Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

Na, aš tai padažų neperku, naudoju paprastus produktus: česnaką, imbierą (šaknį, ne miltelius), porą, svogūnus, cukrų, medų, actą, sezamo aliejų, saulėgražų aliejų, šviežiai maltus juoduosius pipirus. Iš padažū perku tik žuvies ir austrių padažus, dar čili, nes niekaip neprisiruošiu pasidaryt čili aliejaus... doh.gif
Lanaa, o ryžių acto yra kur nors Lietuvoj? Bambukų ūglius aš keičiu agurku, o ankštinius žirnius - šparaginėm pupelėm, nes taip pigai, bais brungūs pas mus tie ūgliai ir žirniai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 08 18, 10:32)
Na, aš tai padažų neperku, naudoju paprastus produktus: česnaką, imbierą (šaknį, ne miltelius), porą, svogūnus, cukrų, medų, actą, sezamo aliejų, saulėgražų aliejų, šviežiai maltus juoduosius pipirus. Iš padažū perku tik žuvies ir austrių padažus, dar čili, nes niekaip neprisiruošiu pasidaryt čili aliejaus... doh.gif 
Lanaa, o ryžių acto yra kur nors Lietuvoj? Bambukų ūglius aš keičiu agurku, o ankštinius žirnius - šparaginėm pupelėm, nes taip pigai, bais brungūs pas mus tie ūgliai ir žirniai verysad.gif

anksciau ryziu acto budavo iki ir maximoj prie egzotiniu produktu. kaip daba tai net nezinau. kazkaip, kai nereik, tai ir neatkreipi demesio. o as kol kas naudoju atsiveztini ryziu acta ax.gif tiesa, o kaip jums tofu g.gif kazkaip neprisiruosiu nusipirkt pabandyt. labai jau priestaringu nuomoniu prisiklausiau doh.gif ir visos tiokios, kad arba labai skanu, arba labai slykstu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 18 rugpjūčio 2006 - 11:06
Jo, buvo to ryžių acto ir Maximoj, ir IKI. Bet kažkaip nuklausiau, kad pas mus kabokuose kiniečiai daro su paprastu actu, tai ir nusispjoviau. Bet dabar jau norėčiau išbandyt.
Apie tofu. Manau, kad sojų varškė neturi skonio (kaip ir visi sojos produktai). Ji sugeria kitų produktų skonį.
Nebandžiau tofu, bo baisiai brungi buvo, dabar mačiau Norfoj po 1,99 Lt yr, tai reix išbandyt ax.gif Šiaip turiu receptą, kaip pasigamint namuose tofu, nelabai sudėtinga, tik nžn, ar yra sojų pupelių miltų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 08 18, 14:49)
Jo, buvo to ryžių acto ir Maximoj, ir IKI. Bet kažkaip nuklausiau, kad pas mus kabokuose kiniečiai daro su paprastu actu, tai ir nusispjoviau. Bet dabar jau norėčiau išbandyt.
Apie tofu. Manau, kad sojų varškė neturi skonio (kaip ir visi sojos produktai). Ji sugeria kitų produktų skonį.
Nebandžiau tofu, bo baisiai brungi buvo, dabar mačiau Norfoj po 1,99 Lt yr, tai reix išbandyt ax.gif Šiaip turiu receptą, kaip pasigamint namuose tofu, nelabai sudėtinga, tik nžn, ar yra sojų pupelių miltų doh.gif

a man ryziu actas patinka, bo jis svelniausias is visu naudotu. rugstingumas tik 3%. tai kaip ir silpnesnio acto nesu macius...
siaip turiu pora receptu su tofu. vienas "tofu su laimo sviestu", kitas "saldziarugstis tofu su darzovemis" . jei ka sudomins, tai prie progos galesiu isverst, kai turesiu upo... ax.gif
Atsakyti
Klausimėlis buvo apie aštrų tirštą padažą 4u.gif

Papildyta:
Visai neseniai parsiveziau WOKA, bet ko tais paprastoje keptuveje gaminosi daug greiciau ir skaniau verysad.gif Ir nebesuprantu ka blogai darau g.gif Paprastoje keptuveje uzvirdavau alieju, kelios minutes ir patiekalas budavo paruostas smile.gif , o su woku gaminau gaminau ir belenka pagaminau blush2.gif Gal turit kokiu patarimu???
Atsakyti
Kinietisku produktu ( wasabi, rozinio imbiero, ir visokio kito gero )
Basanaviciaus g.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 08 18, 09:26)
Tučka, ar toks saldus su pomidorų padažu? Tai kažkur šioj temoj yra mano postas su karpiu chrizantemą, ten yra tas padažas. O šiaip tai saldžiarūgštis padažas daromas iš cukraus (medaus), acto (citrinų sulčių), sojos padažo, galima prieš tai dar pakepint susmulkintą, česnaką, imbierą, porą... Dar galima pilti ketčupo (kaip jau minėjau), vyno...

