o as traskia padariau visteina pirma apvoliojusi kuk. krakmole, po to baltyme
bet po to kai pakepiau padaze, traskumas dingo, matyt uzpilti tik reikia padazu. Dar skaiciau , kad naudojamas zemes riesutu aliejus, bet as jo Vilniuj neradau, atsiveziau is Rygos
O padazas dabar neblogas yra saldziarugstis Kedainiu su ananasais, ten ir bambuku yra, ne prastesnis nei koks uzsienietiskas
Ta keptuve "wok" ir yra pats pagrindas!Kad ir kaip noretumet, bet su paprasta keptuve niekada neisgausit to efekto, kaip su wok.Ruosiant maista paprastoje keptuveje turedavau laiko tuo paciu metu ir indus susiplauti. Maistas tiesiog persisunkia aliejumi. O wok'e viskas tik cirska, ner kada zioplinet.Todel maista visada dubeneliuose is anksto susiruosiu ir salia susidelioju.Taip pat azijos virtuves skanestas yra sezamo aliejus,sojos daigeliai(tiksliai nezinau kaip jie lietuviskai vadinasi), azijos grybai, kepami makaronai,jazmino ir basmati ryziai, ir t.t.Si virtuve tokia plati ir nepaslaptinga!!!Ji jau negriztamai pazeide mano sirdi
Sveikutes
Norejau pasiteirauti Jūsų, gal kuri zinote, kaip pasigaminti vistienos gabaliukus su saldziarugsciu padazu ( kinietiskai )...
Bandziau ieskoti internete, bet nieku neradau , tai galvoju gal kuri zino
Norejau pasiteirauti Jūsų, gal kuri zinote, kaip pasigaminti vistienos gabaliukus su saldziarugsciu padazu ( kinietiskai )...
Bandziau ieskoti internete, bet nieku neradau , tai galvoju gal kuri zino
jau aesu rasiusi kazkur savo firmini patiekala, bet pasikartosiu cia ..........
taigi.......
reikes:
Vistienos file na kokie 400 ar 500 g, perku gabaliuka daug maz toki ir viskas
1 raudona paprika
indelis ananasu (mazesne skardine)
pora morku (didesniu)
sojos padazo pora saukstu
1 citrina
du kiausinio baltymai
2 saukstai krakmolo
galima deti svogunu laisku
susipjaustome juostelemis file, i bliuda imusame 2 kiausinio baltymus ir dedame sauksta krakmolo, sudedame file gabaliukus ir ismaisome, tada kepiname ant iktaitusio aliejaus kol iskeps, susipjaustome morkas siaudeliais (as tarka turiu, tai maziukai siaudeliai gaunasi, bet vis tiek gerai), ananasus susmulkiname (kad ir smulkintus perku, vis tiek dar pasmulkinu), supjaustome paprika juostelemis ir viska kepame kol sukeps (kepa ilgokai) ........ pries baigiant kepti jeigu turiu sudedu svogunu laiskus...... o kol kepa pasiruosiu padaza, 1 citrinos sultis isspaudziu, likusi sauksta krakmolo idedu, ananasu sultis likusias supilu ir sojos padaza idedu......... iskeptas darzoves suverciu i puoda prie keptos vistienos, supilu padaza, sudedu prieskonius vistienai ir kokia minute pakaitinu viska maisydama......
mano pastebejimas, niekada nebuna skanu valgyti ka tik iskepta, pats skaniausias variantas yra valanda kokia palaukti ir pasisildyti......... gal tada tas padazas isigeria.......
skonis
taigi.......
reikes:
Vistienos file na kokie 400 ar 500 g, perku gabaliuka daug maz toki ir viskas
1 raudona paprika
indelis ananasu (mazesne skardine)
pora morku (didesniu)
sojos padazo pora saukstu
1 citrina
du kiausinio baltymai
2 saukstai krakmolo
galima deti svogunu laisku
susipjaustome juostelemis file, i bliuda imusame 2 kiausinio baltymus ir dedame sauksta krakmolo, sudedame file gabaliukus ir ismaisome, tada kepiname ant iktaitusio aliejaus kol iskeps, susipjaustome morkas siaudeliais (as tarka turiu, tai maziukai siaudeliai gaunasi, bet vis tiek gerai), ananasus susmulkiname (kad ir smulkintus perku, vis tiek dar pasmulkinu), supjaustome paprika juostelemis ir viska kepame kol sukeps (kepa ilgokai) ........ pries baigiant kepti jeigu turiu sudedu svogunu laiskus...... o kol kepa pasiruosiu padaza, 1 citrinos sultis isspaudziu, likusi sauksta krakmolo idedu, ananasu sultis likusias supilu ir sojos padaza idedu......... iskeptas darzoves suverciu i puoda prie keptos vistienos, supilu padaza, sudedu prieskonius vistienai ir kokia minute pakaitinu viska maisydama......
