štai nuoroda ir pora receptukų:
http://www.sanitex.l...ontent_id=62425
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 07 27, 17:29) |
jeigu kalbant apie padaza, kuris buna prie traskios kiaulienos, jis daromas is : medaus (skysto arba reikia istirpinti) , citrinos sulciu, surios sojos, smulkiai pjaustyto cesnako, trupucio acto (slakelis vyno butu geriau ) Viska ismaistyti, |
taip taip, atrodo sitas, is tikruju, jis buna su kiauliena, ne su vistiena. Kokiom mazdaug proporcijom reikia visko imti? Ar bandyti is akies?
QUOTE (vija @ 2004 07 28, 08:03) | ||
taip taip, atrodo sitas, is tikruju, jis buna su kiauliena, ne su vistiena. Kokiom mazdaug proporcijom reikia visko imti? Ar bandyti is akies? |
as is akies darau, tik svarbu sojos is pradziu nepadauginti, nes gaunasi saldziasuris
Imesiu dar porą receptukų:
Šito padažo aš nedariau, bet reiks pabandyti
Saldžiarūgštis padažas prie vištienos, antienos
Reiks ½ stiklines acto, ½ stiklines cukraus, 1/3 stiklines ananasų sulčių iš skardines, ¼ stiklines ketčupo, pora lašų aštraus padažo (tabasco), 1 šaukštas kukurūzų krakmolo. Viskas išmaišoma pilama į keptuvę, reikia davesti iki virimo tada sumaišyti 1 šaukštą kukuruzų krakmolo su 1 šaukštų vandens ir įpilti, kad sutirštėtų. Įdėti supjaustytus ananasų gabaliukus.
O šita dariau
Ryžiai su krevetėm:
Reiks krevečių, aš perku virtas šaldytas, virtų ryžių, 1 svogunas, 10 pievagrybių, 1 saliero stiebas, sojų padažo, druskos, pipirų, 5 kiaušiniai.
Ipylam į keptuve aliejaus, sudedam svoguną smulkiai pjaustytą, grybus, salierą, irgi smulkiai pjaustyta, krevetes ir apkepam apie 3 min. Tada sudedame virtus ryžius, pilame sojų padažo, druskos, pipirų. Kiaušinius suplakam ir maišant supilam į ryžius. Dar apkepam pastoviai maišant kol iškeps kiaušiniai.
Labai skanu
Šito padažo aš nedariau, bet reiks pabandyti
Saldžiarūgštis padažas prie vištienos, antienos
Reiks ½ stiklines acto, ½ stiklines cukraus, 1/3 stiklines ananasų sulčių iš skardines, ¼ stiklines ketčupo, pora lašų aštraus padažo (tabasco), 1 šaukštas kukurūzų krakmolo. Viskas išmaišoma pilama į keptuvę, reikia davesti iki virimo tada sumaišyti 1 šaukštą kukuruzų krakmolo su 1 šaukštų vandens ir įpilti, kad sutirštėtų. Įdėti supjaustytus ananasų gabaliukus.
O šita dariau
Ryžiai su krevetėm:
Reiks krevečių, aš perku virtas šaldytas, virtų ryžių, 1 svogunas, 10 pievagrybių, 1 saliero stiebas, sojų padažo, druskos, pipirų, 5 kiaušiniai.
Ipylam į keptuve aliejaus, sudedam svoguną smulkiai pjaustytą, grybus, salierą, irgi smulkiai pjaustyta, krevetes ir apkepam apie 3 min. Tada sudedame virtus ryžius, pilame sojų padažo, druskos, pipirų. Kiaušinius suplakam ir maišant supilam į ryžius. Dar apkepam pastoviai maišant kol iškeps kiaušiniai.
Labai skanu
QUOTE (Elena @ 2004 07 28, 10:01) |
Saldžiarūgštis padažas prie vištienos, antienos Reiks ½ stiklines acto, ½ stiklines cukraus, 1/3 stiklines ananasų sulčių iš skardines, ¼ stiklines ketčupo, pora lašų aštraus padažo (tabasco), 1 šaukštas kukurūzų krakmolo. Viskas išmaišoma pilama į keptuvę, reikia davesti iki virimo tada sumaišyti 1 šaukštą kukuruzų krakmolo su 1 šaukštų vandens ir įpilti, kad sutirštėtų. Įdėti supjaustytus ananasų gabaliukus. |
Sita dariau, labai geras padazas, tik mano knygoj raso, kad jis prie kiaulienos
Tai visgi, kas padazo tirstintojas: kukuruzu miltai ar kukuruzu krakmolas ?
QUOTE (Makarska @ 2004 07 28, 11:11) |
Tai visgi, kas padazo tirstintojas: kukuruzu miltai ar kukuruzu krakmolas ? |
As visad perku ir naudoju KUKURUZU KRAKMOLA ir tirstinu juom viska - tiek kiniskus, tiek lietuviskus, tiek viska kitka, ka reikia sutirstinti. Jis labai gerai tirpsta saltam vandeny, niekad nesusoka i gumuliukus.
Perku Dr. Oetker.
Su padaziukais aisku, o dabar klausimas kame reikia apvolioti mesyte, kad gautusi ne traski, o tokia truputi su drebuciu, kaip vistienos gabaliukai saldziarugsciame? Esu isbandziusi ivairius paniravimo variantus, bet gaudavosi dazniausiai nei sis nei tas.
QUOTE (Makarska @ 2004 07 28, 11:26) |
Su padaziukais aisku, o dabar klausimas kame reikia apvolioti mesyte, kad gautusi ne traski, o tokia truputi su drebuciu, kaip vistienos gabaliukai saldziarugsciame? Esu isbandziusi ivairius paniravimo variantus, bet gaudavosi dazniausiai nei sis nei tas. |
as suplaku kiausiniu baltymu su krakmolu
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 07 28, 12:34) |
as suplaku kiausiniu baltymu su krakmolu |
Aha, as irgi taip esu dariusi - su krakmolu ir baltymais, bet man irgi nesigavo visiskai taip pat, kaip restoranuose. Beje kinu virtuveje manau naudojamas kukuruzu krakmolas. Apie miltus nesu nieko girdejus. Manau cia turima omenyje viena ir ta pati, tik isversta skirtingai.
Man atrodo didele dalis sekmes ruosiant kiniskus patiekalus yra ta keptuve, didelis karstis ir nuolatinis pakratymas, kad viskas greitai ir tolygiai butu termiskai apdorota. Juk ir jautiena pas juos iskepa neregetai greit. Su elektrine virykle sunku tokius triukus isgaut...