???
Sveiki,
kas patars kaip gaminti mesa kinietiskai, kad gautusi traski plutele? Kiek bandziau vistiek s....
Geriausiai mesa supjaustyti pirsteliais ir kepti gerai ykaitintam aliejui. Pagrindas plonai pajustyta mesa ir stipriai ykaitintas aliejus. Kepti kuo trumpiau max 5min.
SKANAUS
SKANAUS
Mesos gabaliukus pabandyk apvolioti tesloj is 3 baltymu, 3v.s. krakmolo ir druskos.
QUOTE |
Mesos gabaliukus pabandyk apvolioti tesloj is 3 baltymu, 3v.s. krakmolo ir druskos. |
Jo, ir as taip darau. Labai liuks plutele!
Turbut geriausiai taip kepti vistiena, ar ne?
Nes ruosiuosi taip gaminti, tai dar nelabai gaudausi :
Reikia turbut ta vistiena labai labai smulkiai supjaustyti juostelemis, ir kepti zalia?
O sakykit, kiek laiko reikia kepti? Po to jau nereik troskinti?
Ir koki padaza prie jos darot?
Cia tipo ta vistiena gaunasi "ale traski"? Kinieciuose valgem, laabai patiko ;)
Tik idomu kaip toki padaza, skaidru ir tirsta kaip medus pasidaryti ???
Nes ruosiuosi taip gaminti, tai dar nelabai gaudausi :
Reikia turbut ta vistiena labai labai smulkiai supjaustyti juostelemis, ir kepti zalia?
O sakykit, kiek laiko reikia kepti? Po to jau nereik troskinti?
Ir koki padaza prie jos darot?
Cia tipo ta vistiena gaunasi "ale traski"? Kinieciuose valgem, laabai patiko ;)
Tik idomu kaip toki padaza, skaidru ir tirsta kaip medus pasidaryti ???
Nebutinai vistiena, bet ji greiciausiai iskepa. O kitokia mesa gal geriau butu pamarinuot, kad ir sojos padaze. Supjaustai mazais gabaliukais ir apvoliotus tesloj verdi riebaluose. Iskepa tikrai greitai. O padazo tai tokio kinietisko dar nedariau, bet isivaizduoju, kad daromas pan. kaip kisielius su sojos padazu + truputi cukraus ar dar kokiu prieskoniu. Cia jau skonio reikalas.
Labai skanus kinietiskas padazas yra toks: 3 saukstai pomidoru padazo, 1 saukstas garstyciu, 1 saukstas soju padazo, 1 saukstas medaus.
QUOTE (Vilva @ 2003 10 31, 19:13) |
Mesos gabaliukus pabandyk apvolioti tesloj is 3 baltymu, 3v.s. krakmolo ir druskos. |
Kas tas " 3v.s. krakmolo " - ar ne per daug 3-ju saukstu krakmolo?
Pries pora dienu pirkau Heinz firmos saldziaruksti padaza, vadinasi "exotic sause" - super! vistienos skonis su juo kaip kinu retorane ir net skaniau, nes turi malonaus astrumo. Be koncervantu!
Man paskutiniu laiku labai patinka kiniečiai Nu ne vyrai ne mano skonio jie, bet jų maistas.. Norėčiau paklausti gal kas namuose gamina ką nors iš kinų virtuves Aišku paprasčiausia nueiti į kabaką ir pavalgyti, bet aš noriu pati Va bandžiau vieną patiekaliuką, aišku alia kinietiškai, todel kad tokios keptuves kaip jie neturiu, ir ugnies tokios nera, bet buvo skanu...
Daržovės kinietiškai
Jums reiks: 2 morkų, 1 paprika, 200 gr. šparaginių pupelių, 200 pievagrybių, česnako 1 gabaliukas, imbiero apie 2 cm gabaliukas, sojų padažas, aliejus.
Paprika ir morkas supjaustom plonom ilgom juostelem. Pievagrybiai ir šparagai ir supjaustomi.
Į keptuve pilam aliejų ir dedam česnako gabaliuką ir imbiera smulkiai supjaustytus.Apkepam iki auksines spalvos. Tada sudedam morkas ir kepam apie 1 min periodiškai pakratant keptuve. Sudedame likusias daržoves ir kepam apie 2 min ant dideles ugnies. Daržoves pagardinti sojų padažu.
Galima paruošti su daržovėm kiauliena.
Reiks liesos kiaulienos, krakmolo, kiaušinio baltymo.
Marinatui: sojų padažas 3 valg. Šaukštai , ryžių actas 2 valg. šaukštai, cukrus puse arb. šaukštelio, druska 1 arb. šaukštelis
Paruošiam marinadą sumaišom visus ingridientus.
