Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Karambola @ 2005 09 21, 09:12)
Saldžiarūgštė kiauliena

400 g riebios ir liesos kiaulienos (be odos)
1 kiaušinis
česnakas (išspaustas)
1,5 g druskos
0,5 ml sezamo aliejaus
100 g krakmolo
50 ml tomuotų padažo (ketčupo)
5 ml spirito acto
10 ml kari aliejaus
10 ml vyno
75 g cukraus
1 g natrio gliutamato
750 ml augalinio aliejaus

Supjaustyti kiaulieną stotais gabaliukais, pamušti peilio geležtės bukąja puse, po to supjaustyti kubeliais.
Sudėti į indą mėsą, natrio gliutamato, kario aliejų, druską, kiaušinį, įpilt vyno, krakmolo ir išmaišyti taip, kad mėsos gabalėliai pilnai pasidengtų pasta.

Egoit, manau, kad mano vyras pagal šį receptą gamino. Jis nepamena doh.gif
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kai atsiras dūmelis, dėti gabalėlius kiaulienos. Kepti 3 minutes, ištraukti mėsą, nupilt nuo mėsos aliejų. Vėl įkaitint aliejų ir sudėt kiaulieną. Kepti 2 minutes. Išimti mėsą ant servetėlės. Į keptuvę sudėt česnaką, cukrų, tomuotų padažą, actą ir užvirti. Tada sudėti į padažą kiaulieną, kelis kartus pamaišyt, apšlakstyt sezamo aliejumi, dėti į lėkštę ir patiekti.


Dariau ir aš pagal šį receptuką thumbup.gif thumbup.gif
Nors keletą pastebėjimų irgi turiu: ar nesuklysta recepte su krakmolo kiekiu? kai viską sudėjau, tas 100 g krakmolo man pasirodė labai jau daug. Vos išsimaišė...
Ir kitą kartą norėčiau truputį aštresnio padažiuko, ką patartumėt dėl aštrumo įdėti?
Atsakyti
Audry, manau su krakmolu viskas normaliai, turi gi pasta gautis, kuria pasidengia mėsa. g.gif

Paaštrinimui aš dedū čili pipiriukų, gali čili pastos dėt. Egzotiškų maisto produktų skyreliuose gali rast įvairiausių.
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2006 03 07, 15:37)
Dariau ir aš pagal šį receptuką  thumbup.gif  thumbup.gif
Nors keletą pastebėjimų irgi turiu: ar nesuklysta recepte su krakmolo kiekiu? kai viską sudėjau, tas 100 g krakmolo man pasirodė labai jau daug. Vos išsimaišė...
Ir kitą kartą norėčiau truputį aštresnio padažiuko, ką patartumėt dėl aštrumo įdėti?


Su krakmolo kiekiu čia viskas gerai, nes kitaip juo normaliai nepasidengs mėsa.
Atsakyti
gal kas turite recepta kaijp reijkia pasigaminti Saldzia kinietiska vistiena? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Betelgeiz @ 2006 03 01, 17:24)
Gal ir ne i tema bet man kur prie japonisku patiekalu (tu sushiu) buna kazkokios marinuotos imbieru saknys tai siaubingai nepatinka. Nors jei "Pekino antyje" skanu ir ten su imbieru, tai gal kai ne marinuotos o keptos tai tas skonis ir nieko. Bandysiu tada ir jas pirkti  4u.gif


O aš visada galvojau, kad tos imbiero šaknys - kad skoniai nesimaišytų, na kaip uostant daug kvapų kavos pupelės. Pauostai - ir gali uostyt iš naujo - kvapai nesimaišo... g.gif


Tiesa...

