labai tema, susiradau čia, kaip ryžius su kiaušiniu gamint
anksčiau buvau bandžiusi būtent tokiu metodu gamint... Zepter puode, tai gavosi vientisas gumulas. ilgai nedrįsau paskui, nes maniau kad gal reikia ten kokių spec.indų ar tos ugnies atviros. o vakar pabandžiau paprastoj tefloninėj keptuvėj pakepint ryžius ir po to įplakt kiaušinį, gavosi
dar labai skanu ten įmaišyti smulkai supjaustytų pomidorų, bet nereikia kepti, kad jie visai suminkštėtų, o tik kad sušiltų, bet liktų tokie dar "žali" . ir krevečių galima įdėti. valgyti vieną arba naudoti kaip garnyrą. jakšto gatvėj kai dirbau ten kinų restorane labai mėgdavau abu tuos ryžių variantus.
[quote=Saga,2004 12 03, 09:57]
jau aesu rasiusi kazkur savo firmini patiekala, bet pasikartosiu cia ..........
taigi.......
reikes:
Vistienos file na kokie 400 ar 500 g, perku gabaliuka daug maz toki ir viskas
1 raudona paprika
indelis ananasu (mazesne skardine)
pora morku (didesniu)
sojos padazo pora saukstu
1 citrina
du kiausinio baltymai
2 saukstai krakmolo
galima deti svogunu laisku
Vakar gaminau buvo super. Bet man pasirode, kad mazoka saldumo, tai dar dejau cukraus truputeli i padaza.
Tik va nezinau ka dariau ne taip, nes vistiena gavosi kietoka ir tokia padziuvusi. Gal per smulkiai supjausciau arba per ilgai kepiau.
Betkuriuo atveju skonis NEREALUS.
jau aesu rasiusi kazkur savo firmini patiekala, bet pasikartosiu cia ..........
taigi.......
reikes:
Vistienos file na kokie 400 ar 500 g, perku gabaliuka daug maz toki ir viskas
1 raudona paprika
indelis ananasu (mazesne skardine)
pora morku (didesniu)
sojos padazo pora saukstu
1 citrina
du kiausinio baltymai
2 saukstai krakmolo
galima deti svogunu laisku
Vakar gaminau buvo super. Bet man pasirode, kad mazoka saldumo, tai dar dejau cukraus truputeli i padaza.
Tik va nezinau ka dariau ne taip, nes vistiena gavosi kietoka ir tokia padziuvusi. Gal per smulkiai supjausciau arba per ilgai kepiau.
Betkuriuo atveju skonis NEREALUS.
Manau, per ilgai kepei. As ta pati gaminau.. Liuks gavosi- pries tai rasiau....
Radau tik vieną receptą su sojos makaronais gal žinot kokių salotų su receptų su tai makaronais Būčiau didžiai dėkinga ir išvis-kiek laiko juos virt reikia Man sulimpa
Skyrelio atgaivinimui, vakar dariau, niam niam
500 g vištienos krutinelės (4 gabaliukai)
1 kriaušė
1 svogūnas
2 šaukštai smulkinto imbiero
60 g riešutu (graikinių arba migdolų)
Padažui reikia šauksto imbiero-žaliųjų citrinų marmelado, 125 ml vištienos sultinio ir žaliuju citrinų sulčių šaukšto. Kadangi tokio marmelado neradau, pirkau kažkokio imbierų-žaliųjų citrinų.
Svogūną supjaustyt į 8 dalis ir pakepinti su smulkintu imbieru šaukste aliejaus. Tada sudėti ir pakepti plonomis juostelėmis supjaustytą višitieną. Apkept, kol pakeis spalva. Išimt iš keptuvės. Tada pakepint juostelėmis supjaustytą kriaušę, sudėt vištieną, supilt padažą, truputį patroškint, apibarstyt smulkintais riešutais ir juodaisiai šviežiai maltais pipirais.
Skanaus:)
500 g vištienos krutinelės (4 gabaliukai)
1 kriaušė
1 svogūnas
2 šaukštai smulkinto imbiero
60 g riešutu (graikinių arba migdolų)
Padažui reikia šauksto imbiero-žaliųjų citrinų marmelado, 125 ml vištienos sultinio ir žaliuju citrinų sulčių šaukšto. Kadangi tokio marmelado neradau, pirkau kažkokio imbierų-žaliųjų citrinų.
Svogūną supjaustyt į 8 dalis ir pakepinti su smulkintu imbieru šaukste aliejaus. Tada sudėti ir pakepti plonomis juostelėmis supjaustytą višitieną. Apkept, kol pakeis spalva. Išimt iš keptuvės. Tada pakepint juostelėmis supjaustytą kriaušę, sudėt vištieną, supilt padažą, truputį patroškint, apibarstyt smulkintais riešutais ir juodaisiai šviežiai maltais pipirais.
Skanaus:)
Ir vėl vakarykštis patiekaliukas
500 g juostelėmis pjaustytos jautienos
500 g pievagrybių
Kelios skiltelės trinto česnako
šaukštas smulkinto imbiero
šaukštas čili padazo
šaukštas krakmolo
šaukštas vyno
du šaukštai sojos padažo
Šaukšte aliejaus pakepinti imbierą, česnaką ir čili padažą, sudėti jautieną ir apkepti kol pakeis spalvą. Padėti šiltai. Keptuvėje pakepinti pievagrybius, sudėti jautieną, supilti šaukste vyno ištirpintą krakmolą ir sojos padažą. Patroškinti, kol padažas sutirštės.
