Kartais taip, kartais ne.
Kaip kada, priklauso nuo diplomo. Bet šiaip kiek susidūriau bent jau socialinių mokslų srityje, tai labiau darbdaviam žmogaus gebėjimus parodo turima patirtis ar jos nebūvimas, o ne diplomas. Už poros mėn gausiu jau magistro diplomą, bet kai nueini į darbo pokalbius tai dažnai leidžia suprast, kad jeigu neturi bent metų-dviejų patirties pagal specialybę, tai gali savo tuos diplomus susikišt kur nesueina.. Gaila, žlugdo taip jaunus žmones Lietuvoje

Diplomas suteikia tam tikru ziniu tikrai, tai aisku daugelis gyvenimiskai nepritaikomu, bet tu tmpi zmogumi, galima palyginti asmeni su aukstuoju ir asmeni be jokio issilavinimo, skirtumas aiskiai matomas, taigi tam ir mokinames
Na, o darbdaviai tikrai neziuri ka tu baiges, jam svarbu ka tu moki, ar nori ismokti

QUOTE(alin123 @ 2013 04 16, 10:35)
Diplomas suteikia tam tikru ziniu tikrai, tai aisku daugelis gyvenimiskai nepritaikomu, bet tu tmpi zmogumi, galima palyginti asmeni su aukstuoju ir asmeni be jokio issilavinimo, skirtumas aiskiai matomas, taigi tam ir mokinames
Na, o darbdaviai tikrai neziuri ka tu baiges, jam svarbu ka tu moki, ar nori ismokti 

Visai pritariu.
Geriausias būdas darbdaviui įsitikinti kandidato sugebėjimais - 3 mėnesių bandomasis laikotarpis.

QUOTE(mylimuke @ 2013 05 03, 05:23)
Per visus mokymosi metus teko sutikti tokių personų, kad drąsiai galiu pasakyti, jog diplomas nė velnio nieko neparodo. 

Man univeras tai asmenybės auginimas ir tik supažindinimas su "field of specialty". Studijuoju inžinerą ir nors esu 4 kurse, realiai jokioj įmonėj negalėčiau iš karto imtis darbo. Žinios visgi lieka teorinės, bet diplomas parodo, kad gebi mokytis ir turi tam tikras asmenines savybes.
QUOTE(Rashkyte @ 2013 05 04, 05:22)
Nuo paryškinto. Specialybė ir įstaiga - gal, bet nemažai tai stereotipai. Dauguma ranka moja į pedagoginį, neva ten tik durneliai stoja, o ką daryti tam, kuris ten iš tiesų nori mokytis ir nuoširdžiai stengiasi, dirba? Laikomas tokiu pat dunduku. Tie patys vadibininkai, teisininkai - kiek paskutiniu metu iš jų šaipomasi, stojančiųjų į "perteklines" specialybes, potencialių LDB klientų? Ir kiek tikrųjų dundukų įstoja į "prestižinę" įstaigą, "prestižinę" specialybę, o po to pasideda diplomą į stalčių ar gauna darbą "po blatu", padedamas kokio dėdės ar kaimyno.
QUOTE(edyomajo @ 2013 05 07, 22:58)
Man univeras tai asmenybės auginimas ir tik supažindinimas su "field of specialty". Studijuoju inžinerą ir nors esu 4 kurse, realiai jokioj įmonėj negalėčiau iš karto imtis darbo. Žinios visgi lieka teorinės, bet diplomas parodo, kad gebi mokytis ir turi tam tikras asmenines savybes.
Arba kad esu nusirašinėjimo/darbų pirkimo meistras.

QUOTE(Vytuliuke @ 2013 04 15, 16:04)
Kaip kada, priklauso nuo diplomo. Bet šiaip kiek susidūriau bent jau socialinių mokslų srityje, tai labiau darbdaviam žmogaus gebėjimus parodo turima patirtis ar jos nebūvimas, o ne diplomas. Už poros mėn gausiu jau magistro diplomą, bet kai nueini į darbo pokalbius tai dažnai leidžia suprast, kad jeigu neturi bent metų-dviejų patirties pagal specialybę, tai gali savo tuos diplomus susikišt kur nesueina.. Gaila, žlugdo taip jaunus žmones Lietuvoje 

QUOTE(alin123 @ 2013 04 16, 10:35)

Del tu darbdaviu tai kaip cia pasakius.

