Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

QUOTE(Egoist @ 2005 09 21, 15:55)
P.S. Ar tuos receptus pati bandei visus?


Egoist, labai prašom 4u.gif Kad tik mačyt, kaip dzūkai sako tongue.gif

Pati esu išbandžius tik karpį. Vyras daręs saldžiarūgštę liaukieną. Visus kitus receptus surinkau, ieškodama to saldaus padažiuko, kurį bandai pagaminti 4u.gif Aš taip pat žadu ką nors nauja savaitgalį išbandyt, labai viliojantis man rodos receptas Keptuvėje iškeptas viščiukas su glajumi. ax.gif

Ieva-Pieva, ačiū už nuorodą 4u.gif Vat gal reix pasirinkt savaitgaliui idėjų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 09 21, 16:21)
kur valgei?
tai, kad valgei kinų restorane, nereiškia, kad maistas gamintas pagal kinišką receptą  mirksiukas.gif labai jau sueuropietintas jis pas mus  sad.gif
vyšnia turi būti ruda/tamsiai raudona.
mano receptas iš kiniško maisto knygos  mirksiukas.gif



Valgiau Mindaugo gatveje. Mazame kabakelyje, neatsimenu pavadinimo. O tu Pieva Vilniete? Pilnai sutinku, kad adaptuotas lietuviskam skoniui, bet kadangi Kinijoj nebuvau, tai ir nera su kuo lyginti mirksiukas.gif
Atsakyti
o ne Algirdo? unsure.gif
maitinaisi mano gimtajam rajone cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 09 22, 09:07)
o ne Algirdo?  unsure.gif
maitinaisi mano gimtajam rajone  cool.gif



Dvipusio judejimo kuri? Algirdo ar Mindaugo? pastoviai painioju smile.gif Jei dvipusio - Algirdo, tai Algirdo valgiau smile.gif. Mes i ja daznai uzeinam saldziarugstes kiausinio sriubos. Anksciau megiama buvo Kinu roze, bet ten pasikeite virejai ir suprastejo labai (sprendziam pagal ta pacia sriuba smile.gif )
Atsakyti
Egoist, jei valgei Pekino antyje ax.gif , tai čia mūsų mylimiausias kabokėlis wub.gif Man bent pati priimtiniausia virtuvė. Nors neesu buvusi Kinijoj, bet kox nors Čili kaimas, tai tikrai nuo kiniečių, man rodos, nutolęs biggrin.gif

Turiu draugę, kuri labai daug keliauja po visą apskirtąjį mūsų pasaulį. Ji dievina rytietišką virtuvę, todėl išbando šį maistą kiekvienoj šalį. Ji sako, kad japoniška virtuvė visame pasaulyje yra vienoda, o kiniečių yra adaptuota prie šalies, kurioje įsikūręs restoranas.
Atsakyti
kad valgei Algirdo g., tai faktas smile.gif
o šiaip šitoj gatvėj gal trys kinų restoranai yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2005 09 22, 12:49)
TAI GAL TURI KALMARŲ SRIUBOS RECEPTĄ blush2.gif  ax.gif BUČIAU LABAI DĖKINGA

Jau rašiau, kad esu virus. Į sultinį dėjau samtį cukraus, samtį acto, sojos padažo, maltų juodųjų pipirų, pjaustytus apvirtų kalmarų žiedus ir, berods, pomidorus, pjaustytus be odos. Nepamanu tiksliai dėl pomidorų. Pavirt kelias minutes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karambola: 22 rugsėjo 2005 - 12:54
QUOTE(Karambola @ 2005 09 22, 11:13)
Egoist, jei valgei Pekino antyje ax.gif , tai čia mūsų mylimiausias kabokėlis wub.gif Man bent pati priimtiniausia virtuvė. Nors neesu buvusi Kinijoj, bet kox nors Čili kaimas, tai tikrai nuo kiniečių, man rodos, nutolęs biggrin.gif

Turiu draugę, kuri labai daug keliauja po visą apskirtąjį mūsų pasaulį. Ji dievina rytietišką virtuvę, todėl išbando šį maistą kiekvienoj šalį. Ji sako, kad japoniška virtuvė visame pasaulyje yra vienoda, o kiniečių yra adaptuota prie šalies, kurioje įsikūręs restoranas.



