Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

Gal ugnis buvo per didelė? Šaiaip tai pirmiau reikia cukrų ištirpint, tada obuolius dėt. Na, ne viskas iš pirmo karto pavyxta 4u.gif
Atsakyti
Kadangi esu tik pradžiamokslė ir nieko dar nemoku per daug kinietiškai gamint, tai pradžiai pagaminau vištieną saldžiarūgžčiam padaže. Gavosi laaabai skanu, receptą ėmiau iš šito skyrelio- ačiū Sagai biggrin.gif tik va kilo klausimas- kokius prieskonius reikėtų naudoti vištienai? Na druksa, pipirai tai suprantu, bet gal yra kokų labiau kinietiškų g.gif
nežinau ar gerai dariau, bet užbėriau santa marios blush2.gif
Atsakyti
Na, aš naudoju imbierą, česnaką, svogūną, svogūnų laiškus, sojų padažą, sezamo aliejų, aišku, druską bei pipirus. Santa Marijos nenaudoju schmoll.gif Šiaip tai marinuojant vištieną jokių tokių specialių prieskonių nenaudoju. Kiek suprantu, klausi dėl marinavimo ar kaip? Padažai duoda patiekalams skonį.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 08 16, 09:55)
Na, aš naudoju imbierą, česnaką, svogūną, svogūnų laiškus, sojų padažą, sezamo aliejų, aišku, druską bei pipirus. Santa Marijos nenaudoju schmoll.gif Šiaip tai marinuojant vištieną jokių tokių specialių prieskonių nenaudoju. Kiek suprantu, klausi dėl marinavimo ar kaip? Padažai duoda patiekalams skonį.

aga, būtent, užpyliau sojos padažu, sezamo aliejaus neturiu, o apie imbierą nepagalvojau. Ačiū- kitą kartą žinosiu 4u.gif bet užtat padažas buvo gamintas o ne pirktas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolančiukas: 16 rugpjūčio 2006 - 09:35
o gal kas bandet astru padaza gaminti g.gif
Atsakyti
Panelyte, austrių padažą paprastai perku, net neįsivaizduoju, kaip jį pagalimint.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 08 17, 15:51)
Panelyte, austrių padažą paprastai perku, net neįsivaizduoju, kaip jį pagalimint.

kiek suprantu, klausė apie aštrų, o ne austrių biggrin.gif
Atsakyti
as dazniausiai gaminu kinietiska maista, pritaikyta lietuviskam skrandziui blush2.gif lotuliukas.gif bo man kazkaip imbieras, arachisu padazas ir kiti sakar makar jau per didele egzotika schmoll.gif
labiausiai megstu vistiena ir versiena...

siandien kaip tik dariau vistiena su apelsinu padazu.
procesas labai paprastas. vistienos krutinele supjaustomis plonomis siauromis juostelemis. pamarinuojame sojos padaze su cesnaku. paskui apvoliojame krakmole ir iskepame-apverdame gerai ikaitintuose riebaluose. isgriebiame ir nuvarviname ant popierinio ranksluoscio. toj pacioj keptuvej trumpai apkepame kvadrateliais supjaustyta morka, supilame 1-2 apelsinu sultis. pagal skoni pilame sojos, dedame medaus, druskos, galima truputeli garstyciu. kai viskas susimakaluoja i padaza dedame kepta vistiena ir trumpai pasildome, kol padazas sutirsteja.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 17 rugpjūčio 2006 - 17:53
QUOTE(kregzduce @ 2006 08 17, 17:41)
kiek suprantu, klausė apie aštrų, o ne austrių  biggrin.gif

doh.gif doh.gif doh.gif blush2.gif na, ne visi skaityt moka blush2.gif


Lanaa, bet tavo patiekalas a la lietuviškas (nors tikrai nieko lietuviško jame nepastebėjau schmoll.gif ) labai skaniai skamba, riex išbandyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karambola: 18 rugpjūčio 2006 - 07:36
Neskaiciau visos temos blush2.gif Bet gal zinot is ko tas padazas, kur ant zuvies pila saldus toks labai bigsmile.gif Gal zinot kur tokio nusipirkt g.gif
Atsakyti
Tučka, ar toks saldus su pomidorų padažu? Tai kažkur šioj temoj yra mano postas su karpiu chrizantemą, ten yra tas padažas. O šiaip tai saldžiarūgštis padažas daromas iš cukraus (medaus), acto (citrinų sulčių), sojos padažo, galima prieš tai dar pakepint susmulkintą, česnaką, imbierą, porą... Dar galima pilti ketčupo (kaip jau minėjau), vyno...
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 08 18, 08:35)
Lanaa, bet tavo patiekalas a la lietuviškas (nors tikrai nieko lietuviško jame nepastebėjau schmoll.gif ) labai skaniai skamba, riex išbandyt ax.gif


drinks_cheers.gif as dazniausiai gamybai pasirenku neperdaug egzotiskus patiekalus. ryziu acta, sezamo ar zemes riesutu alieju, sojos, austriu padaza, bambuko uglius mano skrandis toleruoja tongue.gif kazkodel niekaip neprisiverciu valgyt sojos ugliu ir zaliu zirniu anksciu, man ju kvapas kazkaip nilabai doh.gif imbieras patinka, taciau ne visuose patiekaluose. bandziau, bet visiskai nepatiko zemes riesutu padazas. dar bandziau kazkoki cili-imbiero padaza. sitas nieko tik labai astrus + labai jaucias visokios zoles.tai naudoju labai nedaug. tiesa, patinka kinietiski makaronai ir permatomi ryziu paploteliai-blyneliai. is pastaruju labai skanus blyneliai su darzovem gaunas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 18 rugpjūčio 2006 - 09:18