Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

bandysiu jautieną gamint, reiks šiandien pamarinuot iš vakaro, o ryt kept, o laikyt ištrynus prieskoniais šaldytuve?
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2007 01 08, 22:16)
bandysiu jautieną gamint, reiks šiandien pamarinuot iš vakaro, o ryt kept, o laikyt ištrynus prieskoniais šaldytuve?

dar domina, o ryžius pilate į tuščią įkaitintą keptuvę ar aliejų, ar sviestą dedate ir pilate paprasčiausiai išplaktus trynius?
Atsakyti
As, tai i saldytuva dedu mirksiukas.gif
Ryzius, dariau taip: isviriau, o paskui dejau i keptuve kartu su isplakatais tryniais ir kepiau ant slakelio aliejaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liza: 09 sausio 2007 - 17:34
as ryzius darau taip: isverdu, tada keptuveje pakepu kiausini (maisydama), o tada sudedu ryzius ir dar pakepinu, kad kiausinis nebutu taip aplipes (dar galima ideti saldytu zirneliu ir pan.) smile.gif
Atsakyti
Sveikos, paruošiau vakar jautienos kumpį su šviežiai maltais juodais pipirais, raudonėliu, jūros druska, trupučiu čiobrelių ir aitriosios paprikos, šiandien kepsiu rolleyes.gif net manasis susidomėjęs malė pipirus vakar, jam kinietiška virtuvė labai patinka, įspūdžiai ryt, o šiaip didelis dėkui už nuoširdžius patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atne777 @ 2007 01 07, 14:39)
Sory , apie butent koki krakmola kalbi, kukuruzu???????


taip
Atsakyti
Tai va dėl tos jautienos, kazkas su tuo padažu negerai, as ji pakaitinau dar, nes nekaitinus tai krakmolas nusėda ant dugno ir viskas, o ir jo skonis jauciasi, pakaitinus gavos tiršta masė, pusė velnio tokia, ryžiai - skanu, jautiena ir neblogai, tai manasis dėjo dar kartelį ryžius į keptuvę, tada to padažo šaušta ir ant viršaus jautieną ir pakaitino, tada visai neblogas skonis, bet daug vargo prie to patiekalo, nes vėl pusė virtuvės apspragsėjo nuo keptuvės schmoll.gif sad.gif bet nepabandęs - nesužinosi
Atsakyti
Labas merginos, o gal kuri turite is astresniu patiekalu koki receptuka?

Man labai patiko vistiena cesnako padaze... gal kuri zinote? ax.gif
Atsakyti
Va va , mane taip pat domintu astresniu patiekalu receptukai 4u.gif Jei kas turit koki receptuka tai brukstelkit ir mums thumbup.gif
Atsakyti
Neseniai tik susidomėjau šita virtuve... ax.gif nu bais skanu ten... ax.gif kažkada esu parsisiuntus kiniškų patiekalų knygelę anglų k. Keletą patiekalų receptų verčiausi į lietuvių - bet prisipažinsiu nė vieno jų dar negaminau... gal jūs pirmos išdrįsit... ax.gif )nesu profesionali vertėja, bet tikiuos, kad nepalikau kokių klaidų... ax.gif blush2.gif )

VIŠČIUKAS SU KIŠJU RIEŠUTAIS

3 vištos krūtinėlės file
200g kiniškų žirnelių anksčių
200g grybų
4 svogūnų laiškai
2 puodeliai džiovintų bambukų ūglių
1 puodelis vištienos sultinio
¼ puodelio sojos padažo
2 valgomi šaukštai kukurūzų miltų
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
4 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus
120g kišju riešutų


Supjaustyti krūtinėle maždaug 1.5x1.5 cm kubeliais. Sudėti į keptuvę. Paruošti ir susmulkinti daržoves. Taip pat sudėti į keptuvę. Sojos padažą sumaišyti su kukurūzų miltais, druska ir cukrum. Pakaitinti 1 valgomąjį šaukštą alyvų aliejaus keptuvėje ant didelės ugnies, sudėti riešutus ir lengvai paskrudinti, kaitinant apie 1 minutę nuolat judinant keptuvę. Riešutus išimti. Supilti likusį aliejų į keptuvę, ir skrudinti jame vištą kol ji patamsės, tada sumažinti liepsną iki minimumo, sudėti daržoves (išskyrus bambuko ūglius ir svogūnų laiškus), uždengti ir pakepti 2 min. Atidengti keptuvę, supilti sojos padažo mišinį ir bambuko ūglius ir kepti nuolat maišant, kol viskas sutirštės. Tada atidengus truputi užvirinti, sudėti svogūnų laiškus ir riešutus, bei kuo skubiau tiekti ant stalo.