mano pastebejimas, niekada nebuna skanu valgyti ka tik iskepta, pats skaniausias variantas yra valanda kokia palaukti ir pasisildyti......... gal tada tas padazas isigeria.......
skonis
QUOTE (Varvara @ 2004 07 28, 11:09) |
O jus radot kukuruzu krakmolo? Nes as su paprastu krakmolu, bulviniu, bet nieka blogiau gaunas nei restorane |
Kukurūzų krakmolo šiandien mačiau "Iki", šalia bulvių krakmolo, tokios dėžutės buvo
QUOTE (Saga @ 2004 12 03, 08:58) |
jau aesu rasiusi kazkur savo firmini patiekala, bet pasikartosiu cia .......... taigi....... reikes: Vistienos file na kokie 400 ar 500 g, perku gabaliuka daug maz toki ir viskas 1 raudona paprika indelis ananasu (mazesne skardine) pora morku (didesniu) sojos padazo pora saukstu 1 citrina du kiausinio baltymai 2 saukstai krakmolo galima deti svogunu laisku susipjaustome juostelemis file, i bliuda imusame 2 kiausinio baltymus ir dedame sauksta krakmolo, sudedame file gabaliukus ir ismaisome, tada kepiname ant iktaitusio aliejaus kol iskeps, susipjaustome morkas siaudeliais (as tarka turiu, tai maziukai siaudeliai gaunasi, bet vis tiek gerai), ananasus susmulkiname (kad ir smulkintus perku, vis tiek dar pasmulkinu), supjaustome paprika juostelemis ir viska kepame kol sukeps (kepa ilgokai) ........ pries baigiant kepti jeigu turiu sudedu svogunu laiskus...... o kol kepa pasiruosiu padaza, 1 citrinos sultis isspaudziu, likusi sauksta krakmolo idedu, ananasu sultis likusias supilu ir sojos padaza idedu......... iskeptas darzoves suverciu i puoda prie keptos vistienos, supilu padaza, sudedu prieskonius vistienai ir kokia minute pakaitinu viska maisydama...... |
Nezinau, gal as mesyte per smulkiai supjausciau, bet kai sudejau baltymus ir krakmola, ji man susoko gabalais, po to keptuveje visaip bandziau ja isskirstyti, bet nelabai gavosi... Todel ir neperkepe gerai... Tik tiek, kad mano vyriskis baisiai megsta zalia mesa, tai jam labai tiko
Siaip as darau kiek kitaip: pirmiausia pamarinuoju mesyte (su soja+prieskoniais), dedu i keptuve ant stiprios ugnies ir siek tiek apkepinu (2-3 min), tada dedu siaudeliais supjaustytas darzoves (morkas, svogunus, paprikas, cukinijas, ar dar ka nors, jei turiu), kepinu dar kelias minutes, tada viska uzpilu tokiu padaziuku: pusej stiklines vandens istirpintas saukstas krakmolo, druskos, cukraus, raudonuju pipiru, malto imbiero (dedu is akies ), gerai ismaisau ir dar pakaitinu ~ minute. Ir viskas. Labai greitai ir mumi labai megstam
Mums su vyru patiko
Padažas turi būti rytietiškas - saldokas, o grybų yra prikt prie egzotiško maisto.
Kiniški kopūstai su krevetėmis
2 džiovinti kiniški grybai
1,5 kg kiniškų kopūstų
2 žalios saldžiosios paprikos
4 šaukštai aliejaus
1/8 l karšto daržovių sultinio
200 g krevečių
1 šaukštas maistinio krakmolo
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai rytietiško sojų padažo
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Grybai 20 min. mirkomi karštame vandenyje, paskui nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis.
Nuo kopūstų nuplėšiamos plonosios lapų dalys ir imami tik lapų storgaliai, kurie supjaustomi apie 1 cm pločio rėžiukais.
Paprikos susmulkinamos kvadratėliais.
Pusėje aliejaus apkepinami kopūsto gabalėliai, paskui sudedamos paprikos, viskas dar šiek tiek pakepama ir užpilama daržovių sultiniu. Uždengiama ir troškinama apie 20 min.
Gatavos daržovės išgriebiamos iš sultinio ir laikomos šiltai.
Likusiame aliejuje apkepinami grybai ir krevetės. Įpilama dalis sultinio, užvirinama ir paverdama 5 min. ant mažos ugnies.
Krakmolas gerai išmaišomas su vyno actu, sojų padažu ir supilamas į nuo daržovių likusį sultinį.
