QUOTE(Karambola @ 2005 09 21, 09:12)
Saldžiarūgštė kiauliena
400 g riebios ir liesos kiaulienos (be odos)
1 kiaušinis
česnakas (išspaustas)
1,5 g druskos
0,5 ml sezamo aliejaus
100 g krakmolo
50 ml tomuotų padažo (ketčupo)
5 ml spirito acto
10 ml kari aliejaus
10 ml vyno
75 g cukraus
1 g natrio gliutamato
750 ml augalinio aliejaus
Supjaustyti kiaulieną stotais gabaliukais, pamušti peilio geležtės bukąja puse, po to supjaustyti kubeliais.
Sudėti į indą mėsą, natrio gliutamato, kario aliejų, druską, kiaušinį, įpilt vyno, krakmolo ir išmaišyti taip, kad mėsos gabalėliai pilnai pasidengtų pasta.
Egoit, manau, kad mano vyras pagal šį receptą gamino. Jis nepamena
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kai atsiras dūmelis, dėti gabalėlius kiaulienos. Kepti 3 minutes, ištraukti mėsą, nupilt nuo mėsos aliejų. Vėl įkaitint aliejų ir sudėt kiaulieną. Kepti 2 minutes. Išimti mėsą ant servetėlės. Į keptuvę sudėt česnaką, cukrų, tomuotų padažą, actą ir užvirti. Tada sudėti į padažą kiaulieną, kelis kartus pamaišyt, apšlakstyt sezamo aliejumi, dėti į lėkštę ir patiekti.
400 g riebios ir liesos kiaulienos (be odos)
1 kiaušinis
česnakas (išspaustas)
1,5 g druskos
0,5 ml sezamo aliejaus
100 g krakmolo
50 ml tomuotų padažo (ketčupo)
5 ml spirito acto
10 ml kari aliejaus
10 ml vyno
75 g cukraus
1 g natrio gliutamato
750 ml augalinio aliejaus
Supjaustyti kiaulieną stotais gabaliukais, pamušti peilio geležtės bukąja puse, po to supjaustyti kubeliais.
Sudėti į indą mėsą, natrio gliutamato, kario aliejų, druską, kiaušinį, įpilt vyno, krakmolo ir išmaišyti taip, kad mėsos gabalėliai pilnai pasidengtų pasta.
Egoit, manau, kad mano vyras pagal šį receptą gamino. Jis nepamena
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kai atsiras dūmelis, dėti gabalėlius kiaulienos. Kepti 3 minutes, ištraukti mėsą, nupilt nuo mėsos aliejų. Vėl įkaitint aliejų ir sudėt kiaulieną. Kepti 2 minutes. Išimti mėsą ant servetėlės. Į keptuvę sudėt česnaką, cukrų, tomuotų padažą, actą ir užvirti. Tada sudėti į padažą kiaulieną, kelis kartus pamaišyt, apšlakstyt sezamo aliejumi, dėti į lėkštę ir patiekti.
Dariau ir aš pagal šį receptuką
Nors keletą pastebėjimų irgi turiu: ar nesuklysta recepte su krakmolo kiekiu? kai viską sudėjau, tas 100 g krakmolo man pasirodė labai jau daug. Vos išsimaišė...
Ir kitą kartą norėčiau truputį aštresnio padažiuko, ką patartumėt dėl aštrumo įdėti?