p.s. pagal mane tie kišju riešutai - tai anakardžio riešutai - nes google išmeta tokį jų atvaizdą :
user posted image
ir tokį aprašą:
Family: Anacardiaceae
Genus: Anacardium
Species: occidentale
Synonyms: Acajuba occidentalis, Anacardium microcarpum, Cassuvium pomiverum
Common Names: Cajueiro, cashew, cashu, casho, acajuiba, caju, acajou, acaju, acajaiba, alcayoiba, anacarde, anacardier, anacardo, cacajuil, cajou, gajus, jocote maranon, maranon, merey, noix d’acajou, pomme cajou, pomme, jambu, jambu golok, jambu mete, jambu monyet, jambu terong
Parts Used: Leaves, bark, fruit, nut


MU GU GAI KEPTUVĖ

4 supjaustytos vištos krūtinėlės filė puselės
Druska ir pipirai
4 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
2 puodeliai vandens
1 arb. Šaukštelis kukurūzų miltų
5 arb. Šaukšteliai kukurūzų aliejaus
240g šviežių smulkintų grybų
4 valgomieji šaukštai smulkinto kiniško baltojo kopūsto
2 arb. Šaukšteliai cukraus
4 arb. Šaukšteliai sojos padažo
Smulkinti 6 svogūnų laiškai

1.Dubenyje sumaišyti vištieną su druska, pipirais, česnaku ir kukurūzų miltais.
2.pakaitinti 3 valg.šaukštus kukurūzų aliejaus išgaubtoje keptuvėje ir sukrėsti į jį grybus, kopūstą ir cukrų 2 minutėms. Po to uždengti ir dar pakaitinti apie 5 min. Po to viską išimti.
3.Pakaitinti likusį aliejų įdubusioje keptuvėje, sukrėsti vištieną ir kaitinti ant stiprios ugnies 2 min. Įpilti sojos padažo ir gerai išmaišyti. Uždengti ir kepti apie 6 min.
4.sudėti keptas daržoves, laiškinį svogūną , paskrudinti apie 1 minutę viską kartu ir tiekti karštus kartu su ryžiais.


GENEROLO TSAO VIŠČIUKAS

Padažas:
½ puodelio kukurūzų miltų
¼ vandens
1.5 arb.šaukštelio kapoto česnako
1.5 arb.šaukštelio kapoto imbiero
¾ puodelio cukraus
½ puodelio sojos padažo
¼ baltojo acto
¼ puodelio vyno
1.5 puodelio karšto vištienos sultinio

Mėsa:
1.2 kg tamsios vištienos mėsos, supjaustytos dideliais gabalais
¼ puodelio sojos padažo
1 arb.šaukštelis baltųjų pipirų
1 kiaušinis
1 puodelis kukurūzų miltų
Augalinio aliejaus gruzdinimui
2 puodeliai smulkintų svogūnų laiškų
16 mažų džiovintų čili pipirų

Sumaišyti ½ puodelio kukurūzų miltų su vandeniu. Įdėti česnaką, imbierą, cukrų, ½ puodelio sojos padažo, actą, vyną ir vištos sultinį. Išmaišyti iki kol ištirps cukrus. Padėti šaltai, iki kol prireiks.
Dubenyje sumaišyti vištą su ¼ puodelio sojos padažo ir baltaisiais pipirais. Įmušti kiaušinį. Pridėti 1 puodelį kukurūzų miltų ir maišyti tol, kol višta pilnai pasidengs prieskoniais. Įpilti puodelį augalinio aliejaus, kad būtų lengviau atskirti vištienos gabaliukus vieną nuo kito.
Padalinti vištieną į kelias porcijas ir skrudinti jas 350 laipsnių karščio aliejuje, kol taps traškios. Išdžiovinti ant popierinių rankšluosčių.
Pakaitinti įdubusioje keptuvėje nedidelį kiekį aliejaus, sudėti svogūnus ir pipirus, bei maišant juos trumpai pagruzdinti. Supilti į juos pagamintą padažą, sudėti vištą ir pakaitinti, kol sutirštės.

HUNAN JAUTIENA

2 puodeliai brokolių
2 valg.šaukštai kepimo aliejaus
2 arb.šaukšteliai kapoto česnako
4 maži džiovinti chili pipirai
1 arbatinis šaukštelis kukurūzų miltų, ištirpintų 2 arb.šaukšteliuose vandens

Marinatas:
2 valg.šaukštai sojos padažo
2 valg.šaukštai kukurūzų miltų
1 valg.šaukštas Kiniškų ryžių vyno arba sauso chereso
300g smulkintos rūkytos šoninės

Padažas:
3 valg.šaukštai kiniško juodojo acto arba balzaminio acto
1 valg.šaukštas sojų padažo
1 valg.šaukštas Kiniškų ryžių vyno arba sauso chereso
2 arb.šaukšteliai cukraus
2 arb.šaukšteliai čili-česnakinio padažo
1 arb.šaukštelis sezamų aliejaus