Į krevetes sudedamos daržovės, supilamas krakmolas, pasūdoma, įberiamas geras žiupsnelis cukraus ir dar kartą užkaitinama.
Tinka su biriai iššutintais ryžiais.
Padažas turi būti rytietiškas - saldokas, o grybų yra prikt prie egzotiško maisto.
Kiniški kopūstai su krevetėmis
2 džiovinti kiniški grybai
1,5 kg kiniškų kopūstų
2 žalios saldžiosios paprikos
4 šaukštai aliejaus
1/8 l karšto daržovių sultinio
200 g krevečių
1 šaukštas maistinio krakmolo
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai rytietiško sojų padažo
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Grybai 20 min. mirkomi karštame vandenyje, paskui nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis.
Nuo kopūstų nuplėšiamos plonosios lapų dalys ir imami tik lapų storgaliai, kurie supjaustomi apie 1 cm pločio rėžiukais.
Paprikos susmulkinamos kvadratėliais.
Pusėje aliejaus apkepinami kopūsto gabalėliai, paskui sudedamos paprikos, viskas dar šiek tiek pakepama ir užpilama daržovių sultiniu. Uždengiama ir troškinama apie 20 min.
Gatavos daržovės išgriebiamos iš sultinio ir laikomos šiltai.
Likusiame aliejuje apkepinami grybai ir krevetės. Įpilama dalis sultinio, užvirinama ir paverdama 5 min. ant mažos ugnies.
Krakmolas gerai išmaišomas su vyno actu, sojų padažu ir supilamas į nuo daržovių likusį sultinį.
Į krevetes sudedamos daržovės, supilamas krakmolas, pasūdoma, įberiamas geras žiupsnelis cukraus ir dar kartą užkaitinama.
Tinka su biriai iššutintais ryžiais.
KINIETISKA ZUVIS SU BULVIU GARNYRU
1kg. bulviu
skardine konservuotu morku
5gab. zuvies file
kinietiskas kopustas
raud., gelt., paprika
svogunu laisku
konservuotu pievagrybiu
krakmolo, truputeli cukraus
migdolu, juod. pipiru
malto imbiero
100g sviesto
alyvuogiu aliejaus
sojos padazo
2skil. cesnako
Bulves isvirti, sugrusti su su sviestu ir alyvuogiu aliejumi(2sk), pipirais, druska ir kapotais migdolais.
Zuvi supjaustyti, uzberti krakmolu,sojos padazo. Kepti kol graziai apskrus.
Paprika., kin. kopusta. supjaustyti lazdelemis, svogunu laiskus ir cesnaka susmulkinti. I keptuve sudeti paprikas, kin., kopusta, morkas, zuvi, supjaustytus pievagrybius, ipilti siek tiek vandens, ideti krakmolo, keleta saukstu sojos padazo, truputi cukraus,malto imbiero, pipiru ir viska troskinti 10-15min.
Skanaus
Gal kas nors zinote patiekala su soju pupeliu makaronais?
1kg. bulviu
skardine konservuotu morku
5gab. zuvies file
kinietiskas kopustas
raud., gelt., paprika
svogunu laisku
konservuotu pievagrybiu
krakmolo, truputeli cukraus
migdolu, juod. pipiru
malto imbiero
100g sviesto
alyvuogiu aliejaus
sojos padazo
2skil. cesnako
Bulves isvirti, sugrusti su su sviestu ir alyvuogiu aliejumi(2sk), pipirais, druska ir kapotais migdolais.
Zuvi supjaustyti, uzberti krakmolu,sojos padazo. Kepti kol graziai apskrus.
Paprika., kin. kopusta. supjaustyti lazdelemis, svogunu laiskus ir cesnaka susmulkinti. I keptuve sudeti paprikas, kin., kopusta, morkas, zuvi, supjaustytus pievagrybius, ipilti siek tiek vandens, ideti krakmolo, keleta saukstu sojos padazo, truputi cukraus,malto imbiero, pipiru ir viska troskinti 10-15min.
Skanaus
Gal kas nors zinote patiekala su soju pupeliu makaronais?
Gal kuri žinot,ar yra Vilniuje kiniečių virtuvė į namus?...
paprastai patiekalų į namus neužsakinėju,bet kartais pasidaryti sau šventę....
paprastai patiekalų į namus neužsakinėju,bet kartais pasidaryti sau šventę....
QUOTE(mamy @ 2004 12 21, 15:54)
Gal kuri žinot,ar yra Vilniuje kiniečių virtuvė į namus?...
paprastai patiekalų į namus neužsakinėju,bet kartais pasidaryti sau šventę....
paprastai patiekalų į namus neužsakinėju,bet kartais pasidaryti sau šventę....
Yra pekino antis tikrai veža
tel.2339999