Kiauliena su daržovėmis (receptą bendradarbė parsivežė iš Japonijos):

Kiaulieną supjaustyt smulkiai (juostelėmis arba kubeliais, bet plonai). Pašlakstyti sojos padažu, pabarstyti druska, palikti kokiai pusei valandos. Daržoves (tinka viskas, ką turit, pagal skonį, mes darėm su morkom, daigintais grūdais (labai daigintais laugh.gif), žaliais žirneliais) apkepti, į jas suberti mėsą (galima kepti atskirai, po to sumaišyti), viską dar pakepinti, įpilti šalto vandens, sumaišyto su krakmolu, viską maišant palaukti, kol sutirštės. Galima dar įpilti sojos padažo pagal skonį.
Skanu ir greita thumbup.gif

Japoniški blyneliai (vegetariškas patiekalas):
Supjaustom smulkiai daržoves (bet kokias, aš dedu kopūstų, morkų, porų, žalių svogūnų laiškų, paprikos), sumaišom tešlą (kiaušiniai + miltai + vanduo), dedam truputį druskos, prieskonių (pagal skonį, man patinka dėti bazilikų). Tešlos turi būti visai nedaug, tik tiek, kad "susiklijuotų" daržovės. Viską sumaišom ir kepam smile.gif
Labai greita thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted: 19 kovo 2006 - 23:01
Gal kas žinote, kaip pasigaminti žuvies skonio baklažanus (aštrius)? 4u.gif
Valgau tokius Algirdo g. "kiniečiuose" - labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(magnifica @ 2006 03 23, 13:53)
Gal kas žinote, kaip pasigaminti žuvies skonio baklažanus (aštrius)?  4u.gif
Valgau tokius Algirdo g. "kiniečiuose" - labai skanu  thumbup.gif


aha, man irgi jie ten nerealūs. cool.gif
kitur kažkaip jie visai neskanūs g.gif
matyt kažkokia virtuvės paslaptis yra wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doris: 23 kovo 2006 - 14:38
Labutis visoms kiniciu maisto gerbejoms:)

As irgi labai susidomejau sia virtuve ir noreciau pasiulyti man labai patikusi receptuka. Perskaiciau zurnale, ten mano didziai gerbiamas Cekuolis gamino, tipo recepta jis gavo taivane.

Kalmarai su darzovemis

ryziu (geriausia "Basmati")
saldytu isdarinetu kalmaru
zaliuju papriku
poru
imbiero saknies
cesnaku
alyvuogiu aliejaus
ivairiu maltu pipiru
Vidurzemio juros prieskoniniu zoleliu (santa maria, tikrai labai geras prieskonis)
keliu rusiu soju padazu (as naudojau vinos rusies)
chereso

Darzoves supjaustome (porus, paprikas ir cesnakus pjaustant juostelemis isteka maziau sulciu). Kalmara perpjauname, isvalome vidu, nuimame plevele, vidini pavirsiu supjaustome kvadrateliais (tada kepant graziai susiraito), nusausiname servetele (kad kepant nepradetu putoti).
I keptuve ipilame sauksta alyvuogiu aliejaus, tada puodeli ryziu ir du su puse puodelio vandens, kai mase uzverda, ugni padarome labai silpna ir uzdenge verdame 15 min. Nemaisome.
I keptuve (geriausia woka) ipilame aliejaus ir kai jis ikaista sudedame kalmarus. Maisydami kepame ant dideles ugnies pusantros minutes (jokiu budu ne ilgiau). Iskepusius kalmarus sudedame ant sietelio, kad nuvarvetu.
Isvalome keptuve, vel ipilame laseli aliejaus ir viena minute ant labai kaitrios ugnies kepame supjaustytas dazoves. Ipilame keliu rusiu soju padazu, iberiame prieskoniu, del kvapo sliukstelime siek tiek sezamu aliejaus ir chereso. Visa tai turi trukti ne ilgiau kaip 3 minutes. Paskui sudedame kalmarus, viska sumaisome, nukeliame nuo ugnies ir uzdenge trumpam paliekame.
Prie sio patiekalo labai tinka sausas baltas vynas.
Man ir mano draugui tikrai labai patiko thumbup.gif
Pasak kulinarijos plonybiu zinovo Cekuolio: kasdien gaminti taip rafinuotai, isieskotai neimanoma, nes procesas reikalauja daug demesio, bet megstancios kinu virtuve tikrai pabandykit ir manau nenusivilsit biggrin.gif
Daug prirasiau, bet is tikruju nera sudetinga, neigudusiem kiek ilgai uztrukti gali:)

