Aš naudojau paprastą cukrų, o vietoj šerio- baltą sausą vyną. Šerio, berdos, Lietuvoje niex neveža. Senai jau tyrinėjau.
Une, o kas ne taip gaunasi? Aš niekada Tsao nevalgius kaboke, tai nžn, kox jis turi būti. Maniškis skanus laaaaaaabai man buvo.
Na, aštrokas gaunasi tas padažas ir saldokas, tikrai.
Labai norečiau pasigaminti kinietiško maisto, gal turite kokiu receptuku?
QUOTE(Ugnee @ 2006 08 30, 18:59)
taigi visa tema ir YRA RECEPTAI
QUOTE(Ugnee @ 2006 08 30, 16:59)
Turim, o ką?
Nepykit gi mergaitės, gal atkėlė Ugnee čia, tikriausiai nematė temos ir sukūrė naują (bet kaip nematyt, jei tarp pirmų būna )
[quote=Heiki Heiki!,2005 07 14, 10:01]
Vakar pirmą kartą bandžiau pagaminti kinietišką patiekalą. Gaminau saldžiarūgštę vištieną. Tą pačią, kuriai, manau, ir reikalinga ta traški plutelė Ir visai neblogai gavosi Pirmą kartą iš savo mylimiausiojo tiek pagyrimų sulaukiau (šiaip tai turiu pešte išpešti, ar skanu jam... )
Štai manasis receptukas:
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (mano pastebėjimas - ar negeri mano prieskoniai buvo, ar per mažai jų dėjau... marinavosi mėsytė 8 valandas ir vis tiek jai truputėlį skonio trūko. Gerai, kad nors padažas buvo. Kitą kartą dar marinuojantis kokios rūgštelės reiks įmesti - ar sojų padažo, ar citrinos...).
Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes (mano pastebėjimas - tą daryti ant labai silpnos ugnies (nors ir tas gali negelbėti, nes keptuvė yra labai įkaitusi..), nes kitaip nė velnio ten nieks nesitroškina, o iš padažo gaunasi toks marmeladas bet vis tiek žiauriai skanu).
savaitgali dariau si patiekaliuka, na zinote
Vakar pirmą kartą bandžiau pagaminti kinietišką patiekalą. Gaminau saldžiarūgštę vištieną. Tą pačią, kuriai, manau, ir reikalinga ta traški plutelė Ir visai neblogai gavosi Pirmą kartą iš savo mylimiausiojo tiek pagyrimų sulaukiau (šiaip tai turiu pešte išpešti, ar skanu jam... )
Štai manasis receptukas:
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (mano pastebėjimas - ar negeri mano prieskoniai buvo, ar per mažai jų dėjau... marinavosi mėsytė 8 valandas ir vis tiek jai truputėlį skonio trūko. Gerai, kad nors padažas buvo. Kitą kartą dar marinuojantis kokios rūgštelės reiks įmesti - ar sojų padažo, ar citrinos...).
Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes (mano pastebėjimas - tą daryti ant labai silpnos ugnies (nors ir tas gali negelbėti, nes keptuvė yra labai įkaitusi..), nes kitaip nė velnio ten nieks nesitroškina, o iš padažo gaunasi toks marmeladas bet vis tiek žiauriai skanu).
QUOTE(LEEja @ 2006 08 30, 19:17)
taigi visa tema ir YRA RECEPTAI
AHA As matot vista is karto neradau tos temos, tai suskuriaus nauja, ogi administratorius, pamate, kad gryba pjaunu, tai ir imete sioje temoje mano prasyma Tai ir gavosi tokia nesamone
QUOTE(mazooji @ 2006 09 04, 13:23)
Džiaugiuosi, kad patiko Man irgi Ir nėra labai sudėtinga
parasysiu jum labai skanu kinietiskos vistytes receptuka
reikes:250g vistu krytineles file
maza skardine koncevuotu ananasu,100ml ananasu sulciu,100g koncervuotu spatagu.1valg saiskt soju patazo 150 vistienos sultinio.2 saukstai krakmolo,100ml desertinio vyno.ziupsnelis petrazoliu
vistiena valanda pamarinuoti sojoj ir petruskose ir druska pipirais.po to apvolioti krakmole ir kepti.ant virsaus sudeti sparagus ie ananasus.patroskinti ant silpnos ugnies.atskiram puode uzvirti sultini idet sauskta kraklomoananasu sultis ir vyna,siuo padazu apipilti troskini.skanaus.
man labai patokotiko sis patiekalas,
reikes:250g vistu krytineles file
maza skardine koncevuotu ananasu,100ml ananasu sulciu,100g koncervuotu spatagu.1valg saiskt soju patazo 150 vistienos sultinio.2 saukstai krakmolo,100ml desertinio vyno.ziupsnelis petrazoliu
vistiena valanda pamarinuoti sojoj ir petruskose ir druska pipirais.po to apvolioti krakmole ir kepti.ant virsaus sudeti sparagus ie ananasus.patroskinti ant silpnos ugnies.atskiram puode uzvirti sultini idet sauskta kraklomoananasu sultis ir vyna,siuo padazu apipilti troskini.skanaus.
man labai patokotiko sis patiekalas,
NA, visą temą perskaičiau nuo pradžios iki galo . Tuojau bėgsiu pirkti produktų ir ką nors gaminti . Tik trupučiuką gaila, kad taip ir neradau "Šilkinių bananų" recepto . Sėkmės gamyboje ir skanaus ragaujant