Marinuotos Sičuano daržovės
1 ropė
2 vidutinės morkos
500 g Pekino kopūsto
4 džiovinti čili pipirai
2 arbatiniai šaukšteliai sveikų Sičuano pipirų (galima pakeisti juodais pipirais araba juodų ir kvepiančių mišiniu)
3 arbatiniai šaukšteliai druskos
2 1/2 puodelio verdančio vandens
2 valgomieji šaukštai vyno
1 5 cm cinamono lazdelė
3 griežinėliai imbiero
Supjaustyti ropę ir morkas stambiais gabalais. Nelupti. Suplėšyti Pekino kopūsto lapus gabaliukais. Smulkiai sukapoti pipirus.
Supilti pipirus ir druską ant marinavimo indo dugno. Supilti verdantį vandenį, maišyti kol ištirps druska. Atvėsinti.
Supilti vyną. Sudėti cinamono lazdelę, imbierą ir daržoves. Uždengti ir laikyti mažiausiai 2 dienas iki naudojimo.
QUOTE(Karambola @ 2005 09 21, 09:12)
Saldžiarūgštė kiauliena
400 g riebios ir liesos kiaulienos (be odos)
1 kiaušinis
česnakas (išspaustas)
1,5 g druskos
0,5 ml sezamo aliejaus
100 g krakmolo
50 ml tomuotų padažo (ketčupo)
5 ml spirito acto
10 ml kari aliejaus
10 ml vyno
75 g cukraus
1 g natrio gliutamato
750 ml augalinio aliejaus
400 g riebios ir liesos kiaulienos (be odos)
1 kiaušinis
česnakas (išspaustas)
1,5 g druskos
0,5 ml sezamo aliejaus
100 g krakmolo
50 ml tomuotų padažo (ketčupo)
5 ml spirito acto
10 ml kari aliejaus
10 ml vyno
75 g cukraus
1 g natrio gliutamato
750 ml augalinio aliejaus
Dariau vakar pagal šitą receptą, tik neįdėjau sezamo, kario aliejaus, vyno ir natrio gliutamato (kur jo ieškoti ir kam jis dedamas?), gavosi tiesiog fantastiškai, lygiai taip pat kaip kiniečiuose.
Labai ačiū už tokį puikų receptėlį.
Persivalgiau taip, kad vos pasikėliau.
Natrio gliutamato pas mus parduotuvėse nėra. Jį galima pakeist vegeta (natrio gliutamatas sudėtinė dalis) arba sultinio kubeliais. Pasižiūrėkit, sudėtyje turėtų būt. Šiaip na gliutamatas sustiprina skonį. Jis vadinamas kinietiška druska.
QUOTE(Karambola @ 2005 09 22, 12:51)
Jau rašiau, kad esu virus. Į sultinį dėjau samtį cukraus, samtį acto, sojos padažo, maltų juodųjų pipirų, pjaustytus apvirtų kalmarų žiedus ir, berods, pomidorus, pjaustytus be odos. Nepamanu tiksliai dėl pomidorų. Pavirt kelias minutes.
Ačiū labai už receptą vakar viriau,tai vyras dvi lėkštes sulapnojo ;)ir aš taip pat
Labai prašom Džiaugiuosi, kad galėjau padėt
Beje, dirbančiosios ir ne tik, su penktadieniu
Naujų receptų išbandymo savaitgalis artėja
Beje, dirbančiosios ir ne tik, su penktadieniu
Naujų receptų išbandymo savaitgalis artėja
kinietiško maisto gerbėjei
gal apšviestumėte mane kaip pasigaminti tų ryžių su daržovėmis, vieną kartą valgiau kiniečiuose, niam kaip skanu buvo, ten kiaušinis įeina dar kažkas , nepamenu jau
ačiū iš anksto
aš tai aną dieną bandžiau pasigaminti tuos baklažanus kinietiškai , nes irgi mėgstu kiniečių maistą, na galvoju prasisuksiu papigiai, pasigaminsiu namuose
jaučiu už tokį kinietiško maisto išniekinimą, man koks kinietis būtų galvą nukirtęs , viską ištrenkiau lauk, net vyrui nedaviau paragauti
gal padažiukas ir nieko gavosi, ale tie baklažanai kaip išvirė aliejuje dar buvo nieko, bet kaip juos apkepiau padažiukyje tai gavosi toki slidūs ir traškumo nebeliko be be be
na man toli iki jūsų sugebėjimų, taip, kad aš sau ramiai gaminsiuosi ryžiukus ir man užteks
gal apšviestumėte mane kaip pasigaminti tų ryžių su daržovėmis, vieną kartą valgiau kiniečiuose, niam kaip skanu buvo, ten kiaušinis įeina dar kažkas , nepamenu jau
ačiū iš anksto
aš tai aną dieną bandžiau pasigaminti tuos baklažanus kinietiškai , nes irgi mėgstu kiniečių maistą, na galvoju prasisuksiu papigiai, pasigaminsiu namuose