Papildyta:
dar pamirsau parasyti apie ta ryziu vyna. Toks tikrai yra, kazkada teko pabuvoti kinietisko maisto vakarelyje, ten mus tokiu vaisino. Skonisk kaip vyno, tik truputi kitoks, ryzius primena, svelnus.

ir dar norejau paklausti, kur ieskoti chereso? nes iki siol tekdavo apsieiti be jo, nes neradau blush2.gif
Papildyta:
na kad jau prisedau, tai dar parasysiu:)

Neseniai gaminau Kepta jautiena su mango vaisiais

340 g. jautienos file gabalas, supjaustytas plonais griezineliais
2 saukstai alyvu aliejaus (as dejau alyvuogiu)
3 sugrustos cesnako skilteles
puse saukstelio cili tyres
1 saukstas alyvu aliejaus papildomai
1 raudonas ankstinis pipiras supjaustytas plonomis juostelemis
8 laiskiniai svogunai supjaustyti 3 cm gabaliukais
1 saukstas soju padazo
1 saukstas chereso
1 saukstas rudojo cukraus
pusantro puodelio konservuotu mango vaisiu, nuvarvintu ir supjaustytu juostelemis (nusipirkau maximoj nukainuotu uz 1.70)
1 saukstas sukapotos sviezios kalendros (sviezios taip pat neradau, tai dejau dziovinta)

Sudekite jautiena, alyvu alieju, cesnaka ir cili tyre i dubeni, gerai ismaisykite ir marinuokite 10 min.)
Ikaitinkite papildoma aliejaus kieki kinu keptuveje ant stiprios ugnies. Sudekite jautiena ir kepkite vis pamaisydami 3 min. Imaisykite ankstini pipira, laiskinius svogunus, soju padaza, cheresa ir ke[kite dar minute.
Atsargiai imaisykite mango vaisiu, kad jo nesumaigytumete. Sudekite kalendra ir patiekite.
Laaabai skanu thumbup.gif
Papildyta:
oi pamirsau, cukru pilu kartu su pipirais svogunais, padazais
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2006 03 01, 15:57)
филе цыпленка с арахисом


Vakar išbandžiau Karambolos receptą - visa šeimyna valgėm ir pirštus laižėm thumbup.gif thumbup.gif Vyras pasakė, kad šitą patiekalą jau ir svečiams ant stalo negėda padėti biggrin.gif Aš jį šiek tiek modifikavau - neturėjau čili pipirų, tai įbėriau šiek tiek maltų, vietoj sojos padažo naudojau austrių padažą, nedėjau ryžių vyno, imbiero dėjau marinuoto ir dar nuo savęs įdėjau morkų blush2.gif Ir kepiau paprastame aliejuje...

Tik vat turiu kelis klausimus. Kur rasti ryžių vyno? unsure.gif Kokį naudojat tirštą sojų padažą? Ar jaučiasi skirtumas, jei kepimui naudoji žemės riešutų aliejų? Ar tikrai visą mėsą vienu kartu kepti vok'e?
Atsakyti
Sveikutes,gal kas ragavot kinietiskoje virtuveje keptus bananus tesloje ir prie ju dedasi vaniliniai ledai.Butu idomu suzinoti kaip juos daryti nes labai skanu.
Atsakyti
gera tema būtų kinietiški saldumynai:)
Atsakyti
Cia taibent... Perskaiciau viska nuo pradziu. Daug cia priraset... Bandysiu visus receptus dabar nuo pradziu...
Atsakyti