Kaip jau ne karta kalbeta, pastaruoju metu net ir is valytojos yra reikalaujamas aukstasis issilavinimas.

O siaip pats diplomas, mano manymu, jokiu ziniu neparodo. Parodo per visa studiju laika igytos zinios, patirtis, atlikti darbai...
Dieninės studijos tai gal ir duoda žinių, bet kas liečia neakivaizdines tai tikrai ne.
Nu kokios gali būti žinios kai per sesijas sukišama teorija, per egzus vargais negalais ją atkartoji ir pamiršti viską, vos tik išeini iš egzo
Mano nuomonė - neakivaizdinės studijos tai tikrai "nupirktas" diplomas.
Jei dar darbas visą laiką "suvalgantis", tokie ir tie mokslai.Čia iš asmeninės patirties.
VU studijuojant teko susidurti su kai kurių dėstytojų panieka neakivaizdininkams. Vos ne tiesiogiai dundukais ir besmegeniais išvadina.
Išvada - diplomas tik tam, kad galėtum konkurse dėl geresnio darbo dalyvauti ir tiek.
Vienintelis pliusas - bendravimas su įvairiais žmonėmis, su kuriais ir po studijų dar išlieka bendravimas
Nu kokios gali būti žinios kai per sesijas sukišama teorija, per egzus vargais negalais ją atkartoji ir pamiršti viską, vos tik išeini iš egzo

Jei dar darbas visą laiką "suvalgantis", tokie ir tie mokslai.Čia iš asmeninės patirties.
VU studijuojant teko susidurti su kai kurių dėstytojų panieka neakivaizdininkams. Vos ne tiesiogiai dundukais ir besmegeniais išvadina.
Išvada - diplomas tik tam, kad galėtum konkurse dėl geresnio darbo dalyvauti ir tiek.
Vienintelis pliusas - bendravimas su įvairiais žmonėmis, su kuriais ir po studijų dar išlieka bendravimas

Buvau pokalbyje, kuriame darbdavys leido suprasti, kad kiek kitaip ziuri i zmogu su aukstesniuoju ar aukstuoju issilavinimu. kiek supratau, labiau ivertino ausktaji turinti zmogu, negu kolegini issilavinima. taciau gavosi kaip ir diskusija, visgi ne vien laipsnis parodo zmogaus sugebejimus (pati netgi manau, jog is kolegijos zmones igyja daugiau praktiniu ziniu, kurios yra vertingesnes nei teorija is universitetu).
zodziu, viskas priklauso nuo zmogaus sugebejimu ir nuo darbdavio poziurio

QUOTE(mamukas71 @ 2013 05 28, 11:52)
Dieninės studijos tai gal ir duoda žinių, bet kas liečia neakivaizdines tai tikrai ne.

Dabar studijuoju MRU istestinese, tai cia dar prasciau, paskaitos buvo rugseji, sesija ir kitos paskaitos sausi, dar kita sesija ir paskaitos geguze, ir dabar kita sesija bus vos ne po puses metu lapkricio men.

Zinoma, kai tokia studiju forma, turi savarankiskai mokytis, na bet kas gi mokosi, kai zmones turi darbus ir tiesiog nebebuna sveikatos vakare skaidriu ar knygu atsiversti

Negaliu sakyti, kad kazko neismokau, bet kad ir kazkas isliko tai irgi nieko ypatingo

Papildyta:
QUOTE(Queenie @ 2013 06 12, 11:46)
Buvau pokalbyje, kuriame darbdavys leido suprasti, kad kiek kitaip ziuri i zmogu su aukstesniuoju ar aukstuoju issilavinimu. kiek supratau, labiau ivertino ausktaji turinti zmogu, negu kolegini issilavinima. taciau gavosi kaip ir diskusija, visgi ne vien laipsnis parodo zmogaus sugebejimus (pati netgi manau, jog is kolegijos zmones igyja daugiau praktiniu ziniu, kurios yra vertingesnes nei teorija is universitetu).

Mano buves darbdavys, net persikreipdavo jei zmogus ateidavo su koleginiu issilavinimu del darbo

Man tai asmeniskai neigiamas nusistatymas ar poziuris i kolegija baigusius asmeninis labai nepatinka