Lachese, net nežinojau taip, ten šauni mokykla ir visi puikūs tenai prieš kiek metų baigei?
Swan, taip ir maniau bei dėkui
Nep, dėkui už patarimą žiūrėsiu, žiūrėsiu.. reiks apgalvoti...
oj, geras klausimas prieš kiek, gal pries kokius 5 metus smagu,kad vis dar gera
! | Forume draudžiama: Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ). rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu). rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis. Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos. Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos. |
QUOTE(~Migla...Miglelė~ @ 2008 11 15, 21:34)
Sausa adata yra oforto technika. Raižoma ant organinio stiklo paprasta data, po to naudojami spec dažai, kurie įtrinami į plokštelę, į tai ką išrėžei. ir spaudžiama su presu ant drėgno ofortinio arba akvarelinio popieriaus. Prieštai reikią gerai išmirkinti ir nusausinti. Deja, namų sąlygom neišeina to padaryti...
sausa adata ir yra sausa adata. Ofortas yra kita technika, kai cinko plokštelėje linijos išėsdinamos rūgštimi. Ilga terlionė
aš grafikos specialybę mokiausi mokykloje (M.K.Čiurlionio menų mokykla), ten visas grafikos technikas pasibandėm. Išbandėm sausą adatą, ofortą, mecotintą, lino raižinius, kartono raižinius, litografiją piešiant ir raižant, ir visokias kitokias grafikines nesąmones Bet VDA jau kitą specialybę rinkausi, nes buvo atsibodę neatšveičiamos rankos
Tai vat mokykloje, mes sausa adata raižėm ant cinko ploštelių, bei, eksperimentavom, ant kompaktinių diskų tik spausdinant jie gali lūžti, reikia turėt tą omeny.
o šiaip prie grafikos priskiriama ir tušas/plunksna, ir paprastas pieštukas, ir net spalvoti pieštukai ir akvarelė (daugiau sausa technika, tarsi piešimas dažais, kaip Diurerio kiškis). Gan plati sąvoka ta grafika, kaip, tiesą sakant, viskas šiais laikais
Prastos kokybės foto
Šiandieną nupiešiau ant paprasto languoto sąsiuvinio
Sorriukas, prastos kokybės foto
Dėl to paaiškinsiu kas čia pavaizduota :
Tai moteris su vaiku, vienoj akyje Žemė, kitoje liūdesys ...
Man iki gerų komentarų, iki pagirimų dar toli, bet vis tiek
Sorriukas, prastos kokybės foto
Dėl to paaiškinsiu kas čia pavaizduota :
Tai moteris su vaiku, vienoj akyje Žemė, kitoje liūdesys ...
Man iki gerų komentarų, iki pagirimų dar toli, bet vis tiek
laba diena, gal galetumet man paaiskinti termina "grafikos spausdinimas"? cia yra tokia pamokos tema- apie ka cia mazdaug reiktu kalbet?ir kokius darbelius daryti?
Sveikos mergimos ... iškelsiu temą į paviršių .... manau, kad grafika nusipelno būti aukštumose ... Labai noriu pagirti visas, kurios užsiimate grafika ir šauniai grafikuojate
Esu grafikė... tačiau klasikine grafika jau beveik nebeužsiimu .... Mane "įsiurbė" iliustracijų verpetas .... Jei ką domina, galėčiau paaiškinti terminus ir technikas, nes pastebėjau, kad nemažai pripainiojot ir supainiojot .... bet kam jums tie terminai.... jūs ir taip superinės
Esu grafikė... tačiau klasikine grafika jau beveik nebeužsiimu .... Mane "įsiurbė" iliustracijų verpetas .... Jei ką domina, galėčiau paaiškinti terminus ir technikas, nes pastebėjau, kad nemažai pripainiojot ir supainiojot .... bet kam jums tie terminai.... jūs ir taip superinės
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 03 09, 07:23)
Biancai tema
Laba diena,turiu jum klausimeli,gal jus turit galimybe atspausti lino raizini?
Sveikutės, šiandien vienas asmuo pasakė, kad iš manęs išeitų gera grafikė, žinau patinka man visai, tik, niekad taip atskirai nesidomėjau ta kryptimi, šiap nete pasižiūrinėjau plačiau šiandien kas tai, ir taip, man tinka
Gal bus įdomu ir visai naudinga čia prisijungti prie jūsų (:
Gal bus įdomu ir visai naudinga čia prisijungti prie jūsų (: