Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(LEEja @ 2006 06 27, 15:21)
galit man va taip daryt  bash.gif  bet nesigauna trsaki plutele ir baigta, kai kepu mesos gabaliukus.
tesla darau is baltymu ir krakmolo - NE-TRAS-KI!!!

Visų pirma labai gerai įkaitinti aliejų, kad kiltų dūmelis, tada apkepti ir išimti ant popierinės servietėlės. Nemanau, kad virimo aliejuje laikas įtakotų traškumą, nes jei kepi didesnius gabalėlius žuvies ar mėsos, tai 1-2 min neužtenka.

O specialią keptuvę geriausiai pirkti užsienį. Vokietijoj toooookių vokų mačiau gerų... thumbup.gif Pas mus Tefalio yra tefloninės ir Bergoff plieninės, bet tikro voko neesu mačius.
Atsakyti
QUOTE(Kate25 @ 2004 07 27, 15:42)
As irgi dievinu kinieciu virtuve ir vis bandau pagaminti kazka panasaus i ju vistiena astriame saldziarugsciame padaze.
geriausiai pavykes ir panasiausias patiekalas:
supjaustai gabaliukais vistienos krutinele, pridedi prieskoniu ir isspaudi ant mesytes citrinos. palaikyti  15-30min, tada kiekviena vistienos gabaliuka pavolioti kukuruzu miltuose , kepti ant normalios ugnies. iskepa labai greitai, tada uzpilu Uncle Bens saldziarugscio padazo (su juo gaunsai zymiai skaniau nei su visais tais saldziarugsciais padazais, kurie pagaminti pomidoru padazo pagrindu). panasiai gaunasi. pabandykite.

Ar tikrai miltų? Man atrodo čia turėtų būti krakmolas g.gif
Atsakyti
Nebūtinai schmoll.gif Gali būti ir miltai. Bet dažniausiai krakmolas.
Nors ne kart jau esam čia pasisakę, man patiekalai su Uncle Ben ir kitais padažais visai ne kiniečių virtuvė. tai greitas maistas ir tiek ax.gif
Atsakyti
O gal galėtumėte pasidalinti sladžių kiniškų patiekalų receptais, pvz. kaip daroma ta tešla karamelėje, arba vaisiai? ax.gif
Atsakyti
Iš saldžių patiekalų esu bandžius tik obuolius karamelėje, receptą radau kažkurioje lietuviškoje knygoje. Bet nelabai kaip gavosi doh.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

O gal yra kinieciu sriubu megeju?
Gal zinote saldziarukste kinieciu sriubos recepta su vistiena ir grybais?(juodaisiais ir baltaisiais)Man idomu is ko skystimas darosi?

Dekinga 4u.gif
Atsakyti
Kažkur buvo tema kinietiškų sriubų g.gif , pasieškok, gal rasi dar 4u.gif Mes darom pagal receptą, gautą iš virėjo kiniečio: į vištienos sultinį įpili samtį acto, samtį cukraus ir šviežiai maltų pipirų nepamažini. Prieš tai pridedi į sriubą grybų išmirkytų, mėsytę paverdi, ar pomidorą, tada kiaušinį įleidi, ar kokių kalmarų... Pabaigoj prieš patiekiant pili tą cukrą, actą ir pipirus. Dar agurko, jei nori, įpjaustai.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 07 13, 12:13)
Iš saldžių patiekalų esu bandžius tik obuolius karamelėje, receptą radau kažkurioje lietuviškoje knygoje. Bet nelabai kaip gavosi doh.gif

O kaip tą karamelę pasidaryti?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 07 13, 12:48)
O kaip tą karamelę pasidaryti?

Niu, žinok, nepamenu dabar... Keik suprantu, receptų knygų neturi namie?

Paieškok per google. Va tokį radau:

Silky Apples Veg HT DP 40mins
Serves 4 Hot Vegetarian Chi Fruit Dessert Pudding Dairy Free China Asia Asian


Ingredients

3 Dessert Apples, peeled, cored and cut into wedges

2 Egg Whites

2 tbsp Plain Flour

2 tbsp Cornflour

Vegetable Oil for deep frying

1 tbsp Peanut Oil

100g/4oz Sugar

60ml/2fl.oz. Honey

90ml/3fl.oz Water



Instructions



1. In a large bowl, whisk the egg whites until frothy. Add the flour and cornflour and beat well to form a smooth batter.

2. Heat the deep fryer oil to 190C/375F. Dip the apple wedges into the batter, coat well and fry, a few at a time, until crisp and brown. Drain on kitchen paper and keep warm whilst you fry the remainder. Transfer all the cooked wedges to a lightly oiled serving platter in a single layer.

3. Place the remaining ingredients in a pan, bring to the boil then cook for 5-8 minutes, until golden. Remove from the heat immediately and carefully pour over apple wedges.

4. To serve - place a large bowl containing iced water in the centre of the table. Allow each diner to pick up an apple wedge with a fork and dip it into the ice water to harden the sugar. Be sure to warn your diners to be careful as the caramel is very hot.


Papildyta:
Caramel Bananas Veg HT Chinese DP 40mins



Serves 4 Hot Vegetarian Chi Dessert Pudding Dairy Free Eggless China Asia Asian



Ingredients:

50g/2oz Plain Flour

2 tbsp Cornflour

3/4 teasp Baking Powder

120ml/4fl.oz. Water

2 Bananas

Vegetable oil for frying

75g/3oz Granulated Sugar

90ml/3fl.oz. Warm Water

Salad Oil

2 teasp Sesame Seeds



Instructions



1. In a bowl, mix together the flour, cornflour and baking powder. Add the water and whisk until smooth.



2. Peel and cut the bananas into 1cm/1/2 inch thick diagonal slices.



3. Add the fruit to the batter and turn to coat evenly.



4. Pour enough oil into a deep saucepan to a depth of 5cm/2 inches and heat the batter and allow the excess batter drip off, then carefully lower the fruit into the oil and fry for 2-3 minutes until golden and crisp.



5. Generously oil a large flat serving platter with the salad oil and fill a serving bowl almost to the top with ice cubes then add enough water to cover the ice.



6. Place the sugar, warm water and a little salad oil in a large frying pan, heat until it starts to bubble. Continue to cook stirring from time to time with a wooden spoon, until the syrup turns a very pale golden colour (about 8 minutes). The mixture should be bubbling throughout the cooking time. Remove from the heat immediately as the caramel will continue to cook.



8. Drop the fruit into the syrup and rotate the pan to coat evenly. Remove each piece of fruit immediately using tongs or two metal spoons which have been AVOID TOUCHING IT WITH YOUR FINGERS . . . . or any other part of your body!



9. Serve immediately at the table, using oiled tongs or metal spoons, dip the fruit a piece at a time, in the iced water using a fork, which will harden the caramel and slightly cool the fruit.



Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 07 13, 13:39)
... actą ir pipirus. Dar agurko, jei nori, įpjaustai.

o kiek sultinio reikia, nes acto tai daugoka g.gif
Atsakyti
Tiksliai nepasakysiu, aš viską iš akies darau, samtis, turbūt, litrui. Samčiai irgi skirtingo dydžio biggrin.gif Čia skonio reikalas. Pirmą kartą kai dariau, pyliau po truputį actą ir cukrų ir vis ragavau.
Atsakyti
Turiu tų knygų daug, tik kad niekada nepastebėjau tokio recepto kaip karamelės ax.gif
Atsakyti