Gal ugnis buvo per didelė? Šaiaip tai pirmiau reikia cukrų ištirpint, tada obuolius dėt. Na, ne viskas iš pirmo karto pavyxta
Kadangi esu tik pradžiamokslė ir nieko dar nemoku per daug kinietiškai gamint, tai pradžiai pagaminau vištieną saldžiarūgžčiam padaže. Gavosi laaabai skanu, receptą ėmiau iš šito skyrelio- ačiū Sagai tik va kilo klausimas- kokius prieskonius reikėtų naudoti vištienai? Na druksa, pipirai tai suprantu, bet gal yra kokų labiau kinietiškų
nežinau ar gerai dariau, bet užbėriau santa marios
nežinau ar gerai dariau, bet užbėriau santa marios
Na, aš naudoju imbierą, česnaką, svogūną, svogūnų laiškus, sojų padažą, sezamo aliejų, aišku, druską bei pipirus. Santa Marijos nenaudoju Šiaip tai marinuojant vištieną jokių tokių specialių prieskonių nenaudoju. Kiek suprantu, klausi dėl marinavimo ar kaip? Padažai duoda patiekalams skonį.
QUOTE(Karambola @ 2006 08 16, 09:55)
Na, aš naudoju imbierą, česnaką, svogūną, svogūnų laiškus, sojų padažą, sezamo aliejų, aišku, druską bei pipirus. Santa Marijos nenaudoju Šiaip tai marinuojant vištieną jokių tokių specialių prieskonių nenaudoju. Kiek suprantu, klausi dėl marinavimo ar kaip? Padažai duoda patiekalams skonį.
aga, būtent, užpyliau sojos padažu, sezamo aliejaus neturiu, o apie imbierą nepagalvojau. Ačiū- kitą kartą žinosiu bet užtat padažas buvo gamintas o ne pirktas
Panelyte, austrių padažą paprastai perku, net neįsivaizduoju, kaip jį pagalimint.
QUOTE(Karambola @ 2006 08 17, 15:51)
Panelyte, austrių padažą paprastai perku, net neįsivaizduoju, kaip jį pagalimint.
kiek suprantu, klausė apie aštrų, o ne austrių
as dazniausiai gaminu kinietiska maista, pritaikyta lietuviskam skrandziui bo man kazkaip imbieras, arachisu padazas ir kiti sakar makar jau per didele egzotika
labiausiai megstu vistiena ir versiena...
siandien kaip tik dariau vistiena su apelsinu padazu.
procesas labai paprastas. vistienos krutinele supjaustomis plonomis siauromis juostelemis. pamarinuojame sojos padaze su cesnaku. paskui apvoliojame krakmole ir iskepame-apverdame gerai ikaitintuose riebaluose. isgriebiame ir nuvarviname ant popierinio ranksluoscio. toj pacioj keptuvej trumpai apkepame kvadrateliais supjaustyta morka, supilame 1-2 apelsinu sultis. pagal skoni pilame sojos, dedame medaus, druskos, galima truputeli garstyciu. kai viskas susimakaluoja i padaza dedame kepta vistiena ir trumpai pasildome, kol padazas sutirsteja.
labiausiai megstu vistiena ir versiena...
siandien kaip tik dariau vistiena su apelsinu padazu.
procesas labai paprastas. vistienos krutinele supjaustomis plonomis siauromis juostelemis. pamarinuojame sojos padaze su cesnaku. paskui apvoliojame krakmole ir iskepame-apverdame gerai ikaitintuose riebaluose. isgriebiame ir nuvarviname ant popierinio ranksluoscio. toj pacioj keptuvej trumpai apkepame kvadrateliais supjaustyta morka, supilame 1-2 apelsinu sultis. pagal skoni pilame sojos, dedame medaus, druskos, galima truputeli garstyciu. kai viskas susimakaluoja i padaza dedame kepta vistiena ir trumpai pasildome, kol padazas sutirsteja.
QUOTE(kregzduce @ 2006 08 17, 17:41)
kiek suprantu, klausė apie aštrų, o ne austrių
na, ne visi skaityt moka
Lanaa, bet tavo patiekalas a la lietuviškas (nors tikrai nieko lietuviško jame nepastebėjau ) labai skaniai skamba, riex išbandyt
Neskaiciau visos temos Bet gal zinot is ko tas padazas, kur ant zuvies pila saldus toks labai Gal zinot kur tokio nusipirkt
Tučka, ar toks saldus su pomidorų padažu? Tai kažkur šioj temoj yra mano postas su karpiu chrizantemą, ten yra tas padažas. O šiaip tai saldžiarūgštis padažas daromas iš cukraus (medaus), acto (citrinų sulčių), sojos padažo, galima prieš tai dar pakepint susmulkintą, česnaką, imbierą, porą... Dar galima pilti ketčupo (kaip jau minėjau), vyno...
QUOTE(Karambola @ 2006 08 18, 08:35)
Lanaa, bet tavo patiekalas a la lietuviškas (nors tikrai nieko lietuviško jame nepastebėjau ) labai skaniai skamba, riex išbandyt
as dazniausiai gamybai pasirenku neperdaug egzotiskus patiekalus. ryziu acta, sezamo ar zemes riesutu alieju, sojos, austriu padaza, bambuko uglius mano skrandis toleruoja kazkodel niekaip neprisiverciu valgyt sojos ugliu ir zaliu zirniu anksciu, man ju kvapas kazkaip nilabai imbieras patinka, taciau ne visuose patiekaluose. bandziau, bet visiskai nepatiko zemes riesutu padazas. dar bandziau kazkoki cili-imbiero padaza. sitas nieko tik labai astrus + labai jaucias visokios zoles.tai naudoju labai nedaug. tiesa, patinka kinietiski makaronai ir permatomi ryziu paploteliai-blyneliai. is pastaruju labai skanus blyneliai su darzovem gaunas