Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Kozete @ 2005 12 19, 16:03)
O gal kas žinote kaip pasigaminti saldžiarūgštį padažą ant apkeptų daržovių?


As jau esu raasiusi ir ne karta, bet dar pasikartosiu blush2.gif ....
ananasu sultys (dedu is kompoto ta mazesne skardine sulciu)
vienos citrinos sultys
1 saukstas sojos
1,5 sauksto krakmolo

viska sumaisome ir dedame ant karstos vistienos su darzovemis ir kelias min pakaitiname maisant ..... man tai labai skanu wink.gif
Atsakyti
[quote=Vita333,2005 11 26, 15:40]
SALDŽIARŪGŠTĖ VIŠTIENA
-
- FELIX Sweet&sour padažas (kiniškas saldžiarūgštis padažas su ananasais, 310g, perku IKI aba Maxim

man tai tokiu padazu naudojimas anaiptol kinija nekvepia schmoll.gif jei jau gaminti kinietiskai tai paciai tai saldziarugsti sumeistraut o uzpilt ketcupo tai gaunas kazkoks maximinis variantas
Atsakyti
[quote=Varvara,2005 12 19, 16:24]
[quote=Vita333,2005 11 26, 15:40]
SALDŽIARŪGŠTĖ VIŠTIENA
-
- FELIX Sweet&sour padažas (kiniškas saldžiarūgštis padažas su ananasais, 310g, perku IKI aba Maxim

man tai tokiu padazu naudojimas anaiptol kinija nekvepia schmoll.gif jei jau gaminti kinietiskai tai paciai tai saldziarugsti sumeistraut o uzpilt ketcupo tai gaunas kazkoks maximinis variantas
[/quote]

Mielos mamytės, na nesiūlau aš to padažo ir nereklamuoju, tačiau nemokėdama pasigaminti, naudoju šitą. Labai ačiū toms, kurios pasidalino receptuku, kaip jį pasigaminti namie, dabar bandysiu pasigaminti ir pati. 4u.gif
Atsakyti
Oij mamytes, liuks receptuku radau cia thumbup.gif Nekantrauju kada galesiu isbandyti savo kulinarinius sugebejimus kinietiskai drinks_cheers.gif
Atsakyti
nerealus receptas:
http://www.bbc.co.uk...cke_74826.shtml
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2004 12 19, 00:21)

Gal kas nors zinote patiekala su soju pupeliu makaronais? megalol.gif


Aš iš sojos pupelių makaronų gaminu tokį troškinį: thumbup.gif

imu paukštienos filė, supjaustau kubeliais, tada paimu vieną didelę morką ir ją supjaustau griežinėlias, taip pat supjaustau pusžiedžiais nedidelį svogūną. Vištieną apkepinu, įdedu morkas ir svogūną, apkepinu, įspaudžiu česnako (pagal skonį), įberių visą pakelį prieskonių (pvz.: TEX-MEX Fajita, Indian Curry ar kitų pagal skonį) sumaišau ir įdedu jau paruoštų sojos pupelių makaronų. Be to dar įpilu į troškinį skysčio iš makaronų, nes šie makaronai labai sugeria vandenį. Vienu žodžiu troškinys turi turėti pakankamai skysčio.
Kaip virti makaronus dažniausiai būna parašyta ant pakelio, bet šiam troškiniui aš makaronus tiesiog įdedu į verdantį vandenį, įpilu sojos padažo ir brinkinu apie 10min.
LAaaabai skanu, vyras liko patenkintas tongue.gif
Atsakyti
Sichuan teko kelis kart valgyti "Šilkinius bananus" - banano gabalėliai apkepinti ir apšlakstyti gausiai karamele. Gal kuri jau bandėte namie ir galit pasidalinti gamybos subtilybėmis? smile.gif

Kažkuri iš jūsų rašėt, kad kiniečiai viską tik juostelėmis pjausto. Ten, kur dažnai pietauju - agurkas, morkos būna gan stambiais kvadratėliais susmulkinti. Nelabai tikisi, kad virėjas kinas sulietuvėjo biggrin.gif, gal tiesiog kinų virtuvė, kaip ir kitų tautų virtuvė yra skirstoma regionais ir Sichuane smulkina kvadratiniais gabalėliais. wink.gif

Dar domintų karštų daržovių "Mooshu" receptėlis - kiekvieną kartą valgant susikaupiam tik ant skonio ir kokie ingredientai grįžus namo niekaip neprisimenu blush2.gif .
Atsakyti
Vakar pagaminau kiauliena saldziarugsciai. Nu, zinokit, pati nustebau savo kulinariniais sugebejimasi smile.gif Laaaaabai skanu buvo. Aciu, mamytes uz receptuka thumbup.gif
Atsakyti
Čia Hobo nurodyto recepto vertimas (atiprašau dėl klaidų ir netikslumų):

Penkių skonių mango viščiukas
Produktai:
1 didelis mango
6 vidutinės saldžios marinuotos paprikos, manau, kad ir žalia tix (bent taip aš suprtau, nes Peppadew yra American Product Line)
3 šaukštai mango salotų (kiek suprantu konservuotų)
100g graikų jogurto
2 šaukštai kinų penkių prieskonių mišinio
2 šaukštai miltų
pusės citrinos sulčių
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
4 viščiukų krūtinėlės, be odos ir kaulų
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas medaus
Garnyrui
plonai suplaustytos 2 paprikos
susmulkintos šviežios petražolės

Paruošimas
1. Perpjauti mangą išilgai per pusę, iš abiejų kauliuko pusių. Nulupti ir supjaustyti didokais gabalais.
2. Sudėkite pusę mango gabalėlių į smulkintuvą, pasilikdami taisyklingiau supjaustytus gabaliukus. Pridėkite papriką, mango salotas, jogurtą, penkių prieskonių mišinį, miltus ir citrinos sultis, susmulkinkite iki vienalytės masės. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Supjaustykite viščiuką pieštuko storio juostelėmis ir pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Įkaitinkite didelę be rankenos keptuvę ant didelės ugnies. Įpilkite aliejų, sudėkite vištieną, paskleiskite po keptuvę ir supilkite medų.
5. Pakepkite 2-3 min ant kaitrios ugnies, kol parus ir apkeps (jei naudojate mažą keptuvę, viščiuką kepkie per du kartus).
6. Supilkite mango padažą į keptuvę ir maišykite kol padažas sutirštės. Sudėkite atidėtus mango gabalėlius.
7. Paragaukite, jei reikia paskaninkite ir sudėkite į lekštę, sudėkite papriką, petražoles.
8. Patiekite su virtais ryžiais.

Šiandien vakare pabandysiu pagamint.
Atsakyti
Hobo, o pati bandei tą recepčiuką? g.gif Na, man vakar ne tai kad neskaniai, bet šlykščiai gavosi verysad.gif Viska isverčiau į unitazą doh.gif
Atsakyti
nenustebau... man tas receptas labai keistokas pasirode...
Atsakyti
Na, man taip nepasirodė, gal gaminant iš originalių produktų, kurie nurodyti recepte, gautųsi normaliai. Peppadew pipirai ir tos mango salotos, graikų jogurto g.gif
Atsakyti