QUOTE(LoJoo @ 2006 12 30, 21:36)
nusipirkau galų gale aš to taip trokštamo krakmolo
prisiskrudinau vištienos, niam niam...
o gal kuri žinote, kaip pagaminti traškias jautienos juosteles saldžiarūgščiame padaže. Naugarduko g-vėj kiniečiuose teko valgyti tokias siauras ilgas kaip makaronai su sezamais, nerealus patiekalas, tik niekaip nesumąstau iš ko tas rudas saldžiarūgštis padažas gali būti gaminamas - jaučiasi ten ir česnakiukas, ir actas, rudas turbūt nuo sojos... bet kažin kokiom proporcijos viską pilti ir kuo dar saldinti
pasiskaiciau uzvakar jusu receptus, nes taip pat laaaabai megstu kiniska maista
siandien pasidari traskia jautiena saldziarugsciame padaze , buvo
visi labai skaniai suvalge
man irgi patiko
500g. jautienos supjaustyti plonom lazdelem, priprieskoniaut ir palikt, kokiom 8 - 10val. (as prieskoniavau vakare, tai palikau per nakti ). isplakti 3 kiausiniu baltymus su 3v.s bulviu krakmolu, sudet jautienos gabaliukus i si plakini, i gerai ikaitinta alieju ( nepagaileti aliejaus, kad apsemtu mesyte) sudeti jautienos lazdeles ir kepti kolo paruduos, kazkur dvi tris minutes
padaziukas: soja 3 v.s, medudaus 2v.s., citrinu sulciu 3v.s, cesnako pagal skoni, balto pusiau sauso vyno 2v.s, puse stiklines vandens, krakmolo 1v.s, aitriosios paprikos prieskoniu pagal skoni , si padaza dariau puode ir plakiau, tai nei vieno gumuliuko nepasitaike
o ryzius, tai padariau su kiausinio tryniais, dejau i keptuve isvirtus ryzius ir pyliau isplaktus trynius
buvo tikrai labai skanu