1.sumaišyti dubenyje visus marinato ingridientus, sudėti jautieną ir gerai viską išmaišius, palikti 10 min.
2.sumaišytis visus padažo ingridientus dubenyje
3.Brokolius sudėti į didelį puodą su 2.5 cm verdančio vandens, pavirti apie 2-3 min. – kol lengvai suminkštės, tada nusunkti.
4.Įdubusį keptuvą įkaitinti, įpilti aliejaus, ir jį paskleisti ant keptuvo kraštų. Sudėti česnaką ir čili, maišant kepinti tol, kol pakvips (maždaug 10 s), sumesti jautieną ir gruzdinti tol, kol nebebus raudona (1.5-2 minutes).
5.sudėti brokolius ir supilti padažą į keptuvą, užvirinti. Sudėti kukurūzų miltų mišinį ir kaitinti maišant tol, kol užvirs ir sutirštės.

KIAULIENOS ŠONKAULIUKŲ BARBEKIU

2 eilės nesmulkintų šonkaulių (maždaug po kilogramą kiekvienas)
3 kapotos skiltelės česnako
0.5 puodelio kečupo
0.5 puodelio saldžių pupelių padažo
0.5 puodelio sojos padažo
¼ puodelio chereso

Nupjaustyti nereikalingus riebalus nuo šonkaulių galiukų. Sudėti juos ant negilios keptuvės ar padėklo. Sumaišyti iš likusių ingridientų marinatą ir ištepti juo abi šonkauliukų puses. Leisti pasimarinuoti mažiausiai 2 val.
Įdėti kepimo groteles į orkaitę – vienas viršuje orkaitės, kitas apačioje. Įkaitinti iki 190 laipsnių. Perverti kiekvieną šonkaulių eilę per vidurį 3-4 iešmais ir uždėti ant viršutinių grotelių. Padėti ant apatinių grotelių didelę keptuvę, iki pusės užpildytą vandeniu. Ji sulaikys lašančius riebalus ir neleis mėsai išdžiūti. Kepti apie 45 min.

KEPTI RYŽIAI
2kiaušiniai
1/8 arb.šaukštelio baltųjų pipirų
¼ puodelio sojos padažo
4 puodeliai virtų ryžių
4 smulkinti laiškiniai svogūnai
2 puodeliai kubeliais pjaustytos virtos kiaulienos, kumpio, vištos, krevečių ar kitokios mėsos
1 smulkintas griežinėlis imbiero
1 smulkinta skiltelė česnako
¼ puodelio smulkintų grybų (nebūtinai)
¼ puodelio augalinio aliejaus

Sumaišyti dubenyje kiaušinius, pipirus ir sojos padažą (kiaušinių atskirai išplakti nereikia). Gerai įkaitinti tuščią keptuvę, įpilti aliejaus. Šiek tiek parudinti česnaką ir imbierą, suberti ryžius. Kepti 2-3 minutes maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, ryžiai nesuliptų tarpusavy. Sudėti likusius ingridientus (išskyrus kiaušinių mišinį). Gerai išmaišyti ir pakepti. Gerai maišant supilti kiaušinių mišinį, kad jis padengtų kuo daugiau keptuvėje esančių produktų. Kepti apie 2 min. Nuolat maišant. Patiekti karštus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 15 sausio 2007 - 13:27
Mes su vyru gaminam tokį vištienos patiekaliuką

Vištienos file supjaustom a la šiaudeliais ir pamarinuojam su šaukštu alyvuogių aliejaus, česnakiuko ir pora šaukštų čili padažo 10-15 min.

Viską kraunam į keptuvę ir apkepam. Tada suberiam svogūnų laškus pjaustytus, 2 šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus vyno, smulkintą raudoną pipirą ir pakepti dar 1 minutę.

Tada atsargiai įdėti mango (konservuotų) ir pabarstyti kalendra.


Pagal originalų receptą čia turi būti jautiena, bet su vištiena mum žymiai skaniau.


Vištiena su anakardžio riešutais

Pakepinam riešutus, kol įgauna gelsvą spalvą. Išimam ir nuvarvinam ant servetėlių. Riešutų reik taip apytikriai pusę puodelio.
Supjaustytą vištieną, svogūnus ir raudoną papriką kepam. Įdedam porą šaukštų čili tyrės, ketvirtadalį puodelio vandens ir 2 arbatinius šaukštelius krakmolo į indą, išmaišom ir gautą mišinį pilam į keptuvę. Uždengti ir kepti 2-3 min, kol viskas tarsi išverda. Pabarstyti riešutais ir valgyti

skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 01 15, 13:40)

Pagal originalų receptą čia turi būti jautiena, bet su vištiena mum žymiai skaniau.



As visada darydavau pagal originalu recepta, bet dabar pabandysiu su vistiena smile.gif
Atsakyti