Kiauliena supjaustom ilgom plonom juostelem. Sudedam į marinadą ir paliekam šaldytuve kokiaj valandai. Tada sudedam kiauliena ant servetėles kad susigertu marinadas. Kiekvieną gabaliuką reikia pamirkyti į plaktą kiaušinio baltymą o po to į krakmolą. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kur buvo apkeptas česnakas ir imbieras. Kepam apie 3-4 min.
Sudedam į lėkštė. Ant viršaus dedam daržoves. (paruošimas aukščiau pateiktas.)
O čia prieskoniu sarašas kuriuos dažniausiai naudoja kiniečiai:
Uoginė paprika
Aitriųjų paprikų prieskoniai
Karis
Imbieras
Cinamonas
Kardamonai
Kalendra
Maltos ciberžolės
Juodieji pipirai
Gvazdikėliai
Česnakai
Česnakinė druska
Česnakiniai pipirai
Penkių rūšių pipirų mišinys
Daržovės kinietiškai
Jums reiks: 2 morkų, 1 paprika, 200 gr. šparaginių pupelių, 200 pievagrybių, česnako 1 gabaliukas, imbiero apie 2 cm gabaliukas, sojų padažas, aliejus.
Paprika ir morkas supjaustom plonom ilgom juostelem. Pievagrybiai ir šparagai ir supjaustomi.
Į keptuve pilam aliejų ir dedam česnako gabaliuką ir imbiera smulkiai supjaustytus.Apkepam iki auksines spalvos. Tada sudedam morkas ir kepam apie 1 min periodiškai pakratant keptuve. Sudedame likusias daržoves ir kepam apie 2 min ant dideles ugnies. Daržoves pagardinti sojų padažu.
Galima paruošti su daržovėm kiauliena.
Reiks liesos kiaulienos, krakmolo, kiaušinio baltymo.
Marinatui: sojų padažas 3 valg. Šaukštai , ryžių actas 2 valg. šaukštai, cukrus puse arb. šaukštelio, druska 1 arb. šaukštelis
Paruošiam marinadą sumaišom visus ingridientus.
Kiauliena supjaustom ilgom plonom juostelem. Sudedam į marinadą ir paliekam šaldytuve kokiaj valandai. Tada sudedam kiauliena ant servetėles kad susigertu marinadas. Kiekvieną gabaliuką reikia pamirkyti į plaktą kiaušinio baltymą o po to į krakmolą. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kur buvo apkeptas česnakas ir imbieras. Kepam apie 3-4 min.
Sudedam į lėkštė. Ant viršaus dedam daržoves. (paruošimas aukščiau pateiktas.)
O čia prieskoniu sarašas kuriuos dažniausiai naudoja kiniečiai:
Uoginė paprika
Aitriųjų paprikų prieskoniai
Karis
Imbieras
Cinamonas
Kardamonai
Kalendra
Maltos ciberžolės
Juodieji pipirai
Gvazdikėliai
Česnakai
Česnakinė druska
Česnakiniai pipirai
Penkių rūšių pipirų mišinys
Gal kas zino, kaip pagaminti vistiena su tokiu skaidriu tasiu saldziarugsciou padazu? Tiksliau kaip ta padazo toki padaro?
QUOTE (vija @ 2004 07 27, 15:34) |
Gal kas zino, kaip pagaminti vistiena su tokiu skaidriu tasiu saldziarugsciou padazu? Tiksliau kaip ta padazo toki padaro? |
As irgi dievinu kinieciu virtuve ir vis bandau pagaminti kazka panasaus i ju vistiena astriame saldziarugsciame padaze.
geriausiai pavykes ir panasiausias patiekalas:
supjaustai gabaliukais vistienos krutinele, pridedi prieskoniu ir isspaudi ant mesytes citrinos. palaikyti 15-30min, tada kiekviena vistienos gabaliuka pavolioti kukuruzu miltuose, kepti ant normalios ugnies. iskepa labai greitai, tada uzpilu Uncle Bens saldziarugscio padazo (su juo gaunsai zymiai skaniau nei su visais tais saldziarugsciais padazais, kurie pagaminti pomidoru padazo pagrindu). panasiai gaunasi. pabandykite.
jeigu kalbant apie padaza, kuris buna prie traskios kiaulienos, jis daromas is : medaus (skysto arba reikia istirpinti) , citrinos sulciu, surios sojos, smulkiai pjaustyto cesnako, trupucio acto (slakelis vyno butu geriau ) Viska ismaistyti,
Kur jums skaniausias kiniskas maistas? Man- Kinu Smuklej Basanavviciaus g.
Kur jums skaniausias kiniskas maistas? Man- Kinu Smuklej Basanavviciaus g.