - turetu buti super skonis!!
o kas ten per padazas? g.gif nemaciau...
Atsakyti
QUOTE(-ute @ 2007 01 26, 13:53)
baklazanus tai darau, t.y. kepu, lygiai taip pat kaip smile.gif  o padaza darau toki: actas ,soja, konservuotu ananasu sultys, cukrus. as vis galvoju, kad reik i ta padaza idet to tokio raudono astraus padaziuko - turetu buti super skonis!!
o kas ten per padazas?  g.gif  nemaciau...

Ten tam skyriuje kur visi kienietiski tailandietiski indelis atrodo kaip konservai g.gif ir buvo uzrasyta kad padazas zuvies skonio na reiks savaitgali paziureti
Atsakyti
Sveikos visos, as ta padaza nusipirkau bet jau taip jis dvokia blink.gif , kad nesiryzau pilti , noreciau istikruju suzinot gal kokie tai kiti prieskoniai zuvies ten tiktu. P.s. esu prisiekus kinų virtuvės gerbėja. thumbup.gif
Atsakyti
kiauliena/jautiena su darzovemis

400g morku
200g svogunu
100g saliero
1 raudona paprika
200g mesos
pora skilteliu cesnako
krakmolo mesai apvoliot (jei kiauliena galima ir nedet)
3 v.s. aliejaus
8 v.s. chereso
100g saldytu zirneliu
2 v.s. soju padazo
pipirai pagal skoni
1 v.s. kario
1 a.s "xyasin" padazo
1 v.s. smulkintu petrusku

mesa supjaustom kuo mazesnem ir plonesnem juostelem. ispaudziam pora skilteliu cesnako, ismaisom ir pamarinuojam. morkas supjaustom sridineliais, svoguna - pusziedziais, paprika - siaudeliais. saliero stiebus pjaustom griezineliais. pamarinuota mesa apvolioj krakmole ir apkepam ant gerai ikaitinto aliejaus. maisom intensyviai, kad gabaliukai atsiskirtu. iskepusia mesa istraukiam ir dedam ant popierinio ranksluoscio, kad susigertu riebalai. tada likusiam aliejuj pakepinam darzoves. pirma dedam morkas. kai ji siek tiek apkeps, tada dedam likusias darzoves. nepamirsta, kad darzoves neturi sukept, nes kitaicai jas valgo siek tiek neiskeptas dar traskancias. tada i darzoves pilam cheresa, kari, sojos padaza, i padaza "xuasin". jei dar reikia tai patroskinam darzoves tam padaze, tada pries gala sudedam atgal mesa, viska ismaisom. pries tiekian pabarstom smulkinom petrazolem.

user posted image

Atsakyti
prisiskaiciau cia visokiu recepteliu, ir siandien nusprendziau pagaminti traskia vistiena saldziarugsciame padaze. na ir zinokit nelabai gerai gavos doh.gif
didziausia klaida, kuria padariau- tai per plonai supjausciau vistiena doh.gif
o su padzau vel ne kas gavos, ar mano saukstai mazi buvo ar kas bet jo beveik neisjaute kai uzsipyle ant visos vistienos, ir beje, jis man nesigavo toks tasus verysad.gif ka tika kart daryt kad ans tystu ? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. smile.gif Mano vaikai vis nerimsta del tu karstu ledu.Neismanu g.gif kaip pasigaminti ta spurgele i kuria ikistas ledas.Geda,bet pati niekaip nesumastau.Reikia pagalbos.
Atsakyti
Parašysiu ir aš jums receptuką, pagal kurį darau VIŠTIENĄ KINIETIŠKAI.
Daug receptukų čia radau panašių, bet kaip mano, nebuvo tongue.gif
Išbandyta ne vieną kartą, nesunkiai pagamint.

Vienos porcijos sudėtis:
120 gr. vištienos filė
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio baltymas
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
1/2 šaukštai vyno acto
Maža skardinė konservuotų ananasų
100 ml ananasų sulčių (čia kurios liks iš dėžutės)
Keli šaukštai sojų padažo (pagal skonį)

Vištienos filė supjaustyti juostelėmis ir pamarinuoti su vištienos prieskoniais, galima laikyti pusę dienos, bet pakanka ir kelias valandas. Vištienos gabaliukus pavolioti krakmolo ir baltymo mišinyje. Kepu alyvuogių aliejuje, neilgai, kol pasimato balta plutelė.
Paskui mėsytę išimu į sausą indą, stengiuosi, kad papultų kuo mažiau riebalų, pakeičiu aliejų keptuvėje ir kepu kubeliais supjaustytas daržoves. Įpilu vyno acto(baigiant) ir ananasų sultis (prieš tai jose ištirpinu kukurūzų krakmolo 1 šaukštą).

Skanus kinietiškas padažas:
1 šaukštas garstyčių, 1 aukštas sojų padažo, 1 šaukštas medaus (natūralaus), 3 šaukštai pomidorų padažo.
Išverdu ryžių ir serviruoju.
Skanaus. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 28 vasario 2007 - 13:50