Apelsininė jautiena
230 g jautienos
2 šaukštai šerio
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį)
2 kiaušinių baltymai
6 šaukštai žemės riešutų aliejaus
Padažui:
1,5 puodelių jautienos sultinio
2 šaukštai šviesaus sojų padažo
1 šaukštelis cukraus
1,5 šaukšto kukurūzų miltų
1 šaukštelis raudono vyno acto
5 džiovinti čili pipirai, susmulkinti (ekstremalams, jei nelabai galite/mėgstate valgyti aštriai - mažinkite pipirų kiekį) (Čili pipirai)
1 apelsino žievelė (tik oranžinė dalis)
juodųjų pipirų
Suplakite kartu šeri, kukurūzų krakmolą ir kiaušinių baltymus iki putų.
Supjaustykite mėsą 5x5 cm gabaliukais. Sudėkite jautienos gabaliukus į kiaušinių baltymų mišinį ir gerai išmaišykite. Padėkite į šoną.
Inde "vok" įkaitinkite 4 šaukštus žemės riešutų aliejaus.
Greitai apkepkite, iki mėsa taps traški ir ruda, padėkite ant indo "vok" grotelių, kad nuvarvėtų.
Supilkite likusius 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Į indą sudėkite apelsino žieveles ir čili pipirus.
Kepkite, kol apelsinų žievelė ims tamsėti ir aliejaus aromatas taps malonus. Sudėkite likusius produktus ir maišykite, kol mišinys pradės burbuliuoti (įpilkite daugiau jautienos sultinio, jei per tirštas). Sudėkite jautieną ir gerai išmaišykite, kad gabaliukai gerai pasidengtų padažu.
Patiekite tuojau pat su ryžiais.
Papildyta:
Hunan jautiena
2 puodeliai brokolių žiedynų (Brokoliai)
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai susmulkinto česnako
4 maži džiovinti čili pipirai //Padažui: (Čili pipirai)
3 šaukštai kiniško juodo acto ar aromatingo acto
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštelis ryžių vyno arba sausio šerio
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai čili-česnako padažo
1 šaukštelis sezamo aliejaus
Marinatui: 2 šaukštai sojų padažo
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį)
1 šaukštas ryžių vyno arba sausio šerio
350 g jautienos šoninės, supjaustytos išilgai raumenų
1. Inde sumaišykite marinato produktus. Sudėkite jautieną ir išmaišykite, kad jautiena pasidengtų. Palikite 10 minučių.
2. Inde sumaišykite padažo produktus.
3. Sudėkite brokolius į didelį puodą, kuriame būtų 2,5 cm verdančio vandens. Virkite, kol jie bus minkšti ir traškūs, 2-3 minutes; nusausinkite.
4. Ant didelės ugnies pastatykite indą "vok" ir įkaitinkite. Supilkite aliejų. Sudėkite česnaką ir čili pipirus, kepkite juos maišydami apie 10 sekundžių. Sudėkite jautieną ir kepkite, 1,5-2 minutes.
5. Į indą "vok" sudėkite brokolius ir padažą; užvirinkite. Sudėkite kukurūzų miltų mišinį (1 šaukštelis kukurūzų miltų ištirpintas 2 šaukšteliuose vandens) ir kepkite, pastoviai maišydami, kol padažas užvirs ir sutirštės.
Papildyta:
Jautienos juostelės su apelsinu ir imbieru
(4 porcijos)
Šis patiekalas idealiai tinka tiems, kas stengiasi suliesėti, laikosi dietos, reikalaujančios vartoti maistą su mažu riebalų ir cholesterolio kiekiu, o taip pat tiems, kas paprasčiausiai mėgsta sveiką maistą.
450 g jautienos filė , supjaustyto plonomis juostelėmis
1 apelsinas
1 šaukštas šviesaus sojos padažo
1 šaukštelis kukurūzų miltų
2,5 cm imbiero šaknies , smulkiai supjaustytos
svogūnų laiškų
1 didelė morka, supjaustyta degtuko storumo šiaudeliais
1. Juostelėmis supjaustytą jautienos filė sudėti į dubenėlį, pabarstyti trinta vieno apelsino žievele ir užpilti apelsino sultimis, sumaišyti. Marinuoti 30 min.
2. Iš marinuojamos jautienos išpilti skystį ir atidėti jį vėlesniam naudojimui. Į dubenėlį su jautiena sudėti sojos padažą, kukurūzų miltus ir imbierą, sumaišyti.
3. Inde "vok" arba gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Į jį sudėti jautienos gabaliukus ir apkepti juos, maišant, ant didelės ugnies 1 minutės bėgyje, kol mėsa pakeis savo spalvą. Įdėti morkas ir pakepti dar 2-3 minutes.
4. Suberti svogūnų laiškus ir supilti skystį, kuriame marinavosi mėsa. Mėsą ir daržoves patroškinti padaže, kol padažas nesutirštės.
Patiekalą patiekti karštą su virtais ryžiais arba makaronais.
Papildyta:
Kažkas domėjosi karamele:
Karamelizuoti obuoliaiKinietiškas patiekalas (4 porcijos)
4 kieti obuoliai (Obuolys)
115 g miltų
120 ml vandens
1 kiaušinis
aliejus fritiūrinei
2 šaukštai aliejaus karamelei
115 g cukraus
Šiuo būdu galima ruošti ir kitus vaisius, pvz. bananus, ananasus ir t.t.
1. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir kiekvieną obuolį perpjauti į 8 dalis. Kiekvieną obuolio dalį pabarstyti miltais.
2. Miltus persijoti į dubenį ir plona srovele supilti šaltą vandenį. Gerai išmaišyti miltus su vandeniu, užmaišyti skystą tešlą be gumuliukų. Į tešlą supilti išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti.
3. Aliejų įkaitinti fritiūrinėje arba inde "vok". Obuolių gabaliukus pamirkyti tešloje ir įdėti į aliejų. Kepti 3 min. iki auksinės spalvos. Išimti iš aliejaus ir nusausinti. Iš indo "vok" išpilti visą aliejų.
4. 2 šaukštus aliejaus supilti į indą "vok", supilti cukrų ir kaitinti aliejų su cukrumi pastoviai maišant tol, kol cukrus karamelizuosis. Į karamelizuotą cukrų sudėti ir greitai išmaišyti obuolių gabaliukus, kad jie pasidengtų glazūra.
Prieš pateikiant kiekvieną obuolio gabaliuką pamirkyti šaltame vandenyje.
gal kas zinot kur galima nusipirkti kukuruzu krakmolo,nes IKI parduotuveje radau tik kukuruzu miltu.IR ka galima pagaminti is kukuruzu miltu