jaučiu už tokį kinietiško maisto išniekinimą, man koks kinietis būtų galvą nukirtęs , viską ištrenkiau lauk, net vyrui nedaviau paragauti
gal padažiukas ir nieko gavosi, ale tie baklažanai kaip išvirė aliejuje dar buvo nieko, bet kaip juos apkepiau padažiukyje tai gavosi toki slidūs ir traškumo nebeliko be be be
na man toli iki jūsų sugebėjimų, taip, kad aš sau ramiai gaminsiuosi ryžiukus ir man užteks
Vilmuke,
Aš ryžius darau taip:
Kol verda ryžiai, keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinu daržoves (susmulkintą česnaką, morką, šaldytus žirnelius, papriką, svogūnų laiškus... žodžiu, ką turiu ), atskirai keptuvėje pakepu išplaktą kiaušinį be riebalų. Tada verčiu į voką (ar kokią dielę keptuvę) ryžius, daržoves, kiaušinius ir dar šiek tiek apkepu. Galima tokiu būdu daryti ryžius su krevetėmis ar papraščiausiomis krabų lazdelėmis. Niu čia nieko kitaisko, bet čia Lietuva
Aš ryžius darau taip:
Kol verda ryžiai, keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinu daržoves (susmulkintą česnaką, morką, šaldytus žirnelius, papriką, svogūnų laiškus... žodžiu, ką turiu ), atskirai keptuvėje pakepu išplaktą kiaušinį be riebalų. Tada verčiu į voką (ar kokią dielę keptuvę) ryžius, daržoves, kiaušinius ir dar šiek tiek apkepu. Galima tokiu būdu daryti ryžius su krevetėmis ar papraščiausiomis krabų lazdelėmis. Niu čia nieko kitaisko, bet čia Lietuva
Radau Ievos zurnalo priede Ievos Namai recepta. Tik perskaicius pagalvojau - apgavo , kazko nedasake. Labai jau paprastas pasirode ir is visu prieskoniu tik druska ir cukrus. Bet buvo labai skanu, o gaminti labai paprasta.
Apkepti siaudeliais pjaustyta vistiena aliejuje, sudeti siaudeliais pjaustyta paprika, morkas, bambuko daigus, kinietiskus grybus (neatsimenu pavadinimo - juodus dziovintus). Dar patroskinti ir gale paskaninti druska ir cukrum. Kiekio parasyta nebuvo, tai as truputi persudziau. Tai manau druskos visai nedaug deti, o cukru pagal skoni. Galima gale paskaninti soja.
As ka dar padariau, ko nerase, tai isemiau vistiena is riebalu ir troskinau su darzovemis jau naujuose. Tai visada pasiteisina. Neprisigeria troskinys perkaitintu riebalu.
Pagrindini subtilu skoni manau dave bambuko daigai
Apkepti siaudeliais pjaustyta vistiena aliejuje, sudeti siaudeliais pjaustyta paprika, morkas, bambuko daigus, kinietiskus grybus (neatsimenu pavadinimo - juodus dziovintus). Dar patroskinti ir gale paskaninti druska ir cukrum. Kiekio parasyta nebuvo, tai as truputi persudziau. Tai manau druskos visai nedaug deti, o cukru pagal skoni. Galima gale paskaninti soja.
As ka dar padariau, ko nerase, tai isemiau vistiena is riebalu ir troskinau su darzovemis jau naujuose. Tai visada pasiteisina. Neprisigeria troskinys perkaitintu riebalu.
Pagrindini subtilu skoni manau dave bambuko daigai
QUOTE(Egoist @ 2005 11 10, 11:50)
Apkepti siaudeliais pjaustyta vistiena aliejuje, sudeti siaudeliais pjaustyta paprika, morkas, bambuko daigus, kinietiskus grybus (neatsimenu pavadinimo - juodus dziovintus). Dar patroskinti ir gale paskaninti druska ir cukrum.
O Tu tuos grybus ismirkei, ar taip dziovintus ir dejai?
QUOTE(Amalia @ 2005 11 10, 16:33)
O Tu tuos grybus ismirkei, ar taip dziovintus ir dejai?
Ismirkiau. Nors recepte nieko nerase, bet manau, per tas 5 min kol kepe, jie tikrai nebutu suminksteja. Svarbu neperkepti!!!! Nieko baisiau nera, kai morkos pradeda troskintis.... vakar perkepiau - zinau
Vakar stoties IKI pirau Wok'a. Bet nerealu: keptuve ir komplekte 4 dubenėliai kinietiškai sriubai ar ryžiams ir tiek pat kinietiškų keramikinių šaukštelių kainavo 24 LT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!