Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Aero @ 2006 08 21, 12:20)
ačiū tau, Karambola, bet norėčiau keletos patikslinimų, jei tau nesunku blush2.gif
į sultinį įmetu? Ar file į vandenį ir iš jo gaunasi sultinys? blink.gif
ir kokios proporcijos acto, cukraus ir t.t.? Kokio acto?

Nesunku visai 4u.gif Kad tik padėtų mano patarimai. Aš šitą receptą iš kiniečių restorano turiu. Man tada taip ir sakė: pili į sultinį samtį cukraus, samtį acto... Tai ir eksperimentavau namie, įpilu šiek tiek cukraus, šiek tiek acto, ir ragauju... Actą naudoju paprastą spirito... Bet jis toks aštrus, paskutiniu metu man nebepatinka. Dabar naudoju vynoi actą., nes ryžių, man rodos, nebėra. O sultinį verdu iš kokių nors paukštienos atliekų (sparnų galiukų, nugarėlių, o dažniausiai iš kakliukų, nes mano vyras labai juos mėgstą vietoj semkių biggrin.gif ). Jei gaunasi riebus, riebalus nupilu.
Papildyta:
Jei eit nuo Trakų g. į kalną, dešinėj pusėj ar kairėj? Ten prieskonių parduotuvė?
Atsakyti
Ta praduotuve vadinasi UAB NESSE-BALTIJA VILNIUS,
J. Basanavičiaus g. 18, Vilnius
Tel.: (5) 2436226 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimukas: 21 rugpjūčio 2006 - 13:51
Man kazkodel atrodo, kad wasabi - tai cia jau japonu virtuve, o ne kinieciu... g.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(tundra @ 2006 08 21, 22:30)
Man kazkodel atrodo, kad wasabi - tai cia jau japonu virtuve, o ne kinieciu... g.gif  tongue.gif


man irgi rods, kad kinai vasabio nenaudoja. bent jau niekur neiskaiciau schmoll.gif siaip vasabi daro is wasabi krieno, kuris auga tik japonijoj, tai automatiskai atrodo, kad cia tik japonu virtuves produktas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 22 rugpjūčio 2006 - 08:49
QUOTE(tundra @ 2006 08 21, 22:30)
Man kazkodel atrodo, kad wasabi - tai cia jau japonu virtuve, o ne kinieciu... g.gif  tongue.gif

Aisku, kad japonu!!!
Atsakyti
Vakar šiek tiek rinką pratyriau. "Norfoj" yra austrių padažo. "Iki" kukurūzų krtakmolo gera kaina - 2,95 Lt. ir ryžių acto -4 Lt su kapeikom.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 08 25, 08:45)
Vakar šiek tiek rinką pratyriau. "Norfoj" yra austrių padažo. "Iki" kukurūzų krtakmolo gera kaina - 2,95 Lt. ir ryžių acto -4 Lt su kapeikom.

Ačiū tau už pastangas 4u.gif O aš Iki akis išpūtus ieškojau krakmolo ir neradau-eisiu dar kartą 4u.gif
Atsakyti
Tokioj dežutėj kartotinėj, berods, prie miltų.

Išbandžiau vakar porą patiekalų. Tikrai smagiau naudoti kukurūzų krakmolą, jis ne taip greit tirštėja. Ir ryžių actas ne toks aitrus kaip spirito.
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 08 25, 13:34)
ieškojau krakmolo ir neradau

Rimi mačiau prie kisielių, pudingų ir visų kitų priedų desertams gaminti 4u.gif
Atsakyti
Vakar gaminau paplotėlius pagal Sonatinos receptą:
http://www.supermama...dpost&p=5393727

Tikrai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir
Generolo Tsao viščiuką

1,5 puodelio kukurūzų krakmolo
0,25 puodelio vandens
1,5 šaukštelio susmulkinto česnako
1,5 šaukštelio susmulkinto imbiero
0,75 puodelio cukraus
0,75 puodelio sojų padažo
0,25 puodelio balto acto
0,25 puodelio šerio
1,5 puodelio karšto vištienos sultinio
1,3 kg vištienos be kaulų, supjaustytos dideliais gabalais
1 šaukštelis baltųjų pipirų
1 kiaušinis
aliejaus kepimui
2 puodeliai supjaustytų svogūnų
16 mažų džiovintų aštrių pipirų
Sumaišykite 1/2 puodelio kukurūzų krakmolo su vandeniu. Sudėkite česnaką, imbierą, cukrų, 1/2 puodelio sojų padažo, actą, vyną, vištienos sultinį. Maišykite, kol ištirps cukrus. Padėkite į šaldytuvą.
Atskirame inde sumaišykite vištieną, 1/4 puodelio sojų padažo ir baltuosius pipirus. Įmaišykite kiaušinį. Supilkite 1 puodelį kukurūzų miltų ir maišykite, kol vištienos gabaliukai pasidengs vienodu sluoksniu. Supilkite puodelį aliejaus,kad gabaliukai atsiskirtų.
Padalinkite vištieną gabaliukais ir kepkite panardintus aliejuje (deep-fry) 1700C temperatūroje, kol jie taps traškūs. Nusausinkite ant popierinių servetėlių.
Į indą "vok" įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite svogūnus ir pipirus bei trumpai pakepkite. Pamaišykite paruoštą padažą ir supilkite į indą "vok".
Į padažą sudėkite vištieną ir kepkite, kol padažas sutirštės.
thumbup.gif wub.gif

Atsakyti
blush2.gif ax.gif o traskios jautienos saldziaruksciame padaze receptuko taip niekas ir neturi? doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Karambola, ar viska darei pagal recepta ar kazkokius pakeitimus darei? kur kaune pirkti serio? cukra paprasta ar ruda dejai? sorry uz tiek klausimu, bet esu dariusi General TSO chiken'a gal pagal 3-4 receptus, nebudavo taip skanu kaip turetu buti... g.gif o jis mano vienas mylimiausiu wub.gif
Atsakyti