Ne. Pekino antis kitam gatves gale. As valgiau beveik prie sankryzos su Naugarduko gatve. Bet kiek zinau tie kabakai tiems patiems savininkams priklauso. Beje kinieciams.
Jo man Cili Kinija irgi ne tai kas turetu buti. Jau nekalbant apie porciju dydi ir kainas smile.gif
Atsakyti
Tam pačiam kiniečiui (jį Lydžiūnu pravardžuoja, nžn, matyt, panaši pavardė) priklauso kabokas prie CUP ir Savanorių pr Pekino svetainė (ar kažkaip panašiai skamba). Kai pasakei, kad ten sriubą valgai, taip ir pagalvojau. To kaboko virėjas, girdėjau, gerai sriubas verda. Jei dar tas pats dirba 4u.gif Nors mano žinios jau gali būti gerokai pasenę blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 09 21, 13:05)
Saldžiarūgštis karpis “Juodoji chrizantema“

300 g juodojo kario filė su oda (galima pakeisti veidrodinio karpio filė), o aš naudojau karpį paprastąjį biggrin.gif
6 g druskos
15 ml acto
100 ml pomidorų padažo (ketčupo)
150 g cukraus
]75 g krakmolo
40 ml ištirpinto vandenyje krakmolo
75 ml sultinio
10 ml sezamo aliejaus
1,5 kg kiaulienos taukų (aš naudoju aliejų)
10 ml vyno
5 g česnako

File padėti ant lentelės žemyn oda ir supjaustyti įstrižai, nepažeidžiant odos. Turi gautis 10 įpjovų. Kiekvieną įpjautą gabaliuką supjaustom ir užpilam vyno, druskos ir krakmolo mišiniu. Indelyje sumaišyti actą, cukrų, pomidorų padažą, sultinį ir krakmolo tirpalą.
Įkaitinti riebalus beveik iki virimo ir dėti žuvį oda žemyn. Kepti iki rudos spalvos, tada išimti ant lėkštės.
Išpilti beveik visus riebalus iš keptuvės. Likusiose riebaluose (apie 25 ml) apkepti česnaką. Įpilti prieskonių mišinį ir sezamo aliejų. Išpilti ant žuvies ir patiekti.

Sudėtingiausia man buvo supjaustyti karpio file. Gavosi gal iš trečio karto, kol suvokiau kaip pjaustyt reikia. Bet aprašyt nemoku sad.gif Jeigu lankotės kinietiškuose restoranuose, užsisakykit ir atidžiai ištyrinėkit, kaip voveraitė supjaustyta. Man tik tokiu būdu pavyko doh.gif

kame kepi keptuvėje?ar gerai paskrunda?vieną kartą bandžiau kažką panašaus,bet man tai neapskrudo nors tuka g.gif wacko.gif
Atsakyti
Jo, gilioj keptuvėj. Kepu 8-10 minučių, tada apskrunda.
Atsakyti
Kažkuri klausėt apie Sičuano daržoves. Štai ką aptikau, klaidžiodama po Ievos-Pievos nurodytą tinklapiuką:

Szechuan Pickled Vegetables

Spicy pickled vegetables are used frequently in Szechuan cooking.
INGREDIENTS:
• 1 turnip
• 2 medium carrots
• 1/2 pound Napa cabbage
• 4 dried chili peppers
• 2 teaspoons whole Szechuan peppercorn
• 3 tablespoons salt
• 2 1/2 cups boiling water
• 2 tablespoons wine
• 1 2-inch cinnamon stick
• 3 slices ginger
PREPARATION:
Cut the turnip and carrots into chunks. Do not peel. Tear the Napa cabbage leaves into shreds. Chop the peppers into small pieces.

Place the peppercorn and the salt in the bottom of the pickling jar. Pour in the boiling water, stirring to dissolve the salt. Cool.

Stir in the wine. Add the cinnamon stick. ginger, and the vegetables. Cover and let sit for at least 2 days before using.

Niu, kox geras tas tinklapis, dar kart ačiū ačiū, Ieva-Pieva 4u.gif
Atsakyti