Laba,
matau temos autorė jau pabėgo iš forumo, bet gal kitoms
double mamytėms informacija pravers
Kaip gimdysit ir kiek išnešiosit - labai priklauso nuo daugelio faktorių, tad jei susidės sėkmingos vaikelių padėtys labai galima gimdyti natūraliais takais.
O šiaip- tai svarbiausia ne gimdymo būdas, o rezultatas - sveiki mažyliai ir mama
Aš pati dvynukes išnešiojau pilnas 38sav. ( iš vakaro mašina pasikratėm labai duobėtais kaimo keliukais, ir po kelių valandų prasidėjo sarėmiai).
Nešiojau normaliai - buvo pirmas nėštumas, tad be proto jaudinausi dėl visko - paskaudenimų, apsitraukimų, keitėjimų, nesispardymų ir pan. Bet iš esmės - ypatingų rizikų nebuvo.
Priaugau nemažai svorio
, tad pabaigoj jau buvo nelengva pūškuoti
Viena mažylė (ta, kuri ir turėjo gimti pirmoji) iš karto užėmė teisingą padėtį, o antroji gana ilgai sėdėjo, bet pabaigoj jau apsivertė. Šiaip jei norėtumėte - galima gimdyti natūraliai net jei antrasis vaikelis ir nespės apsiversti - svarbiau, kad pirmasis eitų galvyte žemyn, o paskui turėkite gerą profesionalų gydytoją ir tikėkit sėkme.
Nors esu turėjusi sveikatos problemų
(širdis) , leido gimdyti pačiai.
Sulaukėm sąrėmių, apžiūros metu pastebėjo pradėjusį vertis kaklelį ir leido į gimdyklą. Nuskausminamųjų negalėjo naudoti (šiaip aš ir ketinau gimdyti natūraliai), bet nuskausminimas stabdo gimdymo veiklą, o išnešiojus dvynukus gimda būna labai pertempta ir sąrėmiai būna nereguliarūs, silpni, veikla vangi. Tad jei skirtų ir nuskausminimą - didelė tikimybė, jog veikla sustotų visai. Tad greičiausiai, nuskausminimo nebus
Kaklelio atsidarymas truko ganėtinai ilgai, bet dar ir dėl to, kad neleido (o aš nedrįsau prašyti) atsistoti ir vaikščioti. Nuo ligoninės sienų ir streso - išvis viskas sustoję
(namuose žyyymiai lengviau ir geriau.)
Stūmimas paliko gerus prisiminimus - viskas ten greit ir lengvai buvo.
Šiek tiek nesuprantu klausimo, kad antram leliukui išstumti nebus jėgų - niekad apie tai nemąsčiau ir net nesugalvočiau kodėl. Juk paprastai antras dvynukas gimsta per sekantį sąrėmį - tai viso labo 5-15 min tarp jų. O po to kai pagimdai pirmąjį visas 'koridorius' parengtas, tai ten tik slyst ir išslysta mažylis pats.
O vat placentą 'pagimdyti' jau nebuvo motyvacijos - vaikus rūpėjo pamatyti, paliesti, o ne 'kas liko'
O jaunimas gimė kaip priklauso: - 52cm/ 3080g ir 50cm / 3050g.
Sėkmės visoms double
!!!