QUOTE(Ba_Bochka @ 2005 09 16, 15:22)
O gal kuri žinote kaip daryti žuvį saldžiarūgščiame padaže? Tokia a la vovieraitė ar astra
Saldžiarūgštis karpis Juodoji chrizantema
300 g juodojo kario filė su oda (galima pakeisti veidrodinio karpio filė), o aš naudojau karpį paprastąjį
6 g druskos
15 ml acto
100 ml pomidorų padažo (ketčupo)
150 g cukraus
]75 g krakmolo
40 ml ištirpinto vandenyje krakmolo
75 ml sultinio
10 ml sezamo aliejaus
1,5 kg kiaulienos taukų (aš naudoju aliejų)
10 ml vyno
5 g česnako
File padėti ant lentelės žemyn oda ir supjaustyti įstrižai, nepažeidžiant odos. Turi gautis 10 įpjovų. Kiekvieną įpjautą gabaliuką supjaustom ir užpilam vyno, druskos ir krakmolo mišiniu. Indelyje sumaišyti actą, cukrų, pomidorų padažą, sultinį ir krakmolo tirpalą.
Įkaitinti riebalus beveik iki virimo ir dėti žuvį oda žemyn. Kepti iki rudos spalvos, tada išimti ant lėkštės.
Išpilti beveik visus riebalus iš keptuvės. Likusiose riebaluose (apie 25 ml) apkepti česnaką. Įpilti prieskonių mišinį ir sezamo aliejų. Išpilti ant žuvies ir patiekti.
Sudėtingiausia man buvo supjaustyti karpio file. Gavosi gal iš trečio karto, kol suvokiau kaip pjaustyt reikia. Bet aprašyt nemoku

Jeigu lankotės kinietiškuose restoranuose, užsisakykit ir atidžiai ištyrinėkit, kaip voveraitė supjaustyta. Man tik tokiu būdu pavyko
Stop waiting for school to end, for a return to school, to lose ten pounds, to gain ten pounds, for work to begin, to get married, for Friday evening, for Sunday morning, waiting for a new car, for your mortgage to be paid off, for spring, for summer, for fall, for winter, for the first or the fifteenth of the month, for your song to be played on the radio, to die, to be reborn
before deciding to be happy. Enjoy every moment.