Įkraunama...
Įkraunama...

Kinų virtuvė

Egoist, pervertini mane 4u.gif blush2.gif Manau, kad baltą sausą vyną reikia naudoti. Šiaip tai artimiausias kiniečių naudojamam yra šeris, tik pas mus jo nėr. Jei kuri važiuojat į vakarus, parsivežkit. man buvo parvežę iš Vokietijos, tikrai labai thumbup.gif

O ryžių vynas - tai ryžių degtinė. Japoniškas ryžių vynas yra sake. Kai kuriose knygose ryžių vyną siūlo keisti skiestu konjaku arba brendžiu.

Jei turėsiu laiko, vėliau parašysiu dar kelis žadėtus recepčiukus.
Atsakyti
Saldžiarūgštė kiauliena

400 g riebios ir liesos kiaulienos (be odos)
1 kiaušinis
česnakas (išspaustas)
1,5 g druskos
0,5 ml sezamo aliejaus
100 g krakmolo
50 ml tomuotų padažo (ketčupo)
5 ml spirito acto
10 ml kari aliejaus
10 ml vyno
75 g cukraus
1 g natrio gliutamato
750 ml augalinio aliejaus

Supjaustyti kiaulieną stotais gabaliukais, pamušti peilio geležtės bukąja puse, po to supjaustyti kubeliais.
Sudėti į indą mėsą, natrio gliutamato, kario aliejų, druską, kiaušinį, įpilt vyno, krakmolo ir išmaišyti taip, kad mėsos gabalėliai pilnai pasidengtų pasta.

Egoit, manau, kad mano vyras pagal šį receptą gamino. Jis nepamena doh.gif
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kai atsiras dūmelis, dėti gabalėlius kiaulienos. Kepti 3 minutes, ištraukti mėsą, nupilt nuo mėsos aliejų. Vėl įkaitint aliejų ir sudėt kiaulieną. Kepti 2 minutes. Išimti mėsą ant servetėlės. Į keptuvę sudėt česnaką, cukrų, tomuotų padažą, actą ir užvirti. Tada sudėti į padažą kiaulieną, kelis kartus pamaišyt, apšlakstyt sezamo aliejumi, dėti į lėkštę ir patiekti.
Atsakyti
Keptuvėje iškeptas viščiukas su glajumi

1 šaukštas žemės riešutų aliejaus
4 viščiuko krūtinėlės, be odos ir kaulų, supjaustytas įstrižais gabaliukais
susmulkinti laiškiniai svogūnai garnyrui

Glajus
75 ml japoniškojo ar kito tamsaus sojų padažo
75 ml ryžių vyno ar pusiau sauso chereso
3 šaukštai smulkaus cukraus

1. Glajui paruošti supilkite sojų padažą, ryžių vyną ar cheresą bei cukrų į nedidelę keptuvę. Kaitinkite ant nesmarkios ugnies pamaišydami 3 minutes arba kol ištirps cukrus.
2. Pakaitinkite aliejų didelėje keptuvėje. Kepkite viščiuką 3-5 minutes, kol mėsa kiek pašviesės. Užpilkite glajumi.
3. Kepkite mėsą 5 minutes, kartkartėmis apversdami arba kol glajus beveik išgaruos ir viščiuko gabaliukai pasidengs plutele ir iškeps. Teikite su ryžiais, papuoškite laiškiniais svogūnais.
Atsakyti
o gal kuri turit recepta GENERAL TSO CHIKEN ? esu bandziusi is renatos receptaines, bet visai ne toks skonis... schmoll.gif o man tai vienas is skanesniu kinietisku vistienos receptu wub.gif
Atsakyti
Viščiuko sparneliai su žaliąja citrina

1 kg viščiuko sparnelių be galiukų
¼ puodelio žaliosios citrinos sulčių
1 šaukštas balto vyno acto
2 šaukštai rudojo cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai sojų padažo
2 šaukštai aliejaus
pusė puodelio laiškinių svogūnų (susmulkintų)

Garnyrui
2 žaliosios citrinos, supjaustytos plonais griežinėliais
pusė puodelio (125 ml) vandens
¼ puodelio balto cukraus
pusė arbatinio šaukštelio vyno acto

