Mums su vyru patiko
Padažas turi būti rytietiškas - saldokas, o grybų yra prikt prie egzotiško maisto.
Kiniški kopūstai su krevetėmis2 džiovinti kiniški grybai
1,5 kg kiniškų kopūstų
2 žalios saldžiosios paprikos
4 šaukštai aliejaus
1/8 l karšto daržovių sultinio
200 g krevečių
1 šaukštas maistinio krakmolo
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai rytietiško sojų padažo
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Grybai 20 min. mirkomi karštame vandenyje, paskui nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis.
Nuo kopūstų nuplėšiamos plonosios lapų dalys ir imami tik lapų storgaliai, kurie supjaustomi apie 1 cm pločio rėžiukais.
Paprikos susmulkinamos kvadratėliais.
Pusėje aliejaus apkepinami kopūsto gabalėliai, paskui sudedamos paprikos, viskas dar šiek tiek pakepama ir užpilama daržovių sultiniu. Uždengiama ir troškinama apie 20 min.
Gatavos daržovės išgriebiamos iš sultinio ir laikomos šiltai.
Likusiame aliejuje apkepinami grybai ir krevetės. Įpilama dalis sultinio, užvirinama ir paverdama 5 min. ant mažos ugnies.
Krakmolas gerai išmaišomas su vyno actu, sojų padažu ir supilamas į nuo daržovių likusį sultinį.
Į krevetes sudedamos daržovės, supilamas krakmolas, pasūdoma, įberiamas geras žiupsnelis cukraus ir dar kartą užkaitinama.
Tinka su biriai iššutintais ryžiais.