Nea, jis tikrai ne su keciupu schmoll.gif Ten man pasirode lyg koks is kriausiu toks lipnus padazas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 08 17, 18:52)
as dazniausiai gaminu kinietiska maista, pritaikyta lietuviskam skrandziui  blush2.gif  lotuliukas.gif  bo man kazkaip imbieras, arachisu padazas ir kiti sakar makar jau per didele egzotika  schmoll.gif 
labiausiai megstu vistiena ir versiena...

siandien kaip tik dariau vistiena su apelsinu padazu.
procesas labai paprastas. vistienos krutinele supjaustomis plonomis siauromis juostelemis. pamarinuojame sojos padaze su cesnaku. paskui apvoliojame krakmole ir iskepame-apverdame gerai ikaitintuose riebaluose. isgriebiame ir nuvarviname ant popierinio ranksluoscio. toj pacioj keptuvej trumpai apkepame  kvadrateliais supjaustyta morka, supilame 1-2 apelsinu sultis. pagal skoni pilame sojos, dedame medaus, druskos, galima truputeli garstyciu. kai viskas susimakaluoja i padaza dedame kepta vistiena ir trumpai pasildome, kol padazas sutirsteja.
user posted image

gražiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
help, mergytės, gal jūs kuri žinot, kaip pagaminti višitienos sriubytę su tokiais plonai supjaustytais agurkiukais ir baltais kiniškais grybais? Pagal skonį joje yra acto, bet kaip ir kas - neįsivaizduoju doh.gif tokią duoda "Čili Kinija" (aha, labai "kiniška" blush2.gif ), nu bet...dabar prisipirkus visokių actų, ir ryžių irgi, ir krūva baltų kiniškų grybų voliojasi, o kaip ką daryti - neįsivaizduoju, padėkit, please.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2006 08 19, 16:45)
Kinietisku produktu ( wasabi, rozinio imbiero, ir visokio kito gero )
Basanaviciaus g.

Kox adresas Basanavčiaus g?

QUOTE(Aero @ 2006 08 20, 20:01)
help, mergytės, gal jūs kuri žinot, kaip pagaminti višitienos sriubytę su tokiais plonai supjaustytais agurkiukais ir baltais kiniškais grybais? Pagal skonį joje yra acto, bet kaip ir kas - neįsivaizduoju doh.gif tokią duoda "Čili Kinija" (aha, labai "kiniška" blush2.gif ), nu bet...dabar prisipirkus visokių actų, ir ryžių irgi, ir krūva baltų kiniškų grybų voliojasi, o kaip ką daryti - neįsivaizduoju, padėkit, please.... verysad.gif

Jau buvau rašius apie šią sriubytę. Į sultinį įmeti vištienos file, pjaustytą juostelėsmis ir paverdi. Pabaigoje pili cukrų, actą, išmirkytus baltus grybus, šviežiai maltus juoduosius pipirus, juostelėmis pjaustytą agurką (būtinai ilgavaisį) užpili prieš patiekdama. Jei mėgsti aštriai, gali pagardint čili aliejum.
Atsakyti
ačiū tau, Karambola, bet norėčiau keletos patikslinimų, jei tau nesunku blush2.gif
į sultinį įmetu? Ar file į vandenį ir iš jo gaunasi sultinys? blink.gif

ir kokios proporcijos acto, cukraus ir t.t.? Kokio acto?

Sorry, kad klausiu, bet tikrai nerandu tavo anksčiau rašyto posto....dėkoju dar sykelį 4u.gif
Atsakyti
[quote=Karambola,2006 08 21, 08:47]
Kox adresas Basanavčiaus g?

Tikslaus adreso neprisimenu, parduotuve gatves pradzioje, jei einate is senamiescio puses. Salia yra maudomu parduotuve.
Atsakyti