1. Sudėkit viščiuko sparnelius į plokščiadugnį nemetalinį indą. Sumaišykite žaliosios citrinos sultis, actą, cukrų ir sojų padažą ir užpilkite mišinį ant sparnelių, tolygiai juos ištepdami. Marinuokite 30 min arba ilgiau.
2. Įkaitinkite keptuvę išgaubtu dugnu, įpilkite aliejaus ir pakaitinkite. Išimkite sparnelius iš marinato ir maišydami kepkite 1min, paskui supilkite marinatą. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite. Perkelkite pusdubenį.
3. Supilkite žaliosios citrinos griežinėlius ir vandenį į keptuvę. Pavirinkite ant lengvos ugnies, paskui įmaišykite cukrų ir actą ir virkite , kol griežinėliai pasidengs tirštu sirupu. Išimkite ir sudėkite ant ir tarp sparnelių. Supilkite likusį sirupą. Šis patiekalas valgomas pirštais arba kaip valgiai su ryžiais ir daržovėmis.
Atsakyti
Na, Egoist, tikiuosi kox vienas iš parašytų padažų bus būtent tas, kurio tikiesi 4u.gif

QUOTE(kisule @ 2005 09 20, 11:45)
O gal kas žinot kalmarų sriubos receptą? ax.gif  blush2.gif

Esu virus. Į sultinį dėjau samtį cukraus, samtį acto, sojos padažo, maltų juodųjų pipirų, pjaustytus apvirtų kalmarų žiedus ir, berods, pomidorus, pjaustytus be odos. Pavirt 3 min. Nepamanu doh.gif tiksliai.
Atsakyti
QUOTE(Ba_Bochka @ 2005 09 16, 15:22)
O gal kuri žinote kaip daryti žuvį saldžiarūgščiame padaže? Tokia a la vovieraitė ar astra  rolleyes.gif


Saldžiarūgštis karpis “Juodoji chrizantema“

300 g juodojo kario filė su oda (galima pakeisti veidrodinio karpio filė), o aš naudojau karpį paprastąjį biggrin.gif
6 g druskos
15 ml acto
100 ml pomidorų padažo (ketčupo)
150 g cukraus
]75 g krakmolo
40 ml ištirpinto vandenyje krakmolo
75 ml sultinio
10 ml sezamo aliejaus
1,5 kg kiaulienos taukų (aš naudoju aliejų)
10 ml vyno
5 g česnako

File padėti ant lentelės žemyn oda ir supjaustyti įstrižai, nepažeidžiant odos. Turi gautis 10 įpjovų. Kiekvieną įpjautą gabaliuką supjaustom ir užpilam vyno, druskos ir krakmolo mišiniu. Indelyje sumaišyti actą, cukrų, pomidorų padažą, sultinį ir krakmolo tirpalą.
Įkaitinti riebalus beveik iki virimo ir dėti žuvį oda žemyn. Kepti iki rudos spalvos, tada išimti ant lėkštės.
Išpilti beveik visus riebalus iš keptuvės. Likusiose riebaluose (apie 25 ml) apkepti česnaką. Įpilti prieskonių mišinį ir sezamo aliejų. Išpilti ant žuvies ir patiekti.

Sudėtingiausia man buvo supjaustyti karpio file. Gavosi gal iš trečio karto, kol suvokiau kaip pjaustyt reikia. Bet aprašyt nemoku sad.gif Jeigu lankotės kinietiškuose restoranuose, užsisakykit ir atidžiai ištyrinėkit, kaip voveraitė supjaustyta. Man tik tokiu būdu pavyko doh.gif
Atsakyti
Dekui Karambola. Atlikai sizifiska darba. Tikrai pabandysiu, gal net viska. Dabar esu 8 savaitei nescia, tai ziauriai visokie kvapai erzina, visai gaminti negaliu smile.gif. Gal savaitgali rysiuosi smile.gif.

P.S. Ar tuos receptus pati bandei visus?
Atsakyti
Beje siandien buvau kinieciuose pietauti. Uzsisakeme senai valgyta Vysnia. Ieva-Pieva nemanau, kad toks padazas gaunasi pagal tavo recepta. Saldumas neispasakytas smile.gif. Spalva vaiskiai oranzine-raudona. Ten pagrindas gal apelsinu sultys?
Atsakyti
kur valgei?
tai, kad valgei kinų restorane, nereiškia, kad maistas gamintas pagal kinišką receptą mirksiukas.gif labai jau sueuropietintas jis pas mus sad.gif
vyšnia turi būti ruda/tamsiai raudona.
mano receptas iš kiniško maisto knygos mirksiukas.gif
Atsakyti
vienas
du
trys
recepčiukai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva-Pieva: 21 rugsėjo 2005 - 17:52
geras puslapis apie kiniečių virtuvę thumbup.gif
Atsakyti