Beje, Vilniaus prekyba prekiauja ryžių vynu, butelio kaina 32 Lt.
500 g juostelėmis pjaustytos jautienos
500 g pievagrybių
Kelios skiltelės trinto česnako
šaukštas smulkinto imbiero
šaukštas čili padazo
šaukštas krakmolo
šaukštas vyno
du šaukštai sojos padažo
Šaukšte aliejaus pakepinti imbierą, česnaką ir čili padažą, sudėti jautieną ir apkepti kol pakeis spalvą. Padėti šiltai. Keptuvėje pakepinti pievagrybius, sudėti jautieną, supilti šaukste vyno ištirpintą krakmolą ir sojos padažą. Patroškinti, kol padažas sutirštės.
Beje, Vilniaus prekyba prekiauja ryžių vynu, butelio kaina 32 Lt.
o ką su sojos makaronais darot negi negaminat salotų taip noriu, o kokias daryt su jais, nežinau
Esu darius tokias salotas:
Sojų makaronai;
200 g neriebios kiaulienos;
4 kiaušiniai;
agurkas;
pora didelių morkų;
Pekino kopūstas.
Padažiukui:
2 šaukštai sojos padažo;
šaukštelis acto;
trinto česnalo pagal skonį.
Kiaušinius išplakti su šviežiai maltais juodaisias pipirais, galima šiek tiek pasūdyti (čia jau skonio reikalas). Iš jų iškepti lietinius. Juos suvynioti ir supjaustyti juostelėmis. Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, pakepinti mažame kiekyje aliejaus labai trumpai, kad neišsiskirtų sultys ir nesukietėtų. Tada padruskinti ir papipirinti. Agurką, morkas, Pekino kopūstą supjaustyti šiaudeliais.
Serviravimas. Imu didelę lėkštę ir į jos centrą dedu makaronus, ant jų viršaus supilu kiaulieną su išsiskyrusiu skysčiu, o aplinkui ratu išdelioju daržoves ir kiaušinį. Kiekvienas dedasi į savo lėkštę produktus ir užsipila padažiuku.
Papildyta:
Dar esu virus Tailandietišką sriubą su sojos makaronais, ir su jūros gerybėmis troškinus.
Sojų makaronai;
200 g neriebios kiaulienos;
4 kiaušiniai;
agurkas;
pora didelių morkų;
Pekino kopūstas.
Padažiukui:
2 šaukštai sojos padažo;
šaukštelis acto;
trinto česnalo pagal skonį.
Kiaušinius išplakti su šviežiai maltais juodaisias pipirais, galima šiek tiek pasūdyti (čia jau skonio reikalas). Iš jų iškepti lietinius. Juos suvynioti ir supjaustyti juostelėmis. Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, pakepinti mažame kiekyje aliejaus labai trumpai, kad neišsiskirtų sultys ir nesukietėtų. Tada padruskinti ir papipirinti. Agurką, morkas, Pekino kopūstą supjaustyti šiaudeliais.
Serviravimas. Imu didelę lėkštę ir į jos centrą dedu makaronus, ant jų viršaus supilu kiaulieną su išsiskyrusiu skysčiu, o aplinkui ratu išdelioju daržoves ir kiaušinį. Kiekvienas dedasi į savo lėkštę produktus ir užsipila padažiuku.
Papildyta:
Dar esu virus Tailandietišką sriubą su sojos makaronais, ir su jūros gerybėmis troškinus.
Sveikos seimininkes,
is manes seimininke nekokia Vyras vis klausia, negi negali ismokti kazkaip padaryti kinietisko kokio patiekalo, nes jis alpsta del kinieciu maisto Gal galite patarti kaip pasidaryti vistiena kaip vysnia, arba Gonbao, kai agurkas ir morka tokie kieti? Tik parasykite prasau smulkiai eiga ir produktus reikiamus.
Nuosirdus ACIU
is manes seimininke nekokia Vyras vis klausia, negi negali ismokti kazkaip padaryti kinietisko kokio patiekalo, nes jis alpsta del kinieciu maisto Gal galite patarti kaip pasidaryti vistiena kaip vysnia, arba Gonbao, kai agurkas ir morka tokie kieti? Tik parasykite prasau smulkiai eiga ir produktus reikiamus.
Nuosirdus ACIU
QUOTE(Audry @ 2006 03 07, 15:37)
Dariau ir aš pagal šį receptuką
Nors keletą pastebėjimų irgi turiu: ar nesuklysta recepte su krakmolo kiekiu? kai viską sudėjau, tas 100 g krakmolo man pasirodė labai jau daug. Vos išsimaišė...
Ir kitą kartą norėčiau truputį aštresnio padažiuko, ką patartumėt dėl aštrumo įdėti?
Nors keletą pastebėjimų irgi turiu: ar nesuklysta recepte su krakmolo kiekiu? kai viską sudėjau, tas 100 g krakmolo man pasirodė labai jau daug. Vos išsimaišė...
Ir kitą kartą norėčiau truputį aštresnio padažiuko, ką patartumėt dėl aštrumo įdėti?
O is kur gauti Natrio gliutamato?
Pas kinietį virėją arba vietoj jo naudok sultinį, vegetą, nes jų pagrindas yra natrio gliutomatas.
Karambola, gal zinai kaip pasidaryti vistiena kaip vysnia namuose?