Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė



As tai sriubai i vistienos sultini( tikra, o ne is kubeliu) sojos padazo is akies( apie du saukstus litrui), cukraus, citrinos sulciu truputi, cili pipiriuka imetu, nu ir visi kiti ingridientai, kaip fantazija susviecia, tik aisku pagrindinis is ju vistiena biggrin.gif O siaip ir bambuku ugliu ir grybu juodu ar baltu, paprika minute apkepta saukste aliejaus. gaunasi visai kaip kinu restoranuose tongue.gif Ai, dar pries pabaiga sauksta krakmolo, isleisto vandenyje supilu ax.gif
Beje, kazkur pradzioj skaiciau, kad kazkas neranda kinietisku keptuviu pirkti. Nu nezinau, kur ju ieskojo, bet bent jau Kaune ju tikrai nemazas pasirinkimas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tundra: 13 liepos 2006 - 16:21
QUOTE(Mille @ 2006 06 30, 21:54)
Si vakara kepiau vistiena. Isejo tikrai traski  thumbup.gif

Du baltymus isplakiau su 2 v.s. krakmolo ir trupuciu druskos.
Pyliau gan nemazai aliejaus (i paprasta keptuve).
Kepiau aukstoj temperaturoj tikrai trumpai.
Vos idejus i keptuve mase is kart issipute.
Gavosi labai traski ir skani  thumbup.gif
Aisku, puse virtuves aptaskiau aliejumi, taciau nieko tokio  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

vat sitas skaniai skamba - sdekui - isbandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 07 13, 16:21)
Turiu tų knygų daug, tik kad niekada nepastebėjau tokio recepto kaip karamelės  ax.gif


Pries kelias dienas kaip tik knygyne varciau kinu virtuves knyga kietu virseliu( berods apie 30 lituku) ir joje kaip tik buvo silkiniu obuoliu receptas - viskas labai issamiai aprasyta, kaip ta karamele pasidaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tundra @ 2006 07 20, 22:37)
Pries kelias dienas kaip tik knygyne varciau kinu virtuves knyga kietu virseliu( berods apie 30 lituku) ir joje kaip tik buvo silkiniu obuoliu receptas - viskas labai issamiai aprasyta, kaip ta karamele pasidaryti mirksiukas.gif

dariau as ta karamele is tos knygutes, visai nesigauna, sulimpa viskas, o ir apvalumo formos nera, siaubas kazkos doh.gif siaip labai megstu gamint kinieciu patiekaliukus, bet jau tie obuoliai.......teko su visa lekste lauk mest, taip prilipo verysad.gif
Atsakyti
ir as prie jusu prisijungsiu, stai mano receptukas! drinks_cheers.gif

Traski vistiena saldziarugsciame imbieru padaze

400g.vistienos file
4 v.s. sojos padazo
3 baltymai
1 v.s kukuruzu krakmolo
6 cm imbiero saknies
alyvuogiu aliejaus kepymui

padazui:

12 v.s vandens
3 v.s sviesaus sojos padazo
2 v.s raudonojo vyno acto
2 v.s cukraus
1 a.s kukuruzu krakmolo sutirstinimui

parusimo budas:
vistiena supjaustyti labai plonais, bet placiais gabaliukais, uzpylti sojos padaza, pamarinuoti 30min.
suplakti baltimus su krakmolu, mirkyti i tesla atskyrus gabalelius ir deti po nedaug i gerai ikaitinta keptuve su daug aliejaus, apskrudusius gabaliukus istraukti ant pop.ranksluosciu. i kita keptuve ipilti truputi alyvuogiu aliejaus ir sudeti siaudeliais supjaustita imbiero sakni, truputi pakepint, supilti vandeni, sojos padaza, acta, cukru, visa tai uzvyrint, krakmola istirpint vandenije, ir po truputeli pilt i padaza, kol sutirsties.
i lekste isdeti vistiena ir apypilt padazu. garnyrui geriausiai tiktu Basmacio ryziai kepti su kiausyniais.
P.S. padazo ingredientus galima sumaisyti pries kepima, tada galesite paragaut, ar visko ideta pagal jusu skoni!

SKANAUS. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tundra @ 2006 07 13, 16:19)
Beje, kazkur pradzioj skaiciau, kad kazkas neranda kinietisku keptuviu pirkti. Nu nezinau, kur ju ieskojo, bet bent jau Kaune ju tikrai nemazas pasirinkimas g.gif

Na, aš neradau iki šiol Lietuvoj voko. O kokiose parduotuvėse matei ir kokias keptuves? Nes tokių "a la wok" už 15 Lt. tai žinau, kad yra. Aš kalbu apie tikrą špižinę keptuvę. Pavasarį buvau Vokietijoj ir nenusipirkau doh.gif Bet labai tikiuosi, kad rudenį vėl važiuosi ir parsivešiu. Bet jei yra Kaune, tai nereiktų iš Vokietijos tempti. Daiktas gi nelengvas.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 07 31, 09:33)
Na, aš neradau iki šiol Lietuvoj voko. O kokiose parduotuvėse matei ir kokias keptuves? Nes tokių "a la wok" už 15 Lt. tai žinau, kad yra. Aš kalbu apie tikrą špižinę keptuvę. Pavasarį buvau Vokietijoj ir nenusipirkau doh.gif Bet labai tikiuosi, kad rudenį vėl važiuosi ir parsivešiu. Bet jei yra Kaune, tai nereiktų iš Vokietijos tempti. Daiktas gi nelengvas.

Tikru tikriausia kinietiska spizine keptuve ir su metaliniu ir su stikliniu dangciu ir metaline maciau. Kainos 130-200 litu. Nemanau, kad panasios i tas, kur maximose po 15 lt pardavineja g.gif tongue.gif Maciau "metalo amziuj" Megoj. Beje viena is ju buvo komplekte su tais fainais kinietiskais "bliudukais' ir saukstukais - 200lt
Atsakyti
Joo, Metalo amžius buvo Domus galerijoj ir Ulonų g. Vilniuj, bet dabar abi parduotuvės uždarytos. Važiuosim į Kauną pirkt.

Ačiū, tundra 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Nors kiek pažiūrėjau Metalo amžiaus tinklapy, tai radau tik nerūdyjančio plieno:
user posted image

špižinės nemačiau schmoll.gif Bet gal ne viskas tinklalapy yra?

O čia, tai ne vokas schmoll.gif :
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karambola: 02 rugpjūčio 2006 - 08:28
QUOTE(Karambola @ 2006 07 04, 11:49)
O specialią keptuvę geriausiai pirkti užsienį. Vokietijoj toooookių vokų mačiau gerų...  thumbup.gif Pas mus Tefalio yra tefloninės ir Bergoff plieninės, bet tikro voko neesu mačius.

Tai va, gyvenu Vokietijoj, gavau dovanų tą tikrąjį voką - didžiulis kaip vežimo ratas, sunkus kaup biesas, iš azijatų parduotuvės. Nemoku su juo kariauti, buvau pas SM kulinarinėse bendroj daly užklaususi - gal netinkamoj vietoj, nes jokio atsakymo nesulaukiau. Išsiaiškinau vargais negalais, kad jį pirmiausia reikia aliejum prisotinti - prisotinau, OK. Dabar jei aš susigalvočiau ką gaminti ne aliejuje virdama, kaip su tuo "prisotinimu"? g.gif Man vėl svilti pradėjo. schmoll.gif O tarp kitko, čia pas mus aplinkui moteriškės naudoja elektrinius skardinius vokus, tokio kaip mano nė viena neturi, neturiu pas ką ir pasiklausti. Azijiečių parduotuvėj aiškino, kad galima ir paprastoj keptuvėj gaminti, tie platūs voko kraštai reikalingi patraukti šonan iškepus, kad neatauštų, gaminant sekančią porciją - na, buvo toks kaip ir reklaminis renginys. Aišku, jie savo maisto produktus pirkti reklamavo, tai nežinau kiek tikėti, kaip ten bebūtų, neperlabiausai aš ką ten išmokau.
Atsakyti
Kiek žinau iš patirties (mano močiutė taip darydavo), špižinių pkeptuvių plaut negalima. Mano močiutė keptuvės vidų išvalydavo, kol karštas, skurudėliu. Kai pirkau savo tefloninį voką, atidžiai perskaičiau priežiūros instrukciją. Tai netgi tefloną reikia kiekvieną kart išplovus ištepti aliejum, negalima sauso laikyt. Žodžiu, prisotinti reiks ir reiks.

O Vokietijoj net ne specializuotoj parduotuvėj tuos vokus mačiau, o papraščiausiame Kaufhofe. 50 eurų kainavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karambola: 02 rugpjūčio 2006 - 11:36
QUOTE(Karambola @ 2006 08 02, 10:34)
O Vokietijoj net ne specializuotoj parduotuvėj tuos vokus mačiau, o papraščiausiame Kaufhofe. 50 eurų kainavo.

Aišku, kad jų visur yra, liaudiškai sakant - perteklius š... drasko. Matai, man viena forumietė paaiškino, kad būna špižinių vokų, jau fabrike aliejum prisotintų, tai su jais mažiau peckionės, o tie kitaicki - ne, jie tik techniniu aliejum, kurį nuplauti reikia, išmozoti. Kad keptuvės plauti negalima, tai man mamos jau įkalta buvo, todėl aš taip ir klausinėjuos - toj knygelėj, kurią su voku gavau, receptai patiekalų tik virimui voke, na visokiausios sriubos, tai kaskart ją išvirus vėl pusvalandį smardint? doh.gif . Sriubą ar ir puode išvirti moku, tai ir stovi ta grožybė nenaudojama, dideliam sūnaus širdies skausmui - jis už savo santaupas man uždovanojo. Tu gal praktiško patyrimo turi, aš tai šiap virti pataikau, bet jau kinietiškai visai ne, kai ir kvaršinu galvą kam galėdama blush2.gif
Atsakyti
Žinai, kai pas mus niekur nėra schmoll.gif tai ir perteklius nedrasko... verysad.gif O kokioje temoje radai forumietę apie vokus išmanančią? Gal ne šitam forume? Mes čia prieš gerus metus bandėm tą temą gvildent, bet taip ir liko šauksmas tyruose... Amalia, geras tavo sūnus 4u.gif Turbūt, mėgsta rytietišką maistą, kad mamai tokias dovanas mamai dovanoja? mirksiukas.gif O praktiškų patyrimų šioje temoje gali rast. Taip kad viso klausk, jei galėsim, atsakysim. Tam ir yra forumas, kad galvas vienos kitoms kvaršintume 4u.gif Neesu šios srities profesionalė, bet laiks nuo laiko pasidomiu, nes laaaaaaaabai mėgstu valgyt gamint ax